Mi a teendő egy törött iPhone képernyővel? Rengeteg lehetőség van

Az iPhone vásárlása, még egy régebbi generációs kézibeszélő sem olcsó, mivel a legújabb modellek egy része most meghaladja az 1000 dollárt. Ez a költség jelentősen megemelkedhet, ha véletlenül betörik a képernyőt. És igen, ez könnyen megtörténhet, ha nincs tok a telefonon.

Ha az iPhone kijelzője elromlik, a következőket kell tennie.

Összefüggő:

  • Az Apple 2019-es iPhone felállása: Három modell, Face ID 2, kétoldalú töltés és továbbfejlesztett technika
  • Hogyan másolhat zenét a Mac-ről az új iPhone-ra
  • Az AppleCare + most opcionális veszteség- és lopásvédelemmel rendelkezik

Fektessen be az AppleCare + programba iPhone-jához

Az elektronikára vonatkozó garanciák gyakran legjobbak. Az iPhone készülékekről azonban jó ötlet az AppleCare + garancia megszerzése a vásárláskor, különösen, ha belegondolunk, hogy mit kell fizetni nélküle.

Az AppleCare + aranyat ér, ha törött iPhone-képernyőkről van szó.

Ha törött az iPhone képernyője, és van AppleCare +, a javítási költség 29 dollár. Garancia nélkül ez a szám az iPhone típusától függően akár 279 USD-t is megugorhat. (Egyéb hardveres károk 99 dollárba kerülnek az AppleCare + javításával, és óriási 549 dollárba kerülnek.)

Szerencsére az Apple sokkal könnyebbé tette az AppleCare + megvásárlását új iOS-eszközeihez, beleértve az iPhone-t és az iPad-et is. A teljes összeget az iPhone vásárlásának első 60 napján kifizetheti, vagy havonta fizethet. Az AppleCare + alkalmazással az egyéves korlátozott jótállása két évvel meghosszabbodik, és ingyenes technikai támogatást tartalmaz. A minden iPhone-hoz kapott korlátozott garancia nem fedezi a képernyő károsodását.

  • IPhone 7 és 8 esetén: 129 dollár az AppleCare + -hoz, 199 dollár az AppleCare + lopáshoz és veszteséghez
  • iPhone 7 Plus és 8 Plus: 149 dollár az AppleCare + -hoz, 249 dollár az AppleCare + -hoz lopással és veszteséggel
  • IPhone XS és XS Max esetén: 199 dollár az AppleCare + -hoz, 299 dollár az AppleCare + -hoz lopással és veszteséggel
  • iPhone XR: 149 dollár az AppleCare + -hoz, 249 dollár az AppleCare + lopáshoz és veszteséghez

A sérült iPhone képernyőjének javítása

Ha az iPhone képernyője törött, akkor jó néhány lehetőség áll rendelkezésre.

Mi a kár?

A képernyő károsodásának sokféle formája van. Előfordulhat, hogy az iPhone kijelzője széttörik, ebben az esetben nem tudja használni az eszközét, vagy csak egy hajszál karcolású. Ha ez utóbbi, akkor vigye el iPhone-ját egy Apple kiskereskedőbe javításra - még akkor is, ha nincs AppleCare +.

Néha, de természetesen nem mindig, az Apple ingyen kicseréli a képernyőt, ha kisebb javításról van szó. Bármilyen javítás előtt tájékoztatják a költségeket.

Időpont egyeztetés az Apple-lel.

Az Apple a legtöbbet felszámítja a javításokért, ha nincs AppleCare + szerződése.

Ha rendelkezik AppleCare + programmal, nincs oka annak, hogy ne javítsa telefonját az anyahajó. Vagy időpontot egyeztethet a helyi Apple kiskereskedelmi üzletben, vagy elküldheti telefonját javításra. Ez utóbbi kiválasztásakor egy hétbe telhet, vagy az iPhone visszaküldése. Ha úgy dönt, hogy a képernyőjét kiskereskedésben vagy hivatalos szolgáltatónál javítják, akkor általában ugyanazon a napon javítják ki.

A különféle lehetőségek közül az Apple a legtöbbet felszámítja a javításokért, ha nincs AppleCare + szerződése. Ezzel szemben szinte biztosan ez a legolcsóbb lehetőség, ha megvan a garancia. Ettől függetlenül a vállalat kitart munkája mellett, ha a jövőben probléma merül fel.

