Barátok meghívása a Game Center használatával iOS 13+ és iPadOS + rendszereken

Mielőtt elindíthatna egy Apple Arcade játékot és játszhatna a barátaival, meg kell találnia barátait, és meg kell hívnia őket az iPhone vagy iPad játékközpont és iMessage használatával.

Az Apple Arcade az iCloudot és a Game Centert használja a játék előrehaladásához, a játék mentéséhez és a barátok kezeléséhez minden olyan eszközén, amely ugyanazzal az Apple ID-vel van bejelentkezve az iCloud és a Game Center szolgáltatásba.

Összefüggő:

  Ha játszik egy Apple Arcade játékot az iOS 13 rendszert futtató telefonján, majd letölti ugyanazt az Apple Arcade játékot az Apple TV-n, ugyanazt az Apple ID-fiókot használja, az azonnal szinkronizálja az összes információt, beleértve a játék pontjait is.

  Kezdjük és nézzük át a részleteket.

  Hívjon meg egy barátot a Game Centerbe az iOS 13 és az iPadOS rendszerben

  Bár a Game Center alkalmazás feleslegessé vált, még mindig használják a névjegyek kezelésére, és többek között a „Közeli” játékosok felkutatására is használható. Így találhatja meg és hívhatja meg a Freindot, hogy csatlakozzon az Apple Games játékához.

  1. Érintse meg a Beállítások> Játékközpont lehetőséget
  2. Ezután érintse meg a Barátok hozzáadása elemet
  3. Ez megnyitja az iMessage alkalmazást
  4. Válassza ki a névjegyet a névjegyzékből a „+” VAGY gombra kattintva
  5. Írja be a barátja telefonszámát
  6. Kattintson a Küldés gombra

  Ezen a ponton az ismerős meghívót az iMessage-n keresztül küldjük az Ön ismerőseinek. Fontos, hogy ismerőse iOS 13 vagy iPadOS rendszert is futtasson, hogy ez a folyamat működjön.

  Fogadja el a Game Center baráti kéréseit, és vegyen fel barátokat

  Az Apple megköveteli, hogy barátod iOS 13 vagy iPadOS operációs rendszert használjon, mielőtt elfogadná kérését és együttműködhetne veled többjátékos játékokban.

  Ha el akarja fogadni egy barát felvételét a játékközpontjába, meg kell nyitnia az iMessage üzenetet, és a kérésnél válassza az „Elfogadás” lehetőséget.

  1. Nyissa meg a „Game Center Freind kérelmet kapott” értesítést.
  2. Érintse meg az Elfogadás gombot a küldő iMessage szálán
  3. A gomb „Elfogadott” értékre vált
  4. Érintse meg a Beállítások> Játékközpont> Barátok lehetőséget, és erősítse meg, hogy a névjegy hozzá lett adva

  Barátok eltávolítása a Game Centerből iOS 13 vagy iPadOS rendszeren egyszerű

  Ha el akarja távolítani egy ismerősét az iOS 13 Game Center alkalmazásban lévő névjegyzékből, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Érintse meg a Beállítások> Játékközpont lehetőséget
  2. Érintse meg a Barátok elemet
  3. Keresse meg az eltávolítani kívánt névjegyet
  4. Húzza ujját balra a névjegyen
  5. Érintse meg az „Eltávolítás” elemet az ismerős eltávolításához

  Használhatja a „Jelentés” szót is az „Eltávolítás” helyett, és megjegyzéseket fűzhet a névjegyhez. Nem vagyunk biztosak abban, hogy ez pontosan hogyan befolyásolja a kapcsolatot.

  Nem lehet barátkérést küldeni, hiba történt a szerver üzenettel való kommunikáció során

  Néhány felhasználó arról számolt be, hogy amikor új barátot próbáltak hozzáadni a Game Center használatával az iOS 13 és iPadOS rendszeren, az nem dolgozott fel, és hibát mutatott, amely „hiba történt a szerverüzenettel való kommunikációban”.

  Ha barátainak felvétele közben ragaszkodik ehhez a hibaüzenethez, íme néhány dolog, amelyet ellenőriznie kell a probléma megoldása érdekében.

