A diktálás nem működik Mac OS X és macOS rendszereken, hogyan javíthatom ki?

A macOS és a Mac OS X egyik nagyszerű akadálymentessége a Diktálás. A diktálás a Mac-en lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kimondott szavakat szöveggé alakítsák, vagy a szó szoros értelmében beszéljenek vele a számítógéppel. MacOS felhasználók számára pedig kérdezze meg Sirit, hogy „kapcsolja be a diktálást” neked. Ne feledje, hogy a Siri nem azonos a Diktálással, de a Siri rövid üzeneteket állít össze, például szövegeket az Ön számára.

Az utóbbi időben azonban több olvasó számol be a diktálás és a továbbfejlesztett diktálás problémáiról. Előfordul, hogy a diktálás nem működik, és a felhasználók nem engedélyezhetik a diktálást, vagy felfedezhetik, hogy hirtelen elszürkül. Sok ilyen probléma röviddel a macOS frissítése után jelentkezik, és ez az értékes funkció gyakran hibásan vagy egyáltalán nem működik.

Hibaelhárítás előtt

A MacOS Mojave és az alatti diktálás és továbbfejlesztett diktálás a Mac billentyűzetének beállításaiban érhető el. A macOS Catalina és újabb verzióinál az Enhanced Dictation már nem érhető el a billentyűzet beállításaiban - ehelyett használja a Hangvezérlést
 1. Győződjön meg arról, hogy normál hangerővel beszél a mikrofonba - vigyázzon, hogy ne legyen túl hangos vagy csendes.
 2. Ellenőrizze, hogy a környezetben nincs-e zaj. Ha nagy a zaj, próbálja csökkenteni azt az ablakok bezárásával és takarásával, az ajtók bezárásával, fülhallgató mikrofonnal, vagy fizikailag más helyre történő mozgatással (ha lehetséges)
 3. Próbálja meg kikapcsolni a diktálást, majd kapcsolja vissza. Ez a művelet gyakran megoldja a problémát. És ez könnyen megoldható.
 4. Ha ez nem működik, próbálja meg kikapcsolni a diktálást és újraindítani a rendszert. Ezután menjen vissza, és kapcsolja be a diktálást. A diktálás ki- és bekapcsolása újraindítás nélkül néha nem oldja meg a problémát, de a ki és bekapcsolás közötti újraindítás gyakran megoldja a problémát.
 5. Megy Keresés> Felső menü> Szerkesztés> Válassza a Diktálás indítása lehetőséget, majd nyomja meg a diktálás parancsikont (az alapértelmezés a Funkciógomb (Fn) kétszer.)
 6. Manuálisan módosítsa a mikrofon beállítását belső mikrofonra vagy bármilyen használt mikrofonra - ne válassza az Automatikus lehetőséget
 7. Ellenőrizze, hogy egy adott alkalmazás okoz-e problémát. Zárjon be minden megnyitott alkalmazást. Akkor próbáld meg a Diktálást. Ha működik, tesztelje minden egyes alkalmazást egyenként, hogy megállapítsa, van-e egy adott alkalmazás létrehozásával kapcsolatos probléma. Ez biztosan időigényes, de értékes betekintést nyújthat abba, hogy mi okozza a problémát
  1. Ha olyan konkrét alkalmazást azonosít, amely problémákat okoz a diktálás során, ellenőrizze, hogy van-e frissítés az alkalmazáshoz, vagy további vizsgálatokért vegye fel a kapcsolatot az alkalmazás fejlesztőjével

