Nem lehet otthoni gomb nélkül bezárni az alkalmazásokat az iPhoneXS / XR / X vagy iPad készüléken?

Mindannyian tudjuk, hogy az iPhone X sorozat újratervezése sok mindent megváltoztat, például elérjük a Sirit, megnyitjuk a Vezérlőközpontot, sőt magát a telefont is leállítjuk - mindez különbözik. És mindazt, amit újra meg kell tanulnunk!

Az egyik váratlan tanulság az, hogy úgy tűnik, hogy az alkalmazás bezárására kényszerített módszerünk nem működik az iOS 11 és az iPhone X / XS / XR és az újabb modell iPad esetében (otthoni gombok nélkül). X sorozat vagy iPad Home gomb nélkül?

Az alkalmazások kényszerítő bezárásáról iPhone-on és iDevices-en

Az Apple csak akkor javasolja az alkalmazás kényszerített bezárását, ha újra kell indítania, vagy ha az alkalmazás összeomlik vagy más módon nem működik.

Az alkalmazások bezárása csak akkor javítja az eszköz teljesítményét, ha egy alkalmazás fellép. Az Alkalmazásváltóban látott alkalmazások felfüggesztett állapotban vannak, és általában nem használják fel eszközének egyetlen erőforrását sem.

A beállításaitól függően azonban néhány alkalmazás a háttérben fut, ha engedélyezte a háttérfrissítést.

Az Apple fenntartja, hogy az alkalmazás erőteljes bezárása nem javítja az akkumulátor élettartamát. Valójában az alkalmazások felesleges kilépése valóban lemerítheti az akkumulátort, mert az iOS-nek újra kell töltenie az alkalmazást.

Nincs Home gomb, semmi probléma!

Amikor rendelkezésünkre állt a már nem működő Kezdőlap gomb, olyan egyszerű volt, mint egy dupla koppintás és felfelé csúsztatás az alkalmazás előnézetében, amint az adott alkalmazás megtalálható.

Az iPhone X sorozatú vagy újabb iPad készülékén a rutin kissé eltér - először nyomja meg és tartsa lenyomva az alsó Gesztussávot, majd csúsztassa felfelé az összes alkalmazás-előnézeti kártya felfedéséhez az Alkalmazásváltóban.

Az iOS 12 és újabb verziókat használók számára a dolgok visszatértek az alapokhoz!

 • IPhone-on vagy iPaden, amelynek kezdőképernyője nem tartalmaz otthoni gombot, csúsztassa ujját felfelé a képernyő aljától, és kissé szüneteltesse a képernyő közepét az alkalmazásváltó megnyitásához
 • Húzza jobbra vagy balra a bezárni kívánt alkalmazás megkereséséhez
 • Húzza felfelé az alkalmazás előnézetét a bezáráshoz

Néhány ember azt mondja nekünk, hogy rövid időn belül hozzá kell adniuk, miután felpörgetnek a képernyő aljáról a közepére, hogy meghívják az alkalmazásváltót.

Az iOS 11-et használja?

Ha otthoni gomb nélküli iPhone vagy iPad készüléke az iOS11 rendszert használja, koppintson és tartsa lenyomva az alkalmazás előnézetét, majd érintse meg a mínusz jelet az alkalmazás bezárásához.

  1. Nyissa meg az alkalmazásváltót.Húzza felfelé az alsó gesztussávot, és szünetet tart, amíg az ujja még mindig nyomást gyakorol a kijelzőre. Az alkalmazáskártyáknak feltöltődniük kell. Csak csúsztassa végig őket, és keresse meg a bezárni kívánt alkalmazást
  2. Kényszeríteni az érintést. Tartsa lenyomva (vagy érintse meg és tartsa lenyomva) az alkalmazás előnézetét, amíg egy piros mínusz (-) szimbólum megjelenik a sarokban
  3. Most zárja be az alkalmazást. Koppintson a mínusz jelre a bezáráshoz, vagy csúsztassa felfelé az alkalmazás előnézeti kártyáját

Sajnos sok iPhone X modellt használó ember azt mondja nekünk, hogy egyszerűen nem működik. Ehelyett átirányítják őket a kezdőképernyőre - egyáltalán nem arra, amit szerettek volna!