  1. A Game Center rendszerállapotának ellenőrzésével ellenőrizze, hogy működnek-e az Apple iCloud szerverek
  2. Érintse meg a Beállítások> Képernyőidő lehetőséget
  3. Ezután válassza a Tartalmi és adatvédelmi korlátozások lehetőséget
  4. Érintse meg a Tartalomkorlátozások elemet
  5. Érintse meg a Game Center elemet, és válassza a „Barátok hozzáadása” lehetőséget.
  6. Ellenőrizze, hogy ez engedélyezve van-e

  Ha ez a szolgáltatás engedélyezve van a Képernyő-idő beállításainál, és továbbra is a hibát tapasztalja, akkor érdemes lehet visszaállítania a hálózati beállításokat iPhone vagy iPad készülékén a Beállítások> Általános> Visszaállítás menüpont megnyitásával. (Ne feledje, hogy visszaállítja a hálózati hitelesítő adatokat, és újra meg kell adnia a Wi-Fi hitelesítő adatokat)

  Miután az iPhone / iPad újraindult a Hálózat visszaállítása után, próbálkozzon újra az ismerőskérés elküldésével a Játékközponton keresztül.

  Engedélyezze a Game Center alkalmazást az iCloud számára az iOS 13 és az iPadOS rendszerben

  Annak biztosítása érdekében, hogy a barátok listája elérhető legyen az összes eszközén, amelyen játékot játszik, engedélyeznie kell az iCloud for Game Center alkalmazást.

  A Game Center segít az információk tárolásában és szinkronizálásában az összes eszközön.

  Így engedélyezheti a Game Center alkalmazást az iCloud számára eszközén.

  1. Érintse meg a Beállítások> Apple ID elemet
  2. Ezután érintse meg az iCloud elemet
  3. Görgessen lefelé, és keresse meg a „Game Center” elemet az alkalmazások listáján
  4. Itt engedélyezheti a Game Center for iCloud alkalmazást

  Ez biztosítja, hogy a lejátszó adatai, beleértve a játékadatokat is, elérhetővé váljanak minden Apple eszközön, amelyet az Apple ID-vel együtt használ.

  Ha bármilyen okból lemondja az Apple Arcade-előfizetését, újra feliratkozhat, és továbbra is hozzáférhet a játékadatokhoz. Ha túl sokáig vár, az újbóli feliratkozás időpontjáig előfordulhat, hogy egyes játékmentéseit nem támogatja.

  Az Apple Arcade használatát az Apple TV-n? Lehet, hogy manuálisan kell váltania a Game Center-fiókott

  Az Apple a tvOS 13-tól kezdve többfelhasználós támogatást kínált. Ennek a szolgáltatásnak a megvalósítása nem különösebben kedves az Apple Arcade többfelhasználós támogatásához.

  Amikor átváltja az Apple ID-t az Apple TV-n, és hozzáfér az Apple Arcade szolgáltatáshoz, akkor manuálisan is be kell lépnie és módosítania kell a Game Center-profilját, hogy hozzáférjen egy másik eszközön mentett játékinformációkhoz.

  Apple TV-n bejelentkezhet és kijelentkezhet egy Game Center-fiókból a Beállítások> Felhasználók és fiókok> Játékközpont menüpontban.

  Nem látja az Apple Arcade által mentett játékadatokat és barátokat az Apple eszközön?

  Amikor bejelentkezik fiókjába, és nem találja a játékmentési adatokat az Apple eszközén, ez lényegében azt jelenti, hogy vagy nem a megfelelő Apple ID-t használja, vagy nem engedélyezte az iCloud for Game Center alkalmazást, vagy a szinkronizálás nem működik.

  Próbálja ki ezt a ProTipet!

  Profi tipp: Ha nem látja az iCloudon keresztül tárolt Apple Arcade játékmentési információkat, amikor bejelentkezik az Apple TV-be, próbálja ki a Game Center-fiókját, majd jelentkezzen be újra. Ez a művelet gyakran segít a játékadatok szinkronizálásában az iCloud-fiókból és az Apple-eszközről.

  Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a részletes útmutatást. Kérjük, jelezze nekünk, ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van. Melyek a kedvenc Apple Arcade játékai?

  Legutóbbi hozzászólások