Hogyan törölhetem a szövegeket és az iMessage-eket a Mac-en?

A Mac Messages alkalmazásának egyik szép vonása, hogy az összes szöveges és üzenetelőzményt tárolja az Ön számára. Tehát, ha valaha is el kell vesznie egy elveszett üzenetet, vagy véletlenül töröl egy fontos szöveget iPhone vagy iPad készülékéről, nyissa meg a Mac számítógépet, és töltse le azt a Message App Archive-ból!

De mint az élet, ez is kétélű kard - pozitív és negatív. Munkahelyi, iskolai, nyilvános (például könyvtárban) vagy megosztott Mac számítógépeket használók számára nem kívánatos vagy biztonságos az összes üzenettörténet korlátlan tárolása! Tehát számunkra szükségünk van arra, hogy töröljük az összes érzékeny szöveges üzenetünket, és jól érezzük magunkat, hogy mások nem olvashatják el az üzeneteinket.

Sajnos jelenleg nincs lehetőség az Message App naplók automatikus törlésére egy bizonyos nap után. Tehát, ha kíváncsi arra, hogyan törölheti a szövegeket és az iMessage-eket a Mac számítógépén, az Apple néhány kézi megoldást kínál az összes szöveg eltávolításához. Vizsgáljuk meg tehát közelebbről a mai legjobb módszereket.

Kövesse ezeket a rövid tippeket a szövegek és az iMessages törléséhez a Mac számítógépén

 • Engedélyezze az Üzenetek alkalmazást a Mac iCloud-on
 • Módosítsa az Üzenetalkalmazás beállításait, hogy az üzeneteket 30 napig vagy 1 évig megőrizze
 • Egy teljes beszélgetés törlése a következővel: Parancs + Törlés vagy használva Fájl> Beszélgetés törlése
 • Törölje a kijelöléseket az üzenetszálakból az a használatával Kattintson a jobb gombbal, és válassza a Törlés lehetőséget vagy Szerkesztés> Törlés
 • A beszélgetés nyitva tartásához, de a tartalom törléséhez válassza a lehetőséget Szerkesztés> Átirat törlése vagy Opció + Parancs + K
 • Ha nem szeretné, hogy a Mac tárolja az üzenetelőzményeket, frissítse az Üzenetalkalmazás beállításait, és törölje a jelet a jelölőnégyzetből Előzmények mentése, ha a beszélgetés lezárult
 • A Terminál használatával véglegesen törölheti az Messages alkalmazás csevegési előzményeit

Üzenetek törlése az Üzenet alkalmazással az iCloud alkalmazásban

Ha iOS 11.4 vagy újabb rendszert használ iPhone, iPad vagy iPod eszközén, ÉS a macOS High Sierra 10.13.5 vagy újabb verzióját használja, akkor kihasználhatja az Üzenetek az iCloud szolgáltatásokban!

Amikor eszközei, beleértve a Mac-eket is, az Üzeneteket használják az iCloudban, az Üzenetek és a szövegek minden eszközön szinkronizálódnak ugyanazon Apple ID használatával. Ez azt jelenti, hogy ha egy eszközön töröl, akkor mindenről töröl!

Az ötlet az, hogy az iCloudban lévő Üzenetek automatikusan frissülnek minden eszközén, így mindig ugyanazok az üzenetei vannak bárhol, ahol az iMessage-et használja, mindaddig, amíg ugyanazt az Apple ID-t használja, és az eszköz támogatja az Üzeneteket az iCloudban.

Az üzenetek engedélyezése az iCloud-ban Mac-en

 • Nyisd ki üzenetek
 • Koppintson a preferenciák
 • Választ Fiókok
 • Jelölje be a jelölőnégyzetet Engedélyezze az Üzenetek alkalmazást az iCloud alkalmazásban
 • Koppintson a Szinkronizálás most hogy elinduljon a folyamat

Nem lehet engedélyezni az üzeneteket az iCloudban?

Ha egy másik Apple ID-vel jelentkezik be az iMessage szolgáltatásba, mint amit a Rendszer alatt jelentkezett be Beállítások> iCloud,akkor nem használhatja az Üzeneteket az iCloud alkalmazásban.

Az iMessage Apple ID-jének meg kell egyeznie az összes többi iCloud-szolgáltatáshoz (például iCloud Drive, Fotók, Mail stb.) Használt Apple ID-vel, hogy ez a funkció működjön!

