Kérdések és válaszok - Frissítés új iPhone-ra, titkosítsam a biztonsági másolatokat?

Oké, mindannyian tudjuk, hogy az Apple minden évben kiadja legújabb és legnagyobb iPhone modelljeit. Ez azt jelenti, hogy mindannyian legalább gondolkodunk a jelenlegi telefonjaink frissítésén, esetleg a legújabb verzión, vagy talán a tavalyi modellen, amely csak egy kicsit olcsóbb vagy kicsit nagyobb lett. Tehát, ha új iPhone vásárlását tervezi, vagy már vásárolt új eszközt, akkor át kell adnia a régi telefonadatokat. De hogyan lehet a legjobban mozgatni az összes adatot? Gyakori kérdés, hogy „az iCloud Backup vagy az iTunes Backup használatával minden információt el kell-e menteni a régi iPhone-omra? És mi ez a Biztonsági mentések titkosítása opció az iTunes-ban? ” Ma vázoljuk és remélhetőleg megválaszoljuk ezeket a kérdéseket, így amikor megérkezik az új iPhone; valóban felkészült vagy.

Az új iPhone örömei rövid életűek, ha nem tudja ezeket az információkat sikeresen átvinni új készülékére. Itt az ideje, hogy megtervezze és megtudja, hogyan biztonságosan biztonsági másolatot készít az iMessages és SMS üzeneteiről a jelenlegi vagy a régi iPhone-ról, hogy hozzáférhessen hozzájuk, amikor új készüléke megérkezik!

Térjünk rá!

kapcsolódó cikkek

  • Átfogó lépésenkénti útmutató az iDevice biztonsági mentéséről
  • Keresse meg iTunes biztonsági mentéseit Windows vagy Mac rendszeren

A biztonsági mentések, a titkosítás stb. Körüli technikai szaknyelv kissé megfélemlítheti a szokásos iFolks-okat. De valójában nem az. Csak tanulj meg pár dolgot és presto, megvan.

A BackUp játékterv

Tehát először nézzük meg a biztonsági mentési stratégiáját. Javasoljuk, hogy a régi iPhone biztonsági mentésekor használja az iCloud-ot, valamint az iTunes biztonsági másolatát. Ezt hívjuk a 2X2szabályunknak. Legalább két helyen történő biztonsági mentéssel mindig rendelkeznie kell egy vészhelyzeti példánnyal, amelyet vissza kell állítania abban az esetben, ha problémája van az egyik biztonsági másolattal.

Mind az iTunes, mind az iCloud biztonsági másolatok stabilak, és az összes szálat hatékonyan biztonsági másolattal készítik el a régi iMessages-ről, névjegyeivel, jegyzeteivel, alkalmazásbeállításaival és minden mással együtt. Ezért ne aggódjon túl sokat az adatok elvesztése miatt - ha ezen a két helyen (iTunes és iCloud) készít biztonsági másolatot, akkor eléggé biztonságban van minden meghibásodástól.

Hordozóváltás?

Ha tovább tervezed szolgáltatóváltás vagy új SIM beszerzése új iPhone-jával, győződjön meg róla, hogy biztonsági másolatot készített a régi iPhone-ról az iTunes segítségével. Nem vagyunk benne biztosak, hogy miért, de nyilvánvalóan csak így lehet egyszerűen helyreállítani az összes régi SMS-t, szöveges üzenetet, hangposta és MMS-üzenetet. Az Apple szerint az iMessages automatikusan visszaáll egy iCloud biztonsági mentésből, DE az SMS / MMS üzenetek csak akkor állnak helyre, ha ugyanazt a SIM-kártyát használják az új iPhone-ban. Ugyanez vonatkozik a hangpostaüzenetekre is.

Tehát, ha szolgáltatót vált, akkor bármi más elvégzése előtt készítsen biztonsági másolatot az iTunes alkalmazással. Azok számára, akiknek nincs hozzáférésük Windows PC-hez vagy Mac-hez, fontolja meg egy barát vagy családtag felkérését az övék használatára. Vagy látogasson el az Apple Store-ba, és használjon egy ott elérhető Mac-et. A biztonsági mentés mentéséhez be kell hoznia egy külső meghajtót, flash meghajtót vagy valamilyen tárhelyet, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen a telefon összes adata. Ha külső meghajtóra szeretne biztonsági másolatot készíteni az iTunes használatával, olvassa el ezt a cikket.

