A Safari lassan tölti be a weboldalakat a Mac számítógépére?

Az internetnek villámgyorsnak kell lennie. Már régen túl vagyunk azon a napon, amikor várakoztunk a képek soronkénti betöltésére - mi történik mostanában a Safarival? Amikor a Safari lassan tölti be a weboldalakat, úgy érzi, hogy az egész Mac összeomlik.

Akár a kurzor úgy néz ki, mint egy pörgő strandröplabda, vagy a rakodórúd félúton leállt, senkinek nincs türelme megvárni a lassú webböngészőt. Éppen ezért olyan sok felhasználó vált át a Safariból valami másra, amikor az lelassul.

De nem ez az egyetlen lehetőség. Állítólag az Apple natív böngészője gyors; régen gyors volt! És mi segíthetünk abban, hogy visszaszálljon ilyen sebességre.

Rövid idő és tudod, mit csinálsz? Az alábbiakban bemutatjuk a Safari felgyorsításának gyors összefoglalóját Mac számítógépén:

 1. Frissítse Mac számítógépét a legújabb szoftverre.
 2. Módosítsa a DNS-t nyílt forráskódú alternatívára.
 3. Tiltsa le az összes kiterjesztést és bővítményt a Safariban.
 4. Törölje a Safari beállításait a Könyvtárból.
 5. Törölje a gyorsítótárat, az előzményeket és az automatikus kitöltési adatokat a Safariból.
 6. Használja a helyreállítási módot a macOS újratelepítéséhez.

Kipróbált már egy másik webböngészőt?

Először is: Zárjuk ki az internetkapcsolattal kapcsolatos problémákat. Töltse le és telepítse az alább felsorolt, harmadik féltől származó webböngészőket:

  Tesztelje internetkapcsolatát egy másik böngészővel, mielőtt túlságosan hibáztatná a Safarit. Kép a Wikipedia-ból.

  Most használja ezt a böngészőt néhány különböző weboldal betöltésére. Győződjön meg róla, hogy teszteli a „gazdag” oldalakat, például az Apple MacBook Pro oldalát, annak minden nagy felbontású képével.

  A Mac még mindig lassan tölti be az oldalakat? Ha igen, akkor a probléma nem a Safarival kapcsolatos, hanem az Ön által használt internetkapcsolaton múlik.

  Indítsa újra a Mac-et és az útválasztót. Ezután forduljon internetszolgáltatójához, ha segítségre van szüksége a lassú kapcsolat kijavításához. És hagyjon egy megjegyzést, hogy elmondja nekünk, mit mondanak!

  Miért tölti be a Safari olyan lassan az oldalakat a Mac gépembe?

  Néhány olyan dolog, ami miatt a Safari lassan tölti be a weboldalakat a Mac számítógépére, többek között szoftverhibák, sérült fájlok vagy rossz kiterjesztések. De ez csak egy kis minta arról, hogy mi baja lehet a böngészőnek.

  Igazság szerint szinte lehetetlen megmondani miért A Safari lassú anélkül, hogy tesztelné az adott Mac-et. A legegyszerűbb módja annak, hogy megpróbálja kijavítani. Amikor a Safari ismét felgyorsul, akkor az utolsó változtatással biztosan megoldotta a problémát.

  Hogyan gyorsíthatom fel a Safarit a Mac gépemen?

  Az alábbi javaslatok bármelyike ​​felgyorsíthatja a Safari for Mac alkalmazást, a különböző lépések különböző emberek számára lesznek hatékonyak. Mondja meg nekünk a megjegyzésekben, melyik működik az Ön számára.

  Kezdje a lista tetején, a leggyakoribb és legegyszerűbb megoldandó problémával: az elavult szoftverekkel. Ezután haladjon lefelé, és minden lépés után tesztelje újra a Safarit. Az utolsó javaslat a Safari és a macOS teljes újratelepítése, ennek biztos javításnak kell lennie.

  Az indulás előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot a Mac-ről. A folyamat során elveszítheti a fontos adatokat, de ha friss biztonsági másolatot készít, mindig fedezi.

  Készítsen biztonsági másolatot Mac-jéről a Time Machine segítségével, hogy az adatok védve legyenek.

  1. Frissítse Mac számítógépét a legújabb szoftverre

  Az Apple folyamatosan kiadja a termékek szoftverfrissítéseit. Néha óriási játékváltók, mint az iPad OS várhatóan, máskor a motorháztető alatt fejlesztéseket kínálnak, amelyeket alig veszünk észre.

  Ha a Safari lassan tölti be az oldalakat a Mac számítógépére, lehetséges, hogy a szoftver elavult. Lehet, hogy egy szoftverhibában szenved, amelyet a legújabb frissítésben kijavítottak.

