AppleCare + tervekkel rendelkező Apple eszközök vásárlása vagy eladása

Valamennyi Apple készülékre szabványos garancia vonatkozik. A vásárlók meghosszabbíthatják a garanciát (és egyéb juttatásokat is kaphatnak) az AppleCare + tervvel. Ez nagyon egyszerű. De ami kevésbé egyszerű, hogyan működik egy használt eszköz vásárlása vagy eladása az AppleCare + alkalmazással.

Az AppleCare + tulajdonjogának részleteitől kezdve a tulajdonjog átruházásáig sok kérdés merülhet fel a folyamattal kapcsolatban.

Összefüggő:

  Kérdéseid vannak. Van válaszunk. A következőket kell tudnia az AppleCare + átviteléről.

  Átvihető egy AppleCare + terv?

  Az AppleCare + terv technikailag átvihető, de a teljes folyamat ennél kicsit bonyolultabb.

  Először is, az AppleCare + az eszközhöz csatlakozik, nem pedig a tulajdonoshoz. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki az eszköz tulajdonosa, használhatja az AppleCare + csomagot.

  De az Apple rendelkezik egy olyan eljárással, amely lehetővé teszi az AppleCare + terv tényleges tulajdonjogának átruházását. Ennek jó oka van: míg az AppleCare + lefedettség egy adott eszközhöz van kötve, a lefedettség tényleges tulajdonjoga az eredeti vevőhöz kötődik.

  Mivel az Apple megengedi az AppleCare-tervek visszatérítését, ez némi vázlatot okozhat, amikor használt iPhone-termékeket vásárolnak és adnak el.

  Például egy árnyas eladó felsorolhat és eladhat egy iPhone-t AppleCare + lefedettséggel a Craigslisten. De ha az AppleCare + csomag tulajdonjogát nem ruházzák át az új tulajdonosra, ugyanaz az eladó visszatérítést kaphat az AppleCare csomagra az eszközért, amelyet már nem.

  Ez nyilvánvalóan elhagyja az új vevőt a szerencsén.

  Az olyan gyakori probléma, mint a képernyő cseréje, az AppleCare nélkül $$$-be kerülhet.

  Ne feledje továbbá, hogy ezek egyike sem vonatkozik az AppleCare-tervekre, amelyeket havonta fizetnek. Ezek a tervek a felhasználó Apple ID-számlázási információihoz vannak kötve, és nem ruházhatók át.

  Eszközök adás-vétele AppleCare + tervekkel

  Ez elvezet minket az AppleCare + eszközzel történő adásvételéhez. Itt van két kulcsfontosságú dolog, amit tudnia kell róla.

  A lopások és veszteségek megelőzése megfelelő fedezet.
  • Kellene nekem megvesz egy eszköz az AppleCare + programmal? Igen, az AppleCare + megéri a pénzt. Csak győződjön meg arról, hogy a terv tulajdonjoga előzetesen átadódik Önnek.
  • Adjak el egy eszközt az AppleCare + programmal? Igen, és megfelelő összeget kell felszámítania érte. Javasoljuk, hogy vegye a teljes költséget, ossza el a lefedettségi idővel, és vonja le a hátralévő időt. De megint át kell adnia az AppleCare-terv tulajdonjogát az eszköz új tulajdonosának.

  Az AppleCare + terv átvitele új személyre

  Most, hogy ismeri az AppleCare átvitelének csínját-bínját, a következőképpen járhat el az AppleCare + lefedettség tényleges áthelyezésének új eszközön.

  Ezt minden használt Apple termék esetében meg kell tennie, az Ön által értékesített AppleCare csomaggal. Arra is ügyelnie kell, hogy ez a folyamat mindig megtörténjen, amikor AppleCare lefedettségű Apple eszközt vásárol.

  Először tedd ezeket a dolgokat

  Mielőtt ténylegesen áthelyezné az AppleCare + csomagot, néhány dologra szükséged lesz. A következőkre lesz szüksége:

  • AppleCare + megállapodás száma: Megtalálja az Apple My Support oldalán. Csak keresse meg a készülékéhez csatolt AppleCare számot.
  • Az eszköz sorozatszáma az AppleCare + alatt: Általában a Névjegy oldalon található (Beállítások> Általános> Névjegy iOS-hez, Apple menü> About This Mac MacOS rendszeren).
  • Az eredeti elismervény az AppleCare tervhez és az eszközhöz.

  Érdemes ellenőrizni a tényleges lefedettséget is, hogy meggyőződhessen arról, hogy az adott AppleCare-terv jogosult-e átruházásra. Itt ellenőrizheti lefedettségét, és itt olvashatja el a terv feltételeit.

  Lépjen kapcsolatba az Apple céggel

  Miután az összes előző dolgot rendbe hozta, folytathatja az AppleCare + átvitelét. Ez meglehetősen egyszerű folyamat, de ehhez kapcsolatba kell lépni az Apple-lel.

