Intelligens lejátszási listák használata és létrehozása az iTunes alkalmazásban és az iPhone készüléken

Nagyon sokféle módon hallgathatja kedvenc zenéit iPhone-ján. Az előfizetésen alapuló szolgáltatások (azaz a Spotify / Apple Music) használatától a saját zenei könyvtár meghallgatásáig. Vannak azonban az iTunesba beépített funkciók, amelyek segíthetnek az úgynevezett „intelligens lejátszási listák” létrehozásában.

Ezek személyre szabott lejátszási listák, amelyeket maga hoz létre, és amelyek a zenei könyvtárán alapulnak. Ez azt jelenti, hogy nem fogja egyszerűen használni az Apple Music hatalmas könyvtárát. Ha azonban van egy hajónyi zene a számítógépén, akkor szórakozhat atökéletes lejátszási lista.

Mik az „intelligens lejátszási listák”?

Az intelligens lejátszási listák elég régóta léteznek az iTunes-ban. Ezek lényegében finomhangolt lejátszási listák, amelyek megkövetelik különböző változók megadását. A változók hozzáadása után az iTunes elvégzi az összes nehéz emelést, és e kritériumok alapján létrehoz lejátszási listákat.

Intelligens lejátszási listák létrehozása

Az intelligens lejátszási listák létrehozása viszonylag egyszerű, és az iTunes használatát igényli a számítógépen. A kezdéshez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. A menüsorban válassza a „Fájl”> „Új” lehetőséget.
  2. Válassza az „Intelligens lejátszási lista” lehetőséget

Miután ez elkészült, új előugró ablakot kap az iTunes-on belül. Ez elsőre kissé ijesztő lehet, de itt egy grafika mutatja be, hogy mi mindent jelent.

A kritériumok egy adott előadótól kezdve egészen a dal BPM-ig terjedhetnek, és így tovább. Ezután hozzá kíván adni vagy eltávolítani szabályokat.

Tehát mondjuk, hogy egy kedves R & B lejátszási listát akartál létrehozni. Létrehozna egy szabályt a „Műfaj” kifejezéshez, amely tartalmazza az „R & B / Soul” szót. Ezután létrehozhat további szabályokat, például az album értékeléseit, vagy esetleg fel szeretné venni a könyvtárába felvett legújabb dalokat.

A kritériumok meghatározása után el kell döntenie, hogy szeretné-e mindig frissíteni ezt az intelligens lejátszási listát. Ez azt jelenti, hogy ha van kedved új zene hozzáadásához a könyvtáradhoz, akkor azt akarod, hogy az összes megfelelő kritériumokkal felvett dal szerepeljen benne.

Miután létrehozta az intelligens lejátszási lista szabályait, válassza az „Ok” lehetőséget. Ezután az Ön kritériumai alapján automatikusan létrehoz egy intelligens lejátszási listát.

A szép itt az, hogy a szabályokat utólag szerkesztheti. Tehát mondd, hogy nem szeretnél 30-nál több dalt tartalmazó lejátszási listát. A lejátszási lista alatt kiválaszthatja a „Szabályok szerkesztése” lehetőséget, és felcserélheti a dolgokat.

Meg tudja csinálni ezt az iPhone-on?

Tehát a fenti kérdés nyilvánvaló. Egyre több ember távolodik attól, hogy otthon legyen számítógépe, és olyan dolgokat használjon, mint az iPad.

A szerencsétlen válasz: nem. Az Apple nem teszi lehetővé, hogy intelligens lejátszási listákat hozzon létre iPhone készülékéről. Ehelyett valószínűleg csak lejátszási listákat kell készítenie magának az eszköz könyvtárából.

Az intelligens lejátszási listák szinkronizálása iPhone-jával

A számítógéppel, iPhone-nal és hatalmas zenei könyvtárral rendelkezők számára az intelligens lejátszási listák szinkronizálása viszonylag egyszerű. Miután elfogadható lejátszási lista létrehozásához követte a fenti lépéseket, még néhány lépést kell követnie.

Ezekkel a lépésekkel nem csak szinkronizálja iPhone készülékét az iTunes alkalmazással biztonsági mentés céljából. De a kívánt zenét és lejátszási listákat is könnyedén szinkronizálhatja.

  1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást
  2. Használja a Lightning kábelt, és csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógéphez
  3. Várja meg, amíg az iTunes felismeri az iPhone készülékét
  4. Navigáljon az „Összegzés” elemhez

Innentől kezdve nagyon sokféle információ jelenik meg a képernyőn. A folytatás előtt meg kell győződnie arról, hogy a „Zene szinkronizálása” képernyőn van.

  1. Váltás a „Zene szinkronizálása” lehetőségre
  2. Válassza a „Kiválasztott lejátszási listák, előadók, albumok és műfajok” lehetőséget.
  3. A „Lejátszási listák” alatt válassza ki az intelligens lejátszási listát
  4. Koppintson a „Kész” gombra

Ha ez az első alkalom, amikor szinkronizálja iPhone-ját az iTunes programmal, a kezdeti folyamat eltarthat egy kicsit. Csak legyen türelmes, mint az iTunes, és iPhone készülékének biztosítania kell, hogy ugyanazon az oldalon legyenek.

Miután szinkronizálta az intelligens lejátszási listákat, áttérhet iPhone-jára. Nyissa meg a Zene alkalmazást, és keresse meg a „Lejátszási listák” elemet a „Könyvtár” alatt. Az új intelligens lejátszási listája megjelenik a listán, majd elindíthatja a bulit.

Következtetés

Vannak, akik csak a készülékeiken szeretnék finomhangolni a lejátszási listákat. Ha azonban hatalmas zenei könyvtárad van, ez ijesztő feladat lehet.

Az intelligens lejátszási listák kissé megkönnyítik az életet. Ez különösen igaz a hozzáadható különféle kritériumok mindegyikére.

Mondja el nekünk néhány előre beállított okos lejátszási listát, és azt, hogy inkább ezeket használja-e, vagy létrehozza sajátját.

Legutóbbi hozzászólások