Homályos videók, amikor iOS-ről Androidra küldenek? Ellenőrizze ezeket a tippeket

Nagy esély van arra, hogy néhány barátja vagy családja Android-eszközöket használjon - és ez problémákat okozhat a média küldésénél. Szerencsére vannak módok az elmosódott videók és képek megkerülésére, amikor médiát küldünk az iOS-ről az Android-ra.

Igazság szerint nincs tökéletes megoldás erre a problémára (azon kívül, hogy megpróbáljuk meggyőzni az Android-toting barátait, hogy váltsanak iOS-re). De van néhány megoldás, amelyet kipróbálhat.

A probléma

Androidos ismerőseid nem túloznak - az operációs rendszereken történő küldés homályos képeket eredményezhet.

Ha androidos ismerősei valaha panaszkodtak az általad elküldött videók és képek minőségére, csak tudd, hogy nem túloznak.

Valójában egy nagyon észrevehető minőségromlás tapasztalható, amikor tartalmat küldünk iOS-eszközről és Android-eszközre. Ez az elmosódottság nem annyira elterjedt, amikor médiát küld Androidról Androidra - és nem létezik, ha iPhone-ról iPhone-ra küldünk (feltéve, hogy az iMessage engedélyezve van).

Alapvetően mindez zöld buborékokból áll, szemben a kék buborékokkal. Mint valószínűleg tisztában van vele, a kék buborékok az Apple saját iMessage technológiáján alapulnak. A zöld buborékok a szokásos SMS-üzenetek.

Mivel az Android-eszközök nem tudják használni az iMessage alkalmazást, az Android-eszközökre küldött bármilyen videót vagy fényképet SMS-ben küldjük. A probléma a csoportos üzeneteket is sújtja. Ehhez csak egy Android-felhasználó szükséges egy szálon, hogy az összes üzenetet SMS-ben küldje el.

Ez azért történik, mert az iMessage hihetetlenül jól integrált és hatékony - az Apple kezeli az adatátvitelt egyik pontról a másikra. Miután küldött valamit SMS-ben, a szolgáltatója bekapcsolódik, és ezek az adatok borzasztóan tömörülnek.

Míg az adatok tömörítése az összes képet és videót érinti, általában a nagyobb vagy jó minőségű képeket érinti leginkább. A videók szintén erősen érintettek, és általában rendkívül homályosak és nézhetetlenek.

Néhány alternatíva

Mint említettük, az operációs rendszerek közötti adattömörítésnek nincs semmilyen módja. De ha van olyan tartalma, amelyet mindenképpen tisztességes minőségben kell elküldenie, van néhány jó megoldás.

Ezek többsége további lépést igényel a kép elküldésén túl. De ha a minőség inkább a prioritás, mint a kényelem, akkor ezek szilárd megoldások.

Küldjön iCloud-fotólinket

Nem mindenki rajong az iCloud Photo Linkért. De ha van előnye, akkor az nem fogja tömöríteni a videóidat nézhetetlen mértékben.

A tömörítetlen kép vagy videó elküldésének egyik legegyszerűbb módja egy másik felhasználó számára az iCloud-fotólink küldése. Az SMS-küldés helyett az iCloud Photo Link statikus URL-t hoz létre, amelyre bárki bármely eszközön rákattinthat és megtekintheti.

Az iCloud Photo Link küldéséhez egyszerűen lépjen a Fotók menübe, és válassza ki a küldeni kívánt képeket vagy videókat. Ezután koppintson a Lap megosztása ikonra, majd az iCloud Link másolása elemre - ezt a linket elküldi mindenkinek, akit csak akar.

Ne feledje, hogy ez az URL nincs adatvédelemmel védett. A link birtokában bárki megtekintheti. Tehát csak megbízható kapcsolattartóknak küldje el. Az iCloud Photo Link a múltban meglehetősen sok kritikát tapasztalt, amiért ügyetlen vagy megbízhatatlan - ha problémákat tapasztal, segítséget kérhet a hibaelhárítási útmutatónkból.

Használjon harmadik féltől származó üzenetküldő alkalmazást

Barátai és családtagjai valószínűleg már a Facebook Messengeren vannak. Használd ki.

A harmadik féltől származó üzenetküldő alkalmazás az egyik legkönnyebben elérhető megoldás, mert valószínűleg már használja is az egyiket. Olyan népszerű lehetőségekről beszélünk, mint a WhatsApp, a Facebook Messenger vagy a Signal.

Ezek az üzenetküldési szolgáltatások nem használnak SMS-t, így a fénykép és a videó minősége viszonylag érintetlen marad, amikor médiát küld.

Természetesen sok üzenetküldő alkalmazás korlátozza a fájlméretet. Tehát csak legyen tudatában annak, ha egy különösen nehézkes médiafájlt próbál küldeni.

A tartalom küldésének módja az Ön által használt pontos üzenetkezelő alkalmazástól függően változik, de általában elég egyszerű. Emiatt tartózkodunk minden mélyreható utasítás hozzáadásától.

Email

Az e-mail unalmas, biztos. De általában sokkal kevésbé fogja tömöríteni a képeket és videókat, mint SMS-ben küldeni.

Persze, az e-mail a dinoszauruszok korának relikviájának tűnik, de szilárd megoldás lehet az elmosódott képek vagy videók elkerülésére.

Az e-mailben elküldött média közel sem lesz tömörítve. Valójában sok e-mail kliens lehetővé teszi, hogy bármilyen típusú tartalmat küldjön eredeti, tömörítetlen formában. (Bár természetesen vannak kivételek.)

Tehát bár archaikusnak tűnhet, működik - még nagy mennyiségű videó vagy kép esetén is. Tehát indítsa el az e-mail klienst, válassza ki a kívánt médiatartalmat, és lője le az e-mailt.

Használjon harmadik féltől származó felhőtárolási szolgáltatást

A Dropbox megkönnyíti a stabil link létrehozását a platformon tárolt bármely videóhoz, képhez vagy fájlhoz.

A fent leírt módszerek elég jól működnek, a küldeni kívánt tartalom méretétől függően. De ha a videofájlja nagyobb a normálnál, érdemes lehet egy harmadik fél felhőtároló rendszerét választani.

Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, köztük a Dropbox és a Google Drive. E cikk alkalmazásában ragaszkodunk a Dropbox-hoz.

Amíg rendelkezik a Dropbox alkalmazással, viszonylag egyszerű médiafájlt hozzáadni a felhőtárhelyhez. Miután odaért, statikus linken elküldheti egy másik felhasználónak.

A címzett bármilyen eszközön megtekintheti és letöltheti ezt a linket. Ha ők is Dropbox-felhasználók, akkor a saját Dropbox-fiókjukra is elmenthetik.

Legutóbbi hozzászólások