14 tipp és trükk a Spotify iOS alkalmazáshoz

A Spotify iOS alkalmazás a legnagyobb és az egyik legsokoldalúbb zenei streaming platform. Sokkal többet tehet a Spotify-val, mint egyszerűen zenét streamelni - ha már tudja, mit csinál.

A Spotify mobil verziói, akárcsak a Spotify iOS alkalmazás, valójában elég sok rejtett vagy kevésbé ismert funkcióval rendelkeznek, amelyek hihetetlenül hasznosak. Ne feledje, hogy ezek közül sokhoz Spotify Premium előfizetés szükséges. De ha a Spotify közel 200 millió havi aktív felhasználója közé tartozik, és fizet a Prémiumért, akkor kötelező tippek.

Összefüggő:

  1. Takarítson meg pénzt a Spotify Premium-on.

  Pénzt takaríthat meg a Premium-ra való frissítéssel.

  Ha a Spotify Premium-ra van szükség, akkor valamit fontos szem előtt tartani, ha frissítést tervez. Ne próbálja meg frissíteni a Spotify Premium szolgáltatásra ingyenes fiókból közvetlenül az iOS alkalmazásban. Magyarázzuk el, miért.

  Az Apple által az alkalmazáson belüli előfizetéses vásárlásokból származó csökkentés miatt a Spotify valójában havonta 12,99 dollárt számít fel a Spotify Premiumért, ha egy alkalmazásban vásárolják. Ha máshová frissít, például webböngészőben vagy számítógépén, akkor a szokásos havi 9,99 dollárt kell fizetnie.

  2. Használjon néhány keresési minősítőt a Spotify iOS alkalmazáshoz.

  Használja a Spotify beépített keresési képességeit.

  Dalok keresése a Spotify beépített keresési funkciójával elég egyszerű. De valójában vannak kevéssé ismert keresési minősítők, amelyek segítségével sokkal konkrétabbá (és ennek eredményeként sokkal pontosabbá) teheti a kereséseket.

  A keresősávba történő beíráskor az előadó, az album, az év vagy a műfaj használatával szűkítheti a kereséseket. Például, ha csak a Radiohead Creep című dalának verzióit szeretné megtekinteni, írja be ezt a keresősávba - „artist: Radiohead creep” -, hogy szűkítse az eredményeket.

  3. Élvezze a privát zenei foglalkozást.

  Tudja meg, hogyan lehet privát a munkamenete a Spotify-on.

  Néha csak zenét akar hallgatni anélkül, hogy a barátai megítélnék. De még akkor is, ha a saját otthonában kényelmesen közvetít a Spotify-ból, követői továbbra is láthatják tevékenységét a platform közösségi funkciója révén. Van, ahol bejön egy privát ülés.

  Sokan valószínűleg tudják, hogy a Spotify asztali verziójának privát munkamódja van. De az iOS verzió is igen. Csak menj Saját könyvtár -> Beállítások -> Közösségi -> Privát munkamenet. Ez hat órás inaktivitás után automatikusan kikapcsol.

  4. Minőségi lejátszás.

  Jobb minőségű lejátszás a Spotify-on.

  Alapértelmezés szerint a Spotify streaming lejátszását úgy állítja be, hogy optimalizálja az adatfelhasználást a mobil felhasználók számára. De ez természetesen azt jelenti, hogy a hangminőség romlik. Ha audio rajongó vagy, szerkesztheted ezt a viselkedést.

  Csak menj Saját könyvtár -> Beállítások -> Zene minősége. Különböző lehetőségeket fog látni attól függően, hogy a zenét streamelni vagy letölteni szeretné-e egy offline lejátszási listára. Minden fülnek különféle lehetőségei vannak, beleértve az automatikus, alacsony, normál, magas és nagyon jó minőségű lejátszást.

  5. Bármely eszközről vezérelheti a lejátszást.

  Bármely eszközön vezérelheti a lejátszást.

