A Mac nem tudott kommunikálni az Apple Watch hibaüzenettel, a Javítással

A hordható technológia valóban forradalmi, mivel ilyen kényelmet kínál a felhasználóinak. Az Apple Watch pedig nem más.A legjobb rész - ha Önnek is van Mac-je, oldja fel a Watch segítségével - mennyire kényelmes ez?

Adja meg bejelentkezési adatait, amikor bekapcsolja a Mac számítógépét, és ezt követően az óra minden alkalommal megteszi, amikor felébreszti a Mac számítógépét.

Csak arra van szüksége, hogy viselje az órát, és a gép közelében legyen. De az élethez hasonlóan problémák jelennek meg - és az Apple Watch és a Mac számítógépek esetében is túlságosan tanúskodnak arról a hibáról, amely nem képes kommunikálni az Apple Watchdal.

Néhány felhasználó hibával szembesült, amikor megpróbálta beállítani ezt a funkciót az óráján.

A „A Mac nem tudott kommunikálni az Apple Watchdal” hibaüzenet folyamatosan megjelenik, amikor megpróbálja beállítani az Órámat a Mac vagy a MacBook feloldásához. Bár nincs biztos válasz arra, hogy mi okozza ezt a hibát, van néhány javaslatunk és megoldásunk, amely megoldja a problémát.

Teljesítse a Mac zárolásának feloldásához szükséges feltételeket az Apple Watch segítségével

Bizonyos dolgokat meg kell győződnie az Autolock funkció Mac rendszerre történő beállítása előtt.

 • Az Apple ID kétfaktoros hitelesítést használ
 • A Mac és a WiFi egyaránt be van kapcsolva
 • Ugyanazt az Apple ID-t használja mind a Mac, mind a Watch
 • Az Apple Watch rendelkezik kóddal
 • Mac számítógépén jelölje be az „Engedélyezze az Apple Watchnak a Mac zárolásának feloldását” jelölőnégyzetet. Ez a lehetőség a Rendszer és beállítások részben található. Kattintson az Apple menü, majd a Rendszerbeállítások, majd végül a Biztonság és adatvédelem elemre.

Ha ezek a feltételek teljesülnek, és a Watch a Mac közelében van, akkor nem okozhat problémát.

Ellenőrizze még egyszer, hogy ugyanazt a WiFi hálózatot használja-e mindezekhez az eszközökhöz, azaz Mac-hez, iPhone-hoz és az órához. Különböző WiFi hálózatok használata ezt a hibát eredményezi.

Javítások a Macbook számára, amely nem tudja feloldani az Apple Watch-ot vagy kommunikálni vele

Engedélyezze újra az átadást

Néhány felhasználó, aki szembesül ezzel a problémával, megkönnyebbült az átadási opcióval. Letiltása, majd újbóli engedélyezése teszi a trükköt.

 • IPhone-ján lépjen a Beállítások> Általános> Átadás.
 • Kapcsolja ki, majd várjon egy pillanatra, és kapcsolja be újra.
 • Ezután menjen a Apple Watch alkalmazás> Általános> Kézi átadás engedélyezése és hajtsa végre ugyanazt a váltást.

 • Végül ellenőrizze azt is, hogy a Handoff engedélyezve van-e a Mac gépén: Rendszerbeállítások> Általános> Jelölje be az Átadás engedélyezése lehetőséget e Mac és az iCloud-eszközök között

iPhone feloldása

Ha kikapcsolja az iPhone használatát az óra feloldásához, megoldhatja azt a problémát is, hogy nem lehet csatlakozni a Mac-hez.

 • Ehhez indítsa el a Watch App az iPhone-on.
 • Akkor menj be Jelszó> Kapcsolja ki a Feloldás iPhone-val lehetőséget

FileVault

Talán a FileVault okozza a problémát a Mac számítógépe oldalán.

Próbálja meg kikapcsolni a FileVault-ot, és nézze meg, hogy ez sikerül-e

 • Menj Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem> FileVault és kapcsolja ki.
 • A FileVault kikapcsolása azt jelenti, hogy a Mac adatait nem titkosítják automatikusan, ezért óvatosan járjon el.

