Hogyan lehet törölni a Time Machine biztonsági másolatait a Kukából?

Van egy Time Machine biztonsági másolata a kukában? Ez a legrosszabb. Ez továbbra is helyet foglal a külső meghajtón, és a Kukát sem ürítheti ki! Nos, még nem állsz a sor végén, mivel a Time Machine biztonsági másolatainak törlése a kukából nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik.

Ha csak ezek a biztonsági másolatok mennének ki a többi kukával!

Hibaüzenet a Time Machine biztonsági mentésének törlésekor

Rendszeres biztonsági másolat készítése a Mac-ről okos ötlet, és a Time Machine kínálja a legjobb módot erre. Gyorsan be lehet állítani, az adatok több változatát tárolja kellene automatikusan törli a régi biztonsági mentéseket, hogy helyet biztosítson újaknak.

Ez azonban nem mindig működik tökéletesen. Esetenként előfordulhat, hogy azt mondják, hogy nincs elegendő hely új biztonsági másolat készítéséhez. Ha ez megtörténik, csábító a régi biztonsági másolatok manuális áthúzása a kukába. Ezt tettem! De amikor utána megpróbáltam kiüríteni a szemetet, nem tudtam. Ehelyett ez a hibaüzenet jelent meg:

A kukában lévő egyes elemeket a rendszerintegritás-védelem miatt nem lehet törölni.

Ne hidd el, egyik lehetőség sem segít rajtad!

Mi is az a rendszerintegritás-védelem?

A SIP (System Integrity Protection) a MacOS legutóbbi kiadásaiban bevezetett biztonsági protokoll. Lényegében úgy zárja le a fontos rendszerfájlokat, hogy a rosszindulatú szoftverek - vagy a felhasználók - ne károsíthassák a Mac-et, és ne sérthessék annak adatait.

A SIP jó dolog! Legtöbbször észre sem veszi, hogy ott van, a háttérben dolgozik, hogy biztonságban legyen a Mac. De ha a Time Machine biztonsági másolatait beragasztja a kukába, akkor egy kicsit ki kell kapcsolnia.

Ellenőrizze a Mac rendszerintegritás-védelmi állapotát

A Mac SIP állapotának megismeréséhez, mielőtt újraindítaná a Mac-et a Recovery Move-ba, nyissa meg a Terminal alkalmazást az Applications> Utilities menüben, és használja a következő parancsot: csrutil státusz.

Az Apple menüben is ellenőrizheti, ha lenyomva tartja az opció gombot és kiválasztja a Rendszerinformáció lehetőséget. Görgessen lefelé a bal oldalsávon, válassza a Szoftver lehetőséget, és a jobb oldali Részletek panelen nézze meg, hogy engedélyezve van-e a Rendszerintegritás-védelem.

Hogyan lehet törölni a Time Machine biztonsági másolatait a Kukából?

A Time Machine biztonsági másolatainak törléséhez a Kukából először ki kell kapcsolnia a SIP-t. Nagyon fontos megjegyezni, hogy ezáltal a Mac átmenetileg sérülékeny lesz, ezért az indulás előtt meg kell próbálnia egy újabb biztonsági másolatot készíteni (ha van rá lehetőség). Az, hogy ugyanazt a külső meghajtót használja, vagy egy másik, nem mindegy.

Ezenkívül ügyeljen rákapcsolja be újra a SIP-t miután törölte a biztonsági másolatot. Ellenkező esetben a Mac számítógépét tartósan veszélyezteti. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kell ezt megtenni.

Tartsa biztonságban a Mac számítógépét azzal, hogy újra bekapcsolja a SIP-t.

Hogyan kapcsolhatja ki a rendszerintegritás-védelmet?

Kövesse az alábbi lépéseket a SIP kikapcsolásához. Ez magában foglalja a számítógép indítását helyreállítási módba és egy parancs beírását a terminálba. Győződjön meg arról, hogy pontosan úgy írja be a parancsot, ahogyan az alábbiakban le van írva.

 1. Állítsa le a Mac számítógépet a menüsor Apple ikonjával.
 2. Miután a Mac teljesen kikapcsol, kapcsolja be és tartsa lenyomvaparancs + R.
 3. Tartsa fenn a tartást parancs + Ramíg az Apple logó és a folyamatjelző sáv meg nem jelenik a képernyőn
 4. Várja meg, amíg a Mac helyreállítási módba indul.
 5. A menüsoron lépjen a Segédprogramok> Terminál menüpontra.
 6. Belép csrutil státuszhogy ellenőrizze a SIP aktuális állapotát
 7. Letiltásához írja be a következő parancsot a Terminálba, és nyomja meg az Enter billentyűt: csrutil disable; indítsa újra

  Nyissa meg a Terminált a Segédprogramok menüsorból.

 8. Várja meg, amíg a Mac automatikusan újraindul

Törölje a Time Machine biztonsági másolatait a Kukából, amíg a SIP ki van kapcsolva.

A fenti kód beírása után a Mac a szokásos módon újraindul. A SIP azonban már ki van kapcsolva. Keresse meg fiókját, és ürítse ki a Kukát, ezzel eltávolítva ezzel a bosszantó Time Machine biztonsági másolatot.

A biztonsági másolat méretétől függően sok időbe telhet, amíg a kuka kiürül. Legyen türelmes, és közben ne használja a Mac-et másra - ne feledje, hogy jelenleg nincs védve, mivel a SIP ki van kapcsolva.

Ha a SIP ki van kapcsolva, akkor képesnek kell lennie a kuka sikeres ürítésére.

Hogyan kapcsolhatja be újra a rendszerintegritás-védelmet?

Miután kiürítette a Kukát, kapcsolja be újra a SIP-t mielőtt bármi másra használja a Mac-et. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

 1. Állítsa le a Mac számítógépet a menüsor Apple ikonjával.
 2. Miután a Mac teljesen kikapcsol, kapcsolja be és tartsa lenyomvaparancs + R.
 3. A Mac helyreállítási módba indul.
 4. A menüsoron lépjen a Segédprogramok> Terminál menüpontra.
 5. Belép csrutil státuszhogy ellenőrizze a SIP aktuális állapotát
 6. Írja be a következő parancsot a Terminal sorba, és nyomja meg az Enter billentyűt:csrutil enable; indítsa újra Győződjön meg arról, hogy pontosan úgy írja be a parancsot, ahogyan meg van írva.
 7. Várja meg, amíg a Mac automatikusan újraindul

Tehát itt van: kapcsolja ki a SIP-t, törölje a Time Machine biztonsági másolatait a kukából, és kapcsolja be újra a SIP-t. Nem túl bonyolult. Mondja el nekünk, hogy állt mindennel!

Legutóbbi hozzászólások