Nem lehet visszaállítani az iOS 12.3.2 biztonsági mentésből? Itt van a probléma

Ha jelenleg van egy iPhone 8 Plus, amelyen iOS 12.3.2 fut, akkor okos lehet elkerülni az új iPhone vásárlását. Ez azért van, mert nem tudja visszaállítani a biztonsági másolatot egy új iPhone-on.

Ez a probléma látszólag az Apple részéről történt felügyelet eredménye. De problémákat okozhat, ha iPhone 8 Plus készülékről frissít bármilyen újabb eszközre. Itt van, amit tudnia kell (valamint egy lehetséges megoldást, ha már új eszközt vásárolt).

A probléma

Futtathatja ezt vagy hasonló üzenetet, ha az iOS 12.3.2 biztonsági másolatból áll vissza.

Alapvetően a vállalat kiadta az iOS 12.3.2-t, hogy kijavítson egy konkrét hibát az iPhone 8 Plus-on. Ezt a frissítést csak az adott iPhone-modellhez adták ki - ez azt jelenti, hogy az iPhone XS vagy iPhone 7 számára elérhető legújabb szoftver az iOS 12.3.1.

Ez problémákat okoz, ha jelenleg egy iPhone 8 Plus operációs rendszert futtat, és az iOS 12.3.2 rendszert futtatja, és vissza kíván állítani erről a biztonsági másolatról. (A futó verzióját a Beállítások -> Általános -> Névjegy ponton ellenőrizheti.)

Ha biztonsági másolatot készített eszközéről az iOS 12.3.2 futtatásakor, akkor a biztonsági mentésből nem fog tudni új eszközre visszaállítani.

Ennek oka, hogy az iOS 12.3.2 technikailag az iOS „újabb” verziója, mint az Apple összes eszközének legújabb verziója, amely az iOS 12.3.1.

A probléma hatással van az iTunes biztonsági mentésére Mac vagy PC-n, vagy az iCloudban készített és tárolt biztonsági másolatokra.

Már láttunk néhány jelentést korábbi iPhone 8 Plus-tulajdonosokról, akik megpróbáltak frissíteni iPhone XS-re, iPhone XS Max-re vagy iPhone XR-re, és nem tudtak visszaállítani a legújabb biztonsági másolatukból. Nyilvánvaló, hogy ez mindenki számára problémát jelent, aki éppen elég sok pénzt szedett egy fényes új iPhone-ra.

Megoldások arra az esetre, ha nem tudja visszaállítani az iOS 12.3.2 biztonsági másolatát

A nyilvános bétaverzióba való regisztrációkor feltétlenül töltse le az iOS 12.4-et, és ne az iOS 13-at.

Talán a legegyszerűbb, ha csak elkerüli az iPhone frissítését

 • Ha van egy iPhone 8 Plus, amely a legújabb szoftvert futtatja, és új iPhone beszerzésén gondolkodik, akkor csak kerülje azt, amíg az iOS 12.3.2 (például iOS 12.4) után nem jelenik meg az eszköz szélesebb körére kiadott frissítés

Ez nem sok felhasználó számára lesz a legkényelmesebb. És ha már vásárolt egy új eszközt, amelyre frissíteni szeretne, akkor ez a tanács nem segít.

Szerencsére lehet, hogy van pár megoldás, ha hajlandó egy kis erőfeszítést tenni a probléma megoldására

 • Frissítés az iOS 12.4 Beta verzióra
 • A probléma kiküszöbölésének legegyszerűbb módja a legfrissebb iOS 12.4 nyilvános béta telepítése a „céleszközre” (az új iPhone, amelyre vissza akar állítani egy biztonsági másolatot).
 • Ezen a linken regisztrálhat az Apple nyilvános bétaprogramjába. Be kell jelentkeznie Apple ID azonosítójával, és el kell fogadnia a feltételeket
 • Miután eljutott az Útmutató a nyilvános bétához oldalhoz, érintse meg a gombot regisztrálja az iOS-eszközt az Első lépések menü alatt
 • Görgessen le a Profil telepítése elemig. Ne felejtse el kiválasztani az iOS 12 konfigurációs profilt és nem az iOS 13-as. Lesz egy kis bekezdés, amely a következővel kezdődik: „Nem áll készen az iOS 13-ra?”
 • Érintse meg a linket („… az iOS 12 konfigurációs profiljának letöltése itt”)
 • Érintse meg Telepítés a jobb felső sarokban
 • Be kell írnia a jelszavát, és újra koppintson a Telepítés elemre
 • Indítsa újra az iPhone készüléket a változások mentéséhez
 • Miután az iPhone újraindult, a frissítési folyamat alapvetően megegyezik a szokásos módon. Csak menj Beállítások -> Általános -> Szoftverfrissítés és érintse meg a Letöltés és telepítés elemet az iOS 12 Public Beta alatt.

Most már képesnek kell lennie az iOS 12.3.2 biztonsági másolatának visszaállítására az iOS 12.4 rendszert futtató új eszközére.

Általában soha nem javasoljuk a béta szoftver telepítését a napi illesztőprogramra.

De az iOS 12.4 béta verziója meglehetősen stabil volt. És hacsak az Apple nem bocsát ki új iOS 12.3.X verziót, ez tűnik a legegyszerűbb és legbiztonságosabb módnak az iOS 12.3.2 biztonsági másolatának eszközére történő letöltésére. Ne feledje, hogy az iOS 12.4 bétáról beszélünk, nem az iOS 13 béta.

Ez utóbbi szoftver (iOS13 béta) meglehetősen hibásabb lesz, mint az iOS 12.4 - tehát ha nem érted és nem akarod elfogadni a kockázatokat, nagyon ajánljuk annak elkerülését.

Egyéb opciók, ha eszköze nem tudja visszaállítani az iOS 12.3.2 biztonsági másolatát

Számos különböző lehetőség kínálkozik a probléma megoldására, de attól függ, hogy hasznosak-e Önnek, vagy sem

 • Az olvasó Benji ezt a kreatív megoldást használta: készítsen egy iTunes biztonsági másolatot a számítógépen, keresse meg a biztonsági másolat mappát, és nyissa meg az info.plist fájlt egy jó szövegszerkesztőben (Benji a Sublime-ot ajánlja.) Termék verzió kulcsa amelynek értéke „12.3.2És egyszerűen módosítsa a következőre:12.3.1”, És mentse a fájlt (az eredeti nevével.) Ez a hack trükközik az iTunes-val abban a gondolatban, hogy a 12.3.2 biztonsági másolat a régebbi 12.31.1 verzió. Benji ezt gond nélkül tette, és hetek óta használja ezt a változtatást
 • Ha van türelme, egyszerűen kivárhatja, amíg az Apple kiadja az iOS 12.4 verziót vagy az iOS 12.3 frissítését. Frissítse iPhone 8 Plus készülékét, készítsen biztonsági másolatot, és jónak kell lenned, amikor eljön a frissítés ideje
 • Megpróbálhatja az iPhone 8 Plus iOS 12.3.1 verzióra történő visszaminősítését is. Ne feledje, hogy ezt a módszert az Apple nem hagyta jóvá, és egy kis know-how-t és további erőfeszítéseket igényel

Legutóbbi hozzászólások