A macOS Mojave + akkumulátor lemerülésének elhárítása

Ha azt észleli, hogy a Mac akkumulátora gyorsabban lemerül a macOS Mojave vagy újabb verzióra történő frissítés után, akkor nem vagy egyedül.

Néhány felhasználó az akkumulátor lemerülésével kapcsolatos problémákról számolt be - néhány jelentős - az új operációs rendszer frissítése után. Különösen az érintett felhasználók azt mondják, hogy az akkumulátor lemerülését akkor tapasztalják a legrosszabbul, amikor számítógépeik energiatakarékos alvó vagy hibernált módban vannak.

Úgy tűnik, meglehetősen széles körben elterjedt probléma, amely különösen a régebbi Mac vagy MacBook modelleknél merül ki. Hogy világos legyen, valószínűleg ez egy olyan kérdés, amelyet teljes mértékben elvárunk az Apple-től, hogy egy kisebb vagy nagyobb frissítés során valamikor javítson.

De a jelenleg rendelkezésre álló szoftverfrissítés helyett néhány dolog megpróbálkozhat a probléma enyhítésével.

Hogy világos legyen, ez nem feltétlenül egy „full-on” javítás, amely orvosolja az akkumulátor lemerülésének okát. De mivel a macOS alvó és hibernált paramétereire összpontosít, elősegítheti az akkumulátor élettartamának növelését az említett módokban.

Itt van, amit tudnia kell

Ellenőrizze a Mac bejelentkezési elemeit

Gyakran van néhány olyan alkalmazás, amely automatikusan megnyílik, amikor bejelentkezik a Mac számítógépére. Sokunknak pedig fogalma sincs, mert ezek az automatikus bejelentkezések egy program telepítésekor jelentkeznek!

A bejelentkezési elemek jelentősen csökkenthetik az akkumulátor teljesítményét. Tehát ahelyett, hogy automatikusan elindítaná őket, válassza ki, hogy mely alkalmazásokat nyitja meg, ha manuálisan választja ki őket a bejelentkezés után!

Az automatikus elemek ellenőrzése és eltávolítása a Mac-en

 1. MenjApple menü> Rendszerbeállítások> Felhasználók és csoportok
 2. Válassza ki a felhasználónevét, majd válassza a lehetőséget Bejelentkezés tételek

  Távolítsa el az összes bejelentkezési elemet a MacBook Pro felgyorsítása érdekében.

 3. Koppintson egy felsorolt ​​alkalmazás nevére, majd kattintson a gombra mínusz jel gomb A lista alatt megakadályozhatja, hogy ezek az alkalmazások automatikusan megnyíljanak bejelentkezéskor
 4. Ismételje meg az összes felsorolt ​​alkalmazást
 5. Zárja be a Rendszerbeállításokat, és indítsa újra a Mac-et

Alaphelyzetbe állítja az SMC-t

Ha azt veszi észre, hogy a MacBook ventilátora mindig be van kapcsolva, akkor a MacBook nem töltődik be egy beépített USB-C porton keresztül, vagy az akkumulátor töltésjelző ikonja már nem jelenik meg, akkor az SMC alaphelyzetbe állítása megteszi a trükköt!

Néhány olvasó tudatta velünk, hogy a MacBook SMC-jének (rendszergazdai vezérlőjének) alaphelyzetbe állítása úgy tűnt, hogy segít az akkumulátor lemerülésében a macOS Mojave + frissítése után.

Az SMC felelős a MacBook akkumulátor-kezeléséért, ezért van értelme, hogy ennek visszaállítása segíthet.

Ha azt veszi észre, hogy az akkumulátora nem töltődik rendesen, vagy annak indikátora furcsán viselkedik, például gyorsan vagy előre-hátra ugrál egyik százalékról a másikra, akkor az SMC visszaállítását mindenképpen meg kell próbálni.

Hogyan lehet visszaállítani az SMC MacBook-okhoz nem cserélhető elemekkel

 1. Állítsa le a MacBook-ot
 2. Miután a MacBook kikapcsol, nyomja meg a gombot Shift + Control + Option a a beépített billentyűzet bal oldalaés akkor egyszerre nyomja meg a bekapcsológombot

  Állítsa vissza a MacBook SMC-jét (nem cserélhető akkumulátorral rendelkező modellekhez)

 3. Tartsa lenyomva ezeket a gombokat és a bekapcsológombot 10 másodpercig (a megfelelő modelleknél a Touch ID gomb a bekapcsológomb)
 4. Engedje fel az összes billentyűt
 5. Nyomja meg ismét a bekapcsológombot a MacBook bekapcsolásához

Hogyan lehet visszaállítani az SMC-t cserélhető akkumulátorral rendelkező MacBook-okhoz

 1. Állítsa le a Mac-et
 2. Vegye ki az akkumulátort
 3. Tartsa lenyomva a bekapcsológombot 5 másodpercig
 4. Helyezze vissza az akkumulátort
 5. Nyomja meg ismét a bekapcsológombot a MacBook bekapcsolásához

Kapcsolja ki ideiglenesen a WiFi-t

Néhány olvasó megjegyezte, hogy amikor kikapcsolták a WiFi-t, az akkumulátorok normálisan működtek. Tehát, ha olyan alkalmazást használ, amely nem igényel internet-hozzáférést, érdemes megpróbálni ideiglenesen kikapcsolni a WiFi-t, és megnézni az akkumulátor teljesítményét.