  Az alábbi ellenőrzött módszerek egyikével közvetlenül kapcsolatba léphet az Apple-lel.

  • Lépjen kapcsolatba az Apple céggel online.
  • Forduljon telefonon az Apple ügyfélszolgálatához. Mondja el, hogy segítségre van szüksége egy AppleCare termékátvitelhez.
  • A megfelelő megállapodással és eszközszámokkal levelet is küldhet az Apple-nek. További információ erről a módszerről az Apple saját webhelyén található.

  Amint kapcsolatba lép az Apple-lel, végigvezeti Önt az AppleCare-csomag átadásának további lépésein. Tehát tartózkodunk a további részletek hozzáadásától.

  Hogyan lehet visszatérítést kapni az AppleCare + -ról

  Amint arra korábban utaltunk, visszatérítést is kaphat az AppleCare vagy az AppleCare + csomag fel nem használt bájitása miatt.

  Ez akkor hasznos, ha el akarja adni az eszközt, de a vevő nem akarja vagy igényli a további lefedettséget. Van néhány további lépés, de ez felülmúlja a lefedettségi tervet.

  Az, hogy mennyit fog visszakapni, alapvetően abból adódik, hogy meddig volt az AppleCare terve.

  • Ha a vásárlástól számított 30 napon belül lemondja AppleCare + csomagját, teljes visszatérítést kap.
  • Ha több mint 30 nap telt el, akkor visszatérítést kap az Apple lejárt AppleCare lefedettségének százalékos aránya alapján. 25 dolláros lemondási díj vagy a pro-minősített összeg 10 százaléka is fizetendő - amelyik kevesebb.

  Érdemes megjegyezni, hogy az Apple a visszafizetett visszatérítésből levonja minden olyan szolgáltatás értékét is, amelyet Ön elvégzett az iPhone készülékén.

  Az AppleCare + átvitele új eszközre

  Amint kitértünk rá, az AppleCare + megköti azt az eszközt, amellyel megvásárolták. De valójában van mód arra, hogy ezt a lefedettséget áthelyezzék egy új, azonos típusú Apple eszközre.

  Az Apple megjegyzi, hogy a felhasználók „saját eszközük között, ugyanazon típusú termékként és az eredeti eszközvásárlástól számított 30 napon belül” továbbíthatnak termékeket.

  Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk vásárol egy iPhone XS-t, de nagyon szeretne egy iPhone XS Max-et, akkor az előbbi telefont eladhatja, az utóbbi eszközt pedig megvásárolhatja. Innen átviheti az AppleCare + lefedettséget új eszközére. Természetesen a 30 napos időkeret korlátozza a hasznosságot. De még mindig ott van lehetőség, ha szüksége van rá.

  Ami az AppleCare egyik eszközről a másikra való átvitelét illeti, a folyamat alapvetően megegyezik az AppleCare + új tulajdonoshoz történő áthelyezésével. Szerezze össze eszközének és megállapodásainak számát, és vegye fel a kapcsolatot az Apple-lel - de ne feledje, hogy régi és új eszközéhez nyugtákra és sorozatszámokra lesz szüksége.

  Megjegyzés a nemzetközi értékesítésről és az AppleCare-ről

  Ha Apple készüléket vásárol és ad el AppleCare csomaggal nemzetközi szinten, akkor néhány dolgot tudnia kell.

  Először is csak bizonyos AppleCare-tervek biztosítanak globális lefedettséget. Ez magában foglalja az AppleCare terveit az Apple Watch, a Mac, az iPod, az Apple TV és az Apple Display számára.

  Az egyik országban megvásárolhatja az AppleCare-t bármelyik eszközhöz, és egy másik országban lefedheti. A szolgáltatás konkrét elérhetősége természetesen attól függ, hogy melyik ország van.

  Másrészt az AppleCare más Apple eszközökre - például iPhone-okra vagy iPadekre - vonatkozó tervei nem nyújtanak globális lefedettséget. Ha az Egyesült Államokban vásárol AppleCare csomagot, akkor azt csak az Egyesült Államokban tudja majd használni.

  Is, Maga az AppleCare + nem minden régióban érhető el. Bár globálisan lefedett eszközök esetén szolgáltatásokat kaphat azokban a régiókban, ahol elérhető.

  Ne feledje, hogy ezek egyike sem vonatkozik az összes új Apple termékhez tartozó szavatosságra. A nemzetközi jótállási törvények bonyolultak, ezért itt nem fogunk belemenni. Nézze meg az adott régió vagy ország garanciális elveit.

  Az AppleCare + tervek életmentőek az Apple-eszközök védelmében. Ha használt Apple-eszközt vásárol és ad el, akkor a fenti tippjeink segítségével gondoskodjon minden átvilágításról, hogy megvédje magát.

  Legutóbbi hozzászólások