Az automatikus javítás kijavítása iOS vagy macOS rendszeren

Kacsás automatikus javítás! A szövegünket örökre elkeseríti hibás „javításokkal”. Nos, nem kell aggódnia, ez a bejegyzés megmutatja, hogyan lehet egyszer és mindenkorra kijavítani az automatikus javítást - iOS vagy macOS rendszeren.

Könnyű úgy gondolni, hogy az automatikus javítás inkább bosszúság, mint időtakarékos. A gyakori helytelen javítások vidámak és dühítőek, de a kérdéses tulajdonságot jó okkal vezették be.

Ha hiszed, ha nem, az automatikus javítás valószínűleg több hibát javít, mint amennyit okoz.

Az okostelefon-billentyűzetek miniatűr mérete, sima tapintása és hanyag használata miatt számtalan gépelési hibára hajlamosak vagyunk. És az emberek számítógépes ismeretei nem feltétlenül jobbak: mindannyian láttunk olyan gépelési hibákat tartalmazó e-maileket vagy dokumentumokat, amelyeknek előnyös lenne az automatikus javítás.

Valószínűleg senki nem panaszkodik, ha hprse korrigálva van Azonban mindenki tudja, hogy az automatikus javítás ritkán ilyen zökkenőmentes. Nyelvhasználatunk összetett, fejlődő és végső soron kiszámíthatatlan. Kombinálja ezt a QWERTY billentyűzet hasonló betűinek csoportosításával - például U, I és O -, és könnyen beláthatja, hogy az automatikus javítás hogyan megy rosszul.

Vigye az alábbi mondatot:

„Megakadtam a hrse.”

Meg tudná mondani biztosan, hogy az író gondolta-e vagy halottas kocsi? Az automatikus javításnak meg kell hoznia ezt a döntést, de általában csak akkor vesszük észre, ha rosszul esik.

Automatikus javítás iOS rendszeren

Ha már értelme van, egyszerűen kikapcsolhatja az automatikus javítást. Jobb lehet azonban megtanítani az automatikus javítást, hogy milyen szavakat próbál használni.

Jóslás és automatikus javítás iOS rendszeren

Miközben gépel egy iOS-eszközön, a jósolt szavak egy része szürke mezőkben jelenik meg a billentyűzet felett. Ezek a szavak attól függően változnak, hogy mit írsz. A szó kitöltéséhez bármikor megérintheti az egyik lehetőséget. Ez idővel megtanítja az automatikus javítást, hogy milyen szavakat próbál használni.

Ez az előrejelzési jellemző általában három választási lehetőséget kínál. Középen az iOS gondolja azt, hogy be akar írni, a bal oldalon pedig azt, amit valójában idézőjelbe írt. A jobboldal általában egy második találgatás arra, hogy mit akarhat.

A szóköz megérintésével az iOS kicserélheti a gépelt szöveget a középső mezőben találhatóval. Ez néha akkor fordul elő, amikor egy olyan szó végén áll, amelyet az iOS nem ismer fel, és ez a helyes bevitelt helytelen javítással helyettesíti.

Tanítsa az iOS új szavakat

Gépelés közben próbáljon tudomásul venni, amit az iOS jósolt, mielőtt megérintette a szóközt. Ha a központi előrejelzés helytelen, akkor lépjen vissza, és írja be helyesen a szavát, vagy inkább érintse meg a bal oldali jóslatot - amit valóban beírt.

Így tanulja meg az automatikus javítás az új szavakat.

Amint felülbírálja az ilyen iOS-előrejelzéseket, az automatikus javítás felismeri az új szó nyelvtani használatát, és jobban megjósolja, amikor használni szeretné.

A kérdés az, hogy ez sokáig tarthat. És amikor elfelejted felülbírálni a jóslatokat, az automatikus javítás úgy gondolja, hogy kevésbé valószínű, hogy ezt az új szót használja. Az alábbi képernyőképen láthatja, hogy 20-szor többször kellett felülírnom az előrejelzéseket egy elkészített szóval, mielőtt az iOS elkezdte javasolni.