A WiFi kikapcsolása Mac gépen

 1. Kattintson a WiFi ikonra a felső menüsáv jobb oldalán
 2. Válassza a Wi-Fi kikapcsolása lehetőséget
  1. Amikor kikapcsolja a Wi-Fi-t, a WiFi menü ikonja üresre vált (nincsenek sávok)
 3. Az újbóli engedélyezéshez érintse meg a WiFi ikont, és válassza ki a WiFi hálózatot

Alvó mód alapjai

Az alvó mód javításának végrehajtása előtt segít megérteni a Mac számítógépek által használt különféle alvó és hibernált üzemmódokat

 • Alvó mód az iMacs szabványa. Alapvetően, ha egy Mac alvó állapotban van, bekapcsolva hagyja a RAM-ot. Ez azt jelenti, hogy alvás közben nagyon gyorsan felébred, mivel nincs mit betölteni a merevlemezről.
 • Hibernálás alapvetően kikapcsolja a RAM-ot, amikor a számítógépet alvó állapotba hozza. Ez azt jelenti, hogy át kell másolnia a RAM tartalmát a meghajtóra, ami valamivel hosszabb ébrenléti időt eredményez. Ez a szabvány a 2005 előtt készült Mac noteszgépekhez.
 • Biztonságos alvás, a 2005 után készült Mac notebookok alapértelmezett értéke a fenti kettő hibridje. Ez magában foglalja a RAM tartalmának írását a meghajtóra, de a RAM bekapcsolását. Ez gyors ébrenléti időt eredményez, valamint extra adatvédelmet nyújt "hibabiztos" alvás / ébresztés meghibásodása esetén.
 • Itt van még a külön hibernált mód Ez lényegében ugyanúgy működik, mint a többi hibernált üzemmód - de a 2005 után készült számítógépekhez készült. Nem hagyja bekapcsolva a RAM-ot, ami hosszabb ébrenléti időt, de jobb akkumulátor-élettartamot eredményez. Erre egy perc múlva eljutunk.

Érdemes megjegyezni, hogy létezik egy „készenléti” mód is, amely külön áll a fenti alvási módoktól. A Mac kb. 3 óra alvás után készenléti állapotba kerül - és ez az üzemmód sokkal kevesebb energiát fogyaszt.

Rossz hír: néhány régebbi Mac nem támogatja a készenléti módokat.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a Mac melyik alvó módot használja

Nincs olyan egyszerű felhasználói felület, amely lehetővé tenné annak ellenőrzését, hogy a Mac jelenleg melyik alvó vagy hibernált módot használja.

Így a megismeréshez meg kell nyitnunk a Terminál és használjon néhány parancsot. Csak nyissa meg a Spotlight-ot, írja be a terminált, és nyomja meg a Return gombot. (Alternatív megoldásként keresse meg Alkalmazások -> Segédprogramok.)

Miután megnyitotta, a következő paranccsal megtudhatja, hogy a számítógép melyik alvó vagy hibernált módot használja.

 pmset -g | grep hibernatemode 

Miután beírta vagy beillesztette és beillesztette, és beütötte Visszatérés, látnia kell a „hibernatemode” jelet, amelyet egy szám jelenik meg. Mindegyik szám más alvási üzemmóddal áll összefüggésben.

 • hibernatemode 0 van normális alvás.
 • hibernatemode 1 is hibernálás.
 • hibernatemode 3 is Biztonságos alvás.
 • a hibernatemode 25 a második típusú hibernálás.

Érdemes megjegyezni, hogy a hibernatemode 25 az soha alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Be kell állítania a Mac számítógépét a terminálon keresztül történő használatra.

Mit jelent ez az egész?

Lényegében egyes macOS-felhasználók arról számolnak be, hogy az alapértelmezett mód átállítása hibernatemode 25-re enyhíti az akkumulátor lemerülését alvó üzemmódban.

Ez nagyrészt azért van, mert a hibernatemode 25 kikapcsolja a RAM-ot, ellentétben a Safe Sleep funkcióval.

Lényegében, amikor a hibernatemode 25-et használja, a Mac-jének jóval tovább kell tartania alvásból. De hozzá kell járulnia az akkumulátor élettartamának növeléséhez, amikor a Mac alszik.

Ellentétben azzal, amit egyes felhasználók és más médiumok jelentettek, az új Mac nem állítólag hibernált módra van állítva. Ez külön lehetőség, ha az akkumulátor élettartamát szeretné előtérbe helyezni az ébrenléti idő helyett.

Más szavakkal, a hibernatemode 25 minden 2005-ös év után készült hordozható Mac-eszköz hibernált állapota előtt 2005 a hibernálást használja alapértelmezettként, míg a Mac-ek ezt tették után használja a Biztonságos alvást. A 2005 utáni Mac notebookoknál a hibernatemode 25 extra lehetőség.