  1. Menj > Rendszerbeállítások ...> Szoftverfrissítés.
  2. A Mac ellenőrzi a macOS és a Safari frissítéseit.
  3. Töltse le és telepítse a megtaláltakat.
  Az Apple folyamatosan kiadja az új szoftverfrissítéseket, győződjön meg arról, hogy a Mac naprakész.

  Ezenkívül ellenőrizze a Mac-en használt más harmadik féltől származó szoftver frissítéseit. Lehet, hogy nem tűnik összefüggőnek, de rengeteg alkalmazás lassíthatja a Safarit. Különösen problémásak a VPN, a víruskereső vagy a tisztító szoftverek.

  1. Nyissa meg a Alkalmazásbolt és kattintson Frissítések az oldalsávból.
  2. Töltse le és telepítse az összes alkalmazás elérhető frissítését.
  3. Keresse fel a fejlesztői webhelyet, ahol megtalálhatja a máshol letöltött alkalmazásokat.
  4. Töltse le és telepítse a legújabb verziókat.
  Frissítse az App Store alkalmazásokat a Frissítések ablakban.

  2. Módosítsa a DNS-t nyílt forráskódú alternatívára

  Nem szabad, hogy megdöbbentsen, ha megtanulja, hogy az emberek és a számítógépek másként dolgozzák fel az információkat. Az egyik ilyen különbség az, hogy miként olvassuk az információkat. Egy számítógép szereti látni a 104.25.157.25-öt, míg mi inkább ugyanazt olvasjuk, mint a www.appletoolbox.com.

  A Domain Name System (DNS) olyan, mint egy idegen nyelvű szótár a számítógép számára. Lefordítja a domain neveket (www.appletoolbox.com) IP-címekre (104.25.157.25), így azok érthetőek lesznek a számítógép számára.

  Alapértelmezés szerint a DNS-t az internetszolgáltató állítja be, de semmi akadálya annak, hogy potenciálisan gyorsabb alternatívát váltson. A legnépszerűbb ingyenes DNS-szolgáltatók közé tartozik a Cloudflare, az OpenDNS és a Google DNS.

  1. Menj > Rendszerbeállítások ...> Hálózat.
  2. Kattintson a gombra Haladó ...> DNS.
  3. Válassza ki a meglévő DNS-kiszolgálókat, és kattintson a gombra Mínusz (-) hogy törölje őket.
  4. Kattintson a gombra Plusz (+) az új DNS-kiszolgálók hozzáadásához.
  5. A Cloudflare (mások elérhetőek) esetén adja hozzá a következő DNS-kiszolgálókat:
   • 1.1.1.1
   • 1.0.0.1
   • 2606:4700:4700::1111
   • 2606:4700:4700::1001
  6. Kattintson a gombra OK> Alkalmaz.
  Módosítsa a DNS-t a Mac Rendszerbeállításokban.

  3. Tiltsa le a Safari összes bővítményét és bővítményét

  A Safari kiterjesztések egész sor extra funkciót adnak az Apple webböngészőjéhez. A Safari kiterjesztések segítségével letilthatja a hirdetéseket, tárolhatja a jelszavakat, megoszthatja azokat a közösségi médiában, lefordíthatja más nyelvekre, kedvezménykódokat kaphat, javíthatja nyelvtanát és még sok mást.

  Érthető, hogy a túl sok kiterjesztés lassíthatja a Safarit az oldalak betöltésében a Mac-en. De még ha csak egy vagy két kiterjesztést is használ, a velük kapcsolatos probléma miatt az oldalak lassan betöltődhetnek.

  A kiterjesztésekhez hasonlóan a Safari plug-inek is lehetővé teszik a weboldalak meglátogat többet. Ez azt jelentheti, hogy interaktív animációkat futtat, vagy hozzáfér a kamerájához videocsevegés céljából.

  Az egyetlen mód arra, hogy megtudja, a bővítmények vagy a beépülő modulok lassítják-e a Safarit, az a letiltás. Ha a Safari felgyorsul, helyezze be újra az egyes kiterjesztéseket és a plug-ineket egyenként, hogy megtudja, melyik okozza a problémát.

  1. Nyissa meg a Safarit, és lépjen a következőre: Safari> Beállítások ...> Bővítmények.
  2. Törölje a jelet az egyes bővítmények jelölőnégyzetéből.
  3. Menj a Weboldalak lapon a plug-inek az oldalsáv alján találhatók.
  4. Törölje a jelet az egyes bővítmények jelölőnégyzetéből.
  5. Ha a Safari még mindig lassú, Eltávolítás vagy Eltávolítás minden bővítmény és plug-in.
  Kapcsolja ki a Safari kiterjesztéseket a mellette lévő négyzet kipipálásával.