Szövegpótló furatok

Ennek az időigényes és fáradságos módszernek alternatívája az, ha a szöveghelyettesítéssel kiskaput hoz létre.

A Szövegcsere lehetővé teszi olyan parancsikonok beírását, amelyek gyorsan beírják a gyakran használt hosszú kifejezéseket. Az Apple alapértelmezett bejegyzése az „omw” beírása az „Úton!” Megadásához.

Szövegpótlások létrehozása az automatikus javítás szavainak hibássá tételével azt jelenti, hogy többé nem kell aggódnia a megfelelő jóslat megérintése miatt. Az iOS automatikusan beírja a beírt szöveget a Szövegpótlásra - még akkor is, ha ez a két dolog azonos!

Szövegpótlások hozzáadása:

 1. Válassza a Beállítások> Általános> Billentyűzet> Szövegcsere menüpontot
 2. Új szövegcsere hozzáadásához érintse meg a „+” elemet
 3. Írja be a helyesen írt szót a Kifejezés mezőbe

Távolítsa el a szavakat az iOS szótárból

Ha elégszer elír egy szót, az iOS tévesen azt gondolhatja, hogy ez egy új szó, amelyet használni szeretne. Amikor ez megtörténik, azt találja, hogy az automatikus javítás a tökéletesen beírt szavak helyébe az elírási hibákat írja!

A legjobb megoldás az, ha továbbra is helyesen gépelsz, és megérinted a bal oldali előrejelzést, amikor az automatikus javítás helytelenre cseréli a szavadat. De ha ez túl sokáig tart, választhatja a teljes billentyűzet szótár alaphelyzetbe állítását.

A billentyűzet szótár új szavakat tárol, amelyeket az iOS megtanult. Ide emlékszik arra is, hogy az iOS mely szavakat használja gyakrabban, mint mások. A szótár alaphelyzetbe állításával a készüléknek elölről kell kezdenie a gépelés megtanulását.

Sajnos nem lehet eltávolítani az egyes szavakat az iOS billentyűzet szótárából.

A billentyűzet szótár visszaállítása iOS rendszeren:

 1. Válassza a Beállítások> Általános> Visszaállítás lehetőséget
 2. Koppintson a Billentyűzet szótár visszaállítása elemre
 3. Adja meg a jelszavát a Szótár visszaállítása elemnél

Harmadik fél billentyűzetei

Ha sok problémát tapasztal az automatikus javítással, letölthet és telepíthet egy harmadik féltől származó billentyűzetet, amelyet iOS-eszközén használhat. A harmadik féltől származó legjobb billentyűzetek közül sok továbbfejlesztett autokorrekciós funkcióval rendelkezik.

A legnépszerűbb harmadik féltől származó billentyűzetek a következők:

 • Gboard: A Google által kifejlesztett billentyűzet lehetővé teszi, hogy bármilyen alkalmazásból végezzen Google-keresést. Nem csak, hogy ügyes javaslatokkal rendelkezik mind a szavak, mind az emojik számára.
 • SwiftKey: A nagyszerű szöveges előrejelzés és a szükséges betűk közötti átsiklás képessége értékes billentyűzetet jelent sok iOS-felhasználó számára. Engedélyt adhat a Microsoft és a Google fiókodra is, lehetővé téve a jobb előrejelzés érdekében, hogy elemezze az írás módját.
 • Fleksy: A SwiftKey sokkal kevésbé invazív változata, amely csúsztató mozdulatokat tartalmaz, de nem rendelkezik annyira jó előrejelzési képességekkel.
 • Nyelvtan: Ez a kiváló szerkesztő szoftver billentyűzete biztosan több nyelvtani és helyesírási hibát fog felvenni, mint a legtöbb. De nem lesz nagyon boldog, ha elkezdi használni a szleng vagy alkalmi mondatszerkezeteket.

