Hogyan lehet megváltoztatni az Apple ID biztonsági kérdéseire adott válaszokat?

Az Apple ID biztonsági kérdéseire adott válaszainknak számos oka van. Talán válaszait frissíteni kell, a körülményei megváltoztak, gyanítja, hogy személyazonossága veszélybe került, vagy nyilvánvalóan csak egy új kérdést és választ szeretne. De még e jó szándék ellenére is, néha elfelejtjük a válaszainkat ... főleg, ha sokáig tartott, akkor legutóbb tudnunk kellett ezeket a biztonsági válaszokat!

Emlékezzünk, miért is van szükségünk elsősorban ezekre az Apple ID biztonsági kérdésekre. Ezek a kérdések ÉS a helyes válaszok segítik az Apple-t annak ellenőrzésében, hogy valóban Ön kér-e hozzáférést a fiókjához. Ezek a kérdések arra szolgálnak, hogy megvédjék személyazonosságát, Apple-fiókját és az összes csatlakoztatott eszközt, az iPhone-tól a Mac-ig, még az Apple TV-kig is.

Állítsa vissza a biztonsági kérdéseket az iforgot.apple.com webhelyről

Tehát, ha Ön egy feledékenyebb iFolk közé tartozik, van néhány tippünk és trükkünk, csak Önnek. Ha elfelejtette az Apple ID biztonsági kérdéseire adott válaszokat, a biztonsági kérdések visszaállítása meglehetősen fájdalmatlan az Apple iforgot.apple.com webhelyének használatával. Tehát, ha (vagy amikor) elfelejtette válaszait, először ellenőriznie kell személyazonosságát, majd vissza kell állítania a biztonsági kérdéseket.

Az Apple ID biztonsági kérdéseinek visszaállítása

 1. Nyissa meg az iforgot.apple.com webhelyet
 2. Írja be Apple ID-jét, majd válassza a Folytatás lehetőséget
 3. Válassza a biztonsági kérdések visszaállításának lehetőségét, majd válassza a Folytatás lehetőséget
 4. Írja be Apple ID jelszavát, majd válassza a Folytatás lehetőséget
 5. Kövesse a képernyőn megjelenő lépéseket személyazonosságának igazolásához
  1. Válassza ki az új biztonsági kérdéseket és válaszokat, és koppintson a Folytatás gombra
  2. Lehetőség van a biztonsági adatok visszaállítására is
   1. Válassza a „Biztonsági információ visszaállítása e-mail küldése (e-mail címre)” lehetőséget.
    1. Az Apple e-mailt küld Önnek, amelyben elmagyarázza, hogyan állíthatja vissza az Apple ID biztonsági kérdéseit és válaszait; egyszerűen kövesse az utasításokat.

Gondok vannak az Apple ID biztonsági kérdéseire emlékezve? Vagy csak egyenesen beteg és unja már ezeket a kérdéseket?

Ha gondjai vannak a biztonsági kérdésekre való emlékezéssel, próbálja meg beállítani a kéttényezős hitelesítést. Kétfaktoros hitelesítés esetén nincs szükség biztonsági kérdésekre fiókja biztonságához vagy személyazonosságának igazolásához. A kétfaktoros hitelesítés az iOS 10 és 9, valamint a macOS és az OS X El Capitan operációs rendszerbe épül be. Gondoljon hát arra, hogy elvégezzen egy tesztet, és hátha tetszik!

Tehát mi a fene a kéttényezős hitelesítés?

A kétfaktoros hitelesítés egy további biztonsági réteg az Apple ID számára, amelynek célja annak biztosítása, hogy Ön legyen az egyetlen, aki hozzáférhet a fiókjához, még akkor is, ha valaki ismeri a jelszavát.

Ki kapcsolhatja be a kétfaktoros hitelesítést?

Kétfaktoros hitelesítés érhető el az iCloud-felhasználók számára legalább egy olyan eszközzel, amely iOS 10 vagy 9 vagy macOS vagy OS X El Capitan vagy újabb rendszert használ. Az Apple azt javasolja, hogy legalább egy érvényes hitelkártya legyen a fiókjában. Ezek az információk segítenek igazolni személyazonosságát, ha elfelejtette jelszavát.

