Airdrop nem működik? 7 Fontos javítások

Bár az Airdrop egy praktikus szolgáltatás, amely rendkívül egyszerűvé teszi az eszközök közötti átvitelt, sok felhasználó számolt be az Airdrop problémáiról. Néhányan csak korlátozott kapcsolattartóknak küldhettek adatokat. Mások azonban egyáltalán nem tudtak semmit küldeni vagy fogadni az Airdropon keresztül.

Sőt, úgy tűnik, hogy az Airdrop nem működik az iOS / iPadOS és a Mac OS X El Capitan-macOS High Sierra rendszerrel rendelkező felhasználók számára. Az, hogy hányszor nem működik az Airdrop, csak elgondolkodtató. Az AirDrop egyike azoknak a funkcióknak, amelyek további munkát igényelnek az Apple részéről, hogy simább és problémamentesebb élményt nyújtson, mielőtt széles körben alkalmazható lenne.

Ha még nem használta az Airdrop funkciót, javasoljuk, hogy nézze meg az Airdrop kézikönyvünket.

Kövesse ezeket a gyors tippeket, ha az AirDrop nem működik

 • Frissítse iOS, iPadOS és macOS (vagy Mac OS X) verzióját az eszköz vagy számítógép legfrissebb verziójára
 • Kapcsolja ki a személyes hotspotot iOS-eszközén
 • Módosítsa az AirDrop beállításait a Csak kapcsolatokról mindenkire
 • Győződjön meg arról, hogy a Ne zavarjanak funkció ki van kapcsolva
 • Kapcsolja be a Bluetooth-ot és a WiFi-t mind a Mac-en, mind az iDevice-en
 • Kapcsolja ki és be az AirDrop-t
 • Indítsa újra vagy kényszerítse újra az iDevice-t
 • Kapcsolja be és vissza a WiFi-t
 • Ellenőrizze a Mac tűzfala blokkolt bejövő kapcsolatait
 • Csatlakoztassa Mac számítógépét az internethez WiFi, nem Ethernet kapcsolaton keresztül

IOS 11+ vagy iPadOS rendszert használ, és nem találja az AirDrop-ot?

Az Airdrop elérése némileg megváltozott az iOS 11 alkalmazással. Ha frissítette iPadjét vagy iPhone-ját a legújabb frissítésre, kattintson az alábbiakra, hogy megtudja, hogyan találhatja meg és hogyan használhatja az Airdrop-ot az iOS 11+ és az iPadOS rendszerekkel.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hol van az Airdrop az iOS 11+ és az iPadOS rendszerekben

AirDrop hibaelhárítási útmutató

Íme néhány javaslat és tipp, amelyet olvasóink elmondanak arról, hogy az AirDrop működjön az eszközeiken és a Mac gépeiken.

 • Kérjük, ellenőrizze, hogy az Ön által használt eszközökön az Airdrop be van-e kapcsolva, és legalább 20 méterre vannak egymástól. Az iOS eszközön ki kell kapcsolni a „Personal Hotspot” funkciót. Kérjük, ellenőrizze a Beállítások> Mobil hogy megbizonyosodjon arról, hogy erről a beállításról gondoskodtak
 • Ha a fogadó eszközön az AirDrop be van állítva, hogy tételek fogadjanak csak Kapcsolatok , győződjön meg róla, hogy mindkét eszközön bejelentkezett Apple ID-jével és iCloud-jával. Győződjön meg arról is, hogy az Apple ID-hez társított e-mail cím vagy telefonszám szerepel-e a fogadó eszköz Kapcsolatok alkalmazásában
 • Ha problémái adódnak az Airdrop-tal iOS-eszközeivel, javasoljuk, hogy ellenőrizze eszközén a Ne zavarjanak beállítást. Ha engedélyezte az eszközén a DND-t, úgy tűnik, hogy az Airdrop nem működött együtt. Kapcsolja ki a Ne zavarjanak beállítást, majd próbálja ki az Airdrop funkciót

Frissítsen a legújabb macOS vagy Mac OS X rendszerre

Az Airdrop funkciók meglehetősen érzékenyek az eszközök különböző operációs rendszer-frissítéseire. Ha iDevice rendszerén iOS 11+ rendszert használ, kérjük, frissítse a Mac számítógépét El Capitan vagy a legújabb macOS kiadásra.

