Sárgának tűnik az iPhone 11, X Series vagy 8 képernyője?

Nemrég lett egy új, boldog tulajdonos egy iPhone 11 Pro (vagy egy régebbi iPhone XS vagy X modell)? De a kezdeti ünneplés után kezdi észrevenni, hogy szuper-duper nagy felbontású OLED vagy Super Retina XDR képernyője kissé sárgábbnak tűnik, mint szeretné?

Vagy azt látja, hogy az iPhone készüléke egy percig remekül néz ki, majd a következő pillanatban hirtelen sárgul?

Jó néhány új iPhone 11 vagy X sorozatú (XS / X) tulajdonos (és néhány iPhone 11, XR, vagy 8 és 8 Plus felhasználó) arról számol be, hogy telefonjuk képernyője elég csúnya sárga színt dob ​​a dolgokról, különösen akkor, ha a telefon más szögben, mint frontálisan. A fehérek egyszerűen nem néznek ki jól!

Tehát mi a helyzet?

Sajnos ez nem új kérdés! Sok iPhone felhasználó jelentette, amikor az előző iPhone modellek megjelentek.

És folyamatosan kaptunk olyan jelentéseket az iPad Pro felhasználóitól, hogy a képernyőjük markánsan melegebb vagy sárgább, mint a korábbi, nem Pro iPad modelljük.

A nagy iPhone X változás: OLED

A legtöbben tudják, hogy az iPhone 11 Pro / XS / X OLED kijelzővel rendelkezik, amely megnövekedett színmélységet és hűséget mutat, mint az összes korábbi iPhone modell, beleértve a 11, XR, valamint a 8 és 8+ készülékeket is.

Ennek az új típusú iPhone-képernyőnek az egyik eredménye, hogy némi színeltolódást mutathat, ha az iPhone kijelzőjét ferde szögből nézi. Ezenkívül az OLED-képernyők néha szenvednek az úgynevezett beégésektől, mivel hosszabb ideig használjuk őket.

Színváltás?

Egy nemrégiben megjelent Apple iPhone támogatási dokumentum szerint, amikor egy OLED képernyőt (például az iPhone 11 Pro / XS / X kijelzőjét) ferde szögben néz meg, enyhe szín- és árnyalatváltozásokat észlelhet. Az Apple szerint ezek a színváltozatok jellemzőek az OLED-re és teljesen normálisak.

A színeltolásnak azonban enyhenek és NEM nyíltnak kell lennie - nem szabad nagy figyelmet felhívnia magára.

Csípje meg iPhone 11 Pro vagy X sorozatú kijelzőjét, és távolítsa el ezt a sárgulást

Az iPhone színének megváltoztatása valójában sokkal könnyebb, mint gondolnád! Az iOS 12 vagy az iOS 11 Kisegítő lehetőségei lehetővé teszik számunkra, hogy ésszerűen és gyorsan beállítsuk a képernyő árnyalatát, hogy kiszűrjük a kijelző sárgaságát.

Nincs több sárga!

 1. Látogassa meg a kijelző beállításait a telefon kisegítő lehetőségeiben a következőre:Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Kijelző és szövegméret> Színszűrők
 2. IOS 12 és régebbi verziók esetén ellenőrizzeBeállítások alkalmazás> Általános> Kisegítő lehetőségek> Szálláshelyek megjelenítése> Színszűrők
 3. Koppintson a Színárnyalat és ellenőrizze, hogy be van-e ellenőrizve
 4. Navigáljon a HUE csúszka és mozgassa balra vagy jobbra, amíg el nem éri a kívánt képernyő megjelenést
 5. Állítsa be a INTENZITÁS csúszka balra vagy jobbra az Ön igényei szerint

Látja a zöld, rózsaszín vagy egy másik színárnyalatot?

Ha az iPhone 11 Pro / XS / X kijelzője kissé zöld vagy rózsaszínű vagy bármilyen más színű a spektrumon, akkor a színszűrők használata a képernyő üdvössége. Játsszon körül a beállításokkal, és keresse meg saját iPhone Display Sweet Spot-ját.

Legutóbbi képernyőjavítás vagy csere?

Ha iPhone automatikus fényerő-funkciója nem működik megfelelően a képernyő javítása vagy cseréje után, frissítse iPhone-ját legalább az iOS 12-re. Ezzel foglalkoznia kell a problémával.

Egy másik lehetőség: Tiltsa le az iPhone 11 Pro vagy az X sorozat valódi hangját

Az iPhone 11 és X modellek adaptív színrendszert tartalmaznak, amelyet az Apple True Tone néven hív.

Először az Apple iPad Pro modelljeiben szerepelt, a True Tone technológia a környezeti fényérzékelővel használja a képernyő fehéregyensúlyának beállítását, hogy megfeleljen a jelenlegi környezet színhőmérsékletének. Tehát a fehérek fényesek és világosak (kevesebb színárnyalattal), a feketék pedig mélyek és gazdagok.

Az ötlet az, hogy a fénynek a környezetéhez való illesztésével elkerülheti a további szemfáradást.

Mi a helyzet az éjszakai műszakkal?

Ha ez úgy hangzik, mint az Éjszakai váltás, akkor hasonló, mert eltolja a képernyő színeit; A Night Shift azonban a színhőmérsékletet kevésbé melegről melegebbre állítja, vagyis melegebb tónusokkal, például sárgákkal és narancsokkal.

A True Tone a színhőmérsékletet bármilyen környezetre megváltoztatja, a hűvösebbtől (kékesebb) a melegebbig (sárgák és narancsok.) A True Tone engedélyezésével az iDevices érzékeli a környezetben uralkodó színhőmérsékletet, és ennek megfelelően megváltoztatja a képernyő megjelenését.

