Javítás, amikor a Safari nem tudja megnyitni az oldalt, mert a cím érvénytelen

Nem tölthet be bizonyos oldalakat a Safari-ba? Az Apple alapértelmezett webböngészője általában megbízható alkalmazás, függetlenül attól, hogy iPhone-on, iPad-en vagy Mac-en van-e. Néhány felhasználó azonban elakad, amikor a Safari azt mondja, hogy nem tudja megnyitni az oldalt, mert a cím érvénytelen.

Ez minden meglátogatott oldal esetében előfordulhat, vagy csak bizonyos webhelyeket érinthet, például a YouTube vagy a Facebook. Akárhogy is, könnyen megoldható néhány egyszerű hibaelhárítási lépéssel. Az alábbiakban pontosan elmagyarázzuk, mit kell tennie.

1. lépés: Tesztelje internetkapcsolatát

A leggyakoribb oka annak, hogy az emberek nem tölthetnek be egy weboldalt a Safariba, az az, hogy megszakadt az internetkapcsolatuk. Lehet, hogy elfogyott a mobil adata, vagy probléma lehet a Wi-Fi hálózattal.

Próbáljon meg megnyitni néhány különböző weboldalt a Safari alkalmazásban iPhone, iPad vagy Mac készülékén. Ha bármelyik betöltődik, akkor tudja, hogy nem az internetkapcsolata a hibás.

Próbálja meg betölteni az oldalakat egy másik böngészőben.

Ha a Safari szerint minden meglátogatott oldal címe érvénytelen, próbáljon meg valamit betölteni egy másik eszközre vagy egy másik böngészőbe.

Lehet, hogy felfedezi, hogy semmi sem töltődik be. Ebben az esetben valószínűleg az internetkapcsolattal van probléma. Indítsa újra a Wi-Fi útválasztót, vagy forduljon internetszolgáltatójához a javításhoz.

2. lépés: Frissítse az oldalt a Safari-ban

Könnyű hibázni, amikor kézzel írja be a webcímet. Valójában ez olyan egyszerű, hogy néha a más webhelyekre kattintott linkeket elgépelte bárki, aki létrehozta őket.

Szánjon rá egy pillanatot, hogy ellenőrizze még egyszer a Safari tetején található webcímet. Ügyeljen a helyesírási hibákra vagy a helyes írásjelekre. És ügyeljen arra, hogy ne használja .com ha kellene .org vagy valami más.

Megtalálhatja a gépelési hibát ebben a webcímben?

Ha biztos benne, hogy a webcím helyesen van megírva, koppintson vagy kattintson a gombra Frissítés gombra a Safari alkalmazásban, hogy megpróbálja újra betölteni. Ez a kör alakú nyíl a címetől jobbra a Safari-ban.

Mac gépen nyomja meg a gombot Opció + Cmd + R hogy megpróbálja újból betölteni a webhelyet a mentett gyorsítótár használata nélkül. Ha ez működik, kövesse az alábbi utasításokat a webhelyadatok törléséhez a Safariból, mert lehet, hogy hibás a gyorsítótár.

3. lépés: Töltse be a webhely mobil verzióját

A legtöbb webhely dinamikusan megváltoztatja a kinézetét a kisebb képernyőkön, így továbbra is használhatja őket iPhone, iPad vagy iPod touch készülékeken. Lehetséges, hogy a Safari nem tud megnyitni egy oldalt, mert rossz verziót próbál betölteni az eszközéhez.

IPhone, iPad vagy iPod touch készüléken lépjen a következőre: Beállítások> Safari> Asztali webhely kérése. Válassza ki, hogy kikapcsolja a lehetőséget Asztali webhely kérése minden webhelyhez. Vagy ha már ki van kapcsolva, próbálja meg bekapcsolni.

Győződjön meg arról, hogy egyetlen webhely sem próbálja betölteni az asztali verziót.

Mac számítógépen méretezze át a Safari ablakát a webhelyek megjelenésének megváltoztatásához. Ügyeljen arra, hogy elég nagy legyen a webhelyek asztali verzióinak megtekintéséhez.

4. lépés. Zárjon be a Safari böngészőből, és próbálja újra

A Safari azt gondolhatja, hogy a cím érvénytelen, mert a böngésző problémákat tapasztal a háttérben. Ez alkalmanként előfordul bármely alkalmazással. A probléma megoldásához lépjen ki a Safari programból, majd nyissa meg, és próbálja meg újra betölteni ugyanazt az oldalt.

IPhone, iPad vagy iPod touch készülékén felfelé csúsztatnia kell a képernyő aljától (vagy kattintson duplán a Kezdőlap gombra) az összes megnyitott alkalmazás megtekintéséhez. Csukja le a Safarit a képernyő tetejéről a bezárásához.

Csukja le az alkalmazásokat a képernyő tetejéről a bezáráshoz.

Győződjön meg róla, hogy visszatér a kezdőképernyőre, mielőtt újra megnyitja a Safari-t, különben az eszköz valójában nem fogja bezárni az alkalmazást.

Mac-en lépjen a következőre: Safari> Kilép a Safari-ból a menüsorból. Vagy nyomja meg Cmd + Q míg a Safari az aktív alkalmazásod. Ha a Safari nem válaszol, nyomja meg a gombot Opció + Cmd + Escape hogy inkább kilépésre kényszerítse.