Tippek, amikor a Mac diktálása nem működik

 • Kapcsolja be a Továbbfejlesztett diktálást, vagy kapcsolja ki / be (vagy fordítva). A továbbfejlesztett diktálás nem érhető el a macOS Catalina + alkalmazásban - ehelyett használja az Accessibility’s Voice Control alkalmazást
 • Menj Rendszerbeállítások> Billentyűzet VAGY Diktálás és beszéd> Diktálás. A bal oldalon, a mikrofon ikon alatt válassza az Belső mikrofon helyett az Automatikus vagy egy külső mikrofont. Sok felhasználó számára ez a javítás működött, akár továbbfejlesztett diktálással, akár anélkül.
 • Keresse meg és törölje a fájlt: ~ / Library / Preferences / com.apple.assistant.plist
  • A Finder menüben válassza a „Go” menüt, és navigáljon a „Go to Folder” menüpontra.
  • Alternatív megoldásként nyomja meg a gombotCommand + Shift + G az asztalról vagy a Finder ablakból
  • Írja be a ~ / Library / Preferences / com.apple.assistant.plist parancsot a keresősávba, és nyomja meg a „Go” gombot.
  • Ezután indítsa újra a Mac-et, kapcsolja ki a Diktálást (Apple> Rendszerbeállítások> Billentyűzet VAGY Diktálás és beszéd> Diktálás), és indítsa újra a Mac-et másodszor, és próbálkozzon újra.
 • A beszédfelismerő felhasználói könyvtár gyorsítótár mappájának törlése itt:~ / Library / Cache / com.apple.SpeechRecognitionCore . Kövesse a felsorolás pontjának lépéseit a Go finder menü „Go to Folder” funkciójának használatáról.
 • Töltsön le egy másik nyelvet. Az olvasók azt mondják, hogy amikor letöltöttek egy másik nyelvi csomagot, az telepítette és visszaállította az anyanyelvi csomagot is. Menj Apple menü> Rendszerbeállítások> Nyelv és régióés kattintson a gombra Plusz (+) jel.
 • Próbálkozzon a víruskereső szoftver letiltásával ha van telepítve. A rendszeres diktálást (nem továbbfejlesztve) a víruskereső szoftver gyakran blokkolja, amikor az adatok az Apple szerverekről az interneten keresztül visszatérnek a programba.
 • Nyissa meg a Hang vezérlőpanelt. Ellenőrizze, hogy a belső mikrofon van-e kiválasztva. Állítsa a bemeneti hangerőt a középsőnél magasabb szintre. Kapcsolja be a környezeti zajcsökkentés beállítása, ha elérhető (a legújabb macOS verziókon nem érhető el)
 • Ha Mac számítógépe nem a beépített mikrofont használja, akkor keresse meg a mikrofon gyártójának támogatási webhelyén, hogyan lehet elhárítani az adott mikrofont.

Ha nem találja a Könyvtár mappát

 • Nyissa meg otthoni mappa (/ Felhasználók / felhasználónév) a Finderben
 • A Finder beállításaitól függően nyisson meg egy új Finder ablakot
 • Vagy válassza a Home lehetőséget a Finder Go menüjében (Menj> Haza); vagy nyomja megShift-Command-H
 • VálasztNézet> Nézet opciók megjelenítése (vagy nyomja meg a Command-J billentyűt)
 • megtalálja Könyvtár mappa megjelenítése
 • Engedélyezze ezt az opciót. És a Könyvtár mappának láthatónak kell lennie

Mi az a továbbfejlesztett diktálás Mac-en?

A továbbfejlesztett diktálás a macOS Mojave és újabb verzióiban, valamint az OS X Mavericks v10.9 vagy újabb verzióiban érhető el.

A macOS Catalina és újabb verzióit használó emberek számára az Apple eltávolította a Továbbfejlesztett diktálást, és nagyobb hangvezérlési lehetőségekkel helyettesítette a Mac Kisegítő lehetőségeinek beállításaiban.

A Mac továbbfejlesztett diktálásának használata a macOS Mojave és újabb verzióihoz

 • Ön folyamatosan diktál
 • Ön diktál anélkül, hogy csatlakozna az internethez
 • Lehet, hogy szavai gyorsabban konvertálódnak szöveggé
 • A diktációs parancsok segítségével megmondhatja Mac-jének, hogy mit kell tennie

Továbbfejlesztett diktálás nélkül a kimondott szavakat és bizonyos egyéb adatokat elküldik az Apple szervereknek, majd szöveggé konvertálják.

Ezért a rendszeres (nem továbbfejlesztett) diktálás használatakor a Mac-nek csatlakoznia kell az internethez, előfordulhat, hogy a szavai nem konvertálódnak olyan gyorsan szöveggé, és a beszédet egyszerre legfeljebb 40 másodpercre korlátozhatja (OS X Yosemite-ben 30 másodperc). vagy korábban).

