Használja a helyreállítási módot iPhone, iPad vagy iPod touch kijavításához

A helyreállítási mód egy hatékony eszköz, amellyel kijavíthatja az iPhone, iPad vagy iPod touch készülékkel kapcsolatos problémákat. Újratelepíti az eszközön lévő szoftvert, a folyamat során a szoftverekkel kapcsolatos problémák széles skáláját megoldja.

Előfordulhat, hogy iPhone, iPad vagy iPod touch a sikertelen szoftverfrissítés után helyreállítási módba kerül. Máskor úgy dönthet, hogy helyreállítási módba helyezi, mint hibaelhárítási megoldást. Bármelyik módon is, kövesse az útmutató útmutatásait a szoftver helyreállításához és a készülék normál állapotának helyreállításához.

Mi a helyreállítási mód?

Az iPhone, iPad vagy iPod touch helyreállítási módban megjelenik egy iTunes vagy számítógép ikon a képernyőn, ami arra kéri, hogy csatlakoztassa a számítógéphez. Amikor ezt megteszi, választhatja Frissítés vagy visszaállítás eszközén lévő szoftvert.

Bármelyik opció újratelepíti az Apple legfrissebb elérhető operációs szoftverét, de a visszaállítás gomb is törli az összes tartalmat és adatot a készülékről. Ezután választhatja a biztonsági másolat helyreállítását, vagy beállíthatja újként.

A helyreállítási módban lévő eszköz arra kéri, hogy csatlakoztassa a számítógéphez.

Hogyan lehet kilépni a helyreállítási módból

Helyreállítási módban az iPhone, iPad vagy iPod touch teljesen nem reagál. Nem ébresztheti fel, nem fogadhat telefonhívásokat, vagy bármilyen más módon felhasználhatja. Lehetséges, hogy kiléphet a helyreállítási módból, ha lenyomva tartja az Alvó / Ébresztő gombot, vagy követi ezeket az utasításokat a készülék újraindításához.

Hogyan kényszerítheti az újraindítást az iDevice-re

 • iPhone 8 vagy újabb és Face ID azonosítójú iPad modellek: Nyomja meg és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot (felső vagy oldalsó), amíg a készülék újraindul
 • iPhone 7, iPhone 7 Plus és iPod touch 7. generáció +: Tartsa lenyomva a Felső (vagy Oldalsó) és a Hangerő csökkentő gombokat, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • iPad Home gombbal, iPhone 6s vagy korábbi, valamint iPod touch (6. generáció) vagy korábbi: Nyomja meg és tartsa lenyomva mind a Home, mind a Top (vagy Side) gombot mindaddig, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Ha azonban probléma van a készüléken lévő operációs szoftverrel, lehet, hogy lehetetlen kilépni a helyreállítási módból. Ebben az esetben frissítenie vagy vissza kell állítania a szoftvert a készülék javításához.

Milyen problémákat orvosol a helyreállítási mód?

A rendszerindítási ciklus az, amikor iPhone, iPad vagy iPod touch készüléke nem tud túljutni az Apple logón.

Mivel a helyreállítási mód újratelepíti az eszközön lévő szoftvert, hatékony megoldás a szoftverrel kapcsolatos problémák megoldására. Hogy csak néhányat említsünk, ezek közé tartoznak a sikertelen frissítések, az indítási ciklusok, a nem reagáló érintőképernyők és még az akkumulátor rossz élettartama is.

Ha ugyanazokat a szoftverproblémákat tapasztalja a helyreállítási mód használata után, probléma lehet a biztonsági másolattal. Állítsa vissza eszközét helyreállítási móddal, de később állítsa be újként. Ha ez sem működik, akkor állítsa vissza a DFU módot, vagy kérjen hardverjavítást.

Készítsen biztonsági másolatot a helyreállítási mód használata előtt

A helyreállítási mód lehetővé teszi a választást Frissítés vagy visszaállítás A Te eszközöd. Ha úgy dönt visszaállítás, a tartalmat és a beállításokat is törli. Ez magában foglalja az eszközön található fényképeket, üzeneteket, alkalmazásokat és egyéb adatokat.

