A Spotlight vagy a Search nem működik iPhone vagy iPad készülékén?

Sokan tapasztalták, hogy a Spotlight vagy a Search nem működik iPhone vagy iPad készülékükön. Ez a probléma gyakran új eszközre történő frissítés vagy az operációs szoftver frissítése után kezdődik. Spotlight vagy Search nélkül nehezebb megtalálni azt, amit keres az eszközén.

Az iPhone vagy iPad eszközének Spotlight vagy Search funkciója hatékony eszköz. Segítségével gyorsan megtalálhatja a névjegyeket, üzeneteket, alkalmazásokat és egyéb tartalmakat a készülékről. Húzza lefelé a kezdőképernyőről, vagy csúsztassa jobbra az Értesítési központból a hozzáféréshez. Akár az interneten is kereshet!

Ha a Spotlight vagy a keresés leállt az iPhone vagy iPad eszközön, használja a bejegyzésben szereplő tippeket a javításhoz.

  • Zárjon be minden alkalmazást, és indítsa újra
  • Frissítse iOS vagy iPadOS rendszerét
  • Ideiglenesen módosítsa az eszköz nyelvét
  • Kapcsolja ki a Siri javaslatokat és a tanulást
  • Próbálja meg eltávolítani a Parancsikonok modult a kezdőképernyőről

Miért nem működik a Spotlight vagy a Search az iPhone -mon?

A Spotlight vagy a Search problémának két oka lehet: hardver és szoftver.

Ha régebbi eszközzel rendelkezik, a processzor nehezen tud lépést tartani az új szoftverkiadásokkal. Az Apple általában leállítja a szoftverfrissítések licencelését a régebbi eszközökhöz. De akkor is előfordulhat, hogy az iPhone lassul, még akkor is, ha még mindig tudja frissíteni.

Előfordulhat, hogy a Spotlight vagy a Search szoftver- vagy hardverproblémák miatt nem működik.

Gyakrabban a Spotlight vagy a Search funkció leáll egy szoftverprobléma miatt. Ez lehet egy hiba az iOS vagy iPadOS rendszerben, amelyet az Apple-nek javítania kell. Vagy különösen a készülék szoftverével lehet probléma.

Bármi is legyen az oka, kijavíthatja a Spotlight vagy a Search problémákat az ebben a bejegyzésben található hibaelhárítási megoldásokkal.

Előfordulhat, hogy a Spotlight vagy a Search szolgáltatásnak frissítenie kell a tartalmát

Amikor frissíti iPhone vagy iPad készülékét, az új eszköznek indexelnie kell az összes tartalmat, mielőtt megjelenik a keresési eredmények között. Ez néha néhány napot igénybe vesz. Ebben az időszakban a lehető legnagyobb mértékben hagyja csatlakoztatva iPhone vagy iPad készülékét.

Az új iPhone-ra való frissítés után a Spotlight vagy a Search működése eltarthat egy ideig.

Előfordulhat, hogy a szoftver frissítése után készülékének újra indexelnie kell az adatait. Győződjön meg róla, hogy eltöltött néhány napot, mielőtt az alábbi lépésekkel megoldja a mögöttes problémákat.

Hogyan javíthatom a Spotlight vagy a Search funkciót, amely nem működik az iPhone-on?

Az alábbiakban ismertetett lépésekkel végezheti el a Spotlight vagy a keresés problémáinak elhárítását iOS vagy iPadOS rendszerben. Minden lépés után tesztelje újra készülékét, hogy ellenőrizze, működik-e a Spotlight vagy a Search funkció. És tudassa velünk a megjegyzésekben, hogy mi javítja ki az Ön számára!

1. Zárjon be minden alkalmazást, és indítsa újra készülékét

Ezt kell először kipróbálni, ha bármi leáll az iPhone vagy iPad eszközön. Húzza ujját felfelé a képernyő aljától, vagy kattintson duplán a Kezdőlap gombra, majd a bezáráshoz csúsztassa el minden alkalmazást a képernyő tetejéről.

Csúsztassa a kikapcsoláshoz, amikor a képernyőn megjelenő üzenet kéri.

Miután bezárta az összes alkalmazást, nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés gombot bármelyik hangerőgomb segítségével. Csúsztassa az iPhone vagy iPad kikapcsolásához, majd várjon legalább 30 másodpercet, mielőtt újraindítaná.

2. Frissítsen az iOS vagy iPadOS legújabb kiadására

Sokszor egy olyan probléma, mint a Spotlight vagy a Search nem működik, az iPhone vagy iPad szoftverhibáinak következménye. Amikor ez megtörténik, az Apple végül új frissítéseket bocsát ki a hibák javításához. Csak meg kell várnia a frissítést.