A Diktálás használatakor úgy dönt, hogy a Mac vagy az Apple szerverei hajtják végre a beszédfelismerést az Ön számára.

Ha a Továbbfejlesztett diktálást használja, a Mac konvertálja a mondanivalótszöveg anélkül, hogy elküldené diktált beszédét az Apple-nek.

Megjegyzések: Ha a Diktálás nem ismeri fel, amit mond, akkor előfordulhat, hogy túl hangosan vagy csendesen beszél. Ügyeljen arra is, hogy elkerülje a háttérzajt. Ne feledje, hogy a rendszeres diktálás csak akkor működik, ha aktív internetkapcsolata van.

Nem működik a továbbfejlesztett diktálás?

Ellenőrizze, hogy Mac-je a macOS Mojave vagy az alatti verziót használja-e.A továbbfejlesztett diktálás nem érhető el a macOS Catalina + alkalmazáshoz

Ellenőrizze a mikrofont

 • Nyisd ki Rendszerbeállítások> Billentyűzet VAGY Diktálás és beszéd
 • Kattintson a legördülő menüre a mikrofonbemenethez, és válassza a belső mikrofont
 • Ellenőrizze, hogy működik-e a mikrofon

Az újratelepítés gyakran segít!

 • MenjRendszerbeállítások> Billentyűzet VAGY Diktálás és beszéd : törölje az Enhanced Dictation jelölőnégyzet jelölését. Indítsa újra a Mac-et
 • Visszatér Rendszerbeállítások> Billentyűzet VAGY Diktálás és beszéd és jelölje be (jelölje be) az Enhanced Dictation négyzetet

Próbáljon meg hozzáadni egy másik nyelvet

 • Kapcsolja ki az Enhanced Dictation funkciót, és adjon hozzá egy másik nyelvet
 • Kapcsolja vissza az Enhanced funkciót, és arra kell kényszerítenie a Diktálást, hogy töltsön le egy új nyelvfelismerőt
  • Ez a folyamat egy ideig eltarthat a letöltésig és a beállításig

Ha ez nem működik, kapcsolja ki ismét az Enhanced Dictation funkciót a jelölőnégyzet törlésével

 • Akkor menj a Rendszer mappa> Könyvtár mappa> Beszéd mappa> Felismerők mappa>SpeechRecognitionCoreLanguages ​​mappa > és törölje az en_US.SpeechRecognition nevű mappát (vagy bármilyen rutint használó nyelvet)
 • A törlés után indítsa újra a Mac-et, és térjen vissza a webhelyre Rendszerbeállítások> Billentyűzet VAGY Diktálás és beszéd
 • Jelölje be (jelölje be) az Enhanced Dictation négyzetet. Nézze meg, hogy ez újból letölti-e az Ön nyelvét.

Mi a helyzet a macOS Catalina és újabb verzióival? Használja a Hangvezérlés funkciót a Továbbfejlesztett diktálás helyett.

Ha csak a Catalinára frissítette a Mac számítógépét, hogy felfedezze, hogy a továbbfejlesztett diktálás már nem érhető el, akkor azt terv szerint. Ehelyett használja a macOS kisegítő lehetőségeit a hangvezérléshez.

A macOS Catalina + alkalmazásban a Hangvezérlés a Siri beszédfelismerő motorját használja az amerikai angol nyelvre. Más nyelvek és nyelvjárások az Enhanced Dictation beszédfelismerő motorját használják.

Sajnos, ha engedélyezi a Hangvezérlést, az automatikusan letiltja a billentyűzet diktálását - mindkettőt nem használhatja.

 1. Győződjön meg róla, hogy a Mac csatlakozik az internethez, majd lépjen aMegközelíthetőség > Hangvezérlés
 2. Válassza ki a nyelvét, és jelölje be a jelölőnégyzetetHangvezérlés engedélyezése
 3. Jelölje be a négyzetet az akadálymentesség állapotának megjelenítése a menüsorban
 4. Várja meg, amíg a Mac letölti és telepíti a további nyelvi összetevőket
 5. Ha a Hangvezérlés használatra kész, a mikrofon ikon jelenik meg

A Hangvezérlés telepítése után nem kell csatlakoznia az internethez, hogy használni tudja a kiválasztott nyelven. Te tudod használni parancsokat az asztalon és az alkalmazásokban való navigáláshoz, a szöveg szerkesztéséhez és formázásához, valamint a Mac vezérléséhez. Akár saját parancsokat is létrehozhat!

