Hogyan lehet leminősíteni a macOS Mojave-ról a macOS High Sierra-ra

Letöltötted a macOS Mojave programot, és kipróbáltad! Valamilyen oknál fogva úgy döntött, hogy a MacOS Mojave-ról a macOS High Sierra vagy korábbi macOS verziókra vált.

Ez a rövid útmutató bemutatja, hogyan lehet a MacOS Mojave-ról korábbi MacOS-verziókra váltani.

A macOS Mojave-ról történő leminősítéshez végigmegyünk az 5 alapvető lépésen. Ezek:

 • A MacBook biztonsági mentése
 • Bootolható USB telepítő lemez létrehozása
 • A macOS Mojave telepítésének törlése
 • Új macOS verzió telepítése a MacBook-ra
 • A telepítés ellenőrzése

ÖSSZEFÜGGŐ

  Készítsen biztonsági másolatot a MacBookról, mielőtt a MacOS leminősítésre kerülne

  Mielőtt megpróbálna leminősíteni a macOS Mojave-ról, mindenképpen készítsen biztonsági másolatot a Mac-ről. Ha az iCloud Drive-ot használja dokumentumok vagy mappák tárolására, győződjön meg arról, hogy megfelelően szinkronizálták őket, hogy ne veszítsen el egy folyamatban lévő dokumentumot.

  Biztonsági másolatot készítünk adatainkról, arra az esetre, ha valami rosszul történne a leminősítési folyamat során. Biztonsági másolattal továbbra is helyreállíthatja adatait, bármi is legyen. Mivel a leminősítési folyamat magában foglalja a Mac indító meghajtójának törlését, feltétlenül készítsen biztonsági másolatot a Mac összes információjáról.

  A Time Machine-t használjuk a biztonsági mentések elvégzéséhez, és ez nagyon egyszerű. Itt van egy alternatív módszer a MacBook gyors mentésére.

  Nem készít rendszeres biztonsági másolatot?

  Ha nem készít rendszeres biztonsági másolatot a Time Machine-en keresztül, és nem áll rendelkezésre a TM biztonsági másolat a MacOS verziójához, amelyre leminősít, a leminősítés után csak egyes fájlok és mappák fájl-visszaállítását hajthatja végre.

  Nem lehet teljes lemez-visszaállítást végrehajtani a MacOS Mojave-ban vagy bármely olyan macOS-verzióból létrehozott Time Machine biztonsági mentésből, amelyről leminősít. Ha megpróbálja visszaállítani a MacOS újabb verziójával készített biztonsági másolatot, akkor a MacOS ezt a verzióját is telepíti - ezzel legyőzve a leminősítési folyamatot.

  Ha az előző macOS verzióból elérhető egy régebbi biztonsági másolat, akkor a régebbi biztonsági mentéssel visszaállíthatja. Ezután állítsa vissza a régebbi biztonsági mentésből hiányzó fájlokat.

  Töltse le a macOS Installer alkalmazást

  Indítható telepítő létrehozásához le kell töltenie a macOS telepítőfájlját a Mac számítógépére. Szüksége van a macOS telepítőjének egy példányára, hogy visszalépjen a macOS Mojave programból.

  Előfordulhat, hogy a telepítőfájl már megtalálható a Mac számítógépén az Applications mappában egyetlen Install fájlként, például Telepítse a macOS High Sierra alkalmazást.

  Ha a fájl még nincs a Mac számítógépén, keresse meg a telepíteni kívánt macOS-verziót a Mac App Store-ban (a macOS High Sierra esetében használja ezt a linket a Mac App Store-ba) vagy az Apple macOS-os letöltési webhelyén.

  Javasoljuk a legújabb kombinált frissítés letöltését a kívánt macOS-verzióhoz. Miután a telepítő befejezte a letöltést, hagyja abba a telepítőt ahelyett, hogy engedélyezné annak automatikus folytatását. Ellenőrizze, hogy a telepítőfájl az Applications mappában található-e - a Terminal parancs csak az Applications mappában keresi a macOS telepítőt.

  Példánkban a High Sierrát használjuk, de letöltheti a macOS Sierra vagy akár egy korábbi Mac OS X verziót.

