Hogyan szabadítsd fel az iCloud tárhelyet - 5 alapvető tipp

Mindenki ingyen kap 5 GB iCloud-tárhelyet. De ez az 5 GB gyakran nem elég. Mit tehet az iCloud-tárhely felszabadítása érdekében, ha nem akar többet fizetni?

Az iCloud tárhelyet biztonsági másolatok, fotók, videók, dokumentumok, e-mailek és alkalmazásadatok számára használják. De ahogy több Apple eszközt kap, nem kap több ingyenes tárhelyet. Ez az 5 GB elég gyorsan eltűnhet, és amikor megtörténik, akkor számos problémával találkozhat.

Nézze meg a 15 iCloud tipp videóinkat, vagy olvassa el az alábbi szöveget

Ezt senki sem szereti látni

Ha megtelt az iCloud-tárhely, nem tud fotókat és videókat feltölteni, készüléke nem készít új biztonsági másolatokat, a szöveges üzenetek nem szinkronizálódnak az eszközök között, és az iCloud e-mail fiókja gyakorlatilag használhatatlan lesz.

Az iCloud-tárhely felszabadításának egyetlen módja - ha nem akar többet fizetni - a tartalom törlése.

A tartalom törlése nem feltétlenül olyan vészes, mint amilyennek hangzik. Előfordulhat, hogy egy fel nem használt biztonsági másolat eltömíti a tárhelyet, vagy fotói jobban megfelelnek egy alternatív felhőszolgáltatásnak. Bármi legyen is a megoldás, az alábbiakban megtalálja az iCloud-tárhely felszabadításához szükséges öt alapvető tippünkben.

Mielőtt továbblépne, fontolja meg a fontos iCloud-adatok másolatának elkészítését.

Kapcsolódó hozzászólások:

 • Az iCloud Storage árai, tervei és opciói
 • Az iCloud biztonsági mentése nem fejeződik be és más, a biztonsági másolattal kapcsolatos problémák, Hibaelhárítási útmutató
 • Hogyan tilthatom le a Photo Stream és az iCloud Photo Library adathordozók elvesztése nélkül
 • Szabadítson fel iPhone tárhelyet az iOS 11 eszközökkel, ajánlásokkal és az iCloud segítségével
 • Hogyan lehet fotókat és videókat átvinni iPadről, iPhone-ról vagy iPodról Mac vagy Windows PC-re

Az iCloud-tárhely megtekintése

Először is, mutassuk meg, hogyan ellenőrizheti az iCloud tárhelyet. Navigáljon a Tárolás kezelése képernyőre, hogy megtekinthesse az iCloud-tárhely pontosan használt és bontott részleteit.

Az iCloud Storage megtekintése iOS-en:

 1. Válassza a Beállítások> [Az Ön neve]> iCloud menüpontot
 2. Koppintson a Tárhely kezelése elemre
Az iCloud beállításaiban a Tárolás kezelése képernyő megadja a szükséges bontást

Az iCloud Storage megtekintése MacOS-on:

 1. Nyissa meg a Rendszerbeállítások> iCloud elemet
 2. Kattintson a jobb alsó sarokban található „Kezelés…” gombra
Ugyanolyan egyszerű kezelni az iCloud-tárhelyet Mac-jéről

1. Fotók és videók

Ha olyanok vagytok, mint a legtöbb ember, akkor a fényképek és videók a legtöbb tárhelyet lefoglalják eszközén. Lehetséges, hogy ők is az iCloud-tárhelyedet veszik igénybe!

Ha ez történt veled, két lehetőség van: törölje a nem kívánt fotókat, vagy helyezze át könyvtárát máshová.

A nem kívánt fotók törlése

Manapság könnyű több fényképet és videót készíteni, mint amire szükségünk van. Előfordulhat, hogy a könyvtár metszésével több GB-os terület szabadulhat fel, bár ez időigényes lehet.

Ha az iCloud Fotók be vannak kapcsolva, akkor egy fénykép vagy videó törlése az iCloudból ugyanolyan egyszerű, mint bármely eszközön megtekinteni és a törlés gombot megnyomni. Ne feledje, hogy ki kell ürítenie a Nemrégiben törölt albumot, mielőtt az iCloud-tárolóban megismerheti ennek előnyeit.

