Hogyan lehet megszabadulni a Safari Pop-Up csalásoktól

Az iPhone vagy iPad sok ilyen idegesítő Safari pop-up csalást kap, például megnyeri az Amazon ajándékkártyáját vagy más jutalmat? Ha igen, akkor nem vagy egyedül!

Ezek az előugró ablakok annyira idegesítőek lehetnek, hogy tehetetlennek találhatja magát - nem tudja bezárni a lapot / előugró ablakot, és néha egyáltalán nem tudja használni a készülékét.

Azok az okok, amelyek miatt ezek a felugró ablakok annyira idegesítőek, az az, hogy egyszerűen megjelennek, nem számít, hová kattint. Még akkor is, ha leállítja a Safari-t és újra megnyitja, általában ott vannak, hogy újra köszöntsenek.

Ne hidd el, amit olvasol

Valószínűleg a legjobb dolog a Mac és az iOS rendszerben az a tény, hogy stabilabbak és kevésbé hajlamosak a biztonsági fenyegetésekre. Ennek ellenére egy idegesítő előugró ablak nyomorulttá teheti életét, és ez a Safariban is megtörténhet.

Az előugró ablakok adathalász módszerek lehetnek. Azt mondhatják, hogy az Apple-től vagy bármely más megbízható vállalattól származnak, hogy megszerezzék személyes adatait.

Még azzal is becsaphatnak, hogy valamilyen probléma van a rendszerével. Minden ilyen esetben nagyon tanácsos kapcsolatba lépni az Apple-lel, vagy kövesse ezeket a megelőző intézkedéseket.

Óvatosan

Általában nem ajánlunk semmiféle vírusirtót vagy rosszindulatú programot a Mac-en vagy az iDevices-en (iPhone, iPad).

Általában nincs szükség ezekre az alkalmazásokra az Apple termékein, mivel az OS X 10.8 Moutain Lion óta az összes macOS és Mac OS X termék tartalmazza a GateKeeper alkalmazást, amely megakadályozza, hogy a felhasználók automatikusan telepítsenek mindent, ami nem az Apple által jóváhagyott szoftver.

Továbbá, mivel a macOS és az OS X UNIX alapú, a vírusok és a rosszindulatú programok általában nem képesek elterjedni a gépen és annak alkalmazásain

Ráadásul az ilyen típusú termékekre támaszkodva a védelem valójában sebezhetőbbé teheti a támadásokat, nem kevésbé.

Ha azonban Macet használ üzleti célokra, vagy ha Mac és Windows számítógépek sorozatát használja, előnye lehet a víruskereső szoftver telepítésének. Csak győződjön meg róla, hogy elvégzi a kutatását, mielőtt bármilyen víruskereső szoftvert megvásárolna - és olvassa el a felhasználói véleményeket is!

Ne feledje, hogy ezek a weboldalak olyan csalások, amelyek hatással vannak a Safarira (a böngészőre), és ideiglenesek - amikor bezárja a Safarit, azok is bezáródnak.

A hüvelykujj jó szabálya

Az egyik legjobb dolog, amit tehet a Mac-en, az az, hogy leáll a számítógép munka végén vagy a munkanap végén. Ezután kapcsolja be a munkáját.

A leállítás és az áramellátás nagyszerű módja annak, hogy a Mac-ek csúcsformában legyenek.

Hogyan lehet bezárni a bosszantó Safari Pop-Up csalásokat az iOS rendszeren

Ha továbbra is az iOS régebbi verzióját használja (9.3-nál korábbi), akkor a nem kívánt előugró ablak elvetése után megjelenhet egy blokkjelző gomb. Kattintson rá, hogy ne kapjon felugró ablakokat erről a weboldalról.

Ha ez nem működik, akkor erőteljesen le kell állítania a Safarit.

Zárja be a Safari alkalmazást

 • Ehhez kattintson duplán a kezdőlap gombra, vagy csúsztassa felfelé az Otthoni kézmozdulatok sávot.
 • Ez megnyitja az összes olyan alkalmazást, amelyet nemrégiben nyitott meg. Válassza ki a Safari elemet a listából, és csúsztassa felfelé a képernyő tetejétől bezáráshoz.

Törölje a Safari gyorsítótárát

Miután leállította a Safari alkalmazást iPhone-ján vagy iPadjén, tisztítsa meg a Safari gyorsítótárát és előzményeit

A Safari gyorsítótárának megtisztítása iPhone vagy iPad eszközén

 • Érintse meg Beállítások> Safari elemre
 • Görgessen le a Beállítások elemig, és válassza a lehetőséget Történelem és webhelyadatok törlése
 • Erősítse meg a műveletet
 • Miután ez megtörtént, görgessen tovább lefelé a Safari beállításai között, és válassza a lehetőséget Fejlett
 • Koppintson a Webhely adatai elemre
 • Várja meg, amíg megtelik, és nyomja meg Távolítsa el az összes webhelyadatot az alján
 • Menj vissza Beállítások> Safari elemre és kapcsolja mindkettőt Az előugró ablakok letiltása és Csalárd weboldalra vonatkozó figyelmeztetés

Ha iOS 9.3 vagy újabb rendszert használ, használhat tartalomblokkolókat

Ezek harmadik féltől származó alkalmazások, amelyek lehetővé teszik a Safari számára, hogy blokkolja az előugró ablakokat és egyéb dolgokat, például sütiket, képeket stb.

