Lehetséges új Apple készüléket vásárolni forgalmi adó nélkül?

A forgalmi adó azon dolgok egyike, amelyet a legtöbben nem tudunk kijátszani. Ráadásul a forgalmi adó nagyon gyorsan hozzáadhat több száz dollárt egy amúgy is drága vásárláshoz. Tehát hogyan lehet elkerülni?

Ha olyan Apple terméket szeretne vásárolni, mint egy iPad vagy egy Mac, anélkül, hogy az árcédulához bármilyen áfát csatolna, akkor van pár lehetősége. De van néhány határozott figyelmeztetés, amelyet szem előtt kell tartani. Tehát olvassa el, hogy kitalálja, mit kell tudni.

Vásároljon forgalmi adó nélküli államban az iPad vásárlásához

Egyes államokban egyáltalán nincs forgalmi adó, vagyis pontosan matrica áron vásárolhat Apple termékeket.

Az Apple készülék megvásárlásának legegyszerűbb módja a hozzá kapcsolódó forgalmi adó nélkül, ha egyszerűen vásárol egy államban forgalmi adó nélkül.

Természetesen a lakosság nagy része nem él forgalmi adó nélküli államban. Jelenleg az Egyesült Államokban csak öt állam felel meg a számlának: Alaszka, Delaware, Montana, New Hampshire és Oregon.

De ha ezen államok egyikében vagy annak közelében él, akkor könnyen kaphat új iPad, Mac vagy más Apple terméket több száz dollárral olcsóbban, mint egy másik államban.

Ennek a figyelmeztetése az, hogy ha az egyik államban vásárol egy terméket, de egy másikban él, akkor az az állam, amelyben lakik, azt az adópénzt akarja, amelyet az adott eladásból szerzett volna.

A legtöbb forgalmi adóval rendelkező államban van úgynevezett használati adó is. Minden áprilisban bevallás benyújtásakor be kell jelentenie az adómentes államokban végrehajtott vásárlásokat, és használati adót kell fizetnie ezekért a vásárlásokért.

Ezt mindenképpen szem előtt kell tartani, ezért kutassa át saját helyi adótörvényeit.

Várja meg az állam adószabadságát az Apple-eszköz megvásárlásához

Egyes államok „adószabadságot” tartanak, amelynek során bizonyos vásárlások után rövid ideig nem szedik be a forgalmi adót.

Még akkor is, ha nem forgalmi adómentes államban él, nagyon élhet olyan államban, ahol adószabadság van.

Alapvetően az adószabadság olyan időszak, amikor az állam nem a bizonyos vásárlások után beszedi a forgalmi adót, mint általában. Az adóünnepek általában pár napig tartanak - általában hétvégére.

A spektrum másik végén a legtöbb adóünnepség korlátoz bizonyos típusú vásárlásokat. Néha van egy maximális vásárlási összeg. Máskor az adószabadság csak bizonyos tárgyakra vonatkozik, például iskolai felszerelésekre vagy ruházatra. Összességében hét olyan amerikai állam van, amelynek adószabadsága vonatkozik a számítógépekre és más elektronikára.

Az Egyesült Államokban általában az adóünnepekre augusztusban kerül sor, bár vannak kivételek. Az alabamai és a tennessee-i adóünnepek például július végén vannak.

Rengeteg információra van szükség, ezért itt tartózkodunk a túlságos elmélyüléstől. Nézze meg, van-e államának adószabadsága, és ellenőrizze a dátumot és a vásárlási korlátozásokat.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy az Apple általában egy weboldalt különféle állami adóünnepeknek szentel július vagy augusztus környékén. Tehát okos lehet ezekben a hónapokban szemmel tartani az Apple oldalt.

Használjon bizonyos online kereskedőket az iPad forgalmi adó nélküli vásárlásához

Az Adorama, mint Apple hivatalos viszonteladó, széles választékot kínál az új Apple termékekről.

