A külső merevlemez nem működik iPad vagy iPhone készülékkel, iPadOS vagy iOS 13 használatával?

Az iPadOS és az iOS 13 egyik változása az a képesség, hogy külső merevlemezt csatlakoztathat iPhone-jához vagy iPadjéhez. Ez különösen nagy termelékenységnövekedést jelent az iPad Pro felhasználói számára, akik abban reménykednek, hogy a számítógépet teljesen kicserélik elegáns táblagépükkel.

Természetesen szükség lehet adapterre, hogy külső meghajtót csatlakoztathasson eszközéhez (ez a világ csak manapság élünk), de miután ezt megtette, adatokat olvashat vagy írhat a Fájlok alkalmazással.

Az új szoftverrel meglepően könnyű hozzáférni a külső tárhelyen lévő adatokhoz, és rengeteg lehetőséget kínál: biztonsági mentések készítésére, adatátvitelre vagy tartalom megtekintésére közvetlenül a meghajtóról. Nincs szükség fájlok másolására az eszközre!

Az alábbiakban mindent megtanulhat a külső merevlemezek iPadOS és iOS 13 használatáról.

Gyors tippek Kövesse ezeket a gyors tippeket, ha a külső merevlemez nem működik iPad-jével vagy iPhone-jával iPadOS vagy iOS 13+ rendszeren:

 • Győződjön meg arról, hogy készüléke és külső meghajtója is az iPad / iPhone / iPod készüléktől eltérő áramforráshoz van csatlakoztatva - ez a legfontosabb tényező a működéshez! Ha hubot használ, győződjön meg arról, hogy ennek is van saját áramforrása!
 • Győződjön meg arról, hogy a külső merevlemez formátuma megfelelő (exFAT, HFS, FAT32 vagy APFS)
  • A felhasználók az APFS vagy a HFS segítségével jelentik a legtöbb sikert
 • Használjon olyan adaptert, amely lehetővé teszi iPhone vagy iPad készülékének egyszerre áramellátását - például az Apple villámkamerás adapterét
 • Vizsgálja meg a külső merevlemezt, kábeleket és portokat, hogy nincsenek-e rajta fizikai sérülések
 • Frissítse az iPhone vagy iPad szoftverét a legújabb elérhető verzióra
 • Állítsa le iPhone, iPad vagy iPod készülékét, majd csatlakoztassa a külső meghajtót és indítsa újra
 • Csatlakoztassa a meghajtót egy önellátó hubhoz, majd csatlakoztassa azt a Lightning to USB adapterhez

Külső merevlemez csatlakoztatása iPhone vagy iPad készülékéhez

Adapter segítségével csatlakoztassa a külső meghajtót iPhone-jához, iPadjéhez vagy iPodjához

Külső merevlemez csatlakoztatása iPadOS vagy iOS 13 eszközökhöz ugyanolyan egyszerű, mint az alján lévő portba történő csatlakoztatás. Természetesen ez csak akkor egyszerű, ha a külső tárhely megegyezik a csatlakozó típusával.

Az iPad Pro legújabb generációja USB-C töltőporttal rendelkezik, amely lehetővé teszi bármilyen USB-C tartozék könnyű csatlakoztatását. De nekünk, akik nem rendelkeznek az új iPad Pro-val vagy USB-C merevlemezek nélkül, adaptereket kell használniuk a tárhely csatlakoztatásához.

Ha SD-kártyát szeretne csatlakoztatni iPhone-jához vagy iPadjéhez, az eszköz csatlakozójától függően USB-C-SD-kártyaolvasóra vagy Lightning-SD-kártyaolvasóra van szükség.

A Lightning to USB 3 kameraadapter segítségével egyszerre csatlakoztathat villámkábelt. Kép az Apple-től.

A legtöbb ember azonban valószínűleg külső meghajtót szeretne csatlakoztatni USB-csatlakozóval. Ehhez szüksége van egy Lightning to USB adapterre. Javasoljuk az USB 3 adaptert, amely egyszerre biztosítja az áramellátást.

Miután csatlakoztatta a külső meghajtót, a Fájlok alkalmazáson keresztül férhet hozzá annak tartalmához. Kicsit lejjebb elmagyaráztuk, hogyan lehet ezt megtenni.

