Hogyan tilthatom le a fotófolyamomat, az iCloud fotókönyvtárat a média elvesztése nélkül

Az Apple számos módszerrel rendelkezik a felhasználók számára a képek megosztására vagy tárolására a felhőn keresztül. Ez természetesen hasznos módja annak, hogy a média állandó példányait ne az eszközén, hanem máshol is megőrizze.

De mi történik, ha véletlenül kikapcsolja vagy letiltja ezen funkciók egyikét - törlődnek a fotói? A rövid válasz: valószínűleg nem, de néhány dolgot szem előtt kell tartani.

A következőket kell tudnia az iCloud Photo Sharing, a My Photo Stream és az iCloud Photo Library letiltásáról anélkül, hogy bármelyik kép vagy videó feledésbe merülne.

iCloud-fotómegosztás

Az iCloud Photo Sharing egy praktikus módszer a fényképek és videók egyszerű megosztásához másokkal.

Létrehozhat egy megosztott fényképalbumot, és meghívhat más embereket, akik megtekinthetik és szerkeszthetik az albumot. Technikailag nem felhőalapú tárolási szolgáltatás, de hasonló módon működik.

ÖSSZEFÜGGŐ:

  • Az iCloud biztonsági mentése külső meghajtóra
  • Fotók letöltése az iCloudról a Thumb Drive-ba
  • Minden az új iCloud üzenetszinkronizálási funkciókról

De vannak bizonyos aggályok a funkció letiltásával vagy egy megosztott fényképalbum törlésével kapcsolatban.

Hogyan lehet letiltani anélkül, hogy bármit is elveszítenénk

Általában a megosztott fotóalbumhoz felvett fotók vagy videók továbbra is az eszközön maradnak. Emiatt könnyedén letilthat egy funkciót anélkül, hogy elveszítené saját tartalmát.

De a fényképeket törli más felhasználók eszközeiről, akik hozzáférnek egy megosztott albumhoz, ha törli azt.

Ismét senki sem veszít semmit az elsődleges eszközén. De ezt érdemes szem előtt tartani, ha egy barát töröl egy megtartani kívánt fényképet, vagy fordítva.

Saját fotófolyam

Az Apple My Photo Stream egy felhőalapú platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az egyik eszközről készített fotókat az ökoszisztémájukban másoknak tolják.

Vannak azonban korlátai. Például a My Photo Stream csak képeket szinkronizál - videókat vagy akár Élő fotókat sem.

Hasonlóképpen, a My Photo Stream is csak a legfrissebb 1000 képet helyezi más eszközökre.

Mivel a felhasználó különféle Apple-termékeiből fényképeket készít, van némi mozgástér a funkció letiltásához képek törlése nélkül.

Hogyan lehet letiltani anélkül, hogy bármit is elveszítenénk

Ha letiltja a Saját fotófolyamot, akkor az eltávolítja a szinkronizált fotókat az éppen használt eszközről.

A platform azonban nem törli automatikusan ezeket a képeket. Továbbra is azokon az eszközökön lesznek, amelyek feltöltették őket a My Photo Streambe.

Ha MacOS-t használ, akkor még van lehetőség a My Photo Stream képeinek másolatának a helyi meghajtóra történő mentésére is. Csak menj Fotók -> Beállítások -> iCloud és ellenőrizze a Saját fotófolyam négyzetet az összes kép helyi mentéséhez.

iCloud Photo Library

Végül az iCloud Photo Library valószínűleg a legteljesebb platform a fényképek felhőben történő tárolására.

Ha engedélyezve van, a funkció automatikusan tárolja az iCloudban készített összes fényképet és videót.

Ez megkönnyíti a különféle médiatartalmakhoz való hozzáférést a teljes Apple ökoszisztémán keresztül. De problémákat okoz, ha valaha is le akarja tiltani az iCloud Photo Library-t.

Hogyan lehet letiltani anélkül, hogy bármit is elveszítenénk

Ezen lehetőségek közül a felhasználóknak olyan problémákat okozhat, hogy az adathordozókat az iCloud Fotókönyvtárban törlik a legtöbbször.

Ennek oka az iCloud Photo Library optimalizálása. Ha be van kapcsolva az opcionális optimalizálás iPhone Storage, az Apple törli az iPhone készülékéről a felhőben szinkronizált teljes felbontású képeket és videókat.

Ezután ezeket a képeket és videókat kicseréli olyan indexképekre, amelyek előnézetet kínálnak Önnek - de nem maguk a tartalmak.

Továbbá, amikor letiltja az iCloud Photo Library alkalmazást egy Apple terméken, a két felszólítás egyikét kapja: Eltávolítás az iPhone készülékről vagy Fotók és videók letöltése.

Az első opció kiválasztásával az összes nem optimalizált fénykép és videó törlődik az eszközről.

Természetesen előfordulhat, hogy nem vesznek el örökre. Visszaszerezheti őket a felhőből, ha bekapcsolja az iCloud Photo Library programot két opcionális beállítás engedélyezésével: Töltse le és őrizze meg az eredeti dokumentumokat.

Attól függően, hogy mennyi tartalma van a felhőben, ez sok helyet foglalhat el eszközén. Mielőtt ezt megtenné, győződjön meg róla, hogy iPhone-ján, iPad-jén vagy Mac-jén rengeteg hely van.

További megfontolás

Az Apple hihetetlenül valószínűleg nem veszít el egyetlen olyan fényképet vagy videót sem, amelyet az iCloud tárol. Hasonlóképpen elég valószínűtlen, hogy az iCloud valaha is hasra fog menni.

Ennek ellenére okos, ha egy képből vagy videóból egynél több példány van, amely különösen szentimentális vagy fontos az Ön számára.

Kövesse útmutatónkat az iCloud-fájlok archivált biztonsági másolatainak létrehozásáról, hogy hármas védelmet nyújtson. Soha nem lehet túl óvatos a pótolhatatlan dolgokkal kapcsolatban.

Legutóbbi hozzászólások