Itt található a gomb az alkalmazások bezárásának kényszerítésére iPhone vagy iPad eszközén (kezdőgomb nélkül) az iOS 11 használatával

Erőteljes érintésre van szükség! Kényszeríteni kell az érintést (vagy érintse meg és tartsa lenyomva), amíg az alkalmazás előnézeti csempéi nem mutatják a sarokban a mínusz ikont (-), majd csúsztassa felfelé a bezáráshoz.

Ha csak erőfeszítés nélkül csúsztat felfelé, az otthoni gomb nélküli iPhone vagy iPad visszaküldi a kezdőképernyőre. Igen, ez egy újabb Apple kiigazítás, amely hasonlít másokra (bárki a Control Center-hez?), Amelyekhez mindenképpen szükséges egy ideig a megszokás.

Az Apple szerint a felfelé csúsztatás és a szünet ugyanaz, mint a kényszerített érintés, ezért ha egyik módszerrel nincs szerencséd, próbáld meg a másikat!

Hogyan lehet váltani az iPhone készülékek és az otthoni gombok nélküli iPadek között

Váltás az alkalmazások között iPhone X sorozatú vagy újabb vagy újabb iPad modelleken:

 1. Húzza ujját felfelé a képernyő aljától a közepéig, és tartsa lenyomva, amíg meg nem jelenik az App Switcher
 2. Húzza ujját balra vagy jobbra a kívánt alkalmazás megkereséséhez
 3. Koppintson az alkalmazásra

Húzza ujját balra vagy jobbra az alsó szélen

Az iPhone X sorozatú telefon (XS / XR / X) vagy iPad otthoni gomb nélküli alkalmazásai közötti váltás másik módja, ha balra vagy jobbra csúsztat a képernyő alsó szélén, közvetlenül a Kezdőlap gesztusa alatt.

Ez a művelet végigvezet az összes nyitott alkalmazáson. Balról jobbra csúsztatással az utoljára korábban használt alkalmazásra, a jobbról balra csúsztatással pedig az összes alkalmazásra juthat.

Ne feledje, hogy óvatosan lépkedjen!

Az alkalmazások bezárása soha nem lehet a te rutinod. Ha nem válaszoló vagy problémás alkalmazásod van, akkor az ilyen módon történő lezárás (kényszerített bezárás) elfogadható, sőt szükséges.

DE ha órákat és órákat takarít meg az akkumulátor élettartamának reményében, bezárja az alkalmazásokat, az nem működik! Ha nem használják, a legtöbb alkalmazás felfüggesztett állapotban van, és alig vagy egyáltalán nem igényel erőforrásokat. Tehát erőszakkal bezárni és újra kinyitni valóban több energiát használhat fel!

Ha az akkumulátor aggodalomra ad okot, sokkal jobb, ha kikapcsolja a háttéralkalmazás-frissítést, használja az alacsony energiafogyasztású módot, és kövesse ezeket az egyéb energiatakarékossági stratégiákat.

Az egyetlen legjobb dolog iPhone és iPad készülékeihez

Ha csak egy dolgot tehet az iPhone X sorozatú telefon vagy az újabb iPad hosszú távú megőrzése érdekében, javasoljuk, hogy hetente legalább egyszer kapcsolja ki. Ez teljesen leállt!

Vagy használja Beállítások> Általános> Leállítás vagy tartsa lenyomva néhány másodpercig a Hangerő gombok és az Oldalsó gomb egyikét. Ezután egyszerűen „csúsztassa a kikapcsoláshoz”, mint bármely más iPhone készüléket.

Legutóbbi hozzászólások