iPhone eldobja a hívásokat az iOS 13 frissítése után? Íme néhány tipp

Úgy tűnik, hogy az Apple új iOS 13-as frissítése és pontszerű kiadásai sok iPhone esetében elhanyagolt hívási problémákat okoznak, csalódást és zavart okozva az Apple felhasználói körében.

Itt van minden, amit tudnia kell az elejtett hívások hibájáról, arról, hogy ez miért érintheti vagy sem, és hogyan hajtson végre néhány lépést a probléma megoldására.

Kövesse ezeket a gyors tippeket, hogy segítsen kijavítani, amikor az iPhone hívásai lemorzsolódnak az iOS 13 használatával

 • Távolítsa el iPhone készülékét a tokjából, indítson hívást, és nézze meg, hogy az eset okoz-e problémát a hívásokkal
 • Indítsa újra vagy kényszerítse újra a készüléket
 • Kapcsolja ki az ismeretlen hívók csendjét
 • Frissítsen a legújabb iOS-re
 • Ellenőrizze, hogy van-e szolgáltatói frissítés az eszközéhez
 • Vegye ki, majd helyezze vissza a SIM-kártyát
  • Tartós problémák esetén kérje meg a szolgáltatót, hogy adjon Önnek új SIM-kártyát (ha van ilyen), vagy utaljon át az eSIM szolgáltatásba kompatibilis iPhone-okon
 • Próbálja ki a WiFi hívást

Mit kell tudni a problémáról

Az iOS 13 első kiadása óta a felhasználók különféle problémákba ütköznek a Phone alkalmazással és a mobilkapcsolattal kapcsolatban. Az Apple későbbi pontkiadásai közül sok (iOS 13.1, 13.1.1 stb.) Megoldotta ezeket a problémákat.

De sok felhasználó jelentős problémákról számolt be a hívások elesésével. Úgy tűnt, hogy a probléma egyre rosszabbá vált az iOS 13.x + után. Ráadásul úgy tűnik, hogy az Apple legújabb iOS 13.2 szoftverfrissítése nem javította meg.

Nem világos, hogy ez a hiba hány felhasználót érint, de úgy tűnik, hogy az iPhone készülékeket érte el, függetlenül a modelljüktől vagy a hordozótól.

Láttunk már hibákat az iPhone SE-től az iPhone 11 Pro Max-ig. Amint azt korábban elmondtuk, úgy tűnik, hogy a felhasználó által használt szolgáltatónak sincs semmi köze hozzá. Ez azt jelzi, hogy szoftver alapú probléma.

Kinézetéből kiderül, hogy az iOS 13-nak és a pontkiadásainak hívás-lemorzsolódási problémája van.

Úgy tűnik, hogy a probléma súlyossága változó. Néhány felhasználó jelzi, hogy a mobil vétel gyengébb a normálnál, és a hívások gyakran csökkennek. Mások arra panaszkodnak, hogy a hiba „állandó”, és hogy a „gyakorlatilag az összes” hívás rövid idő után leesik.

Ha ez a kérdés nem érintette Önt, jó. A jelentések száma ellenére nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez nem érinti az összes iOS 13-at futtató iPhone-t. De az érintett felhasználók számára a probléma bosszantó - különösen azért, mert bosszantóan tartósnak tűnik.

Az Apple nem ismerte el a problémát, de valószínűleg tisztában van vele. Bár úgy tűnik, hogy az iOS 13.1.3 nem oldotta meg teljesen, a közelgő iOS-frissítés igen. Figyelje ezt. Addig megpróbálhatja saját maga elhárítani az iPhone készülékét.

A megszakadt hívások hibaelhárítása

Annak ellenére, hogy az Apple legújabb szoftverfrissítése nem enyhítette a problémát, van esély arra, hogy maga elhárítsa és elhárítsa. Próbálja ki ezeket a lépéseket.

Az alapok

A Repülő üzemmód be- és kikapcsolása letiltja a készülék összes antennáját, beleértve a mobil antennákat is.
 1. Távolítson el minden esetet vagy burkolatot. Előfordul, hogy az iPhone készülékeink tokjai vagy borítói akadályba ütköznek. Tehát vegye ki az iPhone készülékét a tokjából / fedeléből, majd futtasson néhány tesztet, felhívva az embereket és arra kérve az embereket, hogy hívjanak. Ha iPhone-ja nem tesz le hívást ezeken a teszteken, akkor valószínűleg esete okoz problémát.
 2. Újrakezd. Sok esetben a készülék egyszerű újraindítása vagy áramtalanítása elegendő a hibák vagy a hibás viselkedés kijavításához. Tehát javasoljuk, hogy ezzel kezdje.
 3. Frissítse iOS-jét. Mint mindig, azt is javasoljuk, hogy győződjön meg arról, hogy iPhone-ján a rendelkezésre álló legfrissebb szoftver fut. A következőre kattintva megnézheti, hogy van-e új iOS-frissítés Beállítások -> Általános -> Szoftverfrissítés.
 4. Próbáld ki Repülőgép üzemmód. Nyissa meg a Vezérlőközpontot, és ideiglenesen tiltsa le a mobil kapcsolatot a Repülőgép üzemmód bekapcsolásával. Várjon néhány percet, majd kapcsolja vissza.