5. lépés. Indítsa újra az eszközt

Ha még nem tette meg, kapcsolja ki és be az iPhone-t, iPad-et, iPod-ot vagy Mac-et, mielőtt újra megpróbálja betölteni a Safari-t. Célszerű újra kikapcsolni a Safari-t, mielőtt kikapcsolná a készüléket.

IPhone, iPad vagy iPod touch készüléken tartsa lenyomva a gombot Alvás / ébrenlét gomb bármelyikével Hangerő gombot, majd csúsztassa a kikapcsoláshoz.

Csúsztassa a kikapcsoláshoz, amikor a képernyőn megjelenő üzenet kéri.

Mac rendszeren nyissa meg a alma menüt, és válassza a lehetőséget Leállitás, majd erősítse meg, hogy le akarja állítani a Mac rendszert.

Várjon legalább 30 másodpercet, mielőtt megnyomja a gombot Alvás / ébrenlét vagy Erő gombot az eszköz újraindításához, a Safari újbóli megnyitásához és a különböző oldalak újbóli betöltéséhez.

6. lépés: Frissítsen a legújabb szoftverre

Akár egy évvel ezelőtt, akár egy hete frissítette készülékét utoljára, most újra ellenőriznie kell az Apple új kiadásait. Ha a Safari szoftverhiba miatt játszik, az Apple-nek keményen kell dolgoznia a javítás kiadásán.

IPhone, iPad vagy iPod touch készüléken lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés. Töltse le és telepítse a készülékéhez rendelkezésre álló frissítéseket.

Telepítse a legújabb szoftvert iPhone-jára a Beállítások alkalmazásból.

Mac rendszeren nyissa meg a alma menüt, és lépjen a Rendszerbeállítások> Szoftverfrissítés. Ismét feltétlenül töltse le és telepítse a legújabb frissítéseket.

7. lépés: Törölje a webhely adatait a Safari alkalmazásból

A Safari mindenféle adatot elment különböző webhelyekről a böngészési élmény javítása érdekében. Ennyi adat esetén a fájlok könnyen megsérülhetnek, ami más problémákat is okozhat a Safarival.

Törölheti a webhely adatait a Safariból, hogy megpróbálja kijavítani őket. Amikor ezt megteszi, törli a böngészési előzményeket, és kiüríti a meglátogatott webhelyek gyorsítótárát. De ne aggódjon, ez nem befolyásolja a könyvjelzőket vagy a mentett jelszavakat.

IPhone, iPad vagy iPod touch készüléken lépjen a következőre: Beállítások> Safari elemre. Görgessen lefelé, és koppintson a lehetőségre Történelem és webhelyadatok törlése, majd erősítse meg, hogy törölni szeretné a felugró menüben.

Mac rendszeren nyissa meg Szafari és menj Előzmények> Előzmények törlése a menüsorból. Akkor menj a Safari> Beállítások> Adatvédelem. Nyissa meg a Webhelyadatok kezelése ablakot, és válassza a lehetőséget Összes eltávolítása adat.

8. lépés. Módosítsa a készülék által használt DNS-t

Gondolhat arra, hogy a Domain Name System (DNS) egy címjegyzék, amelyet készüléke használ bizonyos webhelyek megtalálásához az interneten. Ha a Safari nem tud megnyitni egy oldalt, mert a cím érvénytelen, akkor probléma lehet a DNS-sel.

Könnyedén megváltoztathatja eszközének alapértelmezett DNS-jét a beállításokban. Nagyon sok alternatív DNS-kiszolgáló használható. Javasoljuk a Google Public DNS szolgáltatást, de az alábbi utasításokat követve más DNS-kiszolgálókat is használhat.

IPhone, iPad vagy iPod touch készüléken lépjen a következőre: Beállítások> Wi-Fi lehetőséget. Koppintson a én gombot a Wi-Fi-hálózat mellett, majd válassza a lehetőséget Konfigurálja a DNS-t. Írja be a kívánt DNS-kiszolgálókat (keresse meg a Google nyilvános DNS-kiszolgálókat lent).

Válassza a tetején a Kézi lehetőséget, és adja meg saját szerverbeállításait.

Mac rendszeren nyissa meg a alma menüt, és lépjen a Rendszerbeállítások> Hálózat. Válassza ki a Wi-Fi hálózatot az oldalsávon, majd lépjen a következőre: Speciális> DNS. Írja be a kívánt DNS-kiszolgálókat (keresse meg a Google nyilvános DNS-kiszolgálókat lent).

A Google Public DNS esetén adja hozzá ezeket a szervereket:

  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4

Nyissa meg gyorsabban az oldalakat a Safari felgyorsításával

Amíg a Safari képes megnyitni oldalakat, ez elég jó böngésző. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a Safari lassan nyitja meg az oldalakat, még akkor is, ha úgy gondolja, hogy a cím már érvénytelen.

A sebességgel kapcsolatos kérdések valószínűleg a legnagyobb panaszt jelentik a Safari ellen. Hajlamos lassítani, minél többet használja. Szerencsére számos lépést megtehet a Safari gyorsabbá tételéhez, és csak néhány percet vesz igénybe.

Legutóbbi hozzászólások