Ne felejtse el kitisztítani a Nemrégiben törölteket

Ha az iCloud Fotók ki van kapcsolva, csak a Photo Streamben található fotók vagy videók lesznek hatással az iCloud-tárhelyre. Ez azt jelenti, hogy csak az elmúlt 30 napban készített fotók törlésével járhat haszonnal.

Mozgassa könyvtárát máshová

A fotó- és videotárban történő válogatás gyakran időigényes és unalmas. Ehelyett érdemes áthelyeznie a teljes gyűjteményét az iCloudról egy másik tárhelyre.

Az egyik alternatíva az, ha fényképeit és videóit magában az eszközön tárolja. Ezt úgy teheti meg, hogy kikapcsolja az iCloud fotóit és a Fotófolyamot az iCloud beállításaiban. Ez azonban valószínűleg azt jelenti, hogy nem fogja tudni elvégezni az iCloud biztonsági mentését, mert az 5 GB még mindig nem elegendő hely az összes fotó és videó biztonsági mentéséhez!

Távolítsa el az összes fotót az iCloud-ból ezen opciók kikapcsolásával

Ehelyett fontolja meg könyvtárának számítógépre történő exportálását az eszköz csatlakoztatásával. Vagy helyezze át könyvtárát egy alternatív felhőszolgáltatásba, mint például a DropBox vagy a Google Fotók,amely korlátlan fotótárhelyet kínál ingyenesen.

2. iCloud Drive

Az iCloud Drive nagyszerű lehetőség arra, hogy internetkapcsolattal bárhonnan elérhesse dokumentumait. De ha ez nem egy olyan szolgáltatás, amelyet használ vagy amire szüksége van, akkor nem akarja az iCloud egyik tárhelyét sem rá költeni.

Szerkessze az iCloud Drive tartalmát az iOS fájlok alkalmazásából vagy a MacOS Finder iCloud Drive mappájából. Választhatja a felesleges dokumentumok törlését, vagy másolhatja azokat egy másik tárhelyre, például Dropboxba, Google Drive-ba vagy maga az eszköz.

Szabadítson fel iCloud-tárhelyet a fájlok eltávolításával az iCloud Drive-ról

Ha biztos benne, hogy az iCloud Drive-ban nincs semmi pótolhatatlan, akkor teljesen kikapcsolhatja a funkciót az eszköz iCloud-beállításaiból.

Ha Mac számítógépe van, előfordulhat, hogy az Asztal és a Dokumentumok mappák automatikusan szinkronizálódnak az iCloud Drive szolgáltatással. Ebben az esetben nem törölheti ezeket a potenciálisan nagy mappákat anélkül, hogy azok automatikusan újból megjelennének. Ehelyett ki kell kapcsolnia a funkciót a Mac rendszer Rendszerbeállításaiban.

Az asztali és dokumentum mappák kikapcsolása az iCloud Drive-ban:

 1. Nyissa meg a Rendszerbeállítások> iCloud elemet
 2. Kattintson az „Opciók…” gombra az iCloud Drive mellett
 3. Törölje a jelet az Asztal és dokumentumok mappái jelölőnégyzetből

3. Biztonsági mentések

Valószínűleg az iCloud-tárolás legkevésbé izgalmas, de a legpraktikusabb felhasználása az eszköz frissített biztonsági másolatának megőrzése. De akár fél terabájt méretű iPhone-ok esetén hogyan készíthet 5 GB vagy annál kisebb biztonsági másolatot?

Nos, a válasz nem az, hogy mindent alátámasztunk.

Meglátogatni a Tárhely kezelése oldalt az iCloud beállításaiban, és koppintson a Biztonsági mentések gombra, hogy megnézze, pontosan mi készül a biztonsági másolaton. Érintse meg az eszköz nevét, és görgessen lefelé a listán, kikapcsolva minden olyan alkalmazást vagy adatot, amelyet nem tart kritikusnak a biztonsági másolat készítéséhez.

Nézze meg alaposan, milyen adatokról készít biztonsági másolatot

Ha egyáltalán nem akar az eszközről iCloud biztonsági másolatot tárolni - vagy ha egy régi eszközről felesleges biztonsági mentésről van szó -, koppintson a készülék nevére, és görgessen a legalsó részig a Biztonsági másolat törlése elemig.

