A személyes hotspot problémák megoldása az iOS 13 rendszerben

A személyes hotspot egy praktikus szolgáltatás, amely lehetővé teszi iPhone mobil adatkapcsolatának megosztását más eszközökkel, például MacBook-okkal vagy iPad-ekkel. Vagyis hasznos, ha működik.

Egyes online jelentések szerint az iOS 13 és az azt követő pontkiadások problémákat okozhatnak a személyes hotspotokban.

Összefüggő:

  Íme néhány módszer a probléma megoldására.

  A személyes hotspot problémák megoldása az iOS 13 rendszerben

  Nem világos, hogy mi okozza a hotspot csatlakozási problémáit, de úgy tűnik, hogy az iOS 13 problémájához van kötve. Mivel nem mi okozzuk konkrétan, nem tudunk pontos hibát rögzíteni - de átfuthatunk néhány alapvető hibaelhárítási lépés.

  Alapvető hibaelhárítás

  Először ellenőrizze, hogy a személyes hotspotja be van-e kapcsolva. Alapvetően hangzik, de általában figyelmen kívül hagyják.

  Először kapcsolja ki és indítsa újra iPhone-ját. Ez mindig az első lépésünk, hogy alapvetően bármilyen problémát kijavítsunk egy iPhone-on.

  Ezután ellenőrizze, hogy a személyes hotspot engedélyezve van-e eszközén. Láthatja, hogy bent van-e Beállítások> Személyes hotspot. Ellenőrizheti a szolgáltató támogatási oldalát is, hogy van-e kiegészítő információ.

  Vegye figyelembe, hogy ha nem jelenik meg, akkor a szolgáltató letilthatta a funkciót. Hívjon nekik, és nézze meg, hogy engedélyezve van-e a végén.

  Végül mindig ajánlott frissíteni az iOS legfrissebb elérhető verziójára - különösen az iOS 13 rendszerrel. Lehet, hogy szoftverfrissítés javítja ezt a hibát. A frissítéshez lépjen a következőre: Beállítások -> Általános -> Szoftverfrissítés.

  Kettős SIM- vagy eSIM-kompatibilis iPhone-t használ?

  Az eSIM / Dual SIM kártyával rendelkező iPhone modelleken a Personal Hotspot szolgáltatás a mobiladat számára kiválasztott vonalat használja.

  Ha mindkét sor be van kapcsolva a Engedélyezze a mobil adatkapcsolatot kapcsoló, a személyes hotspot azt a mobil hálózatot használja, amelyre az iPhone alapértelmezés szerint a lefedettség és a rendelkezésre állás alapján hivatkozik.

  Ellenőrizze a kapcsolatot

  Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor probléma lehet bármelyik eszközzel, amelyet párosítani próbál.

  Wi-Fi-n keresztül történő csatlakozáshoz.

  • Mobileszközén irány a Beállítások> Személyes hotspot. Jegyezze fel a Wi-Fi nevét és jelszavát.
  • Maradjon ezen a képernyőn a mobileszközön.
  • Lépjen a párosítani kívánt eszközhöz, és kapcsolja ki és be a Wi-Fi-t.
  • Csatlakozzon a mobileszköz Wi-Fi-hálózatához.
  • Írja be helyesen a jelszót.

  Megpróbálhatja Bluetooth-on keresztül is csatlakozni.

  • Mobileszközén irány a Beállítások> Személyes hotspot. Jegyezze fel a Wi-Fi nevét és jelszavát.
  • Maradjon ezen a képernyőn a mobileszközön.
  • Az eszközén párosítani szeretne, ellenőrizze, hogy engedélyezve van-e a Bluetooth.
  • Ezután lépjen a Bluetooth beállítások menübe. (Beállítások> Bluetooth iOS-eszközökhöz, Apple menü> Rendszerbeállítások> Bluetooth macOS-eszközökhöz.)
  • Válassza ki a mobileszközt.

  A legjobb eredmény elérése érdekében ellenőrizze, hogy a Wi-Fi és a Bluetooth egyaránt engedélyezve van-e. Érdemes mindkét eszközén engedélyezni és letiltani a Wi-Fi-t és a Bluetooth-ot is.

  A személyes hotspot elérése USB-n keresztül valójában olyan, mint egy vezetékes Ethernet vagy LAN kapcsolat.

  Ha mobil kapcsolatot próbál megosztani Mac vagy Windows PC-vel, akkor érdemes lehet megpróbálnia a Personal Hotspot beállítását USB-kábelen keresztül is.

  Ehhez egyszerűen csatlakoztassa a készüléket, és irány a számítógép Hálózati beállításai. Ha ez akkor is működik, ha más lépések sikertelenek, probléma lehet a mobileszköz vezeték nélküli chipjeivel.

  Egyéb hibaelhárítási tippek

  A hálózati beállítások visszaállítása bolondbiztos módszer a kapcsolódással kapcsolatos problémák megoldására.

  Ha az előző lépések egyike sem működik, akkor érdemes lehet visszaállítania a hálózati beállításokat. Irány ide Beállítások -> Általános -> Visszaállítás -> Hálózati beállítások visszaállítása.

  Néhány felhasználó arról is beszámolt, hogy sikeres volt, ha kijelentkezett az iCloud-fiókjából, majd újra bejelentkezett.

  Ezt úgy teheti meg, hogy megnyitja a Beállítások alkalmazást, rákattint a tetején lévő Apple ID-profilkártyára, majd végig görgeti az alját. Érintse meg a Kijelentkezés elemet. Ezután jelentkezzen be újra.

  Vegye figyelembe, hogy ez nem fogja elveszíteni adatait. Még akkor is, ha ez a lépés néhány adat törlését jelzi, ezek az adatok újra szinkronizálódnak az eszközön, amint visszalép az iCloud-fiókba.

  Reméljük, hogy néhány tipp segítségével megoldotta személyes hotspot problémáit az iOS 13 rendszeren. Kérjük, ossza meg velünk, ha bármilyen kérdése van, vagy van néhány tipp, amelyet meg szeretne osztani arról, hogy mi vált be az Ön számára.

  Hogyan láthatjuk, hogy jelenleg hány eszköz csatlakozik az iPhone hotspotjához?

  Az iPhone személyes hotspotjához jelenleg csatlakoztatott eszközök számának megtekintéséhez nyissa meg a Vezérlőközpontot, és nyomja meg és tartsa lenyomva a Kapcsolatok csempét (amely a WiFi, a Bluetooth és a Repülőgép mód ikonjait tartalmazza).

  Keresse meg a csatlakoztatott eszközök számát, amely közvetlenül a személyes hotspot ikon alatt jelenik meg.

  Legutóbbi hozzászólások