Az iPhone lassan fut? Gyorsítsa meg ezt a 7 egyszerű tippet

Az Apple iPhone-jai a leggyorsabb okostelefonok közé tartoznak az üzletben - csak nézzen meg néhány összehasonlító statisztikát és sebességteszt-videót. De, mint minden számítógépnél, az iPhone-ok is elég lassúnak vagy lassúnak tűnhetnek az idő múlásával. Tehát hogyan lehet felgyorsítani egy lassan működő iPhone-t?

Különböző dolgokat próbálhat meg felgyorsítani eszközén, amelyet az alábbiakban részletezünk. Ezen megoldások némelyike ​​gyorsabb és kényelmesebb, mint mások, de általában mind hozzájárulnak az iPhone teljesítményének növeléséhez, ha észreveszi, hogy lassan működik.

7. Indítsa újra az iPhone-t

Az iPhone újraindítása az első hibaelhárítási lépés.

Az egyik első tanács, amelyet a legtöbb ember kap az iPhone-on történő hibaelhárításhoz, egy kemény újraindítás. A kemény újraindítás nem mindig mindenre kiterjedő módszer, de jó néhány problémát enyhíthet az Apple készülékén.

Lassú iPhone esetén a gyors, kemény újraindítás egy kis pepit adhat vissza az eszköz lépésébe. A pontos módszer azonban az adott készüléktől függ.

  • iPhone 8 - iPhone XS Max: Gyorsan nyomja meg és engedje fel a Hangerő növelése gombot, majd nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot. Végül tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.
  • iPhone 7 és korábbi verziók: Nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvó / Ébresztő gombot és a Kezdőlap gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

6. Töltse le a legújabb szoftvert

Mindig ajánlott a legújabb szoftver frissítése.

Javasoljuk, hogy frissítse az iOS legfrissebb elérhető verziójára, amikor csak lehetséges. Ezek a frissítések nemcsak fontos biztonsági és hibajavításokat tartalmaznak, de felgyorsíthatják a lassú készüléket is. Ez különösen igaz az iOS 12 és iOS 13 rendszerekre, amelyek a teljesítményre és a stabilitásra koncentrálnak. Menjen a Beállítások -> Általános -> Szoftverfrissítés lehetőségre az iOS új verzióinak kereséséhez.

Hasonlóképpen előfordulhat, hogy alkalmazásainak régebbi verziói nem futnak csúcssebességükön. Okos, ha csak lehetséges frissíti az összes alkalmazást. Csakúgy, mint a rendszerszoftver esetében, ez képes megszüntetni a hibákat. De felgyorsíthatja az alkalmazásokat is, mivel a legtöbb fejlesztő rendszeresen végrehajtja a teljesítmény és a stabilitás fejlesztéseit. Nyissa meg az App Store-ot, és érintse meg a Frissítések elemet.

5. Szabadítson ki egy kis helyet

A közeli kapacitású eszköz kissé lassabban tud futtatni - törölje tehát azokat a régi alkalmazásokat és üzeneteket.

Ha egy csomó alkalmazás és adat van az iPhone-on, az általában nem lassítja azt. Másrészt egy iPhone, amely közel van a tárolókapacitásához, valamivel lassabban tud futtatni, mint egy, amelyen rengeteg szabad hely áll rendelkezésre. Emiatt egy kis hely felszabadítása a készüléken kissé felgyorsíthatja.

Lépjen a Beállítások -> Általános -> iPhone tárhely elemre, és nézze meg, hogy mi ennyi helyet foglal el eszközén. Az iOS újabb verzióiban ez a menü még gyors lehetőségeket is kínál a hely felszabadítására - ideértve a fel nem használt alkalmazások kitöltését vagy a régi beszélgetések törlését az Üzenetekből.

4. Szerkessze a hely és a háttér beállításait

A háttéralkalmazás-frissítés és a helyszolgáltatások megterhelhetik a rendszer erőforrásait.

A legtöbb alkalmazásnak van valamilyen háttérfolyamata, amely lehetővé teszi számukra, hogy naprakészek maradjanak akkor is, ha nincsenek nyitva az iPhone-on. Mivel az iPhone készülékek gyors eszközök, ez általában nem befolyásolja a telefon teljesítményét. De ez nem mindig így van - és néha ezeknek a háttérfolyamatoknak a korlátozása felgyorsíthatja iPhone készülékét.