Legalább az OS X El Capitan 10.11.1 (15B42) szoftverfrissítései megoldották a problémákat sok olyan felhasználó számára, akik iOS 9.1 vagy újabb rendszert futtattak (13B143). Ha már jelentős problémák nélkül használja az El Capitant, javasoljuk, hogy frissítse a legújabb verzióra, és győződjön meg arról, hogy iPhone-ján vagy iPadjén az iOS 9.2 vagy újabb verzió fut.

Néhány alapvető beállításon keresztül működjön az AirDrop

 1. Bluetooth: Győződjön meg arról, hogy az iPhone készülékén a Bluetooth be van kapcsolva és megfelelően működik. Menj Beállítások és kattintson a gombra Be is kapcsolhatja a Bluetooth az irányító központból. Csúsztassa ujját (a képernyő aljától vagy tetejétől, típustól függően) az iPhone-on, hogy felfedje a vezérlőközpontot.
  1. Néhány olvasónk felfedezte, hogy még akkor is, ha mindkét eszközön engedélyezve van a Bluetooth; meg kellett nyitniuk a Mac Bluetooth beállításait (Rendszerbeállítások> Bluetoothvagy a felső Menüsor Bluetooth ikonján keresztül), hogy az iPhone-ok és iPadjeik láthassák. Tehát próbálja ki ezt a tippet, ha problémái adódnak az AirDrop kapcsolattal!
 2. Wi-Fi: Az AirDrop-nak is szüksége van Wi-Fi-re, bár nem szükséges csatlakozni Wi-Fi-hálózathoz. Azonban be kell kapcsolnia a Wi-Fi-t iPhone-ján. Menj Beállítások és kattintson a gombra Wi-Fi. Akárcsak a Bluetooth, Wi-Fi a beállítások a vezérlőközpontból is átválthatók

 1. Földre száll: Az AirDrop az iPhone vezérlőközpontjában található. Az iPhone kezdőképernyőjén csúsztassa ujját alulról felfelé, és megmutatja Földre száll. IOS 11 és újabb vagy iPadOS esetén Az AirDrop egy kicsit rejtettebb. Mélyen nyomja meg vagy nyomja meg a 3D gombot a hálózati csempén, amelyen a Repülõ üzemmód látható, és további menü jelenik meg, opcióként az AirDrop lehetõséggel. 

Amikor megérinti a Földre száll, három lehetőséget fog látni; az egyik ki van kapcsolva, a második az érintkezők, a harmadik pedig mindenki. A A Kapcsolatok opció lehetővé teszi az adatok elküldését a közeli barátok számára, akik rendelkeznek Apple ID-vel. Javasoljuk, hogy válassza ki a Mindenki választási lehetőség.

A repülőgép KI / BE kapcsolása

Lágy alaphelyzetbe állíthatja iPhone készülékét

Ha az egyszerű be- és kikapcsolási módszer nem működött az Ön számára, akkor próbáljon meg egy soft reset-et iPhone-ján. Nyomja meg egy ideig a bekapcsológombot, és csúsztassa el. Várjon 10-20 másodpercet, majd kapcsolja be újra.

Vagy próbálja meg a kemény visszaállítást (kényszerített újraindítás)

Ha a soft reset nem működött, ideje kipróbálni a drasztikusabb kényszerű újraindítást. Ennek lehetőségei eltérnek az iPhone modelljétől. De iPad és iPod Touch esetén egyszerre nyomja meg a Home és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó, majd engedje fel.