Ha a külső meghajtó nem működik iPadOS vagy iOS 13 rendszerben, kattintson ide az alábbi hibaelhárítási tippek átugrásához.

Ha látja: „Nem használható kiegészítő: túl sok energiát igényel?”

Elég sok olvasó fedezte fel, hogy meghajtóik nem működnek külső gyártmányú fényképezőgép-adapterekkel, főleg azért, mert ezek a külső gyártmányú termékek nem biztosítják az energiát meghajtóiknak.

Az Apple márkájú fényképezőgép-adapterre váltás megoldotta a problémát, mivel áramellátást biztosít a csatlakoztatott eszköznek!

Milyen adapterekre vagy hubokra van szükségem?

Az Apple manapság rengeteg különböző adaptert kínál.

Az a külső adapter, amelyhez külső merevlemezt kell csatlakoztatnia iPhone-jához vagy iPadjéhez, az adott meghajtótól és eszközétől függ.

Nézze meg az iPhone vagy iPad alján található csatlakozót, legyen vagy Lightning, vagy USB-C port. A régebbi Apple-eszközök 30 tűs csatlakozót használtak, de ezek manapság többnyire eltűntek.

Most nézze meg a külső meghajtó csatlakozóját. SD kártya? USB kábel? USB-C vagy Thunderbolt csatlakozó?

Bármi legyen is, általában adapterre van szükség az iPhone vagy iPad eszközhöz való csatlakoztatáshoz. Javasoljuk, hogy válasszon olyan adaptert, amely lehetővé teszi az áramellátást is, ha lehetséges. Így nem merül ki az eszköz akkumulátora, és a külső meghajtó nagyobb valószínűséggel fog működni.

Csak akkor van szüksége USB-elosztóra, ha több tartozékot kíván egyszerre csatlakoztatni a készülékéhez. Ez teljesen lehetséges - egyes felhasználók egyszerre három vagy több külső meghajtót csatlakoztattak -, de javasoljuk, hogy ehhez keressen egy áramellátású hubot.

Mely külső meghajtók kompatibilisek?

Lehetségesnek kell lennie bármilyen külső tárolóeszköz használatára iPhone vagy iPad készülékével. Kép a Pixabay-től.

Az Apple nem tett közzé semmilyen kompatibilitási információt az iPadOS és iOS 13 külső merevlemezéről. A meghajtó márkájától vagy stílusától függetlenül jó eséllyel működik az iPhone és iPad készülékeivel.

Elméletileg bármit csatlakoztathat az SD-kártyától a hüvelykujj-meghajtóig, az SSD-hez az Apple-eszközhöz problémamentesen. De biztosítania kell, hogy a merevlemez megkapja a szükséges energiát és a megfelelő formátumban legyen.

Powered versus nem hajtott külső meghajtók

Valamennyi külső meghajtónak energiára van szüksége a működéshez. De a nagyobb külső meghajtóknak annyi energiára van szükségük, hogy nem tudják kihúzni a készülék kábeléből, és inkább hálózati áramra kell csatlakoztatni őket.

Amikor csatlakoztatja a merevlemezt, az megmondja iPhone-jának vagy iPadjének, hogy mennyi energiára van szüksége. Ha eszköze nem képes ekkora energiát leadni, a képernyőn megjelenik egy figyelmeztetés, és a meghajtó nem működik.

Néhány felhasználónál ez akkor is megtörténik, ha a meghajtónak nem kell külső áramforrás.

Gyakran megkerülheti ezt a figyelmeztetést azzal, hogy iPhone vagy iPad készülékét a külső merevlemez-meghajtó csatlakoztatásakor bekapcsolt állapotban tartja. Ehhez megfelelő adapterre van szüksége.

Mely külső meghajtó formátumok kompatibilisek?

A Lemez segédprogrammal létrehozott bármilyen formátum működik iPadOS vagy iOS 13 rendszerben.

Gondoljon a külső tárhely formátumára, mint arra a nyelvre, amelyre be van írva. Ha iPhone vagy iPad nem tudja beszélni ezt a nyelvet, a meghajtó nem fog működni. A meghajtó formátumát megváltoztathatja Mac vagy Windows PC használatával, de ez általában mindent töröl.

