iCloud kulcstartó ellenőrzése és beállítása, gyors alapozás

Az iCloud kulcstartó biztonságának védelme nem csupán egy négyzet bejelölését jelenti az icloud preferenciáiban. Létre kell hoznia egy biztonsági kódot, és azt használni kell ahhoz, hogy lehetővé tegye a kulcstartó szinkronizálását több eszközön. A kulcstartó ellenőrző kódok a biztonságos beállítás szerves részét képezik. Ebben a cikkben áttekintjük néhány alapvető beállítási szempontot, és megválaszolunk néhány olyan problémát, amelyekkel találkozhat az ellenőrző kódok beállítása és kezelése során.

Alapbeállítási folyamat

Mac-jén beállíthatja az iCloud kulcstartót úgy, hogy elindítja a > Rendszerbeállítások elemet, és rákattint az iCloud ikonra. Amikor lefelé görgeti a szolgáltatások listáját, megtalálja a Kulcstartó opciót. Itt megfordíthatja Apple ID azonosítójának megadásával

Az itt megadott biztonsági beállítási lehetőségek vagy a összetett biztonsági kód, véletlen biztonsági kód vagy ne hozzon létre biztonsági kódot egyáltalán. Ha több eszközön szeretné használni a kulcstartót, akkor a komplex vagy a véletlenszerű kódot kell választania. Az Apple iparági szabványos titkosítási technikákat alkalmaz az iCloud kulcstartójának védelme érdekében.

Miután kiválasztotta a biztonsági módszert és elvégezte a lépéseket, meg kell adnia egy iPhone-számot, amely megkapja az ellenőrző kódokat. Telefonszámát üzenetek küldésére használják tranzakciók ellenőrzésére, amikor megpróbálja engedélyezni a kulcstartót egy másik eszközön.

Hasonlóképpen kiválaszthatja az icloud kulcstartó iOS-eszközökön történő beállítását is, ha megérinti a Beállítások> iCloud> Kulcstartó elemet, és ott átkapcsolja.

A teljes folyamat, bár időnként görcsös, meglehetősen egyszerű, miután befejezte az alapbeállítást és engedélyezte az ellenőrző kódokat, stb. Sokan szembesülnek kihívásokkal a kezdeti beállítás során. Kérjük, olvassa el az iCloud kulcstartó beállításáról szóló cikkünket, amely a lépésről lépésre bemutatja a folyamatot.

Néhány útmutatást adunk az iCloud kulcstartó ellenőrző kódokkal és szövegekkel kapcsolatos gyakori problémákkal kapcsolatban.

Nem található az iCloud kulcstartó ellenőrző kódom 

Ha ilyen helyzetbe kerül, akkor néhány dolgot ellenőrizhet. Nyilvánvaló, hogy meg kell győződni arról, hogy készüléke képes SMS-üzeneteket fogadni. Próbáld ki úgy, hogy megkérelsz valakit egy tesztüzenet küldésére, és győződj meg arról, hogy az működik-e. Koppintson a Beállítások> iCloud> Fiók, majd koppintson a Kulcstartó elemre. Győződjön meg arról, hogy az Ellenőrző szám alatti telefonszám helyes. Ha nem, írja be a helyes számot. Feltételezzük, hogy a megfelelő „Országot” használta, amikor megadta telefonszámát.

Az iCloud kulcstartó ellenőrző kód nem működik

Ez egy furcsa, ami sok emberrel történik az ellenőrzési folyamat során. Helyesen állítja be a kulcstartót, beírja telefonszámát, és megkapja a kulcstartó kódját iPhone-ján az Apple-től, de amikor megpróbálja használni a készüléken lévő biztonsági kódot, akkor a szervertől kapja a „Helytelen” választ.

