A Spotlight Search nem működik a MacBookon, a javítás

A Spotlight Search funkció a MacBook legtöbbször jól működik. Az egyetlen alkalom, amikor a Spotlight funkcióval kapcsolatos problémákat tapasztalunk, egy frissítés követése.

Néhány felhasználó, aki nemrég frissítette MacBook-ját macOS Sierra és High Sierra verzióra, észrevette, hogy a keresés nem eredményezi a megfelelő eredményeket. Úgy tűnik, hogy az eredmények a keresési lekérdezéstől függetlenül nem változnak.

Ha problémákat tapasztal a Spotlight Search használatával a MacBookon, akkor a legjobb megoldás az, ha megpróbálja újraindexelni, és megnézi, megoldja-e a problémát.

Mielőtt folytatná az új indexelést, fontos, hogy ellenőrizze a szolgáltatás elérhetőségét régiónként. A reflektorfényben történő keresés olyan funkciói, mint a javaslatok és a természetes nyelv keresése, csak korlátozott régiókban érhetők el. Az alábbiakban ellenőrizze, hogy a felhasználási ország megfelel-e.

Lemez segédprogram a mentéshez!

 1. Indítsa újra helyreállítási módban úgy, hogy indításkor mindkét Command + R billentyűt lenyomva tartja
 2. A helyreállítási mód képernyőn megjelenő üzenetben válassza a Lemez segédprogram lehetőséget
 3. Válassza az Elsősegély lehetőséget a felső füleken
 4. Válassza a Futtatás lehetőséget, hogy az Elsősegélynyújtás ellenőrizze a hibákat a lemezen és kijavítsa azokat
 5. Amikor az elsősegélynyújtás befejeződött, indítsa újra normálisan, és ellenőrizze, hogy működik-e a Spotlight Search!

A Spotlight Search nem működik MacBookon: Ellenőrizze a SpotLight beállításait

Fontos továbbá, hogy erősítse meg a Spotlight Search beállításait. Kattintson a tetején lévő Apple menüre, és válassza a lehetőséget Rendszerbeállítások> Reflektor. Ügyeljen arra, hogy itt ne zárja ki a kereséssel kapcsolatos alkalmazásokat. Az összes alkalmazását megtalálja a keresési beállítások lapon.

A macOS Sierra vagy a macOS High Sierra használatakor történő új indexeléshez kattintson az Adatvédelem fülre. Húzza az újra indexelni kívánt mappát vagy lemezt. Használhatja a „+” jelet a MacBook böngészéséhez, és válassza ki a megfelelő mappákat, amelyeket újra indexelni szeretne.

Erősítse meg, amikor meglátja a mappa kizárásának üzenetét a Spotlight találatai közül. Miután a meghajtót / mappát hozzáadta az Adatvédelem fülhöz, kattintson az Eltávolítás (-) gombra a listáról való eltávolításhoz.

A Kilépés a rendszerbeállításokból és a Spotlight megkezdi a mappa / meghajtó új indexelését.

Hogyan ellenőrizhető a reflektorfénybe történő újrakeresés folyamata

Az Activity Monitor megnyitásával ellenőrizheti, hogy működik-e az új indexelés. Nyissa meg az Activity Monitor munkamenetét a Segédprogram mappából, és kattintson a CPU fülre.

Írja be a folyamat keresési mezőbe ’Mdworker’. Felsorolja az összes reflektorfényhez kapcsolódó új indexelési folyamatot. Ez megerősíti, hogy az új indexelés előrehalad.

Ha csak a Spotlight Search problémákkal szembesül az e-mail eredmények miatt, akkor fontolóra veheti a postafiókok újjáépítését a Mail alkalmazásban is. Az újjáépítéshez egyszerűen válassza ki a Mailbox mappát a Mail oldalsávon, és válassza az Újjáépítés lehetőséget.