  4. Törölje a Safari beállításait a Könyvtárból

  A macOS létrehoz plist fájlokat, amelyek tárolják a különböző alkalmazások speciális beállításait. Ezek a fájlok automatikusan jönnek létre, és néha megsérülnek. Ha a Safari plist a fájlok sérültek, ez megmagyarázhatja, miért töltődnek be olyan lassan a weboldalak. Törölheti a sérülteketplista fájlok és a macOS automatikusan újakat hoznak létre.

  Amikor törli a Safari-tplist fájlokat, az összes Safari-beállítás visszaáll. Ez magában foglalhatja például a kezdőlapot, a mentett letöltések helyét vagy az új lap megnyitásakor bekövetkező eseményeket. A Safari Beállítások ablakában újra normálra állíthatja őket.

  1. A kiemeléshez kattintson az Asztalra Kereső.
  2. Tart választási lehetőség és a menüsorból válassza kiUgrás> Könyvtár.
  3. Nyissa meg a preferenciák mappába.
  4. Keresse meg a kezdő fájlokat com.apple.Safari és azzal fejezzük be .plist.
  5. Helyezze ezeket a fájlokat az Asztalra, így szükség esetén visszahelyezheti őket.
  Keresse meg és távolítsa el a Safari-beállításokat a Könyvtárból.

  5. Törölje a gyorsítótárat, az előzményeket és az automatikus kitöltési adatokat a Safariból

  Amikor betölt egy weboldalt, a Safari az oldaladatok egy részét, például képeket, egy gyorsítótárba menti, hogy az adott oldal a következő látogatás alkalmával gyorsabban betöltődjön. A Safari emellett nyomon követi a böngészési előzményeket és a bejelentkezési jelszavakat az internet böngészése közben.

  Mindezek az adatok nehezíthetik a Safarit, így Mac számítógépe elég lassú a weboldalak betöltésekor. A megoldás a gyorsítótár, az előzmények és az automatikus kitöltési adatok törlése a böngésző terhelésének megkönnyítése érdekében.

  Természetesen ez azt jelenti, hogy nem kereshet vissza az előzmények között, és nem használhatja újra az automatikus kitöltési bejelentkezést. Tehát csak akkor törölje az automatikus kitöltési adatokat, ha tudja minden webhely bejelentkezési jelszavát!

  1. Nyissa meg a Safarit, és lépjen a következőre: Safari> Beállítások ...> Adatvédelem.
  2. Kattintson a gombra Webhelyadatok kezelése ...> Összes eltávolítása> Eltávolítás most.
  3. Kattintson a gombra Kész
  4. Most menj a Jelszavak fülre.
  5. Írja be a Mac bejelentkezési jelszavát.
  6. Válasszon ki egy bejegyzést a listából, majd nyomja meg a gombot parancs + A hogy mindegyiket kiválassza.
  7. Kattintson a gombra Eltávolítás és erősítse meg, hogy szeretné Eltávolítás ezeket a jelszavakat.
  Távolítsa el az előzményeket, a gyorsítótárat és az egyéb webhelyadatokat a Safari-beállításokból.

  6. Használja a helyreállítási módot a macOS újratelepítéséhez

  Jó hibaelhárítási tipp minden problémás alkalmazást használó eszköz számára az alkalmazás eltávolítása, majd letöltése és újratelepítése. De a Safarit nem lehet eltávolítani, mert az beépül a Mac operációs szoftverébe. Ehelyett újra kell telepítenie a teljes operációs szoftvert.

  Ennek lehetővé kell tennie az adatok elveszítését a Mac számítógépén a helyreállítási mód használatával. Ennek ellenére feltétlenül először készítsen biztonsági másolatot Mac-jéről a Time Machine-re.

  Készítsen biztonsági másolatot a Mac-ről, mielőtt visszaállítaná a macOS-t a Helyreállítási mód segítségével.

  Az újratelepítés néhány órát igénybe vehet. Ez idő alatt nem tudja használni a Mac számítógépét, ezért ennek megfelelően tervezze meg az idejét.

  1. Menj > Leállítás… és úgy dönt Leállitás a Mac.
  2. Most indítsa újra és tartsa lenyomva parancs + R amíg meg nem jelenik egy Apple logó, egy forgó földgömb vagy egy jelszó.
  3. A macOS segédprogramok ablakban válassza a lehetőséget Telepítse újra a macOS-t.
  4. Kattintson a gombra Folytatni és kövesse az utasításokat a szoftver újratelepítéséhez.
  A Safari teljesen újratelepül a macOS mellett.

  Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a cikket. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha sikeresen felgyorsította a Safari-t a Mac-en. És mondja el, melyik tipp működött a legjobban az Ön számára!

  Legutóbbi hozzászólások