Szövegek és iMessages törlése a Mac-en, beleértve a több üzenetet is

 1. Indítsa el az Üzenetek alkalmazást
 2. Keresse meg azt a beszélgetést, ahonnan törölni szeretne üzeneteket

Ha engedélyezi az Üzenetek alkalmazást az iCloud szolgáltatásban, akkor egy beszélgetés vagy egy beszélgetés egy részének törlése a Mac számítógépén is törli azokat az összes olyan eszközről, ahol az iCloud üzenetei be vannak kapcsolva és bejelentkezve ugyanazzal az Apple ID-vel.

Egy teljes beszélgetés törlése

 1. Válasszon ki egy beszélgetést
 2. Választ Fájl> Beszélgetés törlése, Command + Törlés, vagy kattintson a jobb gombbal és válaszd Beszélgetés törlése
 3. Kezelőtáblák vagy Varázsegerek esetén csúsztassa két ujjával balra az oldalsávon lévő beszélgetést, majd válassza a lehetőséget Töröl
 4. A megerősítő előugró ablakban válassza a lehetőséget Töröl újra

A beszélgetés egyes részeinek törlése

 1. Keresse meg és kattintson az eltávolítani kívánt szövegbuborékra. Győződjön meg arról, hogy a teljes üzenet buborékot választotta ki, nem csak a benne lévő szöveget
 2. megnyomni a Command + Kattintson további szövegválasztások hozzáadásához
 3. A választások elszürkülnek
 4. Vezérlés-Kattintson vagy Jobb klikk és válassza ki Töröl a legördülő menüből
 5. Ha nem látja a Törlés opciót, akkor valószínűleg az üzenet buborék helyett a szöveget választotta
 6. A Mac arra kéri Önt, hogy erősítse meg az üzenet (ek) törlését, és emlékezteti Önt, hogy ezt a műveletet vissza lehet vonni
  1. Koppintson a Töröl megerősítéséhez
 7. A macOS eltávolítja ezeket az üzenetválasztásokat a Mac Üzenetek alkalmazásából

Szeretne egy gyors módszert egy, néhány vagy az összes beszélgetés törlésére?

Válasszon ki egy teljes beszélgetésszálat az Üzenetalkalmazás ablakának bal oldalán. Ezután tartsa lenyomva a Opció + Parancs gombokat, és nyomja meg a töröl kulcs. Törli az éppen kiválasztott beszélgetést.

Ha folyamatosan lenyomja az Option + Command billentyűt, és újra megnyomja a törlés gombot, az eltávolítja a következő teljes beszélgetést. Ha szükséges, folytassa a Törlés gomb megnyomásával, miközben az Option + Command billentyűt lenyomva tartja az összes beszélgetés eltávolításához.

Ne feledje, hogy ezek a törlések véglegesek, ezért mindenképpen törölje ezeket az üzeneteket!

Opció + Parancs + Törlés Nem működik High Sierra 10.13.5 vagy újabb verzión?

Mint néhány olvasónk megjegyzi, úgy tűnik, hogy a Command + Option + Delete már nem működik a macOS High Sierra és újabb verzióiban.

Gyanítjuk, hogy az Apple végrehajtotta a változtatást az Üzenetek felhőben történő bevezetésével - mert amikor bekapcsolja az Üzeneteket az iCloud szolgáltatásban, az összes üzenete automatikusan törlődik a csatlakoztatott eszközökről.

Az alternatíva a használatOpció + Parancs + K. Ezzel a hivatkozással azonban meg kell erősítenie minden beszélgetés törlését. Tehát biztosan nem olyan kényelmes!

Egy másik lehetőség az Parancs + Törlés–De kapsz egy hasonló megerősítő üzenetet.

Ha ez az eltávolítás zavar, fontolja meg az Apple visszajelzésének elküldését - hallgatnak!

Hogyan érhetem el a Mac-et az üzenetek automatikus törlésére?

Ha inkább azt szeretné, hogy a Mac törölje a régebbi üzeneteket meghatározott ütemezés szerint, akkor az Üzenetbeállítások között lehetősége van az üzeneteket 30 naponta vagy évente eltávolítani.

 • Nyisd ki üzenetek
 • Koppintson a preferenciák
 • VálasztTábornok
 • AlattÜzenetek megtartásaválasszon egyet 30 nap vagy Egy év az automatikus törlés beállításához

Ha nem a Forever lehetőséget választja, akkor a beszélgetések (beleértve az összes mellékletet - fényképeket, videókat, dokumentumokat, GIF-eket stb.) Automatikusan eltávolításra kerülnek a megadott idő letelte után.

Az üzenetek törlése a beszélgetés bezárása nélkül

Néha könnyebb egy beszélgetést nyitva tartani, de távolítsa el az összes szöveget a beszélgetés belsejében.