Kapcsolja ki az automatikus javítást iOS rendszeren

Ha a fentiek mindegyike sok gondnak tűnik, kevés kifizetéssel, akkor teljesen kikapcsolhatja az automatikus javítást. Ha ezt tenné, akkor minden eddiginél több elírási hibát okozhat, de legalább mindegyikért személyesen Ön felel majd.

Nemrég tettem ezt, és egy kicsit összpontosítva, nem kellett sokáig fejleszteni a gépírási készségemet. Ennek eredményeként soha nem kell gondolkodnom az automatikus javításról, és tudok szavakat írni, ahogy akarom.

Ha ez nem megy olyan jól az Ön számára, akkor könnyű később bekapcsolni a funkciót.

Az automatikus javítás kikapcsolása iOS rendszeren:

 1. Válassza a Beállítások> Általános> Billentyűzet menüpontot
 2. Az összes billentyűzet alatt kapcsolja ki az automatikus javítást

Automatikus javítás macOS-on

Az iOS nem az egyetlen hely, ahol az Apple implementált egy automatikus javítási funkciót. A számítógépén az autokorrekció hatásaiból is profitálhat - vagy esetleg szenved -. Szerencsére a macOS sokkal könnyebbé teszi egyes szavak hozzáadását vagy eltávolítását az autokorrekt szótárból.

Jóslás és automatikus javítás macOS-on

A natív macOS-alkalmazások - e-mail, üzenetek, jegyzetek stb. - beírásakor a szó felett buborékokban jelennek meg az elgépelés várható javításai.

A javítás elfogadásához egyszerűen folytassa a gépelést a szokásos módon, és amikor megérinti a szóközt, a jóslat helyettesíti az írottakat. Ha azonban el akarja utasítani a megjósolt szót, akkor kattintson a buborék „X” gombjára, vagy nyomja meg a Kilépés a billentyűzeten.

Adjon hozzá vagy távolítson el szavakat a macOS szótárban

Csakúgy, mint az iOS esetében, a megjósolt szavak elfogadásakor vagy elutasításakor a számítógépe megtanulja, hogy valószínûleg melyik pillanatban szeretné gépelni. Ez a folyamat azonban hosszú időt vesz igénybe, és a macOS-ban sokkal gyorsabb út áll rendelkezésre.

Az iOS-től eltérően a macOS lehetővé teszi, hogy azonnal hozzáadjon vagy eltávolítson bármely szót a macOS szótárból. És ezt hihetetlenül könnyű megtenni!

Szavak hozzáadása vagy eltávolítása a macOS szótárhoz:

 1. Írja be a szót egy natív macOS-alkalmazásba, ne fogadjon el javítást
 2. Vezérlőgombbal kattintson a szóra, és válassza a Helyesírás-tanulás vagy a Helyesírás-tanulás elemet

Kapcsolja ki az automatikus javítást a macOS-ban

Még egyszer: nem mindenki akarja, hogy írásaikat egyáltalán megváltoztassák a macOS automatikus javítása. Ahelyett, hogy időt szánna az összes szükséges szó megtanulására és megtanulására, választhatja az automatikus javítás teljes letiltását.

Lehet, hogy tapasztalja, hogy a gépelés nem olyan jó, mint gondoltátok, de egy kis gyakorlással nem kell túl sokáig tartania, amíg felkarolunk. Legalább az automatikus javítás nem fog hibázni, ahol korábban nem volt ilyen!

Az automatikus javítás kikapcsolása a macOS-ban:

 1. Nyissa meg a Rendszerbeállítások> Billentyűzet> Szöveget
 2. Törölje a jelölést az „Automatikus helyesírás helyesbítése” jelölőnégyzetből

Ennyi van benne. Mondja el nekünk saját javítási problémáit az iOS vagy a macOS rendszeren, és mondja el nekünk, hogy ez a bejegyzés segített megoldani őket!

Legutóbbi hozzászólások