Bármely, a MacOS Disk Utility segédprogramjával létrehozható titkosítatlan formátum iPadOS és iOS 13 rendszeren működik. Ez a következőket tartalmazza:

 • Mac OS Extended (HFS +)
 • Apple fájlrendszer (APFS)
 • MS-DOS (FAT 32)
 • ExFAT

Az utolsó két lehetőség a Windows rendszerrel működik és Mac operációs rendszer. Tehát ugyanazt a merevlemezt használhatja PC-jéhez, Mac-jéhez, iPhone-jához és iPadjéhez! Az iPadOS és az iOS 13 a partíciókat is felismeri a tárhelyen, mindegyik partíciót külön meghajtóként tekintve.

Az egyik probléma az, hogy az iPadOS és az iOS 13 nem fér hozzá a titkosított meghajtókhoz. Nincs lehetőség a titkosított meghajtók zárolásának feloldására iPhone vagy iPad készülékén, így nem tud hozzáférni a tartalomhoz. Remélhetőleg ez a jövőbeni frissítésekkel megváltozik.

Formázhatom újra a meghajtómat iPad vagy iPhone segítségével?

Ha a külső meghajtó nem kompatibilis formátumban van megírva, akkor a megváltoztatásához Mac-re vagy PC-re kell használnia. Sajnos még mindig van néhány dolog, amire számítógépet kell használnia.

Még iPadOS esetén sem tud mindent átvenni az iPad!

Hozzáférhetek a számítógépem tartalmához csatlakoztatással?

Csatlakoztassa a beépített tárolóval rendelkező tartozékokat, hogy azok tartalmát megtekinthesse iPhone vagy iPad készülékével. Az olyan dolgok, mint a diktafonok vagy a kamerák, remekül működnek. De nem tekintheti meg a számítógép tartalmát az eszközök csatlakoztatásával.

Természetesen a legtöbben eléggé elégedettek vagyunk azzal, hogy magával a számítógéppel is megtekinthetjük annak tartalmát. És továbbra is átvihet adatokat iPhone-jára vagy iPadjére az iTunes vagy a Finder segítségével, akárcsak mindig.

Hogyan lehet kihelyezni egy külső meghajtót az iPhone-ról vagy iPad-ről?

A külső meghajtó valóban plug-and-play eszköz iPadOS és iOS13 + rendszerekkel

Lehet, hogy észrevette, hogy a Files alkalmazásban nincs külső merevlemez-meghajtó. A számítógépen használtaktól eltérően nem kap csúnya hibaüzenetet, ha váratlanul lekapcsolja a meghajtót. Valójában így várják el tőletek!

Mindaddig, amíg nem éppen a külső meghajtón történő másolás, beillesztés vagy új fájlok készítésének közepén van, egyszerűen húzza ki a kábelt, ha befejezte a használatát.

Miért nem lehet mindig ilyen egyszerű?

Ha nagyon aggódik, bármikor leállíthatja az iDevice-t, majd manuálisan eltávolíthatja a külső meghajtót.

Külső meghajtó használata iPhone vagy iPad eszközén

Könnyű sokféle dolgot végrehajtani az új Files alkalmazásban.

Miután külső meghajtót csatlakoztatott iPhone-jához vagy iPadjéhez, megtekintheti annak tartalmát a Fájlok alkalmazással. Ez az alkalmazás a fájlok kezelésének legjobb módja a készüléken, a felhőtárolási szolgáltatásokban és most a külső merevlemezeken.

A Fájlok segítségével előnézetet, átnevezést, megnyitást, másolást, áthelyezést és törlést végezhet a dokumentumok és mappák között. Az iOS 13 vagy iPadOS és újabb verziókban különféle fájlok tömöríthetők és kicsomagolhatók. A beépített médialejátszóval akár videókat és zenét is hallgathat az alkalmazáson belül.

Az iPadOS és az iOS 13 olvasási és írási jogosultságokat biztosít a külső merevlemezeken. Ez azt jelenti, hogy fájlokat lehet létrehozni és szerkeszteni a meghajtón, ahelyett, hogy csak a már meglévőket lehetne megtekinteni. Külső meghajtókra is írhat harmadik féltől származó alkalmazások segítségével.

Hogyan találom meg a külső meghajtóm a Fájlok alkalmazásban?

Nyissa meg a Fájlok alkalmazást iPhone vagy iPad eszközén, és koppintson a Helyek elemre a külső meghajtó megtekintéséhez. Ha nem látja a Helyek gombot, a visszalépéshez koppintson a képernyő jobb alsó sarkában található Tallózás elemre.

