Netflix 139. hiba az Apple készüléken? Javítás

A Netflix az iPhone-on, iPaden vagy iPod-on azt az üzenetet jeleníti meg, hogy a lejátszás során probléma lépett fel, és az értesítés a 139. hiba. A 139. hiba azt jelzi, hogy valamilyen probléma lehet a Netflix magával vagy az internetkapcsolattal.

Szerencsére ez a hiba könnyen megoldható néhány hibaelhárítási intézkedés kipróbálásával.

Tehát minden további nélkül, oldjuk meg a 139 hibát!

Ellenőrizze az internetkapcsolatot, ami 139. hibát okoz

A 139. hiba valószínűleg a rossz internetkapcsolat eredménye. Megtudhatja más weboldal megnyitásával. Ha nem töltődik be, vagy sok időbe telik, akkor kapcsolódási probléma merül fel. Húzza ki a wifi-t, várjon 30 másodpercet, majd csatlakoztassa újra.

Ezután próbálja meg lejátszani a videót a Netflix-en. Ha a kapcsolat jó, akkor a hiba nem jelenik meg újra.

Próbáljon ki egy másik hálózatot

Lehetséges, hogy a hálózati konfigurációs beállítások okozhatják a problémát. Próbáljon meg csatlakozni egy másik hálózathoz, hogy megnézze, elmúlik-e a hiba.

Válassza a Beállítások> Wifi lehetőséget, válasszon egy másik Wifi-kapcsolatot, és csatlakozzon hozzá a jelszó megadásával, ha az szükséges.

A csatlakozás után térjen vissza a Netflix-hez, és próbálja meg futtatni a videót. Ha a kapcsolat jó, akkor a hiba nem jelenik meg újra.

Indítsa újra a készüléket

A Netflix 139 hibájának megszabadulásának másik egyszerű módja az eszköz újraindítása. Egyszerűen kapcsolja ki az Apple készülékét, várjon 30 másodpercet, majd kapcsolja be újra.

forrás: alma

Miután újraindult, irány a Netflix és futtassa a videót. Valószínűleg nem fog újra belefutni a hibába.

A 139-es hiba elhárítása a Netflix-kapcsolattal kapcsolatban

Ha továbbra is látja a hibát, az azt jelenti, hogy probléma van a Netflix-hez való csatlakozással. A Netflix kapcsolata hibaelhárításához próbálkozzon a következő lehetőségekkel:

  • Ellenőrizze, hogy a készülék dátuma és időpontja pontos-e, mert ha az idő és a dátum ki van kapcsolva az aktuális időtől és dátumtól, akkor előfordulhat, hogy a Netflixen lévő videó nem jelenik meg. Egyszerűen lépjen a Beállítások> Általános> Dátum és idő lehetőségre, és állítsa be az időt manuálisan vagy az időzóna kiválasztásával
  • Frissítse a Netflix legújabb verziójára. Nézze meg, hogy működik-e

Ha a Netflix továbbra sem válaszol, távolítsa el, majd telepítse újra

  • Törölje az alkalmazást úgy, hogy néhány másodpercig lenyomva tartja az ikont, majd eltávolítja azt
  • Menjen az App Store-ba, töltse le és telepítse a Netflix-et
    • Általában meg kell adnia iTunes jelszavát
  • Az újratelepítés után adja meg Netflix hitelesítő adatait, és férjen hozzá a videóhoz
    • Az új verziónak nem lehetnek kapcsolódási problémái, és zökkenőmentesen kell futtatnia a videókat

Összegzés

A 139. hiba valószínűleg gyorsabb kapcsolattal és az alkalmazás frissítésével oldódik meg. Akár iPhone-t, iPad-et vagy iPod Touch-ot használ, mindezeknek a módszereknek működniük kell, így továbbra is élvezheti műsorait és filmjeit a Netflixen!

Legutóbbi hozzászólások