  A szerző véleménye szerint a Spotify egyik legjobb, rejtett tulajdonsága, hogy bármilyen csatlakoztatott eszközről vezérelheti a Spotify lejátszását. Kicsit olyan, mint az AirPlay 2, és bár csak a Spotify-nál működik, rendkívül kényelmes a támogatott eszközökön.

  Az iOS alkalmazásban kezdje el a dal lejátszását. Ezután érintse meg a hangszóró ikont a bal alsó sarokban. Ez felsorolja azokat az eszközök listáját, amelyekbe be van jelentkezve a Spotify-val - például laptop, iPad vagy bármely okos otthoni hangszóró. Ezután bármely eszközön lejátszhatja az éppen lejátszott dalt, valamint szabályozhatja a hangerőt.

  6. Használja a Shazamot és a Spotify-t.

  Használja a Shazamot a Spotify-val.

  A Shazam, amely tulajdonképpen most az Apple tulajdonában van, nagyszerű eszköz a zene megtalálásához. Akár a bevásárlóközpont rádiójában, akár a bárban játszik, a Shazam felgyújtása gyors és egyszerű módja a hűvös hangzású dalok felkutatásának.

  Még jobb, ha csatlakoztatja a Spotify-fiókjához. Miután mindkét fiók össze van kötve, észreveszi, hogy új lehetőségek jelennek meg a Shazam alkalmazásban, amelyek lehetővé teszik a dal gyors megnyitását a Spotify-ban, vagy az adott szám hozzáadását a meglévő lejátszási listák egyikéhez.

  7. A zene soha ne érjen véget.

  Engedélyezze az automatikus lejátszás funkciót a Spotify-on.

  Tudjuk, hogy nagyszerű ízlése van. De kétségtelenül vannak olyan művészek, akiket valószínűleg szeretni fog, de nem tud róla. Itt jön be ez a kevéssé ismert, de hihetetlenül fantasztikus Spotify funkció, az AutoPlay néven.

  Csak keresse meg a Spotify beállításait, és engedélyezze az automatikus lejátszást. Ha be van kapcsolva a beállítás, a Spotify valami okosat fog csinálni. Amikor valamelyik lejátszási listádon elfogy a lejátszani kívánt szám, a Spotify elkezdi lejátszani a rajta található dalokhoz kapcsolódó ajánlott számokat. A zene soha nem áll le - és valószínűleg találsz néhány remek új dalt is.

  8. Tartsa távol a Spotify-t az adatok elfogyasztásától.

  Engedélyezze az offline módot a Spotify-on az adatok sávszélességének mentéséhez.

  Másrészt az előző pontban említett AutoPlay funkció felhalmozhatja az adatköltségeket. Ez minden Spotify streamingre is igaz. De ezt kijavíthatja a következővel: Saját könyvtár -> Beállítások -> Lejátszás és eltalálja engedélyezze az Offline módot.

  Ha az Offline mód be van kapcsolva, a Spotify csak azokat a műsorszámokat játssza le, amelyeket offline lejátszáshoz mentett el - ezzel mentheti az adatokat. Bármely lejátszási listát vagy rádióállomást le lehet tölteni offline lejátszáshoz, ha a tetején található Letöltés csúszkával megnyomja. Csak ne felejtsen el letölteni Wi-Fi-re és ne mobilra.

  9. Készítsen együttműködő lejátszási listát.

  Készítsen együttműködő lejátszási listát a Spotify-on.

  Néha a lejátszási listák mélyen személyes dolgok lehetnek. De vannak más esetek, amikor mindenkit csak be akar engedni a szórakozásba. Szerencsére a Spotify rendelkezik egy kevéssé ismert funkcióval, amely lehetővé teszi olyan együttműködési lejátszási listák létrehozását, amelyeket barátai hozzáadhatnak, szerkeszthetnek és átrendezhetnek.

  Csak menjen a könyvtárába, és válassza ki a lejátszási listát. Ezután érintse meg a hárompontos menüt, és válassza a Make Collaborative lehetőséget. Ezután küldje el a Spotify-t használó barátainak (az iOS Share lap használatával). Hozzáadhatják és szerkeszthetik a zenét a lejátszási listán.

