A Mac OS X El Capitan javítása frissítés után nem indul el

Az OS X El Capitan az OS X tizenkettedik nagy kiadása Mac számítógépekhez. 2015. szeptember 30-án jelent meg. Egyes felhasználók jelentettek egy olyan problémát, amelyben a Mac nem hajlandó befejezni az indítást az OS X EL Capitan frissítése után. Ha a Mac nem indul el, akkor az Apple logóval ellátott szürke képernyőn megáll, itt olvashatja el a hibaelhárítást.

Javítsa ki a Mac OS X El Capitan rendszert

Hajtsa végre az alábbi lépéseket egyenként, amíg a probléma megoldódik

 • Tartsa nyomva a bekapcsológombot néhány másodpercig, amíg a számítógép kikapcsol, majd engedje fel a bekapcsológombot. Várjon néhány másodpercet, majd nyomja meg a bekapcsológombot a számítógép bekapcsolásához.
 • Korábban írtam egy cikket a Mac indítási problémáinak kijavításáról. Kövesse a cikk tippjeit.
 • Indítsa el csökkentett módban. Ehhez kapcsolja be a Mac számítógépét, amikor meghallja az indítási hangot, tartsa lenyomva a Shift billentyűt, amíg meg nem jelenik az Apple logó. Ha a Mac elindulhat, akkor az lehet a probléma, hogy a számítógépén nincs elég hely. Látott-e valamilyen alacsony lemezterületre vonatkozó figyelmeztetést a probléma előtt? A Mac-nek legalább 9 GB szabad helynek kell lennie. Ez a cikk elmagyarázza, hogyan szabadítson fel helyet a Mac-en.
 • Az NVRAM visszaállítása: Ehhez kapcsolja ki a Mac-et, majd kapcsolja be, amikor az indítási hangot meghallja, nyomja meg és tartsa lenyomva a Command-Option-P-R gombokat. A számítógép újraindul, amikor a második indítási hangot elengedi.
 • Indulás Helyreállítási mód helyreállításával vagy bekapcsolásával és mind aParancs (⌘) + R gombkombináció azonnal az indítási harang hallatán. Válassza a lehetőségetLemez segédprogram és ellenőrizze a merevlemez hibáit.
 • Indítsa újraHelyreállítási mód és a menüopciók közül válassza a lehetőséget Telepítse újra az OS X-et és kattintsonFolytatni.Az újratelepítés nem törli a fájlokat és a beállításokat.

Ez megoldja a legtöbb nem indítási problémát. Ha azonban továbbra is problémákat tapasztal, próbálkozzon az alább felsorolt ​​fejlettebb tippekkel és olvasói javaslatokkal.

A probléma megoldásához használja a Terminált

 1. Nyissa meg a Terminált az / Applications / Utilities alkalmazásban, vagy indítsa újra Mac-jét helyreállítási módban, majd a menüsor Utilities menüjében válassza a Utilities> Terminal lehetőséget a terminál megnyitásához
 2. Írja be a „system_profiler SPExtensionsDataType> ~ / Desktop / kextList.txt” szót idézőjelek nélkül, és nyomja meg a return billentyűt (ez futtatásához egy ideig tart).
 3. Most egy kextList.txt fájlnak kell lennie az asztalon, nyissa meg és nyomja meg az „Apple (Command)” és „F” billentyűkombinációt a találat megjelenítéséhez.
 4. A keresőmezőbe illessze be a „Beszerzés: Nem aláírva” szöveget. Másolja a rendeltetési helyet a .kext fájlba egy későbbi felhasználás céljából. (Kattintson mindegyikre, hogy végiggörgethesse őket.) Példa: /System/Library/Extensions/JMicronATA.kext
 5. Keresse meg a meghajtót a / Rendszer / Könyvtár / Bővítmények oldalon, és távolítsa el az aláíratlan kext fájlokat.
 6. Indítsa újra, és készen áll.

Alternatív megoldásként néhány olvasó a következő paranccsal számol be a Terminal sikeréről:

sudo rm -rf /System/Library/Extensions/EltimaAsync.kext

Miután beillesztette a parancsot a Terminálba, be kell írnia az adminisztrátor jelszavát a parancs feldolgozásához.

A FileVault letiltása

Spekulációk szerint a FileVault (pontosabban a FileVault2 titkosítás) okozza ezt a problémát. Ha a merevlemez a FileVault segítségével van titkosítva, akkor megpróbálja letiltani a FileVault-ot a Terminal használatával.

Indítsa újra a mac-ot helyreállítási módban. A menüsor Utilities menüjében válassza a Utilities> Terminal lehetőséget a terminál megnyitásához. Írja be a következőt a terminálba:

sudo fdesetup letiltása

Ez letiltja a FileVault alkalmazást. Legyen felkészült, mivel ez a folyamat néhány órát vesz igénybe a meghajtó visszafejtésével. Gyakorold tehát a türelmet.

