Használt iPhone? Távolítsa el az iCloud aktiválási zárját

Az Apple 2013-ban mutatta be az Activation Lock alkalmazást, amely az iCloud segítségével elriasztja a tolvajokat az Apple termékek ellopásától. Ha egy eszköz aktiválása zárolva van, akkor az előző tulajdonos iCloud jelszavára van szüksége, hogy beállítsa sajátként.

Sajnos ez problémát okoz a használt eszközöket vásárló vagy öröklő emberek számára is. Gyakran nem tud átjutni a beállításon, mert az Activation Lock még mindig összekapcsolja az előző tulajdonos fiókjával.

Az iCloud aktiválási zár eltávolítása

A legegyszerűbb módja az iCloud aktiválási zár eltávolításának egy használt iPhone-ról, iPadről vagy Mac-ről, ha az előző tulajdonos megadja az Apple ID-adatait az eszközön. Ennek hiányában be kell jelentkezniük az iCloud webhelyére, és el kell távolítaniuk az eszközt a Keresse meg a My-t oldal.

Mi az aktiválási zár?

Az Activation Lock az Apple által bevezetett biztonsági intézkedés a lopások visszaszorítására. Automatikusan bekapcsol, amikor engedélyezi a Saját keresést az Apple eszközén. Az aktiválási zár iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, AirPods vagy Mac rendszeren érhető el (ha T2 biztonsági chip van rajta).

Ha az Activation Lock be van kapcsolva, senki sem állíthatja be az eszközt az iCloud jelszó nélkül. Ez azt jelenti, hogy a tolvaj akkor sem tudja használni az iPhone készülékét, ha törli.

IPhone-jának az iCloud jelszavára van szüksége az Aktiválási zár eltávolításához.

Amikor megpróbálja beállítani az aktiválásra zárolt eszközt, egy biztonsági képernyő megkéri, hogy adja meg a csatlakoztatott fiók Apple ID-adatait. Az Apple nem mutatja meg a csatlakoztatott fiók teljes e-mail címét, de az illető kap egy automatikus üzenetet arról, hogy az Activation Lock továbbra is be van kapcsolva.

Az iCloud aktiválási zár eltávolításának minden módja

Az Aktiválási zár eltávolításához néhány különböző dolgot tehet. Legtöbbjük az előző tulajdonostól függ, ezért előfordulhat, hogy meg kell keresnie annak adatait, akitől kapta az eszközt.

1. Kérje meg az előző tulajdonosot, hogy adja meg Apple azonosítóját a telepítés során

Az Activation Lock eltávolításának legegyszerűbb módja az előző tulajdonos adatainak felhasználása.

Ha továbbra is az előző tulajdonosnál van, kérje meg, hogy adja meg Apple ID-adatait az eszköz Aktiválás zár képernyőn. Ez a képernyő a kezdeti beállítás során jelenik meg.

Amikor beírják adataikat és megérintik Következő, eltávolítja az eszközt az iCloud-fiókjukból, és letiltja az Aktiválási zár funkciót.

2. Kérje meg az előző tulajdonost, hogy adja meg régi jelszavát

Ha az eszköz iOS 11 vagy újabb rendszert futtat, és az előző tulajdonos kéttényezős hitelesítést használt az iCloud szolgáltatással, akkor az előző jelszavukat használhatja - az Apple ID jelszavuk helyett - az Aktiválási zár eltávolításához.

Az Aktiválás zár képernyőn érintse meg a elemet Feloldása jelszóval? és írja be az eszköz előző jelszavát. Lehetséges, hogy meg kell adnia egy kétfaktoros hitelesítési kódot is, amelyet az előző tulajdonosnak küldtek.

3. Kérje meg az előző tulajdonost, hogy távolítsa el az eszközt az iCloudból

Ha nem az előző tulajdonosnál tartózkodik, akkor az Activation Lock letiltásának legegyszerűbb módja, ha eltávolítja az eszközt az iCloud-fiókjából.

Így csinálják ezt:

 1. Jelentkezzen be az iCloud webhelyére.
 2. Kattints a Keresse meg a My-t gomb.
 3. Válassza ki az eszközt a Minden eszköz legördülő menü.

 4. Kattintson a gombra [Eszköz] törlése és kövesse az utasításokat az eszköz törléséhez.
 5. Ezután kattintson a gombra Eltávolításfiókból.

Miután az előző tulajdonos eltávolította az eszközt az iCloud-fiókjából, a telepítés befejezése előtt újra kell indítania.

Hogyan lehet eltávolítani az aktiválási zárat az előző tulajdonos nélkül

Néha nincs módja kapcsolatba lépni az eszköz előző tulajdonosával. Sokkal nehezebb eltávolítani az iCloud aktiválási zárat, amikor ez a helyzet.

Az Apple úgy tervezte meg az Activation Lock funkciót, hogy az emberek számára egyaránt megnehezítse az ellopott eszközök feloldását törvényes tulajdonos nélkül.

De jogosan kerülhet ilyen helyzetbe, ha használt Apple eszközt örökölt vagy vásárolt. A legjobb megoldás ezen körülmények bármelyikében az, ha közvetlenül az Apple-vel beszél.