Ennek ellenére segíthet, ha a macOS frissítése után alvás közben jelentős akkumulátor lemerül.

Menj biztosra, hogy a terminál használata előtt készítsen biztonsági másolatot Mac / MacBook készülékéről parancsok alatt.

A Hibernate 25 használata a macOS Mojave + akkumulátorral kapcsolatos problémák javításához

Jegyzet: Ne feledje, hogy a hibernatemode25 lassabb ébrenlétet eredményez a Mac-en. Meg kell fontolnia a prioritásait. Csak gondolatmenetet jelent.

Ha a hibernatemode 25 használatával fel akarja gyorsítani a Mac alvó akkumulátorának élettartamát, a Terminál segítségével megváltoztathatja az alapértelmezett alvó üzemmódot.

Csak nyissa meg a Terminált, és írja be a következő parancsot.

 sudo pmset -a hibernatemode (modenumber) 

A zárójelben lévő kifejezés helyett 0, 1, 3 vagy 25 értéket használjon. Például:

 sudo pmset -a hibernatemode 25 

Ott van egy további lépés ebben a módban az akkumulátor élettartamának megkönnyítése érdekében, amint azt az Apple támogató közösség dinecko nevű felhasználója megjegyezte.

Alapvetően azt jelenti, hogy a Mac 60 másodperc után alvó állapotból hibernált módba lép. A következő paranccsal tekintse át a Mac energiagazdálkodási beállításait.

 pmset -g 

Ezután futtassa az alábbi parancsokat egyenként a beállítások módosításához. Másolja és illessze be az egyiket, nyomja meg az Enter billentyűt és ismételje meg.

 sudo pmset -a hibernatemode 25 sudo pmset -a készenléti állapot 1 sudo pmset -a standbydelaylow 60 sudo pmset -a standbydelayhigh 60 

Természetesen megvalósíthat rövidebb vagy hosszabb időket is. Csak cserélje le a „60” -t az utolsó két parancsban tetszés szerinti időre (csak ne másodpercek, hanem másodpercek alatt írja be őket).

Alternatív megoldásként várja meg az Apple-t

Csak a használatát javasoljuk hibernatemode 25 ha jól érzi magát a beállítások módosítása a terminálon keresztül - és nem bánja, ha valamivel hosszabb a várakozási idő.

Mint már említettük, az akkumulátor lemerülésével kapcsolatos problémák nem kapcsolódnak a hibernatemode 3 hibernatemode 25 felett történő használatához az újabb Mac gépeken.

Emiatt a macOS Mojave akkumulátor lemerülési problémái valószínűleg szoftverhiba, amelyet az Apple - remélhetőleg - megoldani fog.

Alapvetően, ha türelmes vagy, várhatsz, amíg az Apple kiadja a javítást.

7 legnépszerűbb Mac akkumulátor-megtakarítási tipp a macOS-on

A Mac hibernált vagy alvó üzemmódjának megváltoztatásán túl számos egyéb apróság is elvégezhető az akkumulátor élettartamának maximalizálása érdekében. Ezek jó dolgok lehetnek, függetlenül attól, hogy az akkumulátor lemerülésével kapcsolatos problémákat tapasztal-e vagy sem.

 • Tart a képernyő fényereje közepes szinten vagy alatta.
 • Megpróbálni tartsa az összes alkalmazását naprakészen. Az alkalmazások régebbi verzióinak az akkumulátorral kapcsolatos problémáik lehetnek az életkoruk előrehaladtával.
 • Navigáljon ide Rendszerbeállítások és győződjön meg róla Energia takarékos engedélyezve.
 • Fontolgat a Bluetooth kikapcsolása hacsak nem aktívan használja.
 • Csak tartsa nyitva a szükséges alkalmazásokat. Ha webböngészőn dolgozik, próbáljon meg minél kevesebb lapot megnyitni.
 • Ha nem bánja az esztétikai leminősítéseket, fontolja meg a navigációt Rendszerbeállítások -> Kisegítő lehetőségek -> Megjelenítés és ellenőrzi Csökkentse a mozdulatokat és Csökkentse az átlátszóságothogy kikapcsolja ezeket a funkciókat.
 • A Helyszolgáltatásokat letilthatja a következőre: Rendszerbeállítások -> Biztonság és adatvédelem -> Adatvédelem -> Helyszolgáltatások. Ne feledje, hogy ez nem teszi lehetővé a Mac megkeresését a Find My Mac használatával - ezért ne használja ezt a lehetőséget, ha gyakran utazik hordozható készülékkel.

Olvasói tippek

 • Beth észrevette, hogy MacBook Microsoft Office Auto-update programja folyamatosan fut, és hatalmas energiát vesz fel. Miután letiltotta a program futtatását, javult a MacBook akkumulátorának teljesítménye! Ehhez nyisson meg egy Microsoft programot, majd a felső menüben érintse meg a elemetSúgó> Frissítések keresése.Módosítsa a frissítés módjátKézzel ellenőrizze

Legutóbbi hozzászólások