A három legfontosabb iOS 9.3 probléma, hogyan javítható

Az új operációs rendszer kiadással mindig van egy sor új funkció, amely izgatja az embereket. Néha az Apple hajlamos megváltoztatni azon a körülményeket, hogy egy tevékenység hogyan valósult meg az iOS korábbi verziójában, és ez némi zavart okozhat a felhasználók körében.

iOS 9.3 problémák: Aktiválással kapcsolatos problémák

Tehát, ha nem tudott ellenállni a kísértésnek, és már frissítette iPad vagy iPhone készülékét iOS 9.3-ra, íme néhány tipp, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

Ha elakadt az iPhone vagy iPad frissítése az iOS 9.3-ra, és aktiválási hibába ütközik, kérjük, olvassa el ezt a cikket lépésről lépésre a probléma megoldására.

iOS 9.3 problémák: Éjszakai műszak problémák

Az iOS 9.3 egyik legérdekesebb funkciója a Night Shift mód. Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy nem találják meg a Sunset to Sunrise opciót az iPhone alatt Kijelző> Fényerő> NightShift. Kérjük, győződjön meg arról, hogy bekapcsolta az Időzóna beállítását a következővel: Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások. Miután engedélyezte ezt a beállítást, képesnek kell lennie a Naplemente és Napkelte opciók használatára.

Ne feledje, hogy az alacsony energiafogyasztású üzemmód letiltja az éjszakai műszak módját, és kifogástalanítja annak bekapcsolását.

Érdekes, hogy ha alacsony energiafogyasztású módot használ, akkor még mindig aktiválhatja ezt, ha azt mondja a sirinak, hogy kapcsolja be az éjszakai műszak módját.

Végül vegye figyelembe, hogy a Night Shift mód nem érhető el minden Apple eszközön. Például, ha frissítette iPad 4-jét iOS 9.3-ra, akkor nem találja meg ezt a lehetőséget. Az Éjszakai váltás iPhone 5s vagy újabb, iPad Pro, iPad Air vagy újabb, iPad mini 2 vagy újabb és iPod touch (6. generáció) esetén érhető el. Dőzsölés!

Talán itt az ideje megszerezni azt az új kis iPad Pro-t, amely ma megjelent!

iOS 9.3 problémák: Nem lehet kilépni az alkalmazásokból

Nem lehet bezárni az alkalmazásokat az iOS 9.3 rendszeren? Érdekes módon ez a funkció egy kicsit megváltozott az iOS 9.3-mal. A halmozott többképernyős képernyőn már nem látható az ismerős „X”. Az alkalmazás bezárásához felfelé irányuló mozdulattal kell ellopnia a bezárni kívánt alkalmazást. Használjon egy ujját, és csúsztassa ujját felfelé, ezzel gondoskodnia kell az alkalmazás bezárásáról.

iOS 9.3 problémák: Lassúbb a régebbi eszközöknél

Végül néhány felhasználó arról számolt be, hogy iPad és / vagy iPhone 5S készülékük az iOS 9.3 frissítése után jelentősen lassabb. Nem láttunk útmutatást az Apple-től ebben a kérdésben. Választhat az iOS 9.2 verzióra való visszaváltásig, amíg további útmutatást nem kap a következő napokban.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hét béta és egy tégla?

Ha problémákat tapasztal a frissítés letöltésével, akkor valószínűleg azért van, mert a szerverek nagyon elfoglaltak. Érdemes várni holnapig, vagy próbálkozni néhányszor, és az OTA-nak mindenképpen működnie kell. Az akkumulátor teljesítményével kapcsolatban eddig nem tapasztaltunk problémát. Úgy tűnik, hogy írás közben normális, de mi folyamatosan tájékoztatjuk Önt.

iOS 9.3 problémák frissítve: A Safari és a Mail Linkek nem működnek

Láttunk olyan jelentéseket, amelyek szerint a felhasználók a Safarival is bosszantó problémákkal küzdenek. Az emberek azt látják, hogy a Safari összeomlik / nem reagál, amikor megérinti a linket. Még nem láttunk hivatalos frissítéseket az Apple-től. Két olyan változtatás / megoldás létezik, amely úgy tűnik, hogy néhány ember számára megfelel a Safari-problémának.