Azoknak az embereknek, akik sok csoportos üzenetet küldenek, vagy sok a címzettjük egy beszélgetésben, érdemes új tartalom helyett inkább a tartalmat törölni.

És jó hír, nagyon egyszerű törölni a beszélgetéseit a Mac-en!

Szeretné eltávolítani az összes üzenetet a beszélgetés bezárása nélkül?

 • Válasszon ki egy teljes beszélgetést az Üzenetalkalmazás listájából
 • Választ Szerkesztés> Átirat törlése az Üzenet alkalmazás felső menüjéből
 • Azok számára, akik szeretik a billentyűparancsokat, válasszon Opció + Parancs + K.  
 • Kiválaszthat egy nyitott beszélgetést, és a bal egérgombbal kattintson a vezérlőgombbal (vagy kattintson a jobb gombbal) a fehér mezőben a csevegési átirat törlésére szolgáló parancsikonhoz

A beszélgetések lezárása és törlése különböző!

Észrevetted már, hogy miután lezártál egy beszélgetést a Mac Üzenetkezelő alkalmazásában, amikor legközelebb új üzenetet írsz az adott személy (ek) nek, miután megnyomta az Enter billentyűt, hirtelen újra megjelenik korábbi beszélgetési előzményei?

Ez azért van, mert a Mac Üzenet alkalmazásában nagy különbség van a törlés és a bezárás között.

Mi zárja le az üzenetszálat?

Ha van Előzmények mentése a beszélgetések bezárása után az Üzenetek alkalmazásbeállításokban a Mac automatikusan menti az összes beszélgetést. És ez a szolgáltatás alapértelmezés szerint BE van kapcsolva.

Beszélgetés bezárásához a Mac Üzenetek alkalmazásában válasszon egyet a listából, és érintse meg a végén megjelenő X-et, közvetlenül az utolsó közzétett üzenet dátuma vagy ideje alatt.

Az X megérintésével bezárul a beszélgetés, DE a szokásos bölcsesség ellenére sem törli.

De mi van akkor, ha nem akarja, hogy a Mac a régi beszélgetéseket mentse?

Ha ehelyett azt szeretné, hogy a Mac törölje ezeket a beszélgetéseket, ahelyett, hogy csak bezárná őket, hogy az üzenetek előzményei ne töltsék fel automatikusan, módosítsa az Üzenet beállításait.

Állítsa le a Mac Üzenet alkalmazását a Szövegelőzmények automatikus mentéséből

 1. Nyisd ki üzenetek és a felső menüben válassza a lehetőséget preferenciák vagy használja a Command + vessző billentyűkombinációt

 2. Válaszd ki a Tábornok Tab
 3. Jelölje be a jelölőnégyzetet Előzmények mentése, ha a beszélgetések lezárulnak

Most, amikor bezár vagy bezár egy adott beszélgetést vagy az Üzenetek alkalmazást, és egy későbbi időpontban újból megnyitja az Üzeneteket, az adott személy (ek) kel korábbi üzenetelőzményei már nem jelenhetnek meg.

Bezárt egy beszélgetést tévedésből? Vagy újra kell nyitnia egy régi beszélgetést?

Ha tévedésből bezárt egy üzenetszálat, néhány lépéssel manuálisan újra csatlakozhat a korábbi üzenetekhez

 1. Indítsa el a keresőt, és válasszonMegy > Lépjen a Mappa elemre VAGY nyomja meg a Command + Shift + G billentyűkombinációt
 2. Írja be a keresőmezőbe~ / Könyvtár / Üzenetek és nyomja meg az Enter billentyűt. Ez megnyitja a felhasználó Message App könyvtárát
 3. Keresse meg és nyissa meg az Archívum mappát
  1. A macOS tárolja a beszélgetéseket dátum szerint
  2. Keresse meg a keresett beszélgetés legújabb archívumát
  3. Kattintson duplán arra a fájlra
  4. Az Üzenetek külön ablakban nyílik meg
  5. Hagyja nyitva az ablakot (kritikus lépés!)
 4. Görgesse lefelé a beszélgetések listáját, és keressen egy üres üzenetet az imént megnyitott beszélgetés személyének nevével az Üzenetek archívum mappájából
  1. Kattintson erre a névre
  2. Az Archívum összes információját feltölti
 5. Zárja be az archív fájlt

Ne feledje, hogy ez működik azoknál a beszélgetéseknél, amelyeket NEM zár le, és nem töröl.

