Regisztráció az iCloud-ra (frissítve 2020-ra) - iPhone, Mac vagy Windows PC

Az iCloud segítségével az Apple készülékei zökkenőmentesen működnek együtt. Automatikusan szinkronizálja a fényképeket, fájlokat és alkalmazásadatokat. Rendszeresen létrehoz titkosított biztonsági mentéseket. Véd a veszteség vagy lopás ellen. Öt percnél kevesebb időbe telik, mire befejezi az iCloud-regisztrációt ezzel az útmutatóval.

Az iCloudra való regisztráció megtanulása egyszerű; könnyedén hagyja, hogy szinkronizálja az eszközeit. Minden felhasználó 5 GB ingyenes iCloud tárhelyet kap, amikor regisztrál. Ezt jegyzetekhez, fotókhoz, dokumentumokhoz és egyebekhez használják. Bekapcsoláskor az iCloud automatikusan frissíti ezeket az adatokat minden eszközön. Mint mondtam: könnyedén.

Ennyi iCloud-adat kezelése általánossá teszi 5 GB-os felhasználását. Ezért kaptunk néhány tippet az iCloud-tárhely felszabadításához, ha szükséges, vagy további tárhelyet vásárolhat az Apple-től. Addig kezdjük.

Kapcsolódó hozzászólások:

  Mi a teendő, mielőtt regisztrál az iCloudra

  Az iCloud használatához Apple ID-fiókra van szükség. Fotó: Az Apple jóvoltából

  Szinte bármilyen eszközzel regisztrálhat az iCloudra: iPhone, iPad, Mac vagy akár Windows PC. A regisztráció az Apple ID adatait használja, így ha még nincs Apple ID azonosítója, hozzon létre új Apple ID fiókot, vagy kövesse az utasításokat, hogy létrehozhassa az iCloud-regisztráció során.

  Így az Apple a legjobb ajánlásokat teheti meg az Ön számára, és Ön mindig hozzáférhet a vásárlásaihoz.

  Ugyanazt az Apple ID-t kell használnia az összes Apple szolgáltatáshoz, az App Store letöltésektől a bolti találkozókig. És a legjobb, ha nem oszt meg egy Apple ID-t más személlyel. Ehelyett ossza meg az Apple családi csomagját, amely lehetővé teszi alkalmazások, zene és egyebek megosztását egyetlen Apple ID megosztása nélkül.

  Tudja meg, mit kell tennie, ha már rendelkezik Apple ID-vel, de nem fér hozzá.

  Az iCloud-regisztráció előtt ellenőrizze a szoftverfrissítéseket. Fotó: Az Apple jóvoltából

  Az iCloud-regisztráció előtt győződjön meg arról, hogy a legújabb operációs rendszert (iOS, iPadOS és macOS) futtatja minden eszközén. Minden frissítéssel az Apple javítja és kibővíti az iCloud szolgáltatásait. Ez azt jelenti, hogy egyes szolgáltatások nem működhetnek, ha elavult operációs rendszert használ.

  A szoftverfrissítések kereséséhez lépjen a készülék beállításaihoz. Az iDevices esetén lépjen aBeállítások> Általános> Szoftverfrissítések. Mac esetén nyissa megRendszerbeállítások> Szoftverfrissítések.

  Hogyan szerezhetek iCloud Mail e-mail címet

  Minden más mellett az iCloud az eszközöket is szinkronizálhatja - feltéve, hogy iCloud e-mail címet használ. Az idősebb Apple e-mail fiókok, például a @ mac.com vagy a @ me.com, szintén képesek lesznek szinkronizálni az iCloud-on keresztül.

  Ha már rendelkezik Apple ID-fiókkal, az iCloud bejelentkezése és regisztrációja után ingyenes iCloud e-mail címet kaphat. Egyszerűen lépjen az iCloud beállításaihoz bármely eszközén, és kapcsolja be a Levél gomb.

  Kapcsolja be a Mail funkciót az iCloud beállításaiban az iCloud e-mail cím beállításához.

  Ha még nincs Apple ID-fiókja, létrehozhat egy ingyenes iCloud e-mail címet az Apple ID-fiókjával egyidejűleg. Az egyetlen figyelmeztetés az, hogy létre kell hoznia az Apple ID-fiókot egy Apple eszköz segítségével az alább részletezett iCloud-regisztráció során.

  Hogyan regisztrálhat az iCloud szolgáltatásra iPhone, iPad vagy iPod készülékeken

  Az iPhone, iPad és iPod Touch eszközök iOS-t használnak. Mindaddig, amíg eszközén iOS 5 vagy újabb operációs rendszer fut (ami valószínűleg az iOS 5 2011-es kiadása óta valószínű), hozzáférhet legalább az iCloud valamilyen formájához.