Ha ezzel a problémával szembesül, fontolja meg az iCloud kulcstartó visszaállítását. Jelentkezzen ki iCloud-fiókjából. Jelentkezzen be újra, majd válassza az Apple menü> Rendszerbeállítások> iCloud> Kulcstartó lehetőséget. A biztonsági kód megadását kérve az „Elfelejtett kód” lehetőséget kell választania. Kattintson a „Kulcstartó visszaállítása” elemre, és kövesse az utasításokat. Miután elvégezte a visszaállítást, próbálja ki.

Ha a visszaállítás után az ellenőrző kód nem működött, akkor fordulnia kell az Apple ügyfélszolgálatához, és vissza kell állítania őket az Ön számára.

Kapott kulcstartó ellenőrző kódokat, amelyeket nem kértem

Gyakran előfordul, hogy az iPhone kék színű szöveges üzenetet kap ellenőrző kóddal. Ez riasztó lehet, mivel Ön nem kérte. Ne ess pánikba. Ez néha megtörténhet, amikor valaki tévedésből beírta az eszköz számát, amikor létrehozta icloud kulcstartó fiókját. Az egyik végén a zsíros fogás riasztást okozhat a másik végén.

Ha szembesül ezzel a problémával, a legjobb az, ha megbizonyosodik arról, hogy iCloud-fiókja és a hozzá tartozó eszközök kóser-e. Jelentkezzen be az iCloud.com webhelyre. Érintse meg a Beállítások elemet, és ellenőrizze, hogy az összes megfelelő eszközt megjeleníti-e, amely az iCloud-fiókot használja. Itt eltávolíthat minden olyan eszközt, amelyet nem ismer fel, és visszaállíthatja a jelszavakat, csak a biztonság kedvéért.

Nem érhető el az icloud kulcstartó ellenőrző kódja, mivel új eszközöm van

Ha véletlenül új iPhone-t kap új számmal, akkor ez a probléma akkor fordulhat elő, mert fiókját nem frissítette az új telefonszám. Alaphelyzetbe kell állítania az icloud kulcstartó fiókot, hogy új eszközén használhassa. Kövesse a kód visszaállítását fentről, és jónak kell lennie.

Az iCloud kulcstartó használata megosztott Mac / Macbookon

A kényelemmel együtt jár az elszámoltathatóság is. Erre akkor jöttem rá, amikor az iCloud kulcstartót használtam az egyik régi iMac-onkon. Az iMac-et az icloud kulcstartóval állították be valamivel ezelőtt. Sajnos ezt a gépet a vendégek és a családtagok számára is használjuk, mivel a nappaliban található egy sarok. Abban az esetben, ha megosztja másokkal a Mac számítógépét, érdemes módosítania az iCloud kulcstartó beállítását.

Alapértelmezés szerint a kulcstartó nyitva van, és a hozzáféréshez szükséges jelszó megegyezik a Mac-fiókba történő bejelentkezéshez használt jelszóval. A kulcstartó zárolásához egyszerűen indítsa el a Kulcstartó-hozzáférés segédprogram Mac-en a Segédprogramok mappából, és kattintson az ablak bal felső sarkában található lakat ikonra.

Ez a művelet megakadályozza, hogy a Kulcstartó automatikus bejelentkezési adatokat használjon webhelyekhez, bankszámlákhoz, e-mail fiókokhoz stb., És megbizonyosodik arról, hogy a hitelkártyaszámai nem töltődnek be automatikusan. A bejelentkezési kulcstartó kikapcsolása jó ötlet, ha hagyja, hogy egy vendég használja a számítógépét.

A Kulcstartót visszakapcsolhatja, ha megnyitja a Kulcstartó hozzáférést, ismét rákattint a zárra és megadja a kulcstartó jelszavát.

Ha új Mac-et vagy macbookot vásárolt, és át kívánja helyezni az iCloud kulcstartóit, akkor itt tekintse meg az áttelepítési útmutatót.

Összegzés

Reméljük, hogy a fenti tippek hasznosak voltak az iCloud kulcstartó-fiók létrehozásával és kezelésével, valamint az ellenőrző kódokkal kapcsolatos kérdések kezelésében.

Legutóbbi hozzászólások