Az USB-meghajtók egyszerű titkosítása macOS-on

Tehát van néhány fájlja, amelyhez nem szeretné, hogy bárki hozzáférjen. A Mac már elég biztonságos, de mi történik, ha titkosítani akarja az USB-meghajtót?

Itt jön be a lemez titkosítása. Alapvetően biztonságban fogja tartani az USB-meghajtót azáltal, hogy titkosítja a rajta lévő adatokat, és jelszóra van szükség a hozzáféréshez.

Lehet, hogy nem tudja ezt, de a macOS valójában néhány beépített USB-titkosítási funkcióval rendelkezik, amelyek a szoftverébe vannak sütve - lehetővé téve az USB-meghajtók és más adathordozók titkosítását és visszafejtését menet közben. Így használhatja őket.

A Finder segítségével titkosíthatja az USB-meghajtókat MacBook-on

A macOS Mojave-tól kezdve a Finder segítségével könnyedén titkosíthatja és visszafejtheti az általános tömeges tárolóeszközöket.

Ez XTS-AES titkosítást használ, amely azonos típusú titkosítás, amelyet a macOS FileVault 2 rendszer használ. Ne feledje, hogy a Finder használata egy hüvelykujj-meghajtó titkosításához korlátozza a használatát a macOS-ra. A rajta lévő adatokhoz nem férhet hozzá Windows vagy Linux gépen.

Ha a titkosítani kívánt USB-meghajtót megfelelően formázta, a folyamat csak néhány kattintást igényel.
 • Csatlakoztassa a hüvelykujj-meghajtót vagy az általános adathordozót a Mac-hez.
 • Nyissa meg a keresőt.
 • Kattintson a jobb gombbal a bal oldali sávban található hüvelykujj-meghajtóra. A Helyek alatt lesz
 • Kattintson a Titkosítás “(a háttértár meghajtó neve)” elemre. Ha nem látja ezt a lehetőséget, ugorjon az alábbi megjegyzésre.
 • A Finder most arra kéri, hogy adjon meg egy jelszót és egy tippet. Ezt fogják használni a hüvelykujj-meghajtón lévő adatok eléréséhez - ezért ne veszítse el!
 • Amikor mindez be van írva, kattintson a Lemez titkosítása elemre.
Írjon be egy jelszót (és egy tippet, ha szeretné). De ne feledje, hogy ezt a jelszót nem tudja helyreállítani vagy visszaállítani.

Ezután a Finder titkosítja a hüvelykujj-meghajtót. Attól függően, hogy mennyi adat van rajta, a folyamat eltarthat egy ideig.

A meghajtó tartalmának eléréséhez be kell írnia a korábban létrehozott jelszót. A jelszó alaphelyzetbe állítására nincs mód, ezért feltétlenül írja be biztonságos helyre, vagy használjon jelszókezelő platformot.

Jegyzet: Ha nem látja a Titkosítás lehetőséget, amikor a jobb egérgombbal rákattint a hüvelykujj-meghajtóra, az azt jelenti, hogy az USB-tárolóeszköz nem megfelelő formátumú a bekapcsolt macOS-titkosítás használatához. A meghajtó titkosításához a következő módszert kell használnia.

Használja a Disk Utility alkalmazást a macOS-on az USB-meghajtók titkosításához

Amint kitértünk rá, ha nem látja a Titkosítás opciót, ez azt jelenti, hogy az USB-eszközt nem formázta GUID partíciótérképpel - ez a Finder titkosítás követelménye.

A titkosítási lehetőség megszerzéséhez törölnie kell a hüvelykujj-meghajtót, majd a Lemez segédprogramban kell titkosítania. Természetesen feltétlenül másolja át az összes adatot az USB-meghajtóról biztonságos helyre. A Mac belső lemezének valahol jó lehetőség. Miután az adatok valahol biztonságban vannak, folytathatja a flash meghajtó tényleges törlését és titkosítását.