A Helyek oldalon látnia kell a külső meghajtót a többi tárolási lehetőség mellett. Koppintson rá a tartalom megtekintéséhez és szerkesztéséhez.

Szükségem van-e harmadik féltől származó alkalmazásokra a külső meghajtó fájljainak megnyitásához?

A külső meghajtó tartalmának eléréséhez nincs szükség harmadik féltől származó alkalmazásra, ehelyett a beépített Files alkalmazást használhatja. Ennek ellenére használhat harmadik féltől származó fájlkezelő alkalmazást, például a Documents by Readdle dokumentumot, ha úgy tetszik.

Megnézhetek képeket, zenét hallgathatok és filmeket nézhetek a külső meghajtómon?

Hozzáférhet mindenféle médiához magában a Files alkalmazásban.

A Fájlok alkalmazásban sokféle dokumentumot nyithat meg. Ez azt jelenti, hogy a megnyitásához nem kell tartalmat másolnia külső tárhelyéről iPhone vagy iPad készülékére. Videók lejátszása, zenehallgatás és képek megtekintése a Files beépített médialejátszójával.

Akár PDF dokumentumokat is megnyithat és megjelölhet.

De még mindig vannak olyan speciális formátumok, mint például az .psd Photoshop fájlok, amelyek működéséhez még harmadik féltől származó alkalmazásokra van szükség. Ezekhez a formátumokhoz általában át kell helyeznie őket az eszközre, és meg kell nyitniuk egy adott alkalmazásban.

Hogyan menthetek fényképeket, zenéket és filmeket a készülékemre?

Tartalom átvitele a külső meghajtóról az eszközre, hogy elérhetővé váljon akkor is, ha a meghajtó nincs csatlakoztatva. Ehhez kétféle módon lehet:

 1. Fájlok áthelyezése a My My [iDevice] mappába.
 2. Tartalom mentése a Fotókba a Megosztás lapról.
Képek vagy videók mentése a Fotók alkalmazásba a Megosztás lapról.

Koppintson a Kiválasztás elemre, majd használja a Mappa ikont a fájlok vagy mappák áthelyezéséhez az eszközére a Fájlok alkalmazásban. Felveheti őket meghatározott mappákba, vagy egyszerűen áthelyezheti az Saját iPhone-ra vagy az Saját iPad-re.

Alternatív megoldásként válassza ki a menteni kívánt fotót vagy videót, és érintse meg a Megosztás gombot. A megosztási lapon válassza a Kép mentése vagy a Videó mentése lehetőséget. A mentett tartalmat a készüléken található Fotók alkalmazásban találja meg.

Hogyan helyezhetem át a tartalmat egyik külső meghajtóról a másikra?

Az iPadOS továbbfejlesztett osztott képernyője megkönnyíti a fájlok áthúzását a kívánt helyre.

Az iPadOS és az iOS 13 segítségével tartalmat vihet át egyik külső tárolórendszerről a másikra anélkül, hogy bármit is mentene a készülékére.

Ehhez általában többportos adapterre vagy USB-elosztóra van szükség, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre több merevlemezt csatlakoztasson eszközéhez. Ezután használja a Fájlok Mozgatás funkcióját a tartalom egyik meghajtóról egyenesre történő áthelyezéséhez.

Ha tartalmat szeretne áthelyezni a Fájlok használatával, érintse meg a Kiválasztás elemet, és válassza ki az áthelyezni kívánt fájlokat vagy mappákat. Koppintson a mappa ikonra, majd válassza ki azt a rendeltetési helyet, ahová áthelyezni szeretné a fájlokat. Ugyanezt a folyamatot használhatja fájlok felhőalapú tárolási szolgáltatásba történő feltöltésére.

Alternatív megoldásként húzza át a fájlt egy új helyre a Fájlok alkalmazásban. Ez még könnyebb az iPadOS továbbfejlesztett osztott képernyős funkcióinak használatával!

Szabadíthat-e tárhelyet a tartalom külső meghajtóra mentésével?

Ha a tárhely majdnem megtelt, helyezze át a fájlokat és mappákat egy külső meghajtóra.

