A Safari nem válaszol és fagyasztva van a Macbook, a használati útmutatóban

Amikor megnyitja a Safari-t Macbookon vagy Mac-en, megnyílik a kívánt weboldal, de ezután nagyjából nem reagál. Nem kattinthat semmire, és nem navigálhat az oldalon. Több felhasználó látta ezt a problémát. Ez igazán idegesítő lehet. Ebben a bejegyzésben kiemelünk néhány lépést, amelyek segíthetnek a nem reagáló Safari használatában a Macbookon.

Ez a probléma akkor fordulhat elő, amikor harmadik féltől származó programokat futtat a Safari-n, például a rosszindulatú programokkal kapcsolatos programokat. A Mac-ek általában kemény felépítésűek és nem hajlamosak a rosszindulatú programok támadásaira.

  • Az első lépés az alkalmazásból való kilépés kényszerítése. Annak érdekében, hogy kényszerítve lépjen ki az alkalmazásból; megnyomni a cmnd + opció + esc kulcsokat együtt. A Shift billentyűt lenyomva tartva újraindíthatja a Safarit.
  • Miután újraindította a Safari-t, miközben lenyomta a Shift billentyűt, kattintson a Safari> Beállítások elemre. Lépjen a Biztonság fülre, és ellenőrizze, hogy a 3 opció be van-e jelölve az alábbiak szerint:

Javasoljuk, hogy szinkronizálja az olvasási listákat és könyvjelzőket, mielőtt elkezdené a probléma elhárítását.

  • Ezután kattintson a Speciális fülre, és görgessen lefelé a Fejlesztés opció megkereséséhez. Engedélyezze. Miután engedélyezte a fejlesztési opciót, most látnia kell Fejleszteni a Safari felső menüjében. Kattintson a Fejlesztés> Kattintson az üres gyorsítótárra. A következő lépés a böngésző előzményeinek törlése a Safari> Előzmények törlése> Az összes előzmény kiválasztása elemre kattintva. Ezután a Safari> Beállítások> Adatvédelem> Minden webhelyadat eltávolítása.
  • Ha problémái adódnak a gyorsítótár törlésével a fenti lépéssel, nyissa meg a Finder programot, és keresse meg a Library./Caches/com.apple.Safari/Caches.db fájlt, és helyezze át a kukába.
  • Most, hogy törölte az előzményeket és a böngésző gyorsítótárát, kérjük, állítsa le a Macbookot, és indítsa újra. Újraindítás után indítsa el a Safari-t, és próbálja ki.

A Mac újraindításakor, ha továbbra is észreveszi a nem válaszoló Safari problémát, akkor valószínűleg van egy Safari kiterjesztés ami okozza ezeket a kérdéseket. A probléma megoldásához kattintson a Safari> Safari beállítások> Bővítmények fülre. Ha itt van, akkor megjelenik egy lista a harmadik féltől származó kiterjesztésekről, amelyeket telepített a Safari-ra. A kiterjesztést kikapcsolhatja a mellette lévő jelölőnégyzet törlésével.

Tapasztalataink szerint ez időbe telik, ha nagy számú kiterjesztéssel rendelkezik, mivel egyesével meg kell tennie, hogy kiderítse, melyik böngészőbővítmény okozza a problémát. Ennek megközelítésének jobb módja az összes böngészőbővítmény letiltása és a szafari tesztelése. Ha működik, akkor próbáljon meg egyszerre egy böngészőbővítményt aktiválni, és tesztelje, hogy keresse meg a problémás bővítményt, hogy véglegesen eltávolíthassa.

A végleges eltávolításhoz használhatja a Eltávolításgombra a böngésző kiterjesztése mellett.

A másik probléma, amelyet ezzel együtt jelentettek, a Safari smartsearch körül található. A Safari Smartsearch nem működik. Ha beír valamit az intelligens keresési mezőbe, az szintén nem reagál. A probléma megoldása érdekében javasoljuk, hogy tiltsa le a Safari javaslatokat, és indítsa újra a Safarit.

Reméljük, hogy a fenti lépések segítettek kijavítani a Safari problémát. Ha továbbra is problémái vannak, nézze meg a webhelyen található részletes Safari hibaelhárítási útmutatóinkat.

Legutóbbi hozzászólások