A Lemez segédprogramban kattintson a Törlés gombra. Ezután állítsa a sémát GUID partíciós térképre, és a Formátumot Mac OS Extended (Naplózott) értékre.
 • Nyissa meg a Lemez segédprogramot. Megtalálja Alkalmazások -> Segédprogramok a Finderben vagy a Segédprogramok mappa a Launchpad-ban.
 • A felső Lemez segédprogram menüsorban kattintson a gombra Kilátás.
 • Most válassza ki a Összes eszköz megjelenítése lehetőség, hogy ellenőrizze, ha még nincs bejelölve.
 • Válassza ki az USB-meghajtót a bal oldali sávból. Győződjön meg arról, hogy a legfelső lehetőségre kattint, és nem az alábbiakban felsorolt ​​eszköznevekre.
 • Kattints a Törli opciót a Lemez segédprogram eszköztáron.
 • Adjon új nevet USB-meghajtójának.
 • Alatt Rendszer menüben ellenőrizze, hogy rendelkezik-e GUID partíciós térkép kiválasztott. Ezt a Formátum kiválasztása előtt módosítania kell. Amivel eljuthatunk ...
 • A Formátum menüben válassza a lehetőséget Mac OS Extended (naplózott, titkosított).
Ügyeljen arra, hogy ne veszítse el ezt a jelszót. Nem tudja visszaállítani vagy helyreállítani - és adatai elveszhetnek.

Innen a rendszer kéri a jelszó megadását és a tippeket. A Finder módszerhez hasonlóan ezt is biztonságos helyen szeretné tartani, mert nincs lehetőség a visszaállítására. Ha végzett, kattintson a Törlés gombra.

Ha mindent elmondott és kész, másolja vissza az összes adatot, amely eredetileg a hüvelykujj-meghajtón volt, a biztonságos helyről. Miután a meghajtón van, automatikusan titkosítva és jelszóval védve lesz.

Alternatív módszer

Alternatív megoldásként beállíthatja a Formátumot Mac OS Extended (Naplózott) és a Sémát GUID partíciós térképre is. Ez nem titkosítja az USB-meghajtót a Lemez segédprogramban, de lehetővé teszi az egyszerű Finder módszerrel történő titkosítását.

Ez lehet az előnyben részesített lehetőség, ha nem akarja azonnal elkötelezni magát egy titkosított meghajtó és jelszó mellett, de később szeretné megtalálni a tároló adathordozót útközben a Finder használatával.

USB meghajtótitkosítás, amely Windows PC-vel és Mac-szel működik

Ha titkosított meghajtókra van szüksége egy Windows vagy PC gépen, akkor a fent leírt módszerek nem működnek. Használnia kell egy harmadik féltől származó titkosító alkalmazást.

A fenti két módszer biztosítja, hogy az Ön adatai biztonságosak és védettek legyenek, bármi is történjen. De természetesen csak a macOS eszközökön fognak működni. A Mac OS Extended formátum ugyanis a nevéhez hűen csak az Apple számítógépeivel kompatibilis.

Ha Windows PC-ről vagy Linux-gépről kell hozzáférnie adataihoz, akkor egy harmadik féltől származó titkosítási megoldást kell választania. Néhány kiváló minőségű lehetőség a DiskCryptor és a VeraCrypt.

Mindkettő teljesen szabadon használható és nyílt forráskódú, de nem spórolnak a titkosítási minőséggel. Valójában mindkét alkalmazás számos különféle titkosítási lehetőséget kínál - például AES, Twofish és Serpent.

Nem tévedhet egyik sem. Mindkettőjük használata is meglehetősen egyszerű, ezért tartózkodni fogunk a használatukkal történő titkosítással kapcsolatos részletes útmutatásoktól. Csak győződjön meg róla, hogy titkosítja a meghajtót egy Windows- vagy Linux-kompatibilis formátummal, például FAT32-vel.

További információért látogasson el a megfelelő webhelyekre.

Ha USB-meghajtókat használ információk hordozására, mindig célszerű titkosítani a meghajtót, hogy a magánélet és a biztonság védve legyen, ha elveszíti a meghajtót. Ez különösen igaz, ha hüvelykujj-meghajtót használ személyes fényképek vagy szerződéses dokumentumok stb. Tárolásához. Reméljük, hogy hasznosnak találja ezeket a tippeket. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van velünk.

Legutóbbi hozzászólások