Kérje meg az Apple-t, hogy távolítsa el az aktiválási zárat az eszközről

Rendeljen egy Genius bár találkozót, hogy lássa az Activation Lock eltávolítását. Képhitel: Apple

Lehetséges, hogy az Apple az előző tulajdonos iCloud-jelszavának használata nélkül távolítsa el az aktiválási zárat az eszközökről. Ahhoz, hogy az Apple ezt megtehesse, igazolnia kell nekik, hogy törvényesen vásárolta vagy örökölte az eszközt.

Ha megvásárolta az eszközt, mutassa meg az Apple-nek a vásárlás igazolását. Ennek tartalmaznia kell az eszköz sorozatszámát, valamint az Ön nevét.

Előfordulhat, hogy az eszköznek már nincs ugyanaz a sorozatszáma, ha kicserélték a Genius sávon. Ebben az esetben szükség van egy Szolgáltatás-visszaigazolásra is, amely részletezi a régi és az új sorszámokat.

Ha örökölted az eszközt, be kell mutatnod az Apple számára a Halotti Igazolást, az elhunythoz való viszonyod igazolását, esetleg a vásárlás eredeti igazolását is.

Látogasson el az Apple támogatási webhelyére, és beszéljen az Apple céggel az iCloud aktiválási zár eltávolításáról az eszközről. Ha az Ön országában nem érhető el az Apple támogatás, forduljon inkább az Apple ügyfélszolgálatához a Twitteren.

A harmadik féltől származó aktiválási zár eltávolító szolgáltatásokról

Ezek a szolgáltatások az Ön IMEI számát használják, amelyet az ikon megérintésével szerezhet be én gomb.

Ha az interneten az „iCloud Activation Lock” kifejezésre keres, akkor valószínűleg sok olyan szolgáltatást talál, amely kis költség ellenében eltávolítja azt.

Nagyon szkeptikusnak kell lenned ezekhez a szolgáltatásokhoz. Többségük, ha nem is mindegyik, csalás.

Általában azt állítják, hogy körülbelül 30 dollárt számítanak fel az Activation Lock eltávolításáért. Pár nap múlva azonban több pénzt kérnek, mondván, hogy készülékének „Prémium” kezelésre van szüksége ahhoz, hogy sikeresen feloldhassa azt.

Ez gyakran megtörténik párszor, mire azt mondják, hogy a készülék zárolását már nem lehet kinyitni. Ekkor részleges visszatérítést kínálnak értéktelen szolgáltatásaikért utalvány formájában.

Ne higgyen a véleményeknek. Ha elhatározta, hogy kipróbálja e szolgáltatások egyikét, keressen egy valakit, aki sikeresen használta, mielőtt bármilyen pénzt fizetne.

Olvasói tipp: Az aktiválási zár megkerülése más DNS-sel

Távolítsa el a régi DNS-kiszolgálókat, mielőtt újakat adna hozzá.

Néhány olvasónk javasolta ezt a tippet az Activation Lock ideiglenes megkerülésére. Ez magában foglalja az eszköz csatlakoztatását a Wi-Fi-hez egy speciális DNS használatával, amely arra készteti az eszközt, hogy azt gondolja, fel van oldva.

Ez nem túl hatékony módszer, mivel az iOS régebbi verzióját futtató eszköztől függ. Ez is csak rövid ideig működik.

Kövesse az alábbi lépéseket az Aktiválási zár megkerüléséhez egy másik DNS használatával:

 1. Kövesse a készüléken megjelenő telepítési utasításokat, amíg el nem jut a Wi-Fi oldalra.
 2. Válassza ki a Wi-Fi hálózatot, és érintse meg a én gomb.
 3. Módosítsa a DNS-kiszolgálókat az alábbi lehetőségek egyikére, a régió szerint:
  1. Észak Amerika: 104.154.51.7
  2. Dél Amerika: 35.199.88.219
  3. Európa: 104.155.28.90
  4. Ázsia: 104.155.220.58
  5. Ausztrália és Óceánia: 35.189.47.23
 4. Fejezze be a készülék beállítását.

Kerülje az iPhone vásárlását az iCloud aktiválási zárjával

Ha egy használt iPhone piacán van, az alábbiakban bemutatjuk a legjobb gyakorlatokat az Activation Lock mögé kerülés elkerülése érdekében:

 • Végezze el a teljes beállítási folyamatot az előző tulajdonossal, hogy kikapcsolhassák az Activation Lock funkciót, ha megjelenik. Időmegtakarítás érdekében még ne állítson vissza semmilyen adatot.
 • Használt eszközöket csak hivatalos viszonteladóktól vásároljon.
 • Szerezzen vásárlási igazolást a nevével és az eszköz sorozatszámával.
 • Tesztelje a kapcsolatfelvételi adatokat annak érdekében, akitől vásárolja az eszközt, így szükség esetén elérheti őket.

Mindig vegye fontolóra annak lehetőségét, hogy lopott eszközt vásárol, amelyet az eladó sem tud kinyitni. Akár megvásárolja, akár nem, jelentse az ellopott eszközöket a rendőrségen.

Mindez kissé idegesít, ha használt iPhone-t vagy bármilyen használt Apple terméket vásárol. De ha betartja a fenti tanácsokat, akkor nem lehet problémája az Activation Lock használatával.

Legutóbbi hozzászólások