Az Igaz Tónus dinamikus beállítása

Sok iFolks felfedezi, hogy a True Tone engedélyezésével a képernyőjük sárgás színűen indul, de amikor a True Tone funkció felismeri és alkalmazkodik ahhoz, a képernyők fehérebbek és világosabbak lesznek, amikor használják az eszközeiket.

Ez a True Tones valóság: észreveheti, hogy a képernyő árnyalata finoman és drámai módon is változik a nap folyamán - a nappali fénytől a beltéri világításon át az éjszakai és még a fluoreszkáló fényig is. A True Tone úgy állítja be a kijelzőt, hogy megfeleljen annak, hogy milyen típusú fényforrást érzékel (és ennek a fénynek a megfelelő színét).

De ha úgy találja, hogy a True Tone nem működik az Ön számára, akkor könnyen letiltható

 1. Menj Beállítások> Kijelző és fényerő elemet > és kapcsolja ki a True Tone lehetőséget
 2. Vagy nyissa meg a Vezérlőközpontot és a 3D / Haptic érintse meg a Fényerő csúszkát
 3. Koppintson a True Tone Off (Gray Out)

Néhány olvasónk úgy találta, hogy a True Tone kikapcsolása után iPhone 11 Pro és X képernyőjük gyönyörű ropogós fehér volt!

A True Tone funkcióval rendelkező modellek

 • iPhone 11 sorozat
 • iPhone XS és XR
 • Eredeti iPhone X
 • iPhone 8 és 8 Plus
 • 12,9 hüvelykes iPad Pro (második generáció)
 • iPad Pro (11, 10,5 hüvelykes és 9,7 hüvelykes)

Harmadik alternatíva: Használja az Intelligens invertálást

A képernyő sárgulását (vagy más színárnyalatot) leggyakrabban a fehéreknél észlelik, miért ne változtathatná fehérjeit feketékké az iOS Smart Invert funkciójával.

Ez egy szinte sötét mód, és eddig ez a legjobb megoldás azoknak az iPhone-felhasználóknak, akik a Dark Mode szépségét és egyszerűségét szeretnék. Ráadásul, mivel ez inkább a feketékre épül, mint a fehérre, a True Tone, az Night Shift vagy bármelyik képernyő sárgulása színváltása sokkal kevésbé érzékelhető.

Tehát próbálja ki a Smart Invert-t és nézze meg, hogy működik-e Önnek!

Burn-In, nem elavult plazmatechnika?

Azok számára, akik nem ismerik a „beégés” kifejezést, ekkor jelenik meg a kijelzőn a kép halvány maradéka (vagy szellemképe) a következő képernyőn megjelenő kép tetején.

A beégés krónikus probléma volt a plazmatechnológiában - és az egyik legnagyobb oka annak, hogy az LCD és az azt követő LED-technológia átvette a tévékészülékek és a személyi eszközök piacát.

Tehát zavaró, ha megtudjuk, hogy vannak beégési esetek az iPhone X modelleken.

Kerülje a beégést iPhone 11 Pro, XS vagy X készülékén!

 1. Használja az Auto-Brightness beállítást és / vagy csökkentse iPhone fehér pontját
  1. Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Kijelző és szövegméret> Csökkentse a fehér pontot
  2. Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> Szálláshelyek megjelenítése> Csökkentse a fehér pontot
 2. Állítson be automatikus zárolást, hogy a képernyő aludjon, ha nem használja
  1. Beállítások> Kijelző és fényerő> Automatikus zár
 3. Ne nézzen nagy kontrasztú képeket vagy videókat hosszabb ideig
 4. Kerülje a videók hurkolását, különösen a nagy kontrasztú szakaszokat (nagy különbségek a feketék és a fehérek között)
 5. Ne nézzen és ne mutasson másoknak hosszabb ideig maximális fényerővel rendelkező állóképeket az iPhone készülékén
 6. Csökkentse a képernyő fényerejét minden olyan alkalmazásnál, amely bekapcsolja a kijelzőt, amikor nem használja aktívan az iPhone készülékét
  1. Csúsztassa lefelé a Vezérlőközpontot a fényerő manuális gyors beállításához
 7. Minden nap kapcsolja ki iPhone készülékét. Igen minden nap. A képernyő kikapcsolása lehetőséget ad a képmegőrzés megszüntetésére

Nincs igazi hangváltás az iOS frissítése után?

Néhány ember észrevette, hogy az igazi hangváltás eltűnt az iOS frissítése után. Nem találták meg az igazi hangfunkciót sehol - nem a hozzáférhetőség, a vezérlőközpont vagy a kijelző és fényerő beállításai között.

Általában ez a probléma egy közelmúltbeli vagy korábbi képernyőcseréhez kapcsolódik.

A True Tone funkció le van tiltva a képernyő cseréje után, még akkor is, ha az Apple csereképernyőjével javítják. Úgy tűnik, hogy ha iPhone-jának nincs eredeti gyári képernyője, akkor az igazi hangnem nem fog működni!

Ha nem cserélte le a képernyőt, próbáljon meg kényszerített újraindítást.

És ha ez nem segít, próbálkozzon az összes beállítás visszaállításával, és nézze meg, hogy a probléma egy adott beállításhoz kapcsolódik-e.

Minden beállítás visszaállítása

MenjBeállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása

 • Ez visszaállítja az alapértelmezett beállításokat a Beállításokban, beleértve az értesítéseket, riasztásokat, fényerőt és az óra beállításait, például az ébresztési riasztásokat.
 • És visszaállítja az összes személyre szabott és testreszabott funkciót a gyári alapértékekre.
 • Tehát újra kell konfigurálnia ezeket a beállításokat az iPhone vagy az iDevice újraindítása után.

Legutóbbi hozzászólások