Hogyan lehet megnézni, hogy hány dala van az Apple Music vagy a Spotify könyvtárban

Hány dalod van az Apple Music-on vagy a Spotify-on? Kiderült, hogy ez valójában sokkal nehezebben megválaszolható kérdés, mint gondolnád.

Ez azért van, mert egyik streaming szolgáltatás sem kínál könnyű „dalszámolás” funkciót iOS-en, Androidon vagy akár PC-n. Ennek ellenére van néhány megoldás, amelyet kipróbálhat.

Hogyan ellenőrizhető, hogy hány dalod van az Apple Music-on?

Az Apple Music könyvtár összes dalának megtekintéséhez a legjobb az, ha felveszed őket egyetlen lejátszási listára PC-n vagy Mac-en.

A kérdésre szűkszavú válasz: nincs mód arra, hogy megnézzük, hány dalt mentett a könyvtárába az Apple Music alkalmazásban. Legalábbis iOS-en nem.

Számítógépen valójában lehetséges, hogy hozzáfér-e a Zene alkalmazáshoz a Catalinában, vagy az iTuneshoz a Windows rendszeren és a macOS régebbi verzióin.

Csak menjen a Zene szakaszban a Dalok fülre. Ha ott van, válassza ki az összes számát, és adja hozzá egyetlen lejátszási listához. A lejátszási listákon - ellentétben a könyvtáraddal - valójában szerepel a dalok száma.

Természetesen tehet valami hasonlót iOS-en vagy Androidon, de ez sokkal unalmasabb. Ki kell választania minden okostelefonon lévő dalt, és hozzá kell adnia őket egyetlen lejátszási listához - ami könnyebben elmondható, mint mobil operációs rendszereken.

Az iOS rendszeren azonban kiderülhet, hogy az Apple Music vagy az iTunes segítségével hány dal töltődik le eszközöd helyi tárolójára.

Ez nem a könyvtáradban lévő zeneszámok száma, csak az eszközödre letöltött dalok száma.

Csak menjen a Beállítások -> Általános -> Névjegy menüpontra. Görgessen lefelé, és megjelenik a Dalok szakasz. Ezek mind az iOS-eszköz helyi tárhelyére mentett műsorszámok.

Hogyan ellenőrizhető, hogy hány dalod van a Spotify-on?

A „Kedvelt dalok” szakasz nem jeleníti meg a könyvtár összes dalát. De lehet, ha erőfeszítéseket tesz, hogy tetszene minden dal, amit hallgat.

Az Apple Musichoz hasonlóan a Spotify sem kínál semmilyen módszert annak kiderítésére, hogy valójában hány dal található meg a könyvtárában. Ez még azokra a zeneszámokra is igaz, amelyeket helyben tölt le az eszközére. Ennek azonban van kerülő megoldása.

Kiválaszthatja az összes zeneszámot a különböző lejátszási listákon, és hozzáadhatja őket egyetlen lejátszási listához. Csakúgy, mint az Apple Music esetében, a Spotify lejátszási listáiban is szerepel majd a számok száma.

Ezt megint sokkal könnyebb megvalósítani Mac vagy PC-n, mint okostelefonon vagy táblagépen. (Ne feledje azt is, hogy a Spotify mobil verziója nem úgy tűnik, hogy a lejátszási listák között szerepelne a dalok száma.)

Érdemes megjegyezni, hogy a Spotify alkalmazás „Kedvelt dalok” szakasza nem sorolja fel a lejátszási listákra mentett összes számot. Csak azokat a számokat sorolja fel, amelyek kifejezetten tetszettek a szív ikon használatával.

Ennek ellenére érdemes megütni azt a szív ikont a Spotify könyvtár minden sávja mellett. Miután ezt megtette, láthatja az összes dal összesített számát.

Egyéb zenei könyvtár tippek

Helyi MP3-okat hallgathat mindkét Apple Music-on és Spotify.

Tehát nincs egyszerű módja annak, hogy megnézze az összes dalt, amely a könyvtárában van. De van néhány további tipp, amelyeket szem előtt tarthat, ha rendben és rendszerezetten szeretné tartani a streaming szolgáltatásait. Íme néhány fontos.

 • Használja a lejátszási lista mappáit. Az Apple Music és a Spotify egyaránt támogatja a lejátszási listák mappáit, amelyek kiválóan alkalmasak könyvtárának rendezésére. Sajnos a lejátszási lista mappáinak létrehozásához az Apple Music vagy a Spotify alkalmazást kell használnia egy számítógépen. Mindkét platformon létrehozhat egyet a Fájl> Új> Lejátszási lista mappa menüpont megnyitásával.
 • Vegyünk egy „futószámláló” lejátszási listát. Bár nehéz elkezdenie, fontolja meg, hogy minden tetsző dalt vagy a különféle lejátszási listákon szereplő dalokat egyetlen lejátszási listához, „úgynevezett” névhez vagy hasonlóhoz adjon. Így a könyvtár összes dalát egyetlen helyen láthatja.
 • Hallgassa meg saját zenéjét. Ha a számítógépén van egy nem streaming könyvtár az MP3-fájlokból, akkor használja ki őket, ha hallgatja őket a választott streaming alkalmazáson keresztül. Az Apple Music meglehetősen megkönnyíti az iTuneson vagy a Zene alkalmazáson keresztül továbbított helyi dalok meghallgatását. A Spotify esetében követheti a helyi számok letöltésével kapcsolatos korábbi útmutatónkat.

Olvasói tippek

 • Trace ezt a cselekvési módot ajánlja ha jól érzi magát a Unix héj
  • Nyissa meg a terminál ablakát, és váltson könyvtárra, ahol az Apple zene tárolja az albumokat
  • A Trace rendszerén itt van: / Felhasználók / nyomkövetés / Zene / iTunes / iTunes Media / zene
  • Ezután keresse meg és számolja meg a dalok kiterjesztésével rendelkező fájlokat. A Trace könyvtárában ők az m4a az iTunes áruházból letöltött dalokhoz, az .mp3 pedig a bakelitből digitalizált vagy a CD-ről letépett dalokhoz. Ne feledje, hogy a könyvtárában különböző zenei formátumok lehetnek
  • Íme a Trace által használt két parancs:
  • megtalálja . -név “* .mp3” | wc -l
  • megtalálja . -név “* .m4a” | wc -l

Legutóbbi hozzászólások