Fényképezés, de az iPhone azt mondja, hogy a tárhely megtelt?

Szülőként az iPhone-m létfontosságú. Tartja a kapcsolatot a gyerekeimmel, az iskoláikkal, más szüleimmel, sőt a volt házastársammal is. De az egyetlen legfontosabb dolog, amit az iPhone csinál, képeket és videókat készít a gyerekeimről (és a kutyámról).

És minden családi, társadalmi és iskolai rendezvényünkhöz felhasználom. Tehát amikor azt mondja:nem tud fotózni Nincs elég tárhely a fénykép elkészítéséhez. A tárhelyedet a beállításokban kezelheted”Vagy valami hasonló, ez egy nagy (mármint NAGY) probléma. Szeretném frissíteni a 16 GB-os iPhone 6S készülékemet, de jelenleg szűkös a pénz, és ez egy olyan frissítés, amelyet egyszerűen nem engedhetek meg magamnak.

Kövesse ezeket a gyors tippeket, ha az iPhone vagy iPad azt állítja, hogy a tárhely majdnem megtelt, és nem tudja elviselni fotók

 • Indítsa újra az eszközt azonnali gyorsítótárának törléséhez
 • Távolítson el minden nem kívánt fényképet vagy zenét iPhone vagy iPad készülékéről, hogy helyet szabadítson fel
 • Állítsa be iPhone vagy iPad készülékét a képek tárolásának optimalizálására, ahelyett, hogy letöltené és megtartaná az eredeti dokumentumokat
 • Módosítsa az iTunes beállításait, hogy iPhone vagy iPad készüléke ne töltse be automatikusan a tárhelyet dalokkal
 • Állítsa le az iTunes szinkronizálását az iDevice szolgáltatással
 • Ellenőrizze a Fotók alkalmazás törölt albumát, és azonnal törölje az összes fotót
 • Frissítse eszközeit iOS vagy iPadOS rendszeren
 • Állítsa vissza az eszköz összes beállítását
 • Törölje az alkalmazás adatait, vagy törölje és telepítse újra az alkalmazásokat, hogy megszabaduljon az alkalmazás duzzadásától
 • Távolítson el néhány régebbi szöveges üzenetet az Üzenet alkalmazásból
 • Törölje a Safari gyorsítótárát és előzményeit

Az iPhone az én fényképezőgépem!

Az elmúlt hetekben az iPhone fényképezőgépével az összes gyerekemet megörökítettem az iskolai és a nyári táborban - egyik este egy előadást, másnap pedig egy sporteseményt. Ezek az emlékek értékesek, és valami olyat szeretnék megőrizni, amikor a gyerekeim nagyobbak lesznek… és a gyerekeik számára, amikor szülők lesznek.

De tegnap este, amikor a függöny húzódott, és a gyerekeim csatlakoztak a színpadhoz, a fényképezőgépem meghibásodott. Nem számít, mit tettem, vagy hogyan alakítottam ki, továbbra is láttam a Nem lehet fotót üzenetet.

Körülnézve a szobában úgy tűnt, hogy a többi szülőnek is ez a problémája. Mindenki próbálkozott, de úgy tűnt, senkinek nincs helye a képek elkészítésére tegnap este!

Az iPhone tárhelyem megtelt, de mégsem !!!

Tehát igen, az iPhone-om azt mondja nekem, hogy megtelt a tárhelyem. De amikor összesítem az összes alkalmazásomat, úgy tűnik, hogy legalább 2-3 GB szabad helyem kell. Ez történt az utolsó telefonommal is. És pontosan tudom, hogy nem vagyok egyedül a 16 GB-os iPhone 6-on, és azt mondom, hogy megtelt a tárhelyem.

És úgy tűnik, függetlenül attól, hogy mennyit törölök a Tárolás kezelésével a Beállítások között, és még mindig megkapom ezt a Tárolás majdnem teljes üzenetet. Szuper frusztráló !!!

Ezért úgy döntöttem, hogy jobban megnézem.

Egy csomó alkalmazás, fotó törlése után még a lányom két kedvenc videója is - a tárhely nem mozdult el!

Mi a fene?

Tehát egy kicsit mélyebbre ásva összeadtam az összes alkalmazásomat ÉS az összes adatot, és nem tudnád, hogy nekem legalább 3 GB szabad helyem kell. Ez egy csomó fotó, amelyet képesnek kell lennem készíteni.

A kemény visszaállítás után sem változott semmi. Egy kis további hely felszabadult.

És csak néhány további fénykép elkészítése után az iPhone-m gyorsan gyorsan megtelt. Mi ad????

Az iCloud Photo Library magyarázata!

Az iCloud Photo Library egy biztonsági mentés ÉS egy fénykép-szinkronizálási szolgáltatás. Éppen ezért, ha egy fényképet töröl egy helyről, az eltávolítja azt a fényképet minden eszközről, ugyanazon Apple ID használatával. De ezeknek a fényképeknek a tárolása gyakran sokat foglal el az iDevice tárhelyéből.

Az iOS 10+ verzióval az Apple a Tárolás optimalizálása nevű megoldást tervezte, hogy jobban kezelhesse az Ön számára a fotótárat.