Kétfaktoros hitelesítés bekapcsolása az Apple ID-jéhez

Kétféle módon lehet bekapcsolni a kétfaktoros hitelesítést.

Beállítás új eszközről

Ha új eszközt és kétfaktoros hitelesítést állít be, koppintson a Folytatás elemre, és adjon meg egy telefonszámot, amelyet az ellenőrző kódok fogadására használnak, amikor új eszközre jelentkezik be. Miután ellenőrizte ezt a telefonszámot, a kétfaktoros hitelesítés automatikusan bekapcsol.

Beállítás egy már használt eszközről

 1. Mac gépén
  1. Lépjen az Apple () menü> Rendszerbeállítások> iCloud> Fiók részletei elemre
  2. Kattintson a Biztonság elemre
  3. A képernyő alján keressen egy gombot A kéttényezős hitelesítés bekapcsolása feliratú
 2. IPhone, iPad vagy iPod touch készüléken
  1. Lépjen a Beállítások> iCloud menüpontba, és koppintson az Apple ID elemre
  2. Koppintson a Biztonság elemre
  3. A képernyő alján keressen egy gombot A kéttényezős hitelesítés bekapcsolása feliratú

Ha nem felel meg az Apple ID-vel használt összes eszközön az ajánlott rendszerkövetelményeknek, vagy ha nincs érvényes hitelkártya a fájlban, akkor egy kapcsolódó figyelmeztető üzenet jelenik meg. A folytatás előtt olvassa el az üzenetet, és fontolja meg eszközei frissítését vagy hitelkártyaadatok hozzáadását a fiókjához, így a hozzáférés és a fiók ellenőrzése egyszerű.

Kétlépcsős azonosítás az Apple ID számára

Ha javítani szeretné fiókja biztonságát, de nincs iOS 10/9 vagy MacOS / OS X El Capitan rendszerre frissített eszköze, állítsa be az Apple ID azonosítóját kétlépcsős azonosítással. A kétlépcsős azonosítás az Apple ID biztonsági funkciója, amelyet úgy terveztek, hogy megakadályozza, hogy bárki más hozzáférjen az Ön fiókjához vagy használja azt, még akkor is, ha ismeri a jelszavát!

De ez nem azonos a kétfaktoros ellenőrzéssel. A kétlépcsős az a régebbi biztonsági módszer, amelyet olyan emberek használnak, akik nem rendelkeznek Apple-eszközökkel, nem tudják vagy nem akarják frissíteni az eszközeiket, vagy nem jogosultak a kétfaktoros hitelesítésre.

Szóval, mi a kétlépcsős azonosítás?

Az egyik eszközével vagy más jóváhagyott módszerrel igazolja személyazonosságát az Apple-nél. A kétlépcsős azonosítás beállításakor regisztrál egy vagy több megbízható eszközt. A megbízható eszköz egy olyan eszköz, amelyet irányít, és amely négyjegyű ellenőrző kódokat fogad SMS-ben vagy az iPhone keresése segítségével. Amikor bejelentkezik Apple ID-jének kezeléséhez, bejelentkezik az iCloudba, vagy iTunes, iBooks vagy App Store vásárol új eszközről, akkor először meg kell igazolnia személyazonosságát a jelszó és a négyjegyű ellenőrző kód megadásával. Az Apple e megbízható eszközök egyikére küld.

Bonyolultnak hangzik, de nem az. A beállításhoz egyszerűen jelentkezzen be az Apple ID-fiók oldalára, és kövesse a fiók oldalán található utasításokat. Ennek a kétlépcsős folyamatnak a használata azt jelenti, hogy többé nem kell biztonsági kérdéseket létrehoznia vagy emlékeznie. Az Apple a jelszavával ÉS a megbízható eszközökre küldött ellenőrző kódokkal igazolja személyazonosságát.

A nyomtatáshoz és tároláshoz 14 karakteres helyreállítási kulcsot is kap. Ez a helyreállítási kulcs visszanyeri a hozzáférést a fiókjához Csak arra az esetre, ha elveszítené a hozzáférését a megbízható eszközeihez, vagy ha elfelejtené a jelszavát.

Tehát folytassa, és állítsa be most a kétlépcsős azonosítást.

Legutóbbi hozzászólások