Időpontot ütemezhet az Apple Support alkalmazáson keresztül vagy az Apple Support webhelyén.

A sérült iPhone-képernyőhöz használjon külső gyártót.

2017 elejéig egy harmadik féltől származó kereskedő javítása az iPhone képernyőjén felmondta az eszköz teljes garanciáját. Ez már nem így van az Apple kiskereskedelmi üzleteknél, és az engedélyezett szolgáltatók most már elfogadhatják azokat a kézibeszélőket javításra, amelyeken telepítve van egy harmadik fél kijelzője.

Kéne? Korábban elkerültem volna a harmadik féltől származó iPhone képernyőjavítás ajánlását. Most azonban, hogy az Apple álláspontja megváltozott, nyitottabb vagyok erre.

Néhány évvel ezelőtt meg kellett javítani a telefonom képernyőjét, és azt terveztem, hogy a helyi Apple kiskereskedelmi üzletben végezzük el. Sajnos nem vásároltam az eszközhöz AppleCare + szolgáltatást, így a munka körülbelül 150 dollárba került. Mivel a javítás várakozási ideje meghaladta a két órát, végül a képernyőt kicseréltem ugyanabban a bevásárlóközpontban található kioszkban, közvetlenül az Apple kiskereskedelmi üzlet mellett.

Örültem az általuk nyújtott szolgáltatásnak, és végül 30 dollár körül spóroltam. Az új képernyő ugyanúgy nézett ki, mint amelyet kicserélt, és a tulajdonlás utolsó három hónapjában nem tapasztaltam problémákat sem a képernyővel, sem magával az iPhone-nal.

Ennek ellenére ne feledje, hogy a csere képernyő minősége változó. Más szóval, ha hihetetlen üzletnek hangzik, ne vegye.

Postai szolgáltatások

Ha az iPhone megsérült vagy elromlott, elküldheti javítás céljából.

Az iResQ-hoz hasonló vállalatok az utóbbi években népszerűvé váltak azáltal, hogy postai úton történő javítási szolgáltatásokat kínálnak az elektronikához. Ezek a vállalatok általában kevesebbet számítanak fel, mint az Apple (amikor nincs garancia), és érdemes megfontolni őket. Amikor eldönti, hogy ezt az utat választja-e, feltétlenül beszélje meg az árat, mennyi ideig tart, és hogy a munkához tartozik-e garancia. Ezenkívül adjon hozzá biztosítást a szállítmányához, ha azt nem a cég nyújtja.

Azt is meg kell tudni, hogy hol történik a javítás. A helytől függően késhet a szállítás.

Próbálja ki azokat a vállalatokat, amelyek otthon javítanak.

Az olyan vállalatok, mint a Puls, otthoni javítás kényelmét kínálják.

Az olyan vállalatok, mint a Puls, otthoni javítást kínálnak az elektronikához, például az iPhone készülékekhez. Ezek a szolgáltatások helyenként változnak, beleértve az árakat is. A Puls igazolja, hogy technikusait „gondosan megvizsgálják és átvizsgálják”. További információért forduljon hozzájuk.

Természetesen ennek a megközelítésnek az az előnye, hogy a technikus hozzád fordul. Ráadásul nincs várakozási idő, vagyis nem marad sokáig telefonja nélkül.

Ne csináld ezt te magad!

Saját iPhone képernyőjének cseréje nem ajánlott, mivel a folyamat az évek során sokkal nehezebbé vált. A kényes folyamat magában foglal egy speciális eszközt, valamint a telefon belsejében található apró alkatrészek és kábelek eltávolítását. Ha hibázik, akkor a telefonja nem fog működni, és még mindig javítani kell!

Alsó vonal: Ne csináld ezt te magad.

Egy utolsó szó…

Mielőtt megjavítaná iPhone készülékét, az Apple javasolja az adatok biztonsági mentését (ha lehetséges) az iCloud használatával. Ezenkívül az iOS-eszköz kiszolgálásához ideiglenesen ki kell kapcsolni az iPhone keresése funkciót. Győződjön meg arról is, hogy a legújabb iOS-verziót használja-e.

Kit használ az iPhone javításához? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben.

Legutóbbi hozzászólások