Alatt találja Beállítások> Apple ID-profil> iCloud> Fotók vagyBeállítások > Fotók> Optimalizálja a tárolást

Ha elegendő helyi eszközön van hely a készüléken, a fényképek a jelenlegi állapotukban maradnak az eszközön. DE, amikor iPhone-jának (vagy egy másik iDevice-nek) helyre van szüksége, az Apple áthelyezi a fotók összes nagyfelbontású verzióját az iCloud-fiókjába, felszabadítva ezzel az eszközén tárhelyet.

Miután áthelyezte ezeket a fotókat az iCloudba, az iPhone-on csak tömörített miniatűrök maradnak, amíg meg nem nyit egy fényképet.

Amikor megnyit egy fényképet, a készülék letölti a fénykép eszközre optimalizált változatát az iCloudról. A teljes felbontású verzió az iCloudon marad, és csak akkor tölthető le, ha szerkesztette vagy megosztotta a fényképet.

Szóval, hogyan szerezhetek több tárhelyet az iPhone -mon?

A fotók törlése valóban egy 30 napos értesítés a törlésről

Az első dolog, amit felfedeztem, hogy mindazokat a fényképeket, amelyeket töröltem, csak 30-40 napon belül törlöm, miután először eltávolítottam őket.

Tehát egy kicsit több helyet szabadítottam fel azáltal, hogy töröltem az összes fényképet a Photos App nemrégiben törölt mappámból

 • Ehhez nyissa meg a Fotók alkalmazás> Albumok> Nemrégiben törölt
 • Válassza ki fotóit / videóit, és nyomja meg a Törlés gombot
 • Mivel már törölte ezeket a fotókat, valószínűleg jó gyakorlat az Összes törlése gomb megnyomása

Ha a tárhely megtelt, frissítse az iOS-t

Ha még nem frissítette iPhone készülékét a legújabb iOS rendszerre, akkor remek alkalom arra, hogy ezt a frissítést elvégezze, miután felszabadított egy helyet a fényképek tényleges törlésével.

Az újabb iOS-verziók, például az iOS12 és az iOS13 korszerűsödnek, így több tárhelyet kap az alkalmazásokhoz, a zenéhez, a fotókhoz és a videókhoz - ezért nagyszerű ötlet frissíteni az iOS-t, ha teheti.

Az iOS 10-től kezdve egy nagyszerű új iCloud-funkció van a Fotók számára az Optimize iPhone Storage néven

 • Ha ezt a funkciót választja, ha kevés a tárhelye, az iPhone megtartja a fényképek teljes felbontású verzióit az iCloud-fiókjában, és kisebb, tömörített verziókat helyez el az iPhone készülékén
 • A kisebb verziók telefonon történő tárolásával felszabadul a tárhely, így több fényképet készíthet, alkalmazásokat, filmeket, zenét tölthet le, sőt az iOS-t is frissítheti.
 • Kapcsolja be az Optimalizálja az iPhone tárhelyet a fényképekhez lehetőséget Beállítások> Fotók (vagy Fotók és fényképezőgép)> Kapcsolja be az iCloud fotókönyvtárat> Válassza az iPhone tárhely optimalizálása lehetőséget
 • A frissítés egy másik módja az iCloud beállításai: az Beállítások> Apple ID-profil> iCloud> Fotók> Válassza az iPhone tárolás optimalizálása lehetőséget

iCloud Photo Library

Az egyetlen hátrány, hogy a teljes felbontású képek tárolásához iCloud-fiókját használja.

Tehát, ha sok képed van, akkor az ingyenes 5 GB-os iCloud-fiók nem fog sokáig tartani.

Az a fényes oldal, hogy a fizetett tervre történő frissítés mindössze 0,99 USD / hó 50 GB-os áron kezdődik. Legtöbbünk számára ez rengeteg tárhely minden fényképünkhöz, biztonsági másolatunkhoz és más iPhone médiánkhoz.

Még a nagyobb, 200 GB-os csomag is csak néhány dollárba kerül havonta (2,99 USD), ezért ha sok fotót és videót készít (különösen 4K-nál), fontolja meg, hogy ezek a nagyobb tervek mellett dönt.

Az országodban elérhető tervek megtekintéséhez nézd meg az Apple iCloud Storage Plan webhelyét!

Ne feledje, hogy az iCloud Photo Library használatával, ha fényképet töröl egy eszközről, az eltávolítja ugyanazt a fényképet minden eszközről, beleértve a számítógépeket is - nagyjából minden olyan eszközről, amelyen engedélyezve van az iCloud Photo Library és ugyanazon Apple ID-hez csatlakozik.

Ellenőrizze a tárhelyét

Ha az előző három lépés (a nemrégiben törölt mappa törlése a Fotókból, az iOS frissítése és esetleg az iCloud Photo Library bekapcsolása az Optimalizált Fotók alkalmazással) nem mozgatta a tárolót a megfelelő irányba, akkor itt az ideje, hogy alaposan megvizsgálja, hogyan használja iPhone készüléke a tárhelyet.

Ennek kétféle módja van: a Beállítások alkalmazáson keresztül és az iTunes segítségével számítógépen (Mac vagy Windows.)