Alternatív megoldásként az iCloud biztonsági mentéseit teljesen kikapcsolhatja az iCloud beállításaiból, és választhat, hogy rendszeres biztonsági másolatot készít az iTunes-ról. Ez kevésbé ideális, mivel nagyobb eséllyel veszít olyan adatokat, amelyekről nem készítettek biztonsági másolatot, de gyors módja annak, hogy felszabadítson néhány GB iCloud-tárhelyet.

4. E-mailek és üzenetek

Ha iCloud e-mail címet használ, akkor az 5 GB ingyenes tárhelyre támaszkodik. Amikor az iCloud-tárhelye megtelt, többé nem fog tudni e-maileket küldeni vagy fogadni. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a Mail alkalmazásba mentett régi e-mailek más eszközökhöz használják a kívánt iCloud-tárhelyet.

A megoldás az, ha végignézed az e-maileket, és törlöd azt, amire nincs szükséged. Különösen minden e-mailt nagy mellékletekkel, mivel ezeket az iCloud tárolja. Miután befejezte, feltétlenül ürítse ki a kukát, mielőtt ellenőrizné, hogy mennyi tárhelyet mentett el.

  Hasonlóképpen, az Üzenetek alkalmazásból érkező szöveges üzeneteket az iCloud tárolja, így azok több eszközön keresztül szinkronizálhatók. Ha az iCloud-tárhelye megtelt, ez nem fog megtörténni, és csak a beszélgetés egy részét fogja látni minden eszközön.

  A nagy mellékletekkel rendelkező beszélgetések törlése az Messages alkalmazásból

  Ismételten a nagy mellékletek okozzák az iCloud-tárhelyet elfoglaló Messages programot. Az Üzenetek alkalmazásból törölheti azokat az egyedi szövegeket vagy teljes beszélgetéseket, amelyeket már nem szeretne. Alternatív megoldásként engedélyezheti, hogy az iPhone automatikusan törölje a régi üzeneteket, és hogy az iCloud-felhasználása alacsony legyen.

  A régi iPhone-üzenetek automatikus törlése:

  1. Válassza a Beállítások> Üzenetek menüpontot
  2. Görgessen az Üzenetelőzmények elemre, és koppintson az Üzenetek megtartása elemre
  3. Válassza ki, hogy mennyi ideig őrizze meg a régi üzeneteket

  5. Alkalmazás adatai

  Általánosságban elmondható, hogy sok alkalmazást tartunk az eszközeinken. A gördülékeny felhasználói élmény érdekében sok ilyen alkalmazás kihasználja az iCloud tárhely előnyeit a szinkronizálás érdekében. Gyakran ez elég ártalmatlan; de előfordulhat, hogy egyes alkalmazások többet használnak fel, mint amennyi az 5 GB-os tárhely méltányos része.

  Az iCloud beállításaiban a Tárolás kezelése képernyőn megjelenik minden olyan alkalmazás listája, amely az iCloud tárhelyet használja, a legtöbb felhasználótól a legkevesebbig. Haladjon végig a listán, főként a tetején lévőekre összpontosítva, annak felmérése érdekében, hogy az alkalmazást egyáltalán szeretné-e használni tárhelyen.

  Ha törlöm a Whatsapp-adataimat, fél GB-ot megtakarítok, de elveszítem a Whatsapp-beszélgetéseimet

  Ha nem, lépjen be az alkalmazásba, és koppintson az Adatok törlése elemre. Ezután térjen vissza két oldallal az iCloud beállításaihoz, és kapcsolja ki teljesen az alkalmazás iCloud kapcsolóját - így az adatok nem egyszerűen felépülnek újra.

  Ne feledje azt is, hogy az összes kis alkalmazás gyorsan összeadódik. Megállapíthatja, hogy a soha nem használt 30 kis alkalmazás megszabadulása jobb megoldás, mint naponta egy nagy alkalmazás eltávolítása. Ez több tárhelyet adhat, mint amire számíthat!

  Ennyi van benne. Ezeknek a lépéseknek a végrehajtása a lehető legnagyobb mértékben felszabadítja az iCloud-tárhelyet. Ha még mindig több helyre van szüksége, valószínűleg nincs más lehetőség, mint frissíteni az iCloud tárhelycsomagot. Tudassa velünk, hogyan működött Önnek a megjegyzésekben!

  Legutóbbi hozzászólások