Az intelligens billentyűzet nem működik az iPadOS-szal (megoldva)

Ha intelligens billentyűzetet használunk iPadjeinkkel, mindannyiunknak a legtöbbet hozza ki a készülékből. Tehát, ha az iPad intelligens billentyűzete már nem működik, akkor frusztráló!

Néhány felhasználó az intelligens billentyűzet és az iPadOS használatával kapcsolatos kihívásokról számolt be. Ha külső billentyűzetet csatlakoztat az iPad-hez, az iPad csak a képernyőn megjelenő billentyűzetet mutatja, vagy rosszabb esetben az egész kijelző elsötétül, és forog egy kört.

Ez utóbbi esetben a billentyűzet ezek után nagyjából nem működik.

Egy másik, de hasonló probléma az intelligens billentyűzet és az iPad használatával az iPadOS frissítését követően a „Ez a kiegészítő nem támogatott” üzenet és az, hogy képtelen kikapcsolni a képernyőn megjelenő billentyűzetet egy alkalmazásban.

Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk ezt a három gyakori kérdést, amikor intelligens billentyűzetet használunk az iPad készülékkel, és tippeket adunk ezeknek a problémáknak a kezelésében.

iPad kijelző Fekete képernyőt mutat és elakad, ha okos billentyűzetet csatlakoztat

Ez a probléma viszonylag gyakori, amikor külső billentyűzeteket (még az Apple intelligens billentyűzetét is) csatol egy iOS / iPadOS frissítést követően.

iPad fekete képernyő intelligens billentyűzettel az iPadOS frissítése után

 1. Ha bármilyen más típusú tokot vagy burkolatot használ, először távolítsa el ezeket
 2. Ellenőrizze, hogy semmi sem takarja-e a billentyűzet intelligens csatlakozóját és az iPad intelligens csatlakozóját
 3. Mielőtt a külső billentyűzetet csatlakoztatná az iPad-hez, nyisson meg egy alkalmazást, például a Notes alkalmazást, és nyissa meg a képernyőn megjelenő billentyűzetet. Miután megjelenik a képernyőn megjelenő billentyűzet, csatlakoztassa a külső billentyűzetet az iPad készülékéhez. Néhány felhasználó számára ez letiltja a fekete képernyő és a forgó kör problémáját az iPad kijelzőjén
 4. Az iOS frissítést követő kezdeti csuklások közül sok az iPad Reset funkcióján keresztül kezelhető
 5. Érintse meg Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása

  Az összes beállítás visszaállítása mellett nem törölhet semmilyen tartalmat az eszközről.

 6. Indítsa újra az iPad készülékét

Az Összes visszaállítása, majd az újraindítási művelet megoldja ezt a problémát az Ön számára, és a külső intelligens billentyűzetnek nem okozhat problémát az iPadOS-t futtató iPad csatlakoztatása.

A képernyőn megjelenő billentyűzet engedélyezése vagy letiltása az iPad készüléken

Jelenleg az intelligens billentyűzet helyett a képernyőn megjelenő billentyűzetet kell használnunk ékezetes karakterek elvégzéséhez, a diktáláshoz és más kevésbé elterjedt dolgokhoz.

Sok felhasználó újabb használati problémával találkozik az intelligens billentyűzettel. Miután az intelligens billentyűzet sikeresen csatlakozott az iPad Pro-hoz, nem tudják használni, mivel az iPad kijelzőjén megjelenő billentyűzet folyamatosan felbukkan.

Ez a kérdés nem korlátozódik az iPadOS-ra. Láttuk ezt a problémát az iOS 12.x verzióiban is.

Először ellenőrizze a következőket:

 1. Győződjön meg arról, hogy iPadje és billentyűzete Type (Típus) helyzetben van - ültesse iPadjét a számgombok fölötti horonyba
 2. Távolítsa el és az intelligens billentyűzetet az iPad készülékről. Indítsa újra az iPad készülékét. És végül csatlakoztassa újra a billentyűzetet

Hogyan jelenítse meg a képernyőn megjelenő billentyűzetet, ha az intelligens billentyűzet csatlakoztatva van

Fontos megjegyezni, hogy miközben a külső billentyűzet csatlakoztatva van, akkor is megjelenítheti a képernyőn megjelenő billentyűzetet iPad-jén.

