Van új Mac-je? Itt található az Apple migrációs segédjének használata

Számos oka van annak, hogy miért szeretné átmásolni tartalmát egyik Mac-ről a másikra.

Lehet, hogy egyszerűen fájlokat akar átvinni. Vagy esetleg kapott egy új Mac-et, és szeretné áthelyezni felhasználói fiókját a régi gépéről.

Szerencsére az utóbbi esetben az Apple rendelkezik beépített rendszerrel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a felhasználók fiókját könnyen áttérhessék egyik Mac-ről a másikra. Migrációs asszisztensnek hívják. Így kell használni.

Mielőtt elkezded

Jegyzet: Felhasználói fiók áttelepítéséhez ezzel a módszerrel OS X Snow Leopard v10.6.8 vagy újabb verzió szükséges. Azt is meg kell győződnie arról, hogy a régi Mac-nek van-e számítógépneve.

A tényleges áttelepítési folyamat befejezése kissé különbözik attól függően, hogy melyik útvonalat választja. De e cikk alkalmazásában feltételezzük, hogy mindkét Mac-d egymás mellett van.

ÖSSZEFÜGGŐ:

    Ha macOS Sierra vagy újabb verziója van, egyszerűen helyezze mindkét Mac-et egymás mellé, és ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a Wi-Fi. Ha bármelyik Mac OS X El Capitan operációs rendszert futtat, mindkét Mac-t ugyanahhoz a Wi-Fi (vagy Ethernet) hálózathoz kell csatlakoztatnia.

    A folytatáshoz az új Mac-et is be kell állítania legalább egy felhasználóval.

    A Migration Assistant használata

    • Indítsa el a Migration Assistant alkalmazást mindkét Mac-en. Ennek az Alkalmazások szakasz Utilities mappájában kell lennie.
    • Kattintson a gombra Folytatni mindkét Mac-en.
    • Tiéden új Mac, válassza ki Mac-ről, Time Machine biztonsági mentésről vagy indító lemezről.
    • Válassza a lehetőséget Folytatni.
    • Tiéden régi Mac, válassza ki az információátvitel lehetőségét Mac-re.
    • Tiéden új Mac, látnia kell egy listát a „forrásokról” - lényegében azokról a dolgokról, amelyekről át lehet költözni. Válassza ki az átvinni kívánt felhasználói fiókkal rendelkező Mac rendszert.

    Ekkor mindkét képernyőn megjelenhet egy biztonsági kód. Ennek célja, hogy mérsékelje annak lehetőségét, hogy rossz szereplők lehallgassák az adatait. Egyszerűen ellenőrizze, hogy a kód megegyezik-e mindkét Mac-en.

    • Új Mac számítógépén megjelenik az átvihető elemek új listája. Egyszerűen válassza ki azokat az elemeket, amelyeket át szeretne vinni. Általában mindent be kell jelölnie, hacsak nincs másik felhasználó, akit nem szeretne áttelepíteni.
    • Kattintson Folytatni. Ezen a ponton megtörténik a migrációs folyamat. Csak várja meg - ez eltarthat egy ideig.
    • Miután mindez elkészült, ellenőrizze még egyszer, hogy minden adata és beállítása rendben van-e.
    • Végül, készítsen teljes biztonsági másolatot új Mac számítógépén.

    Néhány további szempont

    Annak ellenére, hogy ez az egész migrációs folyamat, még mindig van néhány további dolog, amelyet érdemes szem előtt tartani.

    Mi van, ha a Mac-jeim nem lehetnek egymás mellett?

    Ha bármilyen okból kifolyólag nem lehet mindkét Mac számítógép egymás mellett bekapcsolt Wi-Fi mellett, akkor van egy alternatíva, amely a Time Machine-re támaszkodik.

    Alapvetően teljes biztonsági másolatot szeretne készíteni a Time Machine meghajtóról. Ezután csak vigye magával a meghajtót az új Mac-hez, és csatlakoztassa azt.

    Innen a Migration Assistant alkalmazza. A fenti lépések azonosak, kivéve, hogy a régi Mac-en nem kell semmit tennie.

    Amikor kiválaszt egy forrást, ahonnan át kíván költözni, akkor a Time Machine meghajtón válassza ki a konkrét biztonsági másolatot, amikor megjelenik.

    Mi a helyzet ezekkel az alkalmazásokkal?

    Az alkalmazások áttelepíthetők a Migration Assistant folyamat részeként, de ügyelnie kell a licencekre.

    Az iOS-hez hasonlóan az alkalmazást letöltött eredeti felhasználói fiók is „tulajdonosa” lehet az alkalmazásnak. Ez akkor lehet problematikus, ha egy Mac-en több Apple azonosító van.

    Amikor frissíteni kezdi az alkalmazást az új Mac-en, meg kell adnia az eredeti letöltött Apple azonosítóját és jelszavát. Ha te vagy az, akkor rendben van. De ha nem, akkor probléma lehet.

    Felhasználói fiók törlése régi Mac-en

    De mi van akkor, ha odaadja a régi Mac-et, vagy egyszerűen csak "családi" számítógépnek állítja be? Ezekben az esetekben törölnie kell azt a felhasználói fiókot, amelyre áttelepített.

    Csak a folytatás előtt győződjön meg arról, hogy be van jelentkezve egy rendszergazdai fiókba.

    • Régi Mac-jén nyissa meg a Rendszerbeállításokat.
    • Kattintson a Felhasználók és csoportok elemre.
    • Kattintson a bal alsó sarokban található zárra, és írja be a jelszót.
    • Válassza ki az áttelepített fiókot.
    • Kattintson az alul található - ikonra.
    • Látnia kell egy új üzenetet. Válassza ki az Ön számára legértelmesebb opciót (ezekről bővebben alább)
    • Kattintson a Felhasználó törlése elemre.

    Ha nem biztos abban, hogy melyik törlési lehetőséget választja, akkor itt kell tudnia róluk.

    1. Mentse az otthoni mappát lemezképbe törli a felhasználói fiókot és a saját könyvtárat, de a tartalmat egy Törölt felhasználók mappába menti.
    2. Ne változtassa meg az otthoni mappát törli a felhasználói fiók adatait, de a felhasználói fájlokat érintetlenül hagyja.
    3. Törölje az otthoni mappát törli a rendszerinformációkat és fájlokat.

    Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a cikket. Kérjük, ossza meg velünk, ha bármilyen kérdése van az alábbi megjegyzések segítségével.

    Legutóbbi hozzászólások