Hogyan ellenőrizheti iPhone vagy iPad tárhelyét az iTunes alkalmazással

Nagyszerű módja annak, hogy megnézhesd, mi történik iPhone vagy más iDevice tárolójával, az iTunes-on keresztül, Mac vagy Windows PC-n.

Nyissa meg az iTunes alkalmazást, csatlakoztassa az eszközt, majd válassza ki.

Az oszlopdiagram megmutatja, hogy mennyi tárhelyet használ az iOS tartalma, elosztva a tartalom típusával. Az ellenőrzéshez vigye az egeret az egyes tartalomtípusok - például Alkalmazások, Zene, Podcastok, Dokumentumok és adatok - stb. Grafikonjára, hogy további információkat találjon.

Az iDevice tartalomtípusai és az egyes típusok tartalma

 • Hang: Dalok, audio podcastok, hangoskönyvek, hangjegyzetek és csengőhangok
 • Videó: Filmek, zenei videók és tévéműsorok
 • Fotók: Camera Roll tartalom, Photo Stream és Photo Library
 • Alkalmazások: Telepített alkalmazások. Az alkalmazások tartalma a Dokumentumok és adatok részben található. (Megszűnt az iTunes 12.7 alkalmazásban)
 • Könyvek: Apple Books könyvek, hangoskönyvek és PDF fájlok (az iTunes 12.7 alkalmazásban megszűnt)
 • Dokumentumok és adatok: Safari Offline olvasólista, a telepített alkalmazásokban tárolt fájlok és az alkalmazás tartalma, például névjegyek, naptárak, üzenetek és e-mailek (és azok mellékletei)
 • Egyéb: Beállítások, Siri hangok, rendszeradatok és gyorsítótárazott fájlok

Megállíthatja, hogy iPhone vagy iPad készüléke automatikusan kitöltse eszközének tárhelyét

 1. Csatlakoztassa eszközét a számítógépéhez
 2. Nyisd ki iTunes
 3. Válassza ki a készülékét, majd válassza a lehetőséget Zene
 4. Törölje a jelölést Automatikusan töltse ki a szabad helyet dalokkal
 5. Válassza a lehetőséget Szinkronizál

Ha minden alkalommal, amikor iPhone-ját a Mac-hez vagy a PC-hez csatlakoztatja, az iTunes megpróbálja több száz dalt szinkronizálni a telefonjával, és ez felhasználja az eszköz összes rendelkezésre álló tárhelyét, akkor ki kell kapcsolnia az automatikus szinkronizálást.

Állítsa le az iTunes alkalmazást szinkronizálás iPhone vagy iPad készülékével

 1. Dob iTunes
 2. Menj iTunes> Beállítások
 3. Válaszd ki a Eszközök fülre
 4. Jelölje be a jelölőnégyzetetMegakadályozza az iPodok, iPhone-ok és iPadek automatikus szinkronizálását

Miután kikapcsolta az automatikus szinkronizálást, kézzel válassza ki, hogy mely dalok kerüljenek át az eszközére.

 • Csatlakoztassa telefonját a számítógépéhez
 • Dob iTunes
 • Várja meg a telefon ikonra megjelenni
 • Válassza a lehetőséget Zene a bal oldalsávról
 • Választ Válogatott lejátszási listák, művészek,albumok és műfajok
 • Ezután jelölje be a jelölőnégyzetet Zene szinkronizálása

 Hogyan ellenőrizheti iPhone vagy iPad tárhelyét a Beállítások alkalmazással

Menj Beállítások> Általános> iPhone tárhely (> Tárolás és iCloud használat> Tárhely kezelése régebbi iOS esetén).

Ez a menü megmutatja, hogyan és hol használja iPhone tárhelyét.

Megjelenik egy lista vagy grafikon arról, hogy mennyi hely van felhasználva és mi áll rendelkezésre. Ez alatt megtalálja az összes alkalmazás listáját a jelenleg használt hely szerinti sorrendben.

Vessen egy pillantást azokra az alkalmazásokra, amelyekben a legtöbb tárhely található, és törölje az adatok egy részét vagy egészét, vagy akár az alkalmazást is. Kukucskáljon az egyes alkalmazásokban úgy, hogy megérinti azokat, és két változót néz meg: Alkalmazásméret és Dokumentumok és adatok.

 • Alkalmazás mérete az alkalmazás futtatásához szükséges tényleges alkalmazásszoftver
 • Dokumentumok és adatok az összes napló információ, cookie-k, gyorsítótárak, letöltött képek és más típusú fájlok, amelyeket egy alkalmazás használata közben hoztak létre
  • Bizonyos alkalmazások lehetőséget kínálnak a gyorsítótárak, a böngészési előzmények vagy a letöltések törlésére a „Dokumentumok és adatok” fájlok némelyikének eltávolításához.
  • Ez a lista olyan alkalmazásokat tartalmaz, mint az Üzenetek (ios11 +), Zene, videók a TV-alkalmazáson keresztül, és néhány más alkalmazásadat - ezeket mind a Tárolási menüben törölték.

De a legtöbb alkalmazás esetében az adatok törlése azt jelenti, hogy belemegy az alkalmazásba, és onnan eltávolítja a dolgokat.

És ne felejtsen el ellenőrizni bármilyen nagy videót és podcastot, mivel ezek sok tárhelyet igényelnek, és törölhetők, mert általában meg tudja őket tölteni, amikor meg akarja őket tekinteni.