  Hozzon létre egy USB bootolható telepítőt a macOS számára

  1. Helyezze az USB meghajtót az USB portba. Győződjön meg arról, hogy az USB-meghajtó kapacitása legalább 12-15 GB. A folyamat befejezéséhez rendszergazdaként is be kell jelentkeznie
  2. Írja le a Drive kötetnevét, amikor megjelenik a keresőben
  3. Ellenőrizze a meghajtó tartalmát, mert az törlődik, amikor bootolható meghajtót hoz létre
  4. Kattintson a Spotlight keresés elemre, és írja be a Terminál parancsot
  5. Indítsa el a Terminal segédprogramot a Spotlightból
  6. Ezután írja be a következő parancsot: sudo / Applications / Install \ macOS \ High \ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume / Volumes / USB_DRIVE_VOLUME_NAME –applicationpath / Applications / Install \ macOS \ High \ Sierra.app –nointeraction
  1. Ez a parancs törli az USB lemezt, megfelelően formázza, majd elkezdi másolni a telepítő fájlokat a lemezre
  2. Ennek befejezése 10–15 percet vesz igénybe, a Mac specifikációitól függően.
  3. A terminálon látnia kell a Teljes másolás üzenetet. Távolítsa el az USB-meghajtót a MacBook-ból.
  4. Ahogy a képen látható, a régi macOS verziót lecserélheti a választott macOS verzióra
  5. Használhatja ezt a terminálparancsot egy USB bootolható meghajtó létrehozásához is a macOS Mojave számára. Ez nagyon hasznos, ha úgy dönt, hogy a jövőben a macOS Mojave programmal dolgozik

  Nem érzi jól magát a terminál használatával?

  Ha nem kényelmesen használja a Terminal alkalmazást, akkor is készíthet indító telepítőt egy harmadik féltől származó alkalmazással, például a DiskMaker X segítségével.

  Törölje a macOS Mojave alkalmazást a MacBook-ból

  A MacBook törléséhez indítsa el a MacBook-ot helyreállítási módban.

  1. Kattintson> Újraindítás az Apple menüből
  2. nyomja meg és tartsa Command + R nyomva tartva az indítási hangot
  3. Miután a Macbook elindult helyreállítási módban, válassza aLemez segédprogram’Képernyőn, és nyomja meg a Folytatás gombot
  4. A bal oldali panelen válassza ki a Macbook indítólemezét, majd kattintson a gombra Törli
  5. A Formátum előugró menüben válassza a lehetőséget macOS Journaled vagyAPFS ha a Mac-en van egy szilárdtestalapú meghajtó
  6. Miután a törlési folyamat befejeződött, lépjen ki a Lemez segédprogramból

  Telepítse a macOS High Sierra vagy más macOS verziókat

  Ebben a lépésben az előző lépésben létrehozott USB-t használja egy régebbi macOS verzió újratelepítéséhez MacBook

  1. Csatlakoztassa az USB Installer meghajtót, amelyet létrehozott a MacBook-ba
  2. Indítsa újra a MacBook-ot, és nyomja meg a gombot Opciókulcs amikor újraindul
  3. Amikor megjelenik az Installer Disk, kattintson a gombra Telepítse a „macOS High Sierra” alkalmazást vagy a korábban letöltött macOS-verzió. (Kattintson a Lemez telepítése ikonra)
  4. Válassza a lehetőséget ‘MacOS telepítése’ és kattintson a folytatásra
  5. Amikor a rendszer kéri, válassza ki a fő MacBook Drive-ot, és folytassa a telepítést
  6. A telepítés befejezése után indítsa újra a MacBook-ot
  7. A telepítés befejezése után a Time Machine biztonsági másolataival állítsa vissza a fájlokat a MacBook-ra

  A Telepítő naplójának ellenőrzésével ellenőrizze, hogy a telepítés sikeresen befejeződött-e. A telepítési naplót a ’Telepítse a macOS High Sierra’ menüsorból érheti el, amikor az Ablakra kattint, és az Installer Log lehetőséget választja, vagy a Telepítő napló elindításához nyomja meg a Command és az L billentyűket.

  Választhatja az „Összes napló megjelenítése” lehetőséget, vagy összpontosíthat a „Hibák és haladás megjelenítése” elemre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a dolgok kóser-e a telepítés során. Az egyik hasznos tipp a naplófájl mentése, hogy azt felhasználva diagnosztizálhassa a hibákat.

  Ha valamilyen oknál fogva később a MacOS Mojave-ra történő frissítés mellett dönt, létrehozhat egy USB-telepítőt a fent leírtak szerint, vagy a macOS helyreállítása segítségével (a Command + Option + R a régebbi, 2011. július előtt felépített Mac-eknél az internetes helyreállítási folyamat megkezdéséhez) a MacOS újratelepítéséhez. Mojave a MacBookon

  Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a gyors oktatóanyagot. Kérjük, jelezze nekünk, ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van.

  Legutóbbi hozzászólások