Az első a Javascript beállításainak módosításához kapcsolódik. Lépjen a Beállítások> Safari> Görgessen le a Speciális> A Javascript kikapcsolása elemre.

Az Apple továbbra is azon dolgozik, hogy megoldja ezt a bosszantó Safari és Mail link problémát. Az oldalon még nincs ETA. A követést közzétettük a felhasználói közösségben.

A második megközelítés az, hogy időnként kényszeríteni kell az eszköz újraindítását a Bekapcsológomb és a Kezdőlap gomb lenyomásával, amíg az Apple logó meg nem jelenik a képernyőn.

Korábbi kiadásokkal, amikor Safari-problémák merültek fel, úgy tűnt, hogy a gyorsítótár, az előzmények és más webhelyadatok törlése megoldotta ezt a problémát.

Az iOS 9.3 problémák frissítése: A Safari probléma megoldása az Apple fejlesztők által kifejlesztve

Az alábbi lépések eléggé összevissza hangzanak, de ennek ellenére itt vannak. Nyilvánvaló, hogy a Safari-problémák nagy része néhány alkalmazással kapcsolatos problémák miatt történt, mint például a Booking.com. Wojtek Pietrusiewicz és Ben Collier fejlesztők készítettek egy javítást, amely több ezer érintett felhasználó számára működik, akik telepítették ezt az alkalmazást. Nem teszteltük ezeket a lépéseket.

1. lépés Ha még mindig telepítve van ez a booking.co alkalmazás, törölje azt eszközéről

2 Kapcsolja be a Repülő üzemmódot

3 Csatlakoztassa készülékét a számítógéphez, és nyissa meg az iTunes alkalmazást

4 Kapcsolja ki és be a készüléket

5 Győződjön meg arról, hogy a számítógépen található a Booking.com alkalmazás az iTunes alkalmazásban - letöltési link

Kövesse tovább ezeket a lépéseket, igen, sok van belőlük!

6 Tartsa bekapcsolva a Repülő üzemmódot!

7 Az iTunes alkalmazásban szinkronizálja a Booking.com alkalmazást az eszközével

8 Válassza ki az iOS eszközt az iTunes alkalmazásban

9 Váltson az Alkalmazások fülre

10 Keresse meg a Booking.com webhelyet, és nyomja meg az Install gombot

11 Nyomja meg a Sync gombot

12 Várja meg, amíg a szinkronizálás befejeződik, majd nyissa meg eszközén a Booking.com alkalmazást

13 Kényszerítve zárja be a Booking.com alkalmazást úgy, hogy duplán megérinti a kezdőlap gombját, és felfelé csúsztat

14 Kényszerítse a Safari bezárását úgy, hogy duplán megérinti a kezdőlap gombját, és felfelé csúsztatja a Safarit

15 Törölje a Booking.com alkalmazást

16 Kapcsolja ki a Repülő üzemmódot

17 Nyissa meg a Safarit - a linkjeinek újra működnie kell! Tyűha!

Az iOS 9.3 problémák frissítése: Az iPhone képernyője nem reagál az iOS 9.3.1 frissítése után

Erről a problémáról több iPhone 6 / S / Plus tulajdonos is beszámolt. Ezt a problémát az iOS korábbi verzióiban is látták, és sok cikk javasolta a különböző javításokat, köztük az iPhone erős megrázását. Úgy tűnik, hogy működik, csak két lehetőség van. Az első olyan megoldás, amely megköveteli a fitneszkövető kikapcsolását. Úgy gondolják, hogy az alkalmazás által követett gyorsulásmérő információ néha megdermed, ami az általános válaszképtelenséget okozza. Kikapcsolásával kikapcsolhatja ezt a funkciótFitness nyomon követése (A Beállítások -> Adatvédelem -> Mozgás és fitnesz menüben). A másik munkaigényesebb lehetőség az iPhone teljes visszaállítása. Eddig nem volt hivatalos Apple álláspont, amikor az iOS 9.3-as felhasználók számára ezt a kérdést illeti.

Ne felejtse el megosztani gondolatait és tanácsait!

Kérjük, ossza meg velünk, ha az iOS 9.3-mal kapcsolatban további problémákat tapasztal az alábbi megjegyzésekben. Kérjük, ossza meg a bejegyzést a hálózatával, ha hasznosnak találta ezt.

Legutóbbi hozzászólások