Korszerűsítse a tárolást a nagyszerű iOS 11+ funkciókkal!

Ha még nem frissített iOS 11 vagy újabb verzióra, fontolja meg most.

Az iOS 11+ nagyon praktikus eszközöket kínál a tárolás egyszerűsítéséhez.

Ide tartoznak az olyan ajánlások, mint a régi beszélgetések törlése, a nagy mellékletek, a fel nem használt alkalmazások kirakása és az iTunes videók áttekintése.

Még egyedi alkalmazás-ajánlásokat is talál, amikor megérinti az alkalmazásokat az alkalmazáslistában Beállítások> Általános> iPhone tárhely.

Nagyon félelmetes, különösen a 16 vagy 32 GB-os iPhone-okkal és iPadekkel rendelkező emberek számára! Koppintson ide, ha többet szeretne megtudni ezekről a fantasztikus iOS 11 tárhelykezelési funkciókról.

Töltse le az alkalmazásokat a hely felszabadításához

Az egyik legjobb iOS 11+ tárolási funkció az Offload App.

Fantasztikus funkció, amelyet akkor lehet használni, ha kevés a tárhely.

Az Offload App alkalmazással törölhet egy alkalmazást, DE megőrzi az alkalmazás összes dokumentumát és adatait. Csak annyit kell tennie, hogy megérinti a törölt alkalmazás ikonját (a felhő ikon látható a neve mellett), és iPhone-ja visszaállítja az összes adatait érintetlenül!

Tehát azoknál az alkalmazásoknál, ahol adatokat kell tárolni, például játékok, ez a lehetőség valóban örvendetes!

Használja még olyan nehéz ütőknél is, mint az iMovie és a GarageBand, amelyek általában sok helyet foglalnak el csak az App Data számára. Szinte minden alkalmazáshoz elérhető, de a Photos vagy a Safari nem.

Kétféle módon töltheti le az alkalmazásokat az iOS11 + rendszerben

 1. Engedélyezze a nem használt alkalmazások kirakodását, és az iDevice automatikusan kitöltődik, amikor azt észleli, hogy kevés a tárhelye
 2. Töltse le manuálisan az alkalmazásokat azáltal, hogy kiválasztja és kiválasztja a letöltött alkalmazásokat
  1. Nyisd ki Beállítások> Általános> iPhone tárhely és görgessen le az alkalmazások listájáig
  2. Érintse meg az alkalmazást, és válassza az Alkalmazás kitöltése lehetőséget
  3. A letöltés után az alkalmazás a helyén marad, de a neve mellett felhő ikon található
  4. Telepítse újra az alkalmazás ikonjának megérintésével vagy a Beállítások> Általános> iPhone tárhely> Alkalmazás> Az alkalmazás újratelepítése

Könnyű tipp - Törölje az alkalmazásokat, majd telepítse újra!

Idővel sok alkalmazás rengeteg adatot halmoz fel a gyorsítótárában. Bár az Apple arra ösztönzi az iOS alkalmazás-fejlesztőket, hogy készítsenek olyan alkalmazásokat, amelyek öntisztító gyorsítótár-funkcióval rendelkeznek, jó néhány fejlesztő nem ezt teszi!

A régi gyorsítótárazott alkalmazás adatainak törlésének egyik egyszerű módja az alkalmazás törlése, majd újratöltése

 • Az alkalmazás Dokumentumai és adatai között tárolt információk nagy része ókori történelem, amelyre nincs szüksége.
 • És sok alkalmazás nem kínál funkciót az adatok kiíratásához.
 • Tehát a legegyszerűbb módszer az összes szemét eltávolítására, ha eltávolítja az alkalmazást, majd újra letölti.
 • Tegye ezt olyan alkalmazások esetében, ahol nincs szüksége az előzményekre - például híralkalmazásokhoz, zenei streaming alkalmazásokhoz és sok közösségi média alkalmazáshoz. Meglepő, hogy az alkalmazásadatok mennyire eldugultak!

Vessen egy pillantást az Alkalmazásdokumentumok és adatok elemre

 1. Menj Beállítások> Általános> iPhone tárhely (> Tárhely kezelése régebbi iOS esetén)
 2. Válasszon egy alkalmazást, amely a felsorolásban szerepel az adatok felhasználásához
 3. Nézze meg az Alkalmazásméret és a dokumentumok és adatok elemet
  1. Ha a Dokumentumok és adatok messze meghaladja az alkalmazás méretét, fontolja meg az alkalmazás törlését, ha nincs szüksége ezekre az adatokra, vagy ha ezeket az adatokat máshol tárolja (például a felhőben vagy az alkalmazásszervereken).
  2. Ne feledje, hogy az olyan alkalmazások, mint a Facebook, a Google Drive, a Dropbox stb., Mindig tárolják az adatokat a szervereiken, ezért minden eszközről vagy böngészőből ugyanazokat az adatokat látja

Megtekintve egy példát, észrevettem, hogy a Pandora zenei streaming alkalmazás 70,6 MB az alkalmazásmérethez és 254,2 MB a Dokumentumok és adatokhoz. Ez soknak tűnt egy zenei streaming alkalmazásnál, ezért töröltem, majd újratelepítettem.