Kényszerített újraindítás végrehajtása iPhone modelleken

 • IPhone 6S vagy annál fiatalabb, valamint minden otthoni gombokkal és 6. generációs vagy annál régebbi iPod Touch-okkal rendelkező iPad készülékeken nyomja meg egyszerre a Home és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus és 7. generációs iPod touch esetén: Tartsa lenyomva mind az Oldalsó, mind a Hangerő csökkentő gombot legalább 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 8 vagy újabb vagy otthoni gomb nélküli iPad készüléken: Nyomja meg és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és azonnal engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó / felső gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Ideiglenesen válassza le a WiFi-t MacBook-járól

A másik trükk, amely akkor működik jól, ha az Airdrop nem működik együtt a MacBook és az iDevice között, a MacBook Wi-Fi-kapcsolata körül van.

Ideiglenesen válassza le a Wi-Fi-t. Ne kapcsolja ki.

Ehhez nyomja le a MacBook billentyűzet Opció gombját, majd kattintson a jobb felső sarokban található Wi-Fi ikonra, és válassza a Leválasztás lehetőséget.

Várjon néhány percet, majd csatlakozzon újra a Wi-Fi-hez. Próbáld ki az Airdrop funkciót.

Fedezze fel a Mac tűzfal beállításait

Néhány felhasználó a beépített tűzfalat használja a Mac rendszeren. Ha mégis használja a tűzfalat, kérjük, menjen a következő helyre:

Bal felső Apple menü> Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem> Tűzfal. Ha a tűzfal be van kapcsolva, kattintson a Tűzfal beállításai ... elemre, és ellenőrizze, hogy nem blokkolja-e a bejövő kapcsolatokat.

Hagyja kikapcsolva az Ethernet-t

Ha Ethernet-en keresztül csatlakoztatja Mac számítógépét az internethez, próbálja meg leválasztani, és hagyja, hogy a Mac szigorúan használja a WiFi-t. Olvasóink egy része arról számol be, hogy amikor Mac-jét Ethernet-kapcsolaton keresztül csatlakoztatják, nem tudják AirDrop-fájlokat átállítani Mac-ről iPhone-ra vagy iPad-re. Azonban továbbra is küldhetnek fájlokat iPhone-ról Mac-re - csak nem fordítva!

Airdrop New Mac és régebbi iMac között

Az első ügyrend annak biztosítása, hogy a kérdéses Mac-ek ésszerűen közel legyenek egymáshoz. Győződjön meg arról is, hogy az Airdrop képernyőn a "Ne látja, amit keres" gombra kattintva ellenőrizze az "Régebbi Mac" -et.

Próbálja kikapcsolni az iCloud-meghajtót, majd aktiválja újra a Mac-en. Úgy tűnik, hogy ez a lehetőség néhány felhasználó számára működik.

Ha egyik módszer sem működik az Ön számára, akkor az a Mac-en található Bluetooth-beállításfájl problémáihoz kapcsolódhat. Először kapcsolja ki a Bluetooth-ot Mac gépén. Törölje a fájlt/Library/Preferences/com.apple.Bluetooth.plist majd kapcsolja vissza a Bluetooth-ot.

Hiányzik az AirDrop a MacBookról?

Az egyik másik probléma, amelyet egyes olvasók tapasztaltak a macOS frissítése után, az, hogy az Airdrop szolgáltatás megszűnik.

Ha Airdrop problémákat tapasztal a MacBookon, nyissa meg a Terminal segédprogramot az Applications mappában.

 1. Először tiltsa le az Airdrop szolgáltatást úgy, hogy a Terminal parancs után írja be ezt a sort
  1. alapértelmezett értékek: com.apple.NetworkBrowser DisableAirDrop -bool IGEN
 2. Ezután aktiválja újra
  1. alapértelmezések: com.apple.NetworkBrowser DisableAirDrop -bool NO
 3. Indítsa újra a MacBook-ot, és ellenőrizze, hogy elérheti-e és használhatja-e az AirDrop-ot

Nincs idő? Vessen egy pillantást a videónkra!

Az alábbiakban elérhetővé tettük a rövid tippeket, amelyek kiemelik a különféle tippeket. Kérjük, vessen egy pillantást, és tudassa velünk észrevételeit.

Legutóbbi hozzászólások