  10. Megszabadulni a rongyos hézagoktól.

  Szabaduljon meg a lejátszás hézagaitól.

  Ha szereted az albumokat teljes egészében hallgatni, akkor semmi sem futtathatja az élményt, mint egy tátongó rés. Szerencsére a Spotify rendelkezik egy „rés nélküli” beállítással, amely segíthet ennek enyhítésében. Hozzáférhet a Saját könyvtár -> Beállítások menüpont megnyitásával és a Gapless melletti kapcsoló engedélyezésével.

  A kapcsolódó megjegyzésben bizonyos DJ-készségeket is színlelhet, és a Spotify crossfade dalokat automatikusan felveheti a lejátszási listára. Csak lépjen a Saját könyvtár -> beállítások -> Lejátszás menüpontba, és az engedélyezéséhez csúsztassa el a Crossfade melletti kapcsolót.

  11. Próbálja ki a Spotify Rádiót.

  Nézze meg a Spotify Rádiót.

  A Pandora lehet a legismertebb rádió funkcióval rendelkező streaming platform. De a Spotify-nak tulajdonképpen megvan a maga Rádió funkciója. És vitathatatlanul minden olyan jó, mint Pandoraé.

  Csak annyit kell tennie, hogy megérinti a dal hárompontos menüjét (legyen szó a Most játszott képernyőről vagy a lejátszási listáról). Ezután görgessen lefelé, és koppintson a Ugrás a rádióra elemre. A Spotify ezután létrehoz egy állomást a szám hangulata és műfaja alapján. Miután befejezte a könyvtárban, hozzáférhet az állomáshoz.

  12. Nézze meg a kurátora lejátszási listáit.

  Kezdje el létrehozni saját kurátora lejátszási listáit.

  Amikor új zenét kell felfedezni, vagy a tetsző előadók kiadásai nyomán kell maradnia, a Spotify foglalkozik veled. A gondozott lejátszási listák és a „kiadó radar” között soha nem fog lemaradni egy olyan számról, amelyet szeretni fog.

  Csak menjen a Könyvtárához, és érintse meg a Made For You opciót. Látni fogja a Daily Mixeket, amelyeket sokat streamelt dalok alkotnak, de rengeteg zenefelfedezési lejátszási listát is talál. Az tartalmazza Fedezze fel a hetilapot, amely az ízlésed alapján javasolja a dalokat, és a Release Radar, amely a már szeretett előadó dalait kurálja.

  13. Helyezze vissza a törölt lejátszási listát.

  A törölt lejátszási listák könnyen helyreállíthatók a Spotify-on.

  Mi van, ha megtörténik az elképzelhetetlen, és véletlenül törli az egyik fantasztikus lejátszási listáját? Ne essen pánikba - visszakaphatja. Technikailag ez nem szigorúan iOS tipp. De jól jöhet, függetlenül attól, hogy hol használja a Spotify alkalmazást.

  A Spotify alkalmazásban nincs elérhető „törölt lejátszási lista helyreállítása” lehetőség, de a funkciót webböngészőn keresztül érheti el. Csak lépjen a böngészőben a Spotify-fiók oldalára, és keresse meg a Lejátszási listák helyreállítása opciót a képernyő bal oldalán. Keresse meg a megtalálni kívánt lejátszási listát, majd kattintson a Visszaállítás gombra.

  14. Néhány podcast-tipp.

  Használja a Podcast vezérlőket a Spotify-on.

  A podcastokról az iOS felhasználók valószínűleg a natív Podcasts alkalmazást vagy egy harmadik féltől származó opciót választanak, mint például az Overcast. És ez egyfajta szégyen, mivel a Spotify egy nagy podcast-könyvtárral rendelkezik, és sokféle dolgot megtehet.

  A kedvenc podcastok követése mellett van néhány jó tipp a lejátszással kapcsolatban. Például beállíthatja a lejátszás sebességét, így gyorsabban juthat át a hosszú podcastokhoz. Beállíthat egy elalváskapcsolót is, amellyel elaludhat kedvenc podcastjaival anélkül, hogy egész éjjel lejátszana.

  Legutóbbi hozzászólások