A kb. 2 percig tartó folyamat után az alkalmazás mérete most 70,9 MB, a dokumentumok és adatok pedig 60,1 MB. Ez gyors, közel 200 MB megtakarítás! A 16 GB-os telefonnal rendelkező embereknek ez elég nagy összeg.

Kezelje az üzenete alkalmazásadatait!

Most, hogy az Üzenetek és különösen az iMessage rengeteg további funkciót tartalmaz, például matricákat, fotókat, videókat, valamint a tartalom eldobását és áthúzását.

Ezek az üzenetek, a Facebook Messenger vagy a WhatsApp potenciálisan rengeteg fényképet, videót és csevegési üzenetet adhatnak meg. Az idő múlásával akár egyetlen csevegőszál is felrakhat 1 GB feletti helyet, esetleg még többet, ha sok videó van.

Messze az üzenetek kezelésének legegyszerűbb módja, ha megváltoztatja, hogy az iDevice mennyi ideig tárolja őket!

Menj Beállítások> Üzenetek> Üzenet megőrzése és frissítse az időkeretet itt Foreverről 30 napra. Ez pontosan azt teszi, amit mond, és törli az üzeneteket, miután több mint 30 napig voltak az eszközén.

DE ha vannak olyan üzenetei, amelyekből nem tud elviselni, olvassa el az iMessage Data kezeléséről szóló részletes cikkünket, és tanuljon meg néhány nagyszerű tippet a szövegek korlátlan ideig történő megőrzéséről.

Harmadik féltől származó alkalmazások, mint a WhatsApp, még a saját módszerüket is kínálják az üzenetek biztonsági mentésére, ezért nézze meg kedvenc üzenetkezelő alkalmazását, hogy megnézze, kínál-e alkalmazáson belüli biztonsági másolatot.

Az iOS 11+ egy nagyszerű üzenetkezelő rendszert is tartalmaz, amely lehetővé teszi dokumentumok és adatok kategóriánkénti törlését, beleértve a beszélgetéseket, fényképeket, videókat, GIF-eket és matricákat, sőt más típusú adatokat is.

Azok számára, akik nagyon szeretik az Üzenetek használatát és megőrzését, ez az Üzenettároló-kezelő eszköz az Ön számára!

Törölje a Safari gyorsítótárát

Gyakran a Safari az a tároló disznó.

Tehát, ha a legtöbb vagy teljes böngészéshez a Safarit használja, célszerű a gyorsítótár, az előzmények és a cookie-k törlése a hely felszabadítása érdekében.

Az FYI, a Safari gyorsítótárban tárolja az adatokat, hogy csökkentse a gyakran látogatott webhelyek elérésével töltött időt. Idővel ez a gyorsítótár egyre nagyobb lesz. Tehát nézzük meg, hogy felszabadíthatunk-e helyet a Safari cache ma törlésével.

 • Menj Beállítások> Safari> Előzmények és webhelyadatok törlése
 • Ez az egyértelmű adat az összes iCloud-csatlakoztatott eszközről
 • Ezután menjen a Speciális> Webhely adatok és törölje az ott felsoroltakat
 • Néha üres, ezért ne aggódjon, ha nem lát semmit. Ez valójában jó hír

Ha többet szeretne megtudni a Safari gyorsítótárának törléséről, különösen, ha nem tud törölni bizonyos webhelyadatokat, olvassa el ezt a cikket: A javítás nem tudja törölni a Safari előzményeket az iPhone készüléken.

Ellenőrizze iPad vagy iPhone rendszermemóriáját

Ne felejtse el, hogy a rendszere tárolást igényel.

Az összes iOS rendszeradata helyet foglal - ide tartoznak például az eszközbeállítások, a Siri hangok, a VoiceOver hangok, a rendszeradatok, köztük néhány natív alkalmazás, ideiglenes fájlok és a gyorsítótárazott fájlok.

Ezek a dolgok gyakran elég sok adatot adnak.

A jó hír az, hogy a gyorsítótár és az ideiglenes fájlok tisztítása viszonylag fájdalommentes. A funkció használata alaphelyzetbe állítja az összes személyre szabott iPhone-beállítást. Az összes alkalmazás és adat továbbra is ott van, de visszaállítja a beállításokat, például a csengőhangokat, háttérképeket, hangbeállításokat, megjelenítési beállításokat és hálózati beállításokat (Cellular és WiFi beállítások).

Használat Az összes beállítás visszaállítása a Beállítások> Általános> Az összes beállítás visszaállítása menüpontban hogy megtisztítson sok ideiglenes és gyorsítótárazott fájlt

Rendszerstatisztika iOS 11 és újabb rendszerekhez

Az iOS 11+ rendszert használó emberek számára remek kiegészítés található az iPhone Storage és a System részletei között!

Végül az Apple lehetővé teszi, hogy lássuk, mennyi memória foglal el iOS rendszerfájljainkat.

Ezeket nem lehet törölni, de jó tudni, hogy merre halad az összes memória, akár alkalmazásokra, alkalmazásadatokra, akár magára az iOS operációs rendszerre.