A külső meghajtók iPhone vagy iPad eszközéről történő elérése életmentő azok számára, akiknek kevés a tárhelyük. Egyszerűen csatlakoztasson egy külső meghajtót a készülékéhez, és másolja a nagyobb fájlokat vagy mappákat arra. Ezután törölje ezeket a fájlokat iPhone vagy iPad készülékéről.

Természetesen a külső meghajtóra mentett adatok nem érhetők el a meghajtó csatlakoztatása nélkül. De remek hely ritkán használt fájlok és mappák tárolására, amelyekre valószínűleg nem lesz szüksége hamarosan.

Akár ugyanezt a módszert használhatja a tartalom felhőalapú tárolási szolgáltatásból egy külső meghajtóra történő áthelyezésére. Természetesen előbb meg kell várni a letöltést. De ha ez elkészült, törölheti ezt a tartalmat a felhőből, hogy még több tárhelyet szabadítson fel.

A későbbiekben pedig egyszerűen visszahozhatja a tartalmat eszközére. Csak csatlakoztassa újra a külső merevlemezt.

Fontos jegyzet:

Mint mindig, ha pótolhatatlan tartalom van a külső tárhelyen, győződjön meg róla, hogy máshol készít biztonsági másolatot. A külső meghajtókat könnyű elveszíteni, és ugyanolyan egyszerűen meghibásodhatnak, mint bármi más. Van egy remek mondás a digitális kor számára, amely segít emlékezni erre:

Kettő egy és egy sem.

Mi a teendő, ha a külső merevlemez nem működik az iPadOS és az iOS 13 rendszeren?

Az iPadOS és az iOS 13 még mindig a korai stádiumban van, a macOS Catalina és a TVOS 13 mellett. Az Apple képe.

Remélhetőleg probléma nélkül csatlakoztathatja és használhatja a külső meghajtót. Mivel azonban az iPadOS és az iOS 13 az új, ez nem sok felhasználó esetében fordulhat elő.

Az Apple-nek megoldania kell a legtöbb problémát, mire ősszel nyilvánosan megjelenik az iPadOS és az iOS 13. Addig is nézze meg az alábbi hibaelhárítási tippeket, ha a külső merevlemez nem működik az iPadOS vagy az iOS 13 rendszerben.

Ez a tartozék túl sok energiát igényel

A leggyakoribb probléma, amikor egy külső meghajtó nem működik az iPadOS vagy az iOS 13 rendszerben, egy figyelmeztetés, amely a következőket mondja: Ez a tartozék túl sok energiát igényel.

Ha üzenetet lát egy túl sok energiát igénylő külső meghajtóról, használjon olyan adaptert, amely további energiát biztosít a meghajtó számára

Ez akkor történik, amikor a külső meghajtó nem kap elegendő energiát a megfelelő működéshez. Rendszerint úgy javíthatja, hogy több energiát szolgáltat a meghajtónak vagy az Apple eszköznek.

Javasoljuk, hogy használjon egy adaptert külön töltőporttal a készülékéhez, például a Lightning to USB 3 kameraadaptert. Ügyeljen arra is, hogy a készülék tápellátást áramellátásból táplálja, és ne a számítógép USB-portjából.

Egyes merevlemezek működéséhez tápegységre van szükség.

Ha külső meghajtója hálózati áramot igényel, csatlakoztassa és kapcsolja be.

Ha ez nem működik, néhány felhasználó javította úgy, hogy USB hubot csatlakoztatott iPhone-jához vagy iPadjéhez, majd csatlakoztatta a külső meghajtót ahhoz a hubhoz. Úgy tűnik, hogy ez megkerüli a meghajtóba írt szoftver korlátozásokat.

Egyes tartalmak nem érhetők el

A particionált meghajtó bizonyos tartalmakat elérhetetlenné teheti.

A többi felhasználó hibaüzenetet kapott, amely arra figyelmeztet, hogy a külső meghajtón lévő tartalom nem érhető el. A hiba leggyakoribb oka az, amikor a külső merevlemezt olyan inkompatibilis formátumban írják, amely nem működik az iPadOS és az iOS 13 rendszerben.

A fenti szakaszban megtekintheti az iPadOS és az iOS 13 rendszerrel kompatibilis összes formátumot. Ha a külső merevlemez más formátumban van megírva, akkor nem tekintheti meg a tartalmat iPhone vagy iPad használatával.