Az elérhető parancsok listájának megtekintéséhez kattintson a gombraParancsok…

 • Parancs keresése: Írjon be egy szót vagy kifejezést a keresési mezőbe
 • Válasszon ki egy elemet a listából az elérhető parancsok megtekintéséhez
 • A parancs engedélyezéséhez jelölje be a jelölőnégyzetet
 • A parancs letiltásához törölje a jelölőnégyzet jelölését

Mondhatja azt is, hogy „Parancsok megjelenítése” vagy „Mutasd meg, mit tudok mondani”, hogy megtekinthesse a rendelkezésére álló hangparancsok listáját.

Vagy hozzon létre saját hangvezérlő parancsot!

 1. MenjMegközelíthetőség > Hangvezérlés
 2. Kattintson a Parancsok… gomb
 3. Érintse meg a + jel az alsó sarokban
 4. Adja hozzá a parancsbeállításait: ha mondom, használat közben, és a végrehajtott művelet

Ha semmi sem javította a diktálást a Mac-en, próbálkozzon ezzel!

 1. Hozzon létre egy új ideiglenes rendszergazdai fiókot
 2. Indítsa újra, jelentkezzen be, mint az új ideiglenes rendszergazdai fiók
 3. Módosítsa a szokásos rendszergazdai fiókot nem rendszergazdai fiókra
 4. Tiltsa le a szülői felügyeletet a nem rendszergazdai fiókján
 5. Változtassa vissza rendes fiókját adminisztrátorrá
 6. Indítsa újra, jelentkezzen be a szokásos rendszergazdai fiókjába
 7. Törölje az ideiglenes rendszergazdai fiókot
 8. Engedélyezze a diktálást

Ez a javítás az emberek számára bevált, amikor a többi hibaelhárítási tipp nem. Remélhetőleg ez az utolsó Önnek is működik!

A diktálás használata Mac-en

Néhány ember nem igazán tudja, hogyan kell beállítani és használni a Mac diktálási funkcióját, ezért nézzük át az alapokat.

Először állítsa be a diktálást a Mac gépén

 1. Menj a Apple menü> Rendszerbeállítások> Billentyűzet> Diktálás
 2. Koppintson a A radiális gombon hogy bekapcsolja a Diktálást
 3. Jelölje be a jelölőnégyzetet Továbbfejlesztett diktálás, ha online állapotban szeretné elérni ezt a funkciót. A továbbfejlesztett diktálás az OS X Mavericks és újabb verzióiban, valamint a macOS Mojave és újabb verzióiban érhető el
 4. Válassza ki a nyelv és adott esetben regionális nyelvjárás
 5. Válassza ki a előnyben részesített billentyűparancs diktálást indítani
 6. Koppintson a mikrofon ikonra ha mikrofont használ, nem a Mac belső mikrofonját használja

Kérje meg Sirit, hogy kapcsolja be a diktálást

A macOS Sierra vagy újabb verzióval rendelkező emberek számára is kérje meg Sirit, hogy kapcsolja be a Diktálást neked!

Használja a diktálást a Mac gépén

 1. Nyisson meg egy dokumentumot, e-mailt, üzenetet vagy más szöveges mezőket tartalmazó alkalmazást, és vigye a kurzort arra a beszúrási pontra, ahol a diktált szöveget meg szeretné jeleníteni
 2. Nyomja meg a előnyben részesített billentyűparancs vagy választhat Szerkesztés> Diktálás indítása elemet kezdeni a diktálást
 3. Amikor a Mac készen áll a diktálásra, a képernyőn megjelenik egy mikrofon ikon
 4. Mondja ki azokat a szavakat, amelyeket a Mac gépére szeretne beírni - ezt lassan tegye
 5. A diktálás leállításához kattintson a Kész gombra a mikrofon ikon alatt

Legutóbbi hozzászólások