Ha meg szeretné tudni, hogy az iOS mennyi memóriát foglal el, keresse fel a következő oldalt: Beállítások> Általános> iPhone tárhely, és görgessen egészen lefelé, az összes alkalmazás mellett.

Alul található a Rendszer. Tehát, ha a számok nem állnak össze, akkor először győződjön meg arról, hogy elszámolja az iOS rendszerfájljait.

Frissítse az iPhone egyes fotó- és videóbeállításait

Korlátozza a fotó- és videóbeállításokat

Ha olyan vagy, mint én, akkor sok fotót és videót készítesz (vagy megpróbálsz elkészíteni).

Legtöbbször nincs szükségünk a legjobb iPhone-kameránk ajánlatára a pillanat megörökítéséhez.

A fényképezőgépünk felbontásának beállítása nagyban hozzájárul az értékes adatok más célokra történő megtakarításához, ezért állítsunk be néhány fényképezőgép-beállítást, így találhatunk egy középutat a nagyszerű fotókhoz és a megtakarításokhoz.

Videofelvételek

Látogassa meg a fényképezőgép beállításait Beállítások> Kamera (iOS 11+) vagy Beállítások> Fotók és kamera.

 • Keresse meg a Record Video és Record Slo-mo feliratú elemeket (nem minden iPhone kínál Slo-mo-t, így ha nem látja ezt a lehetőséget, ne aggódjon)
 • Változtassa meg ezeket a videofelvételi beállításokat 720p HD vagy 1080 HD felbontásra - minél alacsonyabb a szám, annál nagyobb a helymegtakarítás
 • Kerülje a Videofelvétel 4K-ra állítását, kivéve, ha kényszerítő oka van rá, például valami rendkívüli felvételre, ahol erre a részletességre van szüksége. A legtöbb dologban az 1080 vagy a 720 tökéletesen működik!

HDR-fotók

Ezután térjen vissza a Kamera beállításaihoz, és keresse meg a Normál fénykép megtartása elemet.

Javasoljuk, hogy kapcsolja ki ezt a beállítást. BE állapotban, amikor HDR fényképet készít, iPhone készüléke automatikusan elmenti ugyanannak a fényképnek a több példányát.

A másolatok mentése azt jelenti, hogy a fényképek több tárhelyet foglalnak el az iPhone készülékén. Ha mindig átnézi képeit, és törli azt a verziót, amelyet nem akar megtartani; ez nem kérdés. De a legtöbben nem nézzük át rutinszerűen az összes fotónkat, ezért a legjobb, ha ezt a beállítást kikapcsoljuk.

Az iPhone automatikusan HDR vagy nagy dinamikatartományú fényképeket készít az Ön számára, amikor úgy ítéli meg, hogy ez megfelelő.

Alapjában véve az iPhone három különböző verziót készít minden fényképből, amelyet gyorsan egymás után készít - az egyiket az árnyékos részek, egyet a középtónusok, a másikat pedig a világos részek alkotják.

Ezután a telefon egyesíti a három fénykép legjobb részét az egyetlen képpé. Általában a HDR jobb képet ad, néhány kivételtől eltekintve: mozgás és sziluettek.

HDR be- vagy kikapcsolása

Szerencsére könnyen be- vagy kikapcsolhatja a HDR-t a Camera App segítségével. Az alapértelmezett beállítás az Auto, vagyis az iPhone határozza meg, hogy mikor megfelelő.

De ha nagyobb irányítást szeretne, keresse meg a HDR gombot a Camera App tetején. Koppintson rá, és válassza az Automatikus, Be vagy Ki lehetőséget. Az iPhone kiemeli az adott választást. Ha a HDR ki van kapcsolva, a HDR ki van húzva. Amikor pedig a HDR be van kapcsolva, sárga színnel látja a HDR-t.

Ne feledje, hogy az Auto HDR beállítás engedélyezésével az iPhone választja, amikor ezt a funkciót használja. Nem minden fotó HDR. A HDR felbontású fotók ezt az előnézet bal felső sarkában mondják, a többi fényképjelző mellett, például Élő, Hosszú expozíció stb.

Kerülje a Sorozatkép módot

Sajnos sokan készítünk sorozatfelvételi képeket anélkül, hogy észrevennénk!

Ez azért van, mert az iPhone készülékeinknek jelenleg nincs gombja vagy kapcsolója a sorozatkép engedélyezéséhez. A Burst Mode gyorsan sorozatokat készít. Nagyszerű akciófelvételekhez, de nem olyan jó a rendszeres fotózásokhoz.

Bánatomra a sorozatfelvétel mód bekapcsol, ha hagyja, hogy az ujja kissé túlságosan elidőzzen az exponáló gombon. És mivel ezt a funkciót még az akadálymentesítésben sem lehet kikapcsolni, a lassú ujjal rendelkezők gyakran elakadnak egy fotósorozat mellett, amikor csak egyet akartunk! Beszélj a tároló disznókról.

A megkerüléshez használja a hangerő növelő gombot fényképezéshez a képernyőn megjelenő exponáló gomb helyett. A hangerő növelése mindig egyetlen fényképet készít, csak a sorozatkép módú fotósorozat kockázatát szünteti meg!

Ha véletlenül fényképsorozatokat készített, néhány lépésből áll, hogy kiválasszon egy fotót, és törölje a többit.