A meghajtó kompatibilis formátumba történő formázásához Mac vagy PC-t kell használnia. Amikor ezt megteszi, általában az összes tartalmat törli, ezért először készítsen biztonsági másolatot.

Akkor is megkaphatja ezt a hibaüzenetet, ha a külső merevlemezen nem kompatibilis formátumú partíció található. Ebben az esetben figyelmen kívül hagyhatja az üzenetet, és továbbra is használhatja azt a partíciót, amely még olvasható.

Ez a tartozék nem támogatott

Néhány felhasználó úgy találta, hogy a Glyph merevlemez nem működik az iPadOS és az iOS 13 rendszerrel. Kép ​​a Sweetwater-től.

Néhány külső meghajtó továbbra sem támogatott. Nem világos, hogy ezek a meghajtók miért nem működnek az iPadOS vagy az iOS 13 rendszerrel, mivel az Apple nem adott ki semmilyen információt a meghajtók kompatibilitásáról. Ez a hibaüzenet akkor is megjelenhet, ha a külső meghajtó hibás vagy sérült.

Ha a külső meghajtó a megfelelő formátumú, érdemes ellenőrizni, hogy nincs-e rajta fizikai sérülés. Vizsgálja meg a csatlakozókat, a kábeleket és a házat, hogy nincs-e rajta jel, amely problémát okozhat.

A régimódi forgó meghajtók könnyen elromlanak, ha leesnek, és nagyjából az összes merevlemez elromlik, amikor nedvesek lesznek.

Vigyázzon arra is, hogy ne keverje össze a Thunderbolt és az USB-C csatlakozókat. Annak ellenére, hogy ugyanúgy néznek ki, finoman különböznek egymástól. Győződjön meg arról, hogy a készülékéhez és a tartozékaihoz megfelelő adaptert használ, anélkül, hogy a Thunderboltot és az USB-C-t összekeverné.

Ez az Akitio hasznos táblázata megmagyarázza az USB-C és a Thunderbolt közötti különbségeket.

Mondja el nekünk tapasztalatait az alábbi megjegyzésekben. A külső meghajtó működik iPadOS vagy iOS 13 rendszeren vagy sem? Mire tervezi használni? Vagy tapasztalt más problémákat? Mindent megteszünk, hogy naprakészen tartsuk ezt a bejegyzést, és megkapjuk a szükséges segítséget!

Olvasói tippek

 • 1. generációs iPad Pro-mhoz. A megoldás kétszeres volt
  • Használja az Apple villám-kettős portos villámadapterét egy porttal, amely hálózati áramra van csatlakoztatva (ez biztosítja az áramellátást az iPad számára)
  • Az Apple adapterének 2. portjához csatlakoztattam egy kábelt az USB utazási hubról. Ezt a hubot külön is csatlakoztatták az áramellátáshoz. Ezután csatlakoztattam a külső meghajtót az elosztóhoz. Most minden működik!
 • Bár az Apple szerint az exFAT és a FAT32 meghajtók kompatibilisek, még senki sem ismerte el, hogy működjön. Tapasztalataim szerint az egyetlen megbízható formátum a külső meghajtók és az iPadOS / iOS 13+ számára a macOS Extended naplózott ÉS APFS. Mindkettő lehetővé teszi számomra, hogy kérdés nélkül olvassak és írjak. Remélhetőleg az Apple a jövőben kijavítja ezt a kompatibilitási problémát
 • A Dr 3 azt javasolja, hogy használjon elektromos központot, és csatlakoztassa eszközeit ehhez a hubhoz, majd a hubot az iPad / iPhone készülékhez. Dolgozott iPhone 11 Max, 8. generációs iPad és iPad Pro készülékeivel
 • Próbáljon megnevezni a hordozható meghajtón található otthoni mappát DCIM, majd hozzon létre egy almappát a 100 APPLLE. Ez az a trükk, ami végre bevált nekem, és rávette az iPadet, hogy lássa a külső merevlemezt
 • Megállapítottam, hogy csak a hüvelykujj-meghajtóm csatlakoztatásával működött hub segítségével, mint közvetítő az iPad és a meghajtó között. Nem működött, amikor közvetlenül a villám és az USB adapter segítségével csatlakoztattam - így állítottam be: iPad> Apple Lightning - USB kamera adapter> USB hub> külső pendrive

Legutóbbi hozzászólások