Telepítse a legújabb szoftvert, hogy kihasználhassa a hibajavításokat.

Ügyeljen arra, hogy frissítse készülékét az iOS vagy iPadOS legújabb verziójára, hogy megkapja a legfrissebb javításokat. Csatlakoztassa iPhone vagy iPad készülékét működő internetkapcsolathoz, majd menjen Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés.

3. Ideiglenesen változtassa meg a készülék nyelvét

Ez furcsának tűnik, de sok, ezzel a problémával küzdő ember számára hatékony megoldásnak bizonyult. Ideiglenesen változtassa meg az iPhone vagy iPad nyelvét, majd változtassa meg újra.

Ehhez menjen a Beállítások> Általános> Nyelv és régió. Ha a nyelve angolra van állítva, váltson másik angol nyelvű régióra, például Ausztráliára, Kanadára vagy az Egyesült Királyságra.

Átmenetileg váltson másik iPhone vagy iPad nyelvre.

A nyelv megváltoztatása után csúsztassa ujját felfelé a képernyő aljáról, vagy kattintson duplán a Kezdőlap gombra, és zárja be a Beállítások alkalmazást. Ezután állítsa vissza a normál nyelvre.

4. Kapcsolja ki a Spotlight vagy az egyes alkalmazások keresését

Lehetséges, hogy a Spotlight vagy a Search elindításával ki- és bekapcsolhatja azt. Ehhez tegye ezt eszközén minden egyes alkalmazáshoz a következővel: Beállítások> Siri és keresés. Koppintson az alkalmazásnevekre a képernyő alján, és kapcsolja ki az összes következő gombot:

  • Tanuljon ebből az alkalmazásból
  • Megjelenítés a Keresésben
  • Javasoljon parancsikonokat
  • App megjelenítése
  • A Siri javaslatok megjelenítése

Miután mindent kikapcsolott, próbálkozzon újra a Spotlight vagy a Search funkcióval. Ezután térjen vissza a Siri & Search beállításokat, és kapcsolja be a fenti lehetőségeket néhány alkalmazáshoz. Tesztelje a Spotlight alkalmazást, majd kapcsoljon be több alkalmazást és ismételje meg.

Ha régebbi eszközzel rendelkezik, érdemes a Spotlight vagy a Search alkalmazást csak a fontos alkalmazásokra korlátoznia.

5. Távolítsa el a Parancsikonok widgeteket a kezdőképernyőről

Csúsztassa a Parancsikonok widgetet az Eltávolítás gomb megjelenítéséhez.

A hivatkozások nagyszerű eszköz új funkciók hozzáadásához iPhone vagy iPad készülékéhez. Különösen, ha ezeket a parancsikonokat a Kezdőképernyő modullal használja.

Sajnos néhány felhasználó úgy találta, hogy ez a widget miatt a Spotlight vagy a Search nem működik. Kapcsolja ki, hátha segít. Menjen a kezdőképernyőre, és csúsztassa jobbra az ujjait a widgetek megtekintéséhez. Görgessen az aljára, és koppintson a ikonra Szerkesztés, majd távolítsa el Parancsikonok.

6. Törölje és állítsa vissza a készüléket számítógép segítségével

Az iPhone azt mondja, hogy helyreállítási módban csatlakoztassa a számítógéphez.

Minden egyéb hiányossággal megoldhatja az iPhone vagy iPad eszköz legtöbb problémáját a szoftver újratelepítésével és biztonsági másolatból történő helyreállításával. Javasoljuk, hogy ezt számítógéppel tegye meg. Ellenkező esetben az iPhone vagy iPad nem telepíti megfelelően a szoftvert.

Mielőtt elkezdené, készítsen biztonsági másolatot iPhone vagy iPad készülékéről. Csatlakoztassa a számítógéphez, és válassza a lehetőséget Készítsen biztonsági másolatot most az iTunes vagy a Finder alkalmazásban. Ezután kövesse ezeket az utasításokat, hogy készülékét helyreállítási módba állítsa.

Válassza a lehetőséget Biztonsági mentés visszaállítása a Finderben vagy az iTunes alkalmazásban, és válassza ki az imént készített biztonsági másolatot. Lehet, hogy egy kis időbe telik, amíg mindent helyreállít iPhone-ján vagy iPadjén, de a Spotlight vagy a Search működése után újra működnie kell.

Hasznosnak találta ezeket a tippeket?

Visszajelzéseit és észrevételeit felhasználva folyamatosan frissítjük bejegyzéseinket, még jobbá téve azokat a jövő olvasói számára. A Spotlight vagy a Search még mindig nem működik iPhone vagy iPad készülékén? Vagy valamelyik javaslatunk segített megoldani?

Kérjük, ossza meg tapasztalatait a megjegyzésekben!

Legutóbbi hozzászólások