 • Nyissa meg a Fotók alkalmazást, és keresse meg a sorozatképeket - keressen egy fénykép ikont, amely hasonlít a halmozott mappákhoz
 • A bal felső sarokban látja, hogy fényképe sorozatképként azonosítva van. Felsorolja a sorozatképek számát is
 • Az összes fotó megtekintéséhez koppintson a képernyő alján található Kiválasztás elemre
 • Húzza balra és jobbra az összes sorozatkép megtekintéséhez
 • Koppintson a megtartani kívánt fénykép (ek) re, majd nyomja meg a Kész gombot
 • Válassza a Mindent megtartja, vagy a Csak a kedvencek megőrzése lehetőséget, a kiválasztott fotó (ka) t
 • A kijelöletlen sorozatképek a Nemrégiben törölt albumba kerülnek
  • Ne felejtse el még egyszer törölni ezeket, hogy törölje az iPhone tárhelyéről

Kapcsolja ki a fotófolyamot, ha több eszközzel rendelkezik

Ha több iDevice vagy Mac gép rendelkezik, amelyek ugyanazt az Apple ID-t használják, akkor a Feltöltés a Saját fotófolyamba funkció kikapcsolásával elősegítheti a hely felszabadítását.

A Photo Stream automatikusan feltölti, majd új képeket tölt le (30 napon belül, legfeljebb 1000 képig) az összes Apple ID-hez csatlakoztatott eszközére, amikor az eszköz csatlakozik a WiFi-hez.

Tehát minden iPad-del készített kép automatikusan letöltődik iPhone-jára és fordítva. Ezért azt javasoljuk, hogy kapcsolja ki a Photo Stream szolgáltatást a sok eszközzel rendelkező iFolks alkalmazáshoz.

 • A Saját fotófolyam letiltásához lépjen a következő helyre: Beállítások> Fotók> elemre, és kapcsolja ki a Feltöltés a Saját fotófolyamba lehetőséget (vagy Saját fotófolyam.)
 • Ennek a funkciónak a kikapcsolásával a patakban lévő összes fotó is törlődik - ezeknek a többi eszközön kell lennie, de ezt a Törlés megérintése előtt erősítse meg.
 • Miután a Törlés lehetőséget választotta, az Apple törli az összes fotót, amelyet korábban letöltött a Photo Stream szolgáltatásból.

Amikor töröl képeket a My Photo Stream alkalmazásból iPhone-ján (vagy bármely iDevice-en), akkor azok eltávolításra kerülnek mind az adott iPhone-ból (vagy eszközből), mind az iCloudból.

DE, a My Photo Streamből más eszközökre importált fotókat nem töröljük. Ja, zavaró !!!!

De várj, néha a Fotófolyamom megért!

Ha csak egy iDevice és egy számítógép (Windows vagy Mac) tulajdonosa VAGY ha különböző Apple ID fiókokat használ eszközei számára, akkor a My Photo Stream megtartása (vagy bekapcsolása) jó választás lehet.

Különösen azoknak az iFolks felhasználóknak, akik NEM használják az iCloud fotókönyvtárat a My Photo Stream használatával, nagyszerű módja annak, hogy archiválják fényképeit sokkal nagyobb számítógépen..

Egy figyelmeztetés, hogy a My Photo Stream JPEG, PNG és TIFF formátumokat támogat, és csak a Fotókkal működik, a Videók és az Élő fotók nem.

Az ötlet az, hogy a My Photo Stream-et járműveként használják fényképeik számítógépre juttatására, amely általában sokkal nagyobb tárolókapacitással rendelkezik.

Következésképpen logikus, hogy a számítógépen tárolják a hosszú távú fotógyűjteményt és archívumot. A működéshez engedélyezni kell a My Photo Stream funkciót mind iPhone-ján (vagy iDevice-jén), mind számítógépén.

Az iDevice eszközén menjen a Beállítások> Apple ID-profil> iCloud> Fotók és kapcsolja be a Feltöltés a Saját fotófolyamba elemet.

Kapcsolja be My Photo Stream-et Mac-jén

 1. Az Apple menüből válassza a lehetőséget Rendszerbeállítások
 2. Kattintson a gombra iCloud. És válasszon Fotók
 3. Kattints a Lehetőségek gombot, és kapcsolja be Saját fotófolyam
 4. Nyisd ki Fotók
 5. Menj Fotók> Beállítások
 6. Válassza a lehetőséget Tábornok és jelölje be az Importálás: Másolja az elemeket a Fotók könyvtárba

Kapcsolja be a Saját fotófolyamot a Windows PC-n

 1. Töltse le és telepítse az iCloud for Windows alkalmazást
 2. Nyisd ki iCloud
 3. Kattintson a Fotók elemre Lehetőségek és válassza ki Saját fotófolyam & Töltsön le új fotókat és videókat a számítógépre
 4. Kattintson a gombra Kész, majd kattintson a gombra Alkalmaz

A Photos bekapcsolásakor az iCloud for Windows létrehoz egy Photos mappát a File Explorerben, iCloud Photos néven. A My Photo Stream automatikusan letölti az iDevices-en készített új fényképeket a Letöltések mappába.