Még akkor is, ha csak az eszközét szeretné frissíteni, készítsen biztonsági másolatot, mielőtt helyreállítási módba helyezné. Nem lehet biztonsági másolatot készíteni iPhone, iPad vagy iPod touch készülékéről, ha helyreállítási módban van, és különben elveszítheti az összes adatot.

Az eszköz helyreállítási módba állítása

Az iPhone, iPad vagy iPod touch helyreállítási módba állításához csatlakoztatnia kell a számítógéphez, és újra kell indítania az eszközt. Ha ezt megfelelően teszi, a számítógépen vagy az iTunes ikon jelenik meg a kijelzőn. A számítógép helyreállítási módban is felismer egy eszközt.

Válassza ki készülékét az alábbi listából a megfelelő utasítások eléréséhez:

 • iPhone 8, iPhone X vagy újabb
 • iPhone 7
 • iPhone 6S, iPhone SE vagy korábbi
 • iPad Face ID-vel
 • iPad Home gombbal
 • iPod touch (7. generáció) vagy újabb
 • iPod touch (6. generáció) vagy korábbi

iPhone 8, iPhone X vagy újabb / iPad Face ID-vel

 1. Csatlakoztassa készülékét egy számítógéphez egy Apple által hitelesített USB-kábel segítségével.
 2. Gyorsan nyomja meg és engedje fel a Hangerő növelése gombot.
 3. Gyorsan nyomja meg és engedje fel a Hangerő csökkentése gombot.
 4. Tartsa nyomva az Oldalsó vagy a Felső gombot.
 5. Az iPhone vagy iPad újraindul, tartsa lenyomva az Oldalsó vagy a Felső gombot, amíg visszaáll helyreállítási módba. Válassza az eszköz frissítését vagy visszaállítását.

iPhone 7 / iPod touch (7. generáció) vagy újabb

 1. Csatlakoztassa készülékét egy számítógéphez egy Apple által hitelesített USB-kábel segítségével.
 2. Nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés gombot a Hangerő csökkentése gombbal.
 3. Az iPhone vagy iPod touch újraindul, tartsa lenyomva mindkét gombot, amíg visszaáll helyreállítási módba. Válassza az eszköz frissítését vagy visszaállítását.

iPhone 6S, iPhone SE vagy korábbi / iPod (6. generáció) vagy korábbi / iPad Kezdőlap gombbal

 1. Csatlakoztassa készülékét egy számítógéphez egy Apple által hitelesített USB-kábel segítségével.
 2. Tartsa nyomva az Alvás / Ébresztés gombot a Kezdőlap gombbal.
 3. Az iPhone, iPad vagy iPod touch újraindul, tartsa lenyomva mindkét gombot, amíg visszaáll helyreállítási módba. Válassza az eszköz frissítését vagy visszaállítását.

Frissítés vagy visszaállítás helyreállítási módban

A számítógépnek helyreállítási módban fel kell ismernie egy iPhone-t, iPad-et vagy iPod touch-ot, és a számítógép szoftverétől függően automatikusan meg kell nyitnia a Findert vagy az iTunes-ot.

Ha az eszköz helyreállítási módban van, ezt az üzenetet látnia kell az iTunes vagy a Finder alkalmazásban.

Válassza ki, hogy szeretné-e Frissítés vagy visszaállítás eszközén lévő szoftvert. Ha frissíti, akkor ne veszítsen el semmilyen tartalmat. Míg a szoftver visszaállítása mellett az összes tartalom és beállítás is törlődik.

15 perc elteltével a készülék automatikusan kiléphet a helyreállítási módból. Ebben az esetben ismételje meg a fenti utasításokat, hogy újra helyreállítási módba állítsa, és fejezze be a szoftver frissítését vagy helyreállítását.

Mi van, ha a helyreállítási mód nem működik

Nincs sok olyan probléma, amelyet nem lehet orvosolni az iPhone, iPad vagy iPod touch helyreállítással történő helyreállításával. De ha ez nem tette meg a trükköt, akkor van még ennél is mélyebb helyreállítás.

Az eszköz firmware-frissítési módja - vagy röviden a DFU-mód - újratelepíti a készülék firmware-jét, valamint a szoftvert. Ha a probléma a helyreállítási mód használata után is fennáll, állítsa vissza eszközét DFU móddal.

Legutóbbi hozzászólások