Az Egészségügyi alkalmazás (WAS) speciális

Korábban, ha az Egészségalkalmazást használta iPhone-ján, az egészségügyi adatok mentéséhez titkosítani kellett a biztonsági másolatot. De már nem. Mostantól az iCloud-ban megőrizheti egészségügyi állapotát anélkül, hogy titkosított biztonsági mentést használna az iTunes alkalmazásban.

Ha azonban nem készít rendszeres biztonsági másolatot az iCloudra, akkor fontolja meg az iTunes titkosított biztonsági másolatának használatát az egészségügyi adatokhoz. Ez azt is biztosítja, hogy régi Apple Watch egészségügyi adatait elmentse az iTunes biztonsági másolatába, hogy az új eszközön töltse le azokat.

Minden a titkosított biztonsági mentésekről

Az Apple egy ideje titkosított iTunes biztonsági mentéseket kínált. A Biztonsági másolat titkosítása funkció zárolja és kódolja az adatokat az adatok nagyobb biztonsága érdekében. A biztonsági másolat titkosítása megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést az ÖSSZES iPhone biztonsági mentéshez és az abban található adatokhoz. Ha valaki megkapja a számítógépét, nem tudja átnézni az iPhone vagy az iDevice biztonsági másolatait, mivel jelszóra lesz szüksége a megnyitáshoz.

Az irodában vagy üzleti célokra használt iPhone-ok esetében a biztonsági másolat titkosítása még kritikusabb. Az érzékeny vállalati információk mások kezéből való kizárása kétségtelenül prioritás az Ön, a munkavállaló és a munkáltatója számára. A biztonsági másolat titkosítása megvédi ezeket az információkat az illetéktelen hozzáféréstől, és biztosítja, hogy senki vagy entitás jóváhagyás és beleegyezés nélkül ne állítsa vissza alkalmazásait és adatait egy másik iDevice-re. Ezért sok vállalkozás megköveteli az alkalmazottaktól, hogy titkosítsák biztonsági másolataikat MINDEN üzleti célra használt telefonra.

A titkosítás időt takarít meg, és problémamentes módja az új iPhone beállításának. Amikor úgy dönt, hogy biztonsági másolatot készít a régi iPhone-ról az iTunes alkalmazással egy titkosított biztonsági mentéssel, a rendszer automatikusan tárolja az összes meglévő jelszavát. Az iTunes automatikusan elmenti az összes mentett jelszót, személyre szabott beállításokat, webhelyelőzményeket, WiFi-beállításokat és egészségügyi adatokat a régi iPhone-ról. És ez sokkal könnyebbé teszi az új iPhone beállítását.

Miután megvan az új iPhone, csak állítsa vissza a titkosított biztonsági másolatból az iTunes segítségével. Annyi információ továbbításra kerül az új telefonjára, hogy elfelejtheti, hogy még az új iPhone-t is használja! Gyakorlatilag hibátlan!

Mi a különbség a titkosított és a titkosítatlan biztonsági mentések között?

A legnagyobb különbség a titkosított iTunes biztonsági másolatok és a szokásos iTunes vagy iCloud biztonsági mentések között az, hogy a titkosított biztonsági másolatok olyan információkat tartalmazhatnak, amelyeket a többi biztonsági másolat nem. Ide tartoznak például a jelszavak, a személyre szabott beállítások és a webhelyelőzmények. A titkosított biztonsági mentés visszaállításához azonban további jelszóra van szükség. Biztonsági másolat készítésekor vagy szinkronizáláskor nem kell megadnia ezt a jelszót, csak visszaállításkor.

Óvatosan járjon el, amikor titkosítja az iPhone biztonsági mentését!