Az összes üzenet - az alkalmazás csevegési előzményeinek végleges törlése

Tehát az eddig felvázolt lépések megakadályozzák az embereket abban, hogy az üzeneteket magában az alkalmazásban lássák, de mi a helyzet az összes archivált, gyorsítótárazott és tárolt Message App adattal?

Hogyan távolíthatjuk el az egészet, hogy senki ne lásson be egy szöveget?

Kedvenc macOS és OS X barátunkhoz, a Finderhez fordulunk!

 1. Jelentkezzen ki az üzenetekből a következővel:Üzenetek> Beállítások> Fiókok
  1. Jelentkezzen ki az Apple ID-jéből
  2. Tiltson le minden más fiókot (például Bonjour vagy Google Talk) a Fiók engedélyezése kikapcsolásával (törölje a jelölőnégyzeteket)
 2. Ezután zárja be az Üzenetek alkalmazást, ha az nyitva van
 3. Ezután indítsa el a keresőt, és válassza a lehetőséget Megy > Lépjen a Mappa elemre VAGY nyomja meg a Command + Shift + G billentyűkombinációt
 4. Írja be a keresőmezőbe~ / Könyvtár / Üzenetek és nyomja meg az Enter billentyűt. Ez megnyitja a felhasználó Message App könyvtárát

 5. Keresse meg és válassza ki ezeket a fájlokat: chat.dbchat.db-shm, és chat.db-wal és két mappa:Archívum ésMellékletek
  1. Ha nem látja ezeket a fájlokat vagy mappákat, ellenőrizze a következő helyet a Go to Folder paranccsal:~ / Library / Containers / com.apple.iChat / Data / Library / Messages /
  2. A Melléklet mappa tartalmazza az összes képet, gif-et, videót, audio fájlt, pdf-t és más fájlt, amelyet Önnek küldött vagy Ön küldött, ezért nézze át ezt a mappát, és mentse ezeket a mellékleteket máshová (például a fotóalkalmazásba), ha szükséges
 6. Mozogchat.dbchat.db-shm, és chat.db-wal és a két mappa Archívum és Mellékleteka kukába, vagy helyezze őket egy új mappába (nevezze el Old Messages-nek vagy hasonlónak) az Asztalon vagy máshol (és a későbbi kukába)
 7. Indítsa újra a Mac-et
 8. Ne felejtse el visszalépni a Messages alkalmazásba, amikor legközelebb elindítja!
 9. Lehet, hogy megjelenik egy üzenet, miszerint „az üzenetek adatbázisát frissítik; várjon, amíg befejeződik, vagy lépjen ki az Messages alkalmazásból, majd indítsa újra később. "
  1. Indítsa újra a Mac-et, majd nyissa meg újra az Üzenetek alkalmazást
  2. Ha néhány óra múlva továbbra is ezt az üzenetet mutatja, tegye a következőket:
   1. Kilépés az üzenetekből (ha nyitva van)
   2. Nyissa meg a Terminált, és használja a parancsot megöli az IMDPersistenceAgent
   3. Jelölje be~ / Könyvtár / Üzenetek mappát, és távolítsa el a fájlban az Üzenetek, az iMessage vagy az iChat nevet (a Kukán keresztül vagy az Asztalon lévő mappába költözve) VAGY használja a Terminal parancsotrm -rf ~ / Könyvtár / Üzenetek
   4. Nyissa meg újra a Terminált, és a paranccsal törölje a beállítások gyorsítótárát killall cfprefsd
   5. Újrakezd
   6. Nyissa meg újra az Üzenet alkalmazást, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az Üzenetek újbóli beállításához

Olvasói tippek

 • Az összes beszélgetés bezárásához nyomja meg a gombot Opció-Shift-Command-W.Ha elmenti a beszélgetéseket a mac számítógépére, akkor bármit letölthet, amit bezár!
 • MacOS High Sierrát használok. Az egyetlen dolog, amely úgy tűnik, hogy gyorsan törli az üzeneteket (mivel a Command + Option + Delete nem működik), nyomja meg a Command + Delete gombot, és tartsa lenyomva a Command billentyűt, majd nyomja meg a D billentyűt. Úgy tűnik, hogy a D gomb megerősíti a törlést, ahelyett, hogy manuálisan kellene kattintania a megerősítő üzenetben a Törlés gombra. Ez egy megoldás, de nem nagyszerű!
 • Szeretek gyorsan törölni az Üzeneteimet a parancsikon parancs törlésével, ezért nagyon szíves, hogy az Apple nem ezt kínálja a legújabb High Sierra frissítéssel (10.13.5). Most három lépés és az egér kell az egyes üzenetek törléséhez - micsoda fájdalom!

Legutóbbi hozzászólások