Olvasói tippek

 • Köszönet Ádámnak, hogy beküldte ezt a tippet. Sokan professzionális hang- és videoszerkesztési célokra használjuk Mac és MacBook könyveinket. Ha véletlenül az AVID szoftvert használja a gépén
  • Próbálja meg eltávolítani/ Könyvtár / Audio / Plug-ins / HAL / Avid CoreAudio.plugin /

   VAGY

   / Könyvtár / Audio / Plug-ins / HAL / Digidesign CoreAudio.plugin /Ez volt az oka annak, hogy három számítógépünk nem állt le az El Capitan frissítés után. Az első kikapcsolás eltávolítása után a terminálról „sudo shutdown -r now” szükséges, vagy nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot.

 • Egy másik olvasó javasolja a Opciógomb ⌥ - Parancs ⌘ -R billentyűk amikor helyreállítási módba lép. Ez nyomást jelent Command⌘ + Option⌥ + R (mind a három ujját egyszerre nyomja meg.) Ezzel megjelenik az OS X Internet-helyreállítás. Kényszeríti a Mac-et, hogy töltse le eredetileg telepített operációs rendszer az Apple szervereitől
 • Egy olvasó átfogó megoldást nyújt erre a kérdésre.
  • Leállitás. Indítsa újra a SHIFT billentyű lenyomásával. Engedje el a kulcsokat, amikor meglátja az alma logót. Jelentkezzen be, ha kéri. Az asztalnak betöltődnie kell. Ha nem, állítsa le és ismételje meg.
  • Amikor az asztali gép betöltődik, a Finder menüben válassza az Ugrás és Ugrás a mappához lehetőséget. Írja be a / Library / parancsot a keresősávba. Keresse meg a gyorsítótárak, a cookie-k, az indítási asszisztensek, az indítási démonok mappákat, és helyezze azokat a kukába. Ismételje meg ezt a felhasználói fájljaival - a Finder menüben válassza az Ugrás és Ugrás a mappához lehetőséget. Írja be a ~ / Library / parancsot a keresősávba. Keresse meg a gyorsítótárak, a cookie-k, az indítási asszisztensek, az indítási démonok mappákat, és helyezze azokat a kukába. Ha nem látja a könyvtárat, tartsa lenyomva az opciógombot a megjelenítéséhez.
  • Most Leállítás és újraindítás a CMD + OPTION + P + R nyomva tartásával. Addig tartsa lenyomva, amíg két harangjátékot nem hall. Jelentkezzen be, ha kéri. Ha minden a tervek szerint halad, akkor az asztalának most betöltődnie kell. Ha mégis megtörténik, ürítse ki a szemetet.

Az olvasó drasztikusabb megoldása

Ez az olvasói tipp meglehetősen extrém, ezért saját felelősségére hajtsa végre. De ha olyan adatokra van szüksége, amelyek a Mac számítógépén találhatók, ÉS nincs máshol biztonsági másolata, akkor ez a tipp lehet a legjobb megoldás, ha minden más kudarcot vall.

 1. A merevlemez-meghajtót céllemez-üzemmódból érheti el úgy, hogy a T gombot az indításig tartsa, amíg meg nem jelenik a Céllemez-mód képernyő). Ehhez egy másik mac és FireWire, Thunderbolt 2, USB-C vagy Thunderbolt 3 (USB-C) kábel és portok szükségesek. Kapcsolja ki mindkét mac-ot, és kösse össze a két gépet kábellel. Kapcsolja be a jó mac-ot előtt bekapcsolja a rossz gépet. Amint a rossz Mac elindul Target Disk Mode-ban, lemezikonként jelenik meg a másik jó Mac asztalán. Kattintson duplán a lemezre a megnyitásához, és böngésszen a rossz számítógépen található fájlok között. Vigye át a fájlokat úgy, hogy áthúzza őket a rossz mac-ról a jó mac-ra.
  1. Ha elkészült, távolítsa el a hibás mac lemezt az ikonjának a Kukába húzásával
  2. A céllemez üzemmódból való kilépéshez nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot a rossz Mac számítógépen (amelyet éppen lemezként használt.) Ezután húzza ki a kábelt.
 2. Ezután indítsa el a rossz mac-ot helyreállítási módban úgy, hogy mindkét gombot lenyomva tartjaParancs (⌘) + R és a lemez segédprogrammal törölje a lemezt. Győződjön meg arról, hogy az OS X naplózott formátumot választotta. Ha törli, állítsa le.
 3. Most indítsa el az internet-helyreállítási módot (Command + Option + R) újraindításkor. Ez lehetővé teszi az OS X bármely verziójának újratelepítését a számítógépén, amikor megvásárolta
 4. A telepítés befejezése után lépjen az App Store-ba, válassza a Vásárolt oldal lehetőséget, majd töltse le és telepítse az összes korábban megvásárolt alkalmazást. Ha néhányan nem telepítik, hívja az Apple-t, és meg kell adnia egy kódot, amelyet új verzióra válthat be.
 5. Harmadik féltől származó alkalmazások megkövetelik a manuális letöltést. Ellenőrizze, hogy rendelkezik-e minden termékkulccsal és más információval ezekhez az alkalmazásokhoz.

Legutóbbi hozzászólások