Amint arról már volt szó, a biztonsági másolatok titkosítása az iTunes alkalmazásával további jelszót igényel. Ha elfelejti ezt a jelszót, akkor nem tudja használni a biztonsági mentési funkciót az iPhone visszaállításához. A meglévő biztonsági másolat törlése és új létrehozása nem működik e jelszó nélkül. Ha nem emlékszik a titkosítási jelszóra, akkor az egyetlen lehetőség a telefon visszaállítása és új eszközként történő beállítása - minden nehéz munkája megmarad a biztonsági másolat fenntartásával. Tehát kérem, ne feledje, hogy írja le ezt a jelszót, és tárolja valahol, ahol elérhető és biztonságos.

Ha úgy dönt, hogy az iTunes titkosított biztonsági mentési opcióját használja, bevált módszerként azt javasoljuk, hogy ezt a jelszót több helyen tárolja, vagy jelszókezelővel tárolja. Vagy használjon olyan alkalmazásokat, mint a Notes és a vagy doc fájlként Mac vagy Windows PC-n. További óvintézkedésként küldje el a hitelesítő adatokat magának, minden esetre.

Hogyan készítsünk titkosított biztonsági másolatot iPhone-járól

  • Csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógéphez, és nyissa meg az iTunes alkalmazást
  • Kattintson az eszköz ikonjára az iPhone kiválasztásához

  • Jelölje be a jelölőnégyzetet Titkosítsa az iPhone / iPad biztonsági mentését

  • Állítson be jelszót a biztonsági mentéshez. Ügyeljen arra, hogy bejelölje az „Emlékezzen erre a jelszóra a kulcstartómban” jelölőnégyzetet.

  • Kattintson Biztonsági mentés most a Manuális mentés és visszaállítás részben
  • Amikor elindítja az új iPhone telepítési folyamatát, válassza a visszaállítás biztonsági másolatból lehetőséget, és használja ezt a titkosított biztonsági másolatot

Kapcsolja ki az iTunes biztonsági másolat titkosítását

Könnyű! Csak törölje a jelet az Titkosított biztonsági másolat jelölőnégyzetből az iTunes alkalmazásban, és írja be a jelszavát.

Ha nem emlékszik a jelszavára, két lehetősége van

  • Az iCloud használatával készítsen biztonsági másolatot és visszaállítást
  • Ha nincs iCloud-fiókja, a titkosított biztonsági mentések kikapcsolásának egyetlen módja az eszköz törlése és újként történő beállítása

Aggódik az iCloud adatvédelme és biztonsága miatt?

Az Apple titkosítja az összes iDevice-adatot, beleértve az interneten keresztül küldött adatokat a Mac és az Apple szerverei között, valamint a szerverein tároltakat. Az Apple egy úgynevezett 128 bites AES titkosítást használ, ugyanolyan szintű biztonságot, amelyet a világ legnagyobb pénzintézetei használnak. Legtöbbünknek ez elég, és nyugodtan pihenünk. Néhányunknak azonban többet kell tudnia, lehet, hogy a legfrissebb hírek a biztonsági feltörésekről, a munkáltató követelményei, vagy csak aggódunk. Ha ez úgy hangzik, mint te, nézd meg az Apple oldal további részleteit, amelyek leírják az iCloud számára az iDevice-adatok védelme érdekében tett biztonsági intézkedéseket.

Csomagolás

Összefoglalva, jó gyakorlat, ha több biztonsági másolatot készít a régi iPhone-ról, mielőtt frissít egy újabb iPhone-ra. Az iTunes titkosított biztonsági másolatai elképesztőek, feltéve, hogy felelősségteljesen ÉS feleslegesen menti a jelszavát. A titkosított biztonsági mentések valóban könnyebbé teszik minden új iPhone telepítését.

Továbblépve új iPhone-jával próbálja meg használni a biztonsági mentési lehetőségeket - az iCloudot és a titkosított iTunes-ot. Használja az iCloud Backup programot a mindennapi biztonsági mentéshez, majd végezzen alaposabb iTunes biztonsági mentést legalább hetente vagy havonta. Az adatok biztonsági mentése és védelme ismerete nyugalmat biztosít, mert a biztosításhoz hasonlóan ott van, amikor szüksége van rá.

Legutóbbi hozzászólások