Ellenőrizze a WiFi-t

Olvasók hasonló problémákkal, de megállapították, hogy iPhone-juk (az órájukkal párosítva) más WiFi hálózaton volt, mint a MacBook. Ha több hálózat áll rendelkezésre, használjon hatótávolság-bővítőt vagy több sávú útválasztót használjon, ellenőrizze, hogy ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik-e minden eszközön és Mac-en.

Nézd meg a Kulcstartót

Kapcsolja ki, majd engedélyezze az iCloud kulcstartót a párosított iPhone-on

 • Menj Beállítások> Apple ID (régebbi macOS esetén érintse meg az iCloud elemet), és görgessen le a Kulcstartó elemig.
 • Koppintson rá, és kapcsolja ki, majd újra be az iCloud kulcstartót.
 • Megkérdezi, hogy kikapcsolja-e a Safari automatikus kitöltését a jelszavakhoz, válassza a Tartsa az iPhone-on lehetőséget.

Győződjön meg arról, hogy a Kulcstartó bejelentkezés és a felhasználói fiók bejelentkezési jelszavai MATCH

Meg kell egyezniük, hogy ez a funkció működjön. Ennek kijavításához nyissa meg a Spotlight programot, keresse meg a „Kulcstartó hozzáférés” kifejezést, nyissa meg az alkalmazást. Kattintson a jobb egérgombbal a bal oldali „bejelentkezés” gombra a nagy lakat ikon alatt, majd válassza a „Jelszó módosítása” lehetőséget, és állítsa be ugyanazt a jelszót, mint a felhasználói fiók.

Ellenőrizze, hogy a megadott jelszó biztonságos-e.

A Mac tudatja Önnel, ha nem elég biztonságos. Miután mentett egy új jelszót, lépjen a Rendszerbeállítások> Felhasználói fiókok és csoportok menüpontba, és módosítsa felhasználói fiókjának jelszavát, hogy az megegyezzen a Kulcstartó-hozzáférés pontban megadottal.

Legfrissebb watchOS frissítés

Győződjön meg arról, hogy a legújabb operációs rendszert telepítette mind a Mac, mind a Watch rendszerre. Ellenőrizze a watchOS verzióját azáltal, hogy elindítja a Watch alkalmazást iPhone-ján, majd érintse meg a Saját órám elemet, és menjen be Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés.

Az automatikus feloldás az óra nagyon jó tulajdonsága, amely a Mac-mel is együtt használható. Nagyon kevés erőfeszítéssel kinyithatja a Mac számítógépét, mivel az óra megteszi helyetted. Az egyik ilyen megoldás megszünteti a problémát, és lehetővé teszi a funkció használatát.

Olvasói tippek

 • Ez nekem bevált: leválasztottam az Apple órámat, eltávolítottam az Apple órámat az Apple ID fiókomból, megjavítottam az órámat az iPhone készülékemmel, újraindítottam mindent (Mac, Watch, iPhone) és engedélyeztem az automatikus feloldást
 • A telefonom repülőgépes üzemmódba állítása, majd az óra csatlakoztatása a Mac beállításain keresztül végül nekem működött. Miután csatlakoztattam az órát, kivettem a telefont Repülőgép üzemmódból, és minden továbbra is a várt módon működött
 • Győződjön meg róla, hogy a kulcstartó BE van kapcsolva az iPhone iCloud-beállításaiban. Amint visszakapcsoltam, minden működött
 • Jelentkezzen ki az iCloudból mind iPhone-on, mind MacBook-on, majd jelentkezzen be újra az Apple Watch alkalmazásból
 • Nyissa meg a Mac Bluetooth beállításait, majd párosítsa iPhone készülékét a Mac számítógépével
 • Úgy tűnik, hogy a Repülőgép üzemmód többszörös váltása az órámon megoldotta számomra
 • Felejtsd el a WiFi-t az iPhone-on és a Mac-en. Ezután tiltsa le a Bluetooth-t az iPhone készüléken. Csatlakozzon ugyanahhoz a WiFi hálózathoz az iPhone és a Mac rendszeren. És végül kapcsolja vissza a Bluetooth-t a telefonon

Legutóbbi hozzászólások