A kiskereskedelmi telephelyek mellett az egész adómentes államban van néhány olyan nagy horderejű online kiskereskedő is, amelyek bizonyos államokban nem szednek forgalmi adót.

Két figyelemre méltó kiskereskedő van, amelyek kiemelkednek: az Adorama és a B&H Photo. Mindketten Apple hivatalos viszonteladók, és csak nagyszerű választások, ha új iPad, iPhone, Mac vagy más eszköz piacán van.

Az Adorama például csak a New Yorkba vagy New Jersey-be szállított megrendelések után beszedi a forgalmi adót. A cég székhelye New York.

A B&H Photo forgalmi adót beszed a jóval nagyobb államokba szállított megrendelésekre: Alaszka, Connecticut, Illinois, Indiana, Iowa, Kentucky, Maine, Mississippi, Nebraska, Nevada, New Jersey, New York, Észak-Dakota, Oklahoma, Dél-Karolina, Dél-Dakota, Utah, Vermont, Washington, Nyugat-Virginia és Wisconsin.

Érdemes viszont megjegyezni, hogy a Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága tavaly engedélyezte, hogy az államok megkezdhessék a külföldön lévő kiskereskedőktől származó online vásárlások után fizetendő forgalmi adó beszedését.

Ez a jövőben jelentősen megváltoztathatja az online kiskereskedelmi forgalmi adót. Például a Legfelsőbb Bíróság döntése előtt a B&H Photo csak a New Yorkba és New Jersey-be irányuló helyi megrendelések után fizetett forgalmi adót.

Bár az Adorama a két államon kívül még nem kezdett adót beszedni a megrendeléseken kívül, nincs garancia arra, hogy ez a jövőben is így marad. Tehát figyelje a forgalmi adó politikájukat, és vásárolja meg előbb, mint később.

A másik hely, ahol jó árakat kereshet a vámkezelésről és a felújított Apple termékekről, a Small Dog Electronics.

Vásárlás a másodlagos piacon?

Találhat új Apple termékeket olyan webhelyeken, mint a Craigslist vagy az eBay, de körültekintően járjon el.

Persze, ez a darab állítólag új Apple termékek vásárlását fedezi forgalmi adó nélkül. De a másodlagos piacon történő vásárlás még mindig említést érdemel.

Általában nem számítanak fel forgalmi adót, ha a Craigslist, az OfferUp, a Letgo, a Facebook Marketplace vagy más online peer-to-peer piactéren kívül egy óvatosan használt terméket vásárol. Találhat még új, bontatlan vagy dobozos eszközöket is.

Ennek ellenére rendkívül körültekintően kell eljárnia, amikor Apple eszközt vásárol a másodlagos piacon. Ha nem vigyáz, akkor hamisított termék vagy alacsonyabb cserealkatrészekkel rendelkező „viszonteladói felújított” eszköz állhat a rendelkezésére.

Emiatt csak azoknak javasoljuk új eszközök vásárlását a másodlagos piacon, akik hajlandók vállalni a kockázatot. Akkor is okos szem előtt tartani pár szabályt.

  • Ha túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg az is.
  • Tegyen fel sok kérdést, például mikor vásárolta és honnan. Kérjen igazolást az eladásról, ha lehetséges.
  • Győződjön meg arról, hogy valójában egy új Apple eszközről van szó, és nem hamis vagy harmadik fél által felújított eszközről. Tudjon meg többet arról, hogy valóban új Apple-termékről van-e szó.
  • Ha lehetséges, vásárlás előtt alaposan ellenőrizze a készüléket. Végezze el a kutatását, és keresse meg az újracsomagolás vagy az eredetiség gyanús jeleit.
  • Próbáljon tárgyakat vásárolni hitelkártyával vagy más, csalás elleni védelmet nyújtó fizetési platformon. A készpénzes tranzakciók a legkockázatosabbak.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt az információt! Ha új vagy használt Apple eszköz vásárlását tervezi, és közben megtakarít néhány dollárt, ennek jól kell jönnie.

Legutóbbi hozzászólások