Hogyan lehet megakadályozni az iCloudot az asztali mappák és dokumentumok szinkronizálásában

Kevés az iCloud tárhelye a macOS frissítése után? Lehet, hogy le kell állítania az iCloudot az asztali mappák és dokumentumok szinkronizálásáról a Mac gépeken a MacOS használatával. A macOS Sierra bevezetésével és a macOS összes verziójának folytatásával az Apple biztosította ezt a funkciót, hogy automatikusan szinkronizálja a Mac dokumentumait és asztali mappáit az iCloud-hoz.

Ez a funkció nemcsak az Asztal és a Dokumentumok mappát tárolja az iCloud Drive-on, hanem lehetővé teszi, hogy minden eszközén hozzáférjen hozzájuk a Fájlok alkalmazással vagy az iCloud Drive-mal.

Így elkezdhet dolgozni egy dokumentummal a Mac asztali számítógépén, és folytathatja a munkát az iPhone-on, iPad-en vagy iPod touch-on, vagy az iCloud webhelyén.

Ezzel az opcióval az asztalon minden automatikusan naprakész marad mindenhol, amíg az összes eszközén ugyanazzal az Apple ID-vel jelentkezik be az iCloudba.

Be kell állítania az iCloudot minden eszközén, és be kell kapcsolnia az iCloud Drive-ot az iCloud beállításaiban.

A tünetek

Sok olyan felhasználó, akinek korlátozott az iCloud-tárhelye, gyakran tapasztalja, hogy MacBook-dokumentumaik és asztali mappáik nagy részét elfogyasztják az iCloud-helyükből. A folyamatos szinkronizálás Mac-en is bosszantó lehet.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan lehet néhány gyors és egyszerű lépéssel megakadályozni, hogy az iCloud szinkronizálja a dokumentumokat és az asztali mappákat.

Hogyan lehet megakadályozni az iCloud fájlok automatikus mentését

1. lépés: Kattintson a > Rendszerbeállítások> Apple ID> iCloud elemre

Régebbi macOS verziókhoz (macOS Mojave és újabb) válassza a lehetőséget> Rendszerbeállítások> iCloud ikon

Az iCloud Drive mellett kattintson a jobb oldalon található Beállítások gombra

2. lépés: Keresse meg a mappákat

  • Amikor megnyitja az iCloud Drive beállításait, keresse meg a Asztal és Dokumentumok mappák jelölőnégyzetet.
  • Törölje a jelölőnégyzet bejelölését, és a Kikapcsolás gombra kattintva erősítse meg.
  • Érintse meg, hogy meg akarja kapcsolni az Asztal és dokumentum mappa szinkronizálását az iCloud szolgáltatással Kikapcsolni ismét a megerősítéskor
  • Minden dokumentum elérhető marad az iCloud-ban, de eltávolításra kerül a Mac-ről - ezért vissza kell szereznie őket

3. lépés: Fájlok átvitele

Most, hogy úgy döntött, hogy eltávolítja az asztali gépeket és a dokumentumokat az iCloud-meghajtó szinkronizálásából, át kell vinnie ezeket a fájlokat a Macbook eredeti helyére.

Hogyan juthat el fájljaihoz az iCloud Desktop & Documents alkalmazásból a Local Mac Dokumentum mappájába

  1. Nyissa meg a Findert a macOS-ban, és lépjen az iCloud Drive oldalra
  2. Keresse meg a Dokumentumok mappát az iCloud Drive-on
  3. Nyisson meg egy másik Finder ablakot, és lépjen a helyi Dokumentumok mappába
  4. Válassza ki a fájlokat az iCloud Drive Documents mappából, és húzza őket a Mac helyi Documents mappájába
  5. Ismételje meg ezeket a lépéseket az iCloud asztali számítógépén, ha az összes tartalmat el szeretné érni az iCloud asztali számítógépéről a helyi Mac asztali számítógépére.

Szüksége van még egy lehetőségre?