Ne felejtsen el biztonsági másolatot készíteni az iPhone-ról és a számítógépéről sem!

Ha a My Photo Stream szolgáltatást használja, és nem az iCloud Photo Library alkalmazást, kérjük, győződjön meg róla, hogy rendszeresen készít biztonsági másolatot az iDevice és a számítógép között. A My Photo Stream csak 30 napig menti a fotókat, és legfeljebb 1000 fotót adhat a felhőbe.

Tehát, ha a számítógép meghibásodik, nemcsak az összes többi alkalmazást, dokumentumot és fájlt, hanem a teljes fényképgyűjteményét is elveszíti! Legyen tehát okos, és készítsen biztonsági másolatot, legalább hetente egyszer.

Mac-felhasználók számára a legegyszerűbb biztonsági mentési módszer a Time Machine, amely automatikusan biztonsági másolatot készít, amikor a számítógép be van kapcsolva. Az iPhone készülékeknél pedig nézze meg részletes iOS Backup cikkünket.

Csináld Old School - Hogyan lehet manuálisan importálni a fotókat és videókat

Ha nem tetszik a felhő vagy unokatestvére, a My Photo Stream ötlete, akkor is megmaradt a régi módszer a fényképek áthelyezésére az iDevices-ről a számítógépre. Igen, időigényes. És igen, ez gyakran fájdalom.

Ami viszont pozitívum, akkor lehetőséget kap arra, hogy újra megnézze ezeket az emlékeket - és útközben töröljön néhányat. Néha annak, ami az iPhone-ján történik, valóban meg kell maradnia az iPhone-ján… vagy teljesen el kell tűnnie!

Mac gépekre

 1. Csatlakoztassa az iDevice készüléket a Mac számítógépéhez a villámkábellel
 2. Ha szükséges, oldja fel az iDevice programot a jelszavával
  1. Ha megjelenik egy üzenet, amely arra kéri, hogy bízzon ebben a számítógépben. Koppintson a Bizalom elemre
 3. Mac számítógépén a Fotók alkalmazás automatikusan megnyílik
  1. Ha nem, nyissa meg manuálisan a Fotók alkalmazást
 4. Megjelenik az Importálás képernyő, az iDevice-en található összes fotóval és videóval együtt
  1. Ha az Importálás képernyő nem jelenik meg, kattintson az Importálás fülre, vagy kattintson az eszköz nevére az oldalsávon
 5. Kattintson az Összes új fotó importálása elemre, vagy válassza ki a kívánt képeket, majd kattintson a Kijelöltek importálása elemre
 6. Amikor az importálás befejeződött, megjelenhet egy üzenet, amely megkérdezi, hogy törölni szeretné-e a fényképeket az iDevice-ben
  1. Kattintson az Elemek törlése elemre a képek eltávolításához, vagy válassza az Elemek megőrzése lehetőséget, hogy azok az eszközön maradjanak
  2. Ha kiválasztja az Elemek megőrzése lehetőséget, azokat manuálisan törölnie kell az iDevice alkalmazásból
 7. Ez az! Most biztonságosan válassza le az iDevice készüléket a Mac számítógépéről

Windows esetén

 1. Telepítse a legújabb iTunes verziót. Fotók Windows PC-re történő importálásához az iTunes 12.5.1 vagy újabb verzió szükséges
 2. Csatlakoztassa az iDevice készüléket a számítógépéhez, és nyissa meg a Fotók alkalmazást
 3. Az alkalmazás parancsainak megtekintéséhez kattintson jobb gombbal, vagy húzza felfelé az alsó szélét
 4. Válassza az Importálás lehetőséget
 5. Válassza ki az iDevice-t
 6. Az alkalmazás automatikusan megkeresi az összes olyan fotót és videót, amelyet korábban nem importált, és kiválasztja őket. Alternatív megoldásként kattintson vagy csúsztassa lefelé az egyes importálni kívánt vagy kiválasztott fotókat és videókat Mindet kiválaszt
 7. Válassza az Importálás lehetőséget
 8. Fotóit és videóit a Képek mappába menti a mai dátummal elnevezett almappában

A Windows 7 rendszert használó személyekért olvassa el ezt a Microsoft tudásbázis cikket.

Sok iTunes-videót streamelsz?

Ha sok videót közvetít az iTunes-on keresztül, előfordulhat, hogy a telefonja kissé összezavarodik a beérkező adatokkal.

Jelentkezzen ki telefonján az iTunes alkalmazásból, indítsa újra a telefont, majd jelentkezzen be újra a telefon iTunes alkalmazásába. Most nézze meg, hogy megnő-e a tárhely.

Csomagolás

Tehát ennyi erőfeszítés után itt az eredményem!

Óriási 2 GB adatot mentettem a fent felsorolt ​​lépések végrehajtásával. Szerintem ez nagyon fantasztikus ÉS most már elkészíthetek minden fényképet a gyerekeimről, a családomról, a nyaralásomról és minden egyébről, ami eszembe jut.

A legjobb az egészben, hogy ezekkel a tippekkel a kezemben a jövőben jobban kezelem az iPhone tárhelyemet. Tehát többé nem lehet szinte teljes üzenetet készíteni. És ez, barátaim, valóban örvendetes hír.

Legutóbbi hozzászólások