A képernyőn megjelenő billentyűzet megjelenítése az intelligens billentyűzet csatlakoztatásakor

 • Érintse meg a lefelé mutató nyíl gombot az intelligens billentyűzeten
 • Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva a képernyőn lévő nyilat, amíg meg nem jelenik a szoftver billentyűzete

Néhányszor váltson a lefelé mutató nyílra, és nézze meg, megoldja-e a problémát másképp, lehet, hogy meg kell próbálnia az összes beállítás visszaállítását a fentiek szerint.

A billentyűzet újbóli elrejtéséhez érintse meg a billentyűzet szimbólumát a jobb alsó sarokban.

Akkor hozza elő iPad virtuális billentyűzetét, ha már van csatlakoztatva egy Bluetooth billentyűzet

Ha iPadjével Mac gépekhez tervezett Apple márkájú Bluetooth billentyűzetet használ, akkor a Kiadás gombbal megjelenítheti vagy elrejtheti a képernyőn megjelenő virtuális billentyűzetet is.

Vagy válassza le a Bluetooth billentyűzeteket ideiglenesen a képernyőn megjelenő billentyűzet megnyitásához

Nyissa meg a Bluetooth beállításokat a Vezérlőközpontban, és válassza le a billentyűzetet. A vezérlőközpont használata sokkal gyorsabb, mint a billentyűzet szétválasztása - és ezt is könnyű újra párosítani!

Ez a tartozék nem támogatja az üzenetet az iPad készüléken

Az iOS / iPadOS frissítést követően lát-e egy üzenetet, amely azt mondja: „A kiegészítő nem támogatott” az okos billentyűzet csatlakoztatásakor és használatakor?

Ha a korábbi iOS-ben nem volt probléma a billentyűzettel, és észreveszi ezt a legutóbbi iOS / iPadOS frissítés után, próbálja meg újraindítani az iPad készülékét, és nézze meg, megoldja-e a problémát.

A másik lehetőség, hogy megnyomja a CMD gombot, majd a szóközt, és ellenőrizze, hogy az üzenet eltűnik-e, és lehetővé teszi-e a billentyűzet használatát.

Nézd meg a kapcsolatot

Az utolsó tipp ebben a kérdésben annak biztosítása, hogy a külső billentyűzet és az iPad közötti csatlakozók tiszták legyenek. Egyszerűen használjon egy tiszta ruhadarabot a csatlakozók tisztításához, majd próbálja meg csatlakoztatni az intelligens billentyűzetet az iPad készülékéhez.

Úgy tűnik, hogy a mágnes áthúzása mind az iPad, mind az iPad Smart Keyboard összes csatlakozóján segít.

Összegzés

Reméljük, hogy ez a rövid cikk segített megoldani néhány gyakori okos billentyűzet problémát, amely az iPadOS frissítését követően következik be.

Ha semmi sem segített, vegye fel a kapcsolatot az Apple céggel, vagy egyeztessen az Apple Store ügyfélszolgálatával.

Ha az eszközre még mindig garancia vonatkozik, érdemes mindig kapcsolatba lépni az Apple céggel, és kérni, hogy vizsgálják felül a problémát. Nézze meg, hogy képes-e reprodukálni a problémát, amikor közvetlenül az Apple csapattagja előtt áll, és ha igen, kérje meg őket, hogy cseréljék ki.

Még akkor is, ha az iPad billentyűzetére már nem vonatkozik az eredeti garancia, előfordulhat egy ismert minőségi probléma, amikor az Apple ingyen cseréli le a garanciális billentyűzetet.

Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzésekben, ha van tippje, amelyet meg szeretne osztani, vagy ha kérdése van az intelligens billentyűzet és iPad egyéb problémáival kapcsolatban.

Legutóbbi hozzászólások