Ezekkel az egyszerű beállításokkal engedélyezheti és letilthatja az asztali mappák és dokumentumok szinkronizálását, és kezelheti az iCloud tárhelyet.

Ha be akarja hagyni az iCloud Asztal és a Dokumentumok funkciót, DE nem akarja, hogy néhány privát vagy régebbi fájlt az iCloudban tároljon, használja a Findert, és helyezze át ezeket a fájlokat az Asztal vagy a Dokumentumok más mappába.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy az iCloud szinkronizálja az egyes asztali fájlokat vagy mappákat

A fájlkiterjesztés hozzáadása.nosync fájlba blokkolja a Mac és az iCloud számára a fájl szinkronizálását azzal, hogy alkalmatlanná teszi. Ezt a kiterjesztést hozzáadhatja egy mappához is, de tartalmaznia kell a .nosync kiterjesztés az abban a mappában található összes fájlra is.

Mappák esetén a kiterjesztés hozzáadása.tmpmegakadályozza, hogy az iCloud szinkronizálja az adott mappát ÉS annak tartalmát az iCloud asztali számítógépével.

Keresse meg a szót Nem jogosult annak megerősítése, hogy az iCloud nem szinkronizálja azt a fájlt vagy mappát a Mac asztali számítógépéről. Ezenkívül, ha egy .nosync fájlt vagy .tmp fájlt hozzáad egy mappához, áthúzott felhő ikonként jelenik meg, amikor az iCloud Drive-ra néz a Finderben, jelezve, hogy nincs feltöltve az iCloudba.

Hogyan lehet ingyen visszaszerezni a lemezterületet a MacBookon

Ami a tárhelykezelést illeti, a macOS beépített eszközöket is tartalmaz, amelyek segítségével könnyebben kezelheti a MacBook lemezhasználatát. Ehhez nincs szükség harmadik féltől származó eszközökre vagy alkalmazásokra.

Kattintson a Apple menü> A Mac-ről> Tárolás fül. Megjelenik a MacBook lemezhasználata. Kattintson Kezelés.

Görgessen le a következő képernyő aljáig, és kattintson a Fájlok áttekintése elemre a Csökkentse a rendetlenséget szakasz. A név mindent elmond!

A következő képernyőn válassza a lehetőséget Dokumentumok a bal oldali panelről. Keresse meg a három fület a főképernyőn. Nagy fájlok, letöltések és fájlböngésző.

Ahogy a neve is sugallja, a nagy fájlok lapon a lemezen található összes nagy fájl megjelenik, amely az Ön helyét szorongatja. Kattintson a Utoljára elérve gombra a fájlok rendezéséhez a hozzáférés dátuma szerint. Helytakarékosság érdekében helyezze át vagy archiválja ezeket a fájlokat, vagy távolítsa el őket a MacBook-ból.

Nak nek töröljön egy fájlt, a Ctrl + Kattintson és válassza a Törlés lehetőséget. A törléshez több fájlt is kiválaszthat a Ctrl billentyűkombinációval, majd kattintson az Eltávolítás gombra.

Ez a szakasz megkönnyíti a lemezterület-használat áttekintését a Macbookon. Kezelheti az iCloud meghajtóterületét, rendszerezheti az iOS fájlokat (régi biztonsági mentéseket), letöltheti a mappákat és a Kuka mappákat, mindezt egy központi helyről.

macOS fájlböngésző

Szeretjük a Fájlböngésző funkciót, mivel lehetővé teszi a mély mappákba és almappákba vájást, hogy megtalálják a legnagyobb helypazarlót, hogy jobban kezelhesse az SSD-t.

A macOS előtt a DaisyDisk alkalmazást használtuk a lemezkezelési feladatok nagy részének elvégzésére, de lassan felmerült az új beépített macOS lemezkezelési funkcionalitás.

Reméljük, hogy az ebben a cikkben szereplő egyszerű MacBook-tippek hasznosak voltak. Kérjük, ossza meg velünk, ha kérdése van, vagy ossza meg bátran az alábbi kedvenc tippjeit.

Legutóbbi hozzászólások