  • Javasoljuk, hogy lépjen a Beállítások -> Általános -> Háttéralkalmazás-frissítés lehetőségre, és tiltsa le a funkciót azoknál az alkalmazásoknál, amelyeket nem szükséges a háttérben frissíteni.
  • Ezután lépjen a Beállítások -> Adatvédelem -> Helyszolgáltatások oldalra, és tegye ugyanezt azoknál az alkalmazásoknál, amelyeknek nincs szüksége állandó tartózkodási helyre.
  • Érdemes lehet a Beállítások -> iTunes és App Store menüpontba is belépni, és letiltani az Automatikus letöltések alatt található Frissítések melletti kapcsolót.

3. Tiltsa le a mozgást és az átlátszóságot

E két váltás engedélyezése felgyorsíthatja iPhone-ját.

Ha régebbi iPhone-t használ az iOS újabb verzióin, van néhány rendszerbeállítás, amely megterhelheti az eszköz erőforrásait. Az iOS 12 vagy iOS 13 futtatása öregedő eszközön nagyrészt felgyorsítja azt. De ha az ellenkezőjét észleli, segíthet két kevéssé ismert beállítás, a Reduce Motion és az Transparency csökkentése.

Lényegében ezek a kapcsolók korlátozni fogják az iOS által futtatott animációk és felhasználói felület elemeket. Bár ez hatással lehet az eszköz esztétikájára az iOS készülékén, az öregedő iPhone-okon is javíthatja a teljesítményt. Csak lépjen a Beállítások -> Általános -> Kisegítő lehetőségek menübe, és koppintson a Csökkentse a mozgást és az Átlátszóság csökkentése melletti kapcsolóra a bekapcsoláshoz.

2. Helyreállítás egy iTunes frissítésből

Kicsit drasztikus, de az iPhone biztonsági mentésből történő helyreállítása nagyban javíthatja a sebességet.

Az iPhone visszaállítása nem a leggyorsabb és legkényelmesebb dolog, de jó végső megoldás. Rengeteg anekdotikus felhasználói jelentés sugallja, hogy a teljes visszaállítás enyhítheti az iPhone lassú teljesítményével kapcsolatos problémákat. Tehát, ha ezen a listán semmi más nem működött, akkor érdemes lehet egy lövést.

Ennek számos módja van, de javasoljuk, hogy készítsen biztonsági másolatot eszközéről az iTunes vagy a Finder alkalmazásra. Ezután csak állítsa vissza iPhone-ját arra a biztonsági mentésre. Ez telepíti az iOS tiszta verzióját, amely sok lassú teljesítményproblémát képes megszüntetni. Érdemes megjegyezni azt is, hogy egy iPhone új eszközként történő beállítása, biztonsági mentés nélkül, még gyorsabbá teheti iPhone-ját, mint a biztonsági mentésből történő visszaállítás.

1. Cserélje ki az akkumulátort

Az iPhone cseréje nagy hatással lehet a teljesítményre.

Ezen a ponton valószínűleg már hallottad, hogy az Apple lelassítja a régebbi iPhone-okat, amikor az akkumulátorok öregednek. Ez igaz, bár valójában jó funkció, amely korlátozhatja a véletlenszerű újraindulást és a hibás viselkedést, amikor a készülék akkumulátora elöregszik. Ennek ellenére a teljesítmény fojtása mindenképpen lassúnak érezheti készülékét.

Míg az Apple adott néhány lehetőséget a felhasználóknak ennek enyhítésére a Beállítások -> Akkumulátorban, a fojtás elkerülésének legbiztosabb módja az akkumulátor cseréje. Lehet, hogy nem ingyenes - de új életet lehel a készülékébe. Ezen az Apple webhelyen beállíthatja az akkumulátorcsere időpontját. Javasoljuk, hogy ragaszkodjon az Apple-hez vagy egy hivatalos szolgáltatóhoz. Más üzletek nem megfelelő akkumulátort kaphatnak Önnek, amely nem biztos, hogy sokáig tart, és valójában veszélyes lehet.

Legutóbbi hozzászólások