  Nyissa meg a Beállítások alkalmazást.

  Az iCloud-regisztrációhoz iOS-eszközön először meg kell nyitnia a Beállítások kb.

  Vagy koppintson a nevére, vagy koppintson a bejelentkezéshez.

  Ha már bejelentkezett eszközén az Apple ID-be, érintse meg a gombot [A neved] a beállítások tetején. Ellenkező esetben érintse meg a elemet Jelentkezzen be [eszközére] vagy adja meg az Apple ID-fiókja adatait, vagy hozzon létre egy újat.

  Ha ebben a szakaszban Apple ID-fiók létrehozása mellett dönt, megkapja a lehetőséget Szerezzen be egy ingyenes iCloud e-mail címet ha akarsz egyet.

  Koppintson az iCloud elemre, és válassza ki, hogy mely alkalmazásokat szeretné szinkronizálni a felhőn.

  Az iCloud automatikusan be van kapcsolva, amikor bejelentkezik Apple ID-jével. Koppintson a iCloud gombra kattintva kiválaszthatja, hogy mely adatokat szeretné szinkronizálni az iCloud segítségével, és kezelje a tárhelyét.

  Hogyan regisztrálhat az iCloud-ra Mac-en

  Az iCloud használatához a Mac-nek legalább OS X Lion operációs rendszert kell futtatnia (ismét nagy valószínűséggel azóta, hogy 2011-ben megjelent). A legjobb iCloud-élmény érdekében frissítsen a legújabb macOS-ra, ha lehetséges.

  Az iCloud-regisztrációhoz Mac gépen kezdje meg a Rendszerbeállítások. Ezt úgy teheti meg, hogy megnyitja az alkalmazást, mint bármely más Mac App-ot, vagy a menüsor Apple ikonjára kattintva.

  Kattintson az iCloud elemre, és jelentkezzen be, vagy hozzon létre egy Apple ID-t.

  MacOS Catalina esetén kattintson a gombraApple azonosító a Rendszerbeállításokban.

  Ha macOS Mojave vagy korábbi verziót használ, kattintson a gombra iCloud gombot a Rendszerbeállításokban, és ha erre kérik, adja meg az Apple ID adatait.

  Azok számára, akik nem rendelkeznek Apple ID-fiókkal, kövesse az utasításokat egy és Szerezzen be egy ingyenes iCloud e-mail címet közben, ha szeretné.

  Jelölje be a négyzeteket annak kiválasztásához, hogy mit szeretne szinkronizálni az iCloud segítségével.

  Miután bejelentkezett az iCloud rendszerbeállításaiba, kiválaszthatja, hogy mely adatokat szinkronizálja az iCloud felett, és kezelje a tárhelyét.

  Hogyan regisztrálhat az iCloud szolgáltatásra Windows PC-n

  A Windows felhasználóknak le kell tölteniük az iCloud for Windows szoftvert. Az alkalmazás használatához meg kell győződnie arról, hogy számítógépe Windows 7 vagy újabb rendszert futtat.

  Az iCloud használatához Windows 7 vagy újabb szükséges. Fotó: A Microsoft jóvoltából

  Az iCloud for Windows lehetővé teszi adatok - fényképek, névjegyek, jegyzetek és minden egyéb - szinkronizálását az Apple készülékei és a Windows PC között. Először Apple ID-fiókot kell készítenie, és regisztrálnia kell az iCloudot az Apple-eszközökön.

  Az iCloud for Windows letöltése után jelentkezzen be Apple ID-jével. Fotó: Az Apple jóvoltából

  A kezdéshez töltse le és telepítse az iCloud for Windows rendszert az Apple webhelyéről. Ezután adja meg az Apple ID adatait az alkalmazásba való bejelentkezéshez.

  Jelölje be a négyzeteket annak kiválasztásához, hogy mit szeretne szinkronizálni az iCloud segítségével. Fotó: Az Apple jóvoltából

  Miután bejelentkezett, kezelheti tárhelyét, és kiválaszthatja, mely alkalmazásokat szeretné szinkronizálni az iCloud segítségével.

  Mint láthatja, az iCloud-ra való regisztráció majdnem olyan egyszerű, mint a funkcióinak kihasználása. Nézze meg ezeket tippek, ha kifogy az iCloud-tárhelyből. És mindenképpen tudassa velünk, hogy mit csinál, és nem szívesen használja az iCloudot a megjegyzésekben!

  Legutóbbi hozzászólások