Ez eltarthat egy ideig, a rendelkezésére álló üzenetek és mellékletek számától függően. IMAP vagy Exchange-fiók használata esetén a postafiókja üresen jelenik meg, amíg a teljes letöltés befejeződik a szerverről.

A Mac Spotlight Search összeomlik vagy abbahagyja néhány levél beírása után?

Egyesek felfedezik, hogy a Spotlight a macOS frissítése után leáll, és összeomlik, miután csak beírt néhány betűt a keresőmezőbe. A keresősáv egyszerűen eltűnik 2-4 betű beírása vagy a szóköz elütése után.

Csak abbahagyja, és nem engedi befejezni a gépelést, és soha nem mutat keresési eredményeket!

Ha ez a helyzeted, itt vannak néhány kipróbálandó dolog!

 1. Ha lehetséges, frissítse a Safarit - ez a probléma egy hiba, amelyet gyakran javítanak a későbbi verziókban
 2. Telepítse újra a macOS-t, és nézze meg, hogy a probléma megszűnik-e
 3. Koppintson a Command-space elemre, és várjon. Ezután írjon be egyetlen betűt, és várja meg a lista feltöltését. Ezután használja a nyíl lefelé vagy felfelé mutató gombokat a választás megkereséséhez
 4. Reindex: MacintoshHD (vagy bármi, amit fő merevlemezének nevezel) hozzáadásával és eltávolításával a Spotlight adatvédelmi beállításaiban (Apple menü> Rendszerbeállítások> Spotlight)
 5. Törölje a jelölést a Könyvjelzők és előzmények mezőből a Spotlight keresési eredmények között (Apple menü> Rendszerbeállítások> Spotlight
  1. Ha ez nem segít, próbálkozzon az Egyéb jelölőnégyzet bejelölésével a Spotlight keresési eredmények között is
 6. Indítsa újra csökkentett módban, és futtassa a lemezellenőrzést
 7. Hozzon létre egy másik rendszergazdát vagy felhasználói fiókot, és tesztelje, hogy a Spotlight működik-e (vagy sem)
 8. Ne használja a Spotlight keresést. Ehelyett használja a Finder Search funkcióját a Súgó menüben

Használja ki a Mac terminálját!

 • Indító terminál (Alkalmazás> Segédprogramok> Terminál), és írja be vagy illessze be a következő Terminal parancsot: sudo mdutil -E /
 • Adja meg adminisztrátori kódját, ha kéri
 • Mac-jének újra kell indexelnie a reflektorfénybe tartozó adatbázisokat az összes Mac-meghajtóhoz, beleértve a külső meghajtókat is
  • Ha egy adott meghajtót újra szeretne indexelni, csak a Terminal parancsokat használja:sudo mdutil -E / Kötetek /(add ide a kötet nevét)
 • A Spotlight indexelése időbe telik, ezért legyen türelmes

GYORS GYŰJTŐFÉNY TIPP!

Attól függően, hogy mire próbál keresni, néha a keresési eredmények hatalmasak lehetnek, ha sok adat van a MacBookon. A keresési eredmények szűkítésének egyik egyszerű tippje, ha a keresésben meghatározott metaadat-attribútumot használ az eredmények korlátozására.

Ha csak Dave Miller e-mailjeit szeretné keresni, írja be a következőt: „Dave Miller kind: email”. Ez csak azokat az e-mailjeit jeleníti meg, amelyek Dave Millert említik. Az Apple Whitepaper-ben elérhető különféle szűrési lehetőségekről itt olvashat.

A másik tipp, amely eszembe jut, az akkumulátor lemerülésével kapcsolatos kérdésekre vonatkozik. Ha a MacBook akkumulátora kimerült, érdemes kikapcsolni az összes alkalmazás reflektorfényben történő keresését. Ez nagyban hozzájárul az akkumulátorlé megőrzéséhez a MacBookon.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt az egyszerű hibaelhárítási cikket. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen más problémával néz szembe a MacBook Spotlight Search funkciójával.

Legutóbbi hozzászólások