Kapcsolja ki az Ismeretlen hívók elnémítása funkciót

Az iOS 13 rendszerű Telefon alkalmazás új lehetősége az Ismeretlen hívók elnémítása. Ez a funkció segít elkerülni, hogy olyan emberek, vállalkozások és telefonszámok kapjanak hívásokat, amelyeket nem ismer fel vagy ismer.

Ha az Ismeretlen hívók elnémítása lehetőségre kapcsol, akkor letiltja azokat a telefonszámokat, amelyeket korábban még soha nem hívtak, vagy azokat, amelyeket nem mentett a névjegyzékbe. Bármely telefonszám, amelyet előzőleg felvett a névjegyek közé, telefonált vagy sms-t küld, automatikusan átmegy, valamint az e-mailben elküldött telefonszámok.

Néhány ember azonban felfedezte, hogy ennek a funkciónak a kikapcsolása segített az elejtett hívások problémáiban, ezért adjon egy képet!

Ez az egyszerű iOS 13 funkció blokkol minden olyan számot, amely nem szerepel a Névjegyek, az Üzenetek vagy a Levelek között.

A kikapcsoláshoz lépjen a következőre: Beállítások> Telefon és kapcsolja ki az Ismeretlen hívók elnémítását.

Keressen egy szolgáltatói frissítést

A szolgáltató beállításainak frissítései kevéssé ismertek, de megoldhatnak néhány elesett hívási problémát.

Arra is van esély, hogy a Carrier Settings frissítésre van szükség ahhoz, hogy készüléke megfelelően működjön. A Carrier Settings frissítés nem a legismertebb iOS-szolgáltatás, de előfordulhat, hogy korábban látott róluk egy felugró párbeszédpanelt.

Ha meg szeretné tudni, hogy van-e elérhető Carrier Settings frissítés, és manuálisan telepítse, menjen a Beállítások -> Általános -> Névjegy menüpontra. Ha rendelkezésre áll frissítés, erről itt kell értesítést kapnia.

Vegye ki a SIM-kártyát

Vegye ki a SIM-kártyát, és tegye vissza. Lehet, hogy nem tesz semmit, de megér egy lövést.

Bár ez nem a legvalószínűbb, probléma lehet az iPhone SIM-kártyájával. Emiatt érdemes lehet kivenni és visszahelyezni.

Csak kapcsolja ki a készüléket, és keressen egy kis SIM-kártyát az iPhone oldalán. Szüksége lesz egy gemkapocsra vagy hasonló eszközre a kiugráshoz.

Ha a problémák továbbra is fennállnak a SIM-kártya újratelepítése után, kérje meg a szolgáltatót, hogy adjon Önnek új SIM-kártyát, vagy váltson az eSIM szolgáltatásra a fizikai SIM-kártya helyett!

Kísérletezzen a Wi-Fi hívásokkal

Nem világos, hogy a Wi-Fi hívás hatással van-e a lemondott hívásokra, ezért a saját futásteljesítmény változhat.

Egyes felhasználók problémákat jelentettek az iOS Wi-Fi hívás funkciójával kapcsolatban. Nem világos, hogy ez esetleg nem kapcsolódik-e közvetlenül a nem fogadott hívásokhoz. De lehetséges, hogy a funkcióval kapcsolatos hiba a mobiltelefon-kapcsolatának vicsorgását okozhatja.

Próbálja meg kezdeményezni és fogadni a Wi-Fi hívás funkció engedélyezett és letiltott funkcióit, hogy lássa, van-e változás. A beállítás be- vagy kikapcsolásához lépjen a Beállítások -> Telefon -> Wi-Fi hívás menüpontra.

Állítsa vissza a hálózati beállításokat

A hálózati beállítások visszaállítása megoldhatja a problémát. De ez is egyfajta fájdalom a Wi-Fi jelszavak újrabeállítása, a Bluetooth-eszközök újracsatlakoztatása stb.

Néhány felhasználó javított mobilkapcsolatról és kevesebb elhagyott hívásról számolt be hálózati beállításainak visszaállítása után. Ez valójában ajánlott hibaelhárítási lépés bármilyen típusú mobil-, Wi-Fi- vagy Bluetooth-probléma esetén.

Csak menjen a Beállítások -> Általános -> Visszaállítás elemre, és érintse meg a Hálózati beállítások visszaállítása elemet. Ne feledje, hogy újra csatlakoznia kell az összes Wi-Fi-hálózathoz, és lehet, hogy újra kell konfigurálnia bizonyos mobil- vagy VPN-beállításokat.

Hívja szolgáltatóját

Ha a probléma továbbra is fennáll, itt az ideje, hogy felhívja a szolgáltatót.

Ha a fenti hibaelhárítási tippek után továbbra is elesik a hívások száma, itt az ideje, hogy felhívja a szolgáltatót. A jelentős szoftverfrissítés után elhagyott hívások nem új keletűek. A múltban néhány felhasználó megoldotta a problémát azzal, hogy beszélt a szolgáltatójáról.

Először is kérdezze meg, hogy fiókja továbbra is aktív-e, és arról, hogy milyen kiesések vannak a környéken. Ha ez minden bebizonyosodik, akkor lehet, hogy fel kell kérnie a szolgáltatót, hogy állítsa vissza a mobilkapcsolatot a végéről.

A legrosszabb esetekben előfordulhat, hogy új SIM-kártyát kell küldenie. Ebben az esetben csak telepítés után frissítse a Carrier beállításait.

Legutóbbi hozzászólások