Csak töltsön le minden releváns (tartalomblokkoló) alkalmazást az App Store-ból.

Most nyitva Beállítások, majd a Safari és a Tartalom blokkoló - válassza ki a kívánt beállításokat

Több ilyen alkalmazást is használhat.

Hogyan lehet bezárni a bosszantó Safari Pop-Up csalásokat Mac rendszeren

Ha Safari 9.1 vagy újabb verziót használ, kövesse az alábbi lépéseket:

Először zárja be a nem kívánt előugró ablakot. Előfordul, hogy az előugró ablak egyszerűen nem megy - próbálja meg bezárni a megfelelő lapot, vagy ha ez nem segít bezárni a Safari ablakot, és pár perc múlva újra megnyílik.

Ha Safari 9-et használ, akkor az előugró ablak valószínűleg „Ne jelenítsen meg további figyelmeztetéseket erről a weboldalról” jelölőnégyzetet - kattintson rá, mielőtt bezárja az előugró ablakot.

Ellenkező esetben zárja be a felugró ablakot a billentyűkombináció megnyomásával Command + W a lap vagy ablak bezárásához.

Egy hatalmas doboz felbukkan. Nyomja meg a visszatérés gombot, és mind a mező, mind az oldal bezárul.

Ha ez nem történik meg, tartsa lenyomva a Command + W billentyűkombinációt. Ismétlődő figyelmeztető hangokat hallhat. Miközben ezeket a gombokat tartja, kattintson a felugró ablakban az OK gombra. Ha egy másik felugró ablak jelenik meg, törölje a szokásos módon.

Abban az esetben, ha még mindig nem zár be, a legvégső megoldás az lenne, ha erőteljesen kilépne a Safari-ból. nyomja meg Parancs, Opció, Esc - a megjelenő ablakban válassza a Safari elemet.

Kattintson a „Kilépés kényszerítése” elemre. Próbálja meg újra megnyitni az alkalmazást, miközben a Shift billentyűt tartja, és akkor jó lesz.

Az új Safari telepítések tartalmazzák az előugró ablakok blokkolásának lehetőségét is. Nyissa meg a Safari böngészőt.

Ezután kattintson a gombra Safari> Safari-beállítások> Válassza a Biztonság fület. Itt megtalálja a lehetőséget blokkolja az előugró ablakokat.

Állítsa be, és ez mindenképpen segít a böngészés élményében.

Ezután lépjen az Adatvédelem fülre

 • Alatt Cookie-k és webhelyadatok, válasszon egyet Mindig blokkolja vagy Engedélyezés az általam felkeresett webhelyekről
 • Alatt A helymeghatározó szolgáltatások használata a webhelyen, válassza ki Kérdés nélkül tagadja vagy Kérjen minden webhelyet naponta egyszer
 • Jelölje be a mellette lévő négyzetet Kérje meg a weboldalt, hogy ne kövessen nyomon

Végül távolítsuk el a webhely adatait. A következő lépés végrehajtása előtt zárja be a rosszindulatú oldalt.

Ugyanezen az Adatvédelem lapon érintse meg a gombotWebhelyadatok kezelése. Ez felsorolja az összes webhelyet, amelyet a Safari tárol.

Vagy válasszon Összes eltávolítása vagy jelölje ki az egyes oldalakat, és nyomja meg a gombot Eltávolítás.Megjelenhet egy üzenet, amely arra kéri Önt, hogy erősítse meg a webhely adatainak eltávolítását Távolítsa el most megerősítéséhez.

Ha elkészült, nyomja meg a gombot Kész.

Extra tippek:

Frissítse szoftverét

Van egy oka annak, hogy a szoftver rendszeresen frissül. Frissen tartják az operációs rendszert, és segítenek a biztonsági problémák megoldásában.

A macOS és az iOS rendszeresen frissítéseket is kap, és erősen ajánlott, hogy tartsa szemmel ezeket, mivel azok gyakran hozzájárulnak az előugró hirdetések feletti ellenőrzés javításához.

Az Apple folyamatosan alkalmaz biztonsági javításokat mind az iOS, mind a macOS szoftverre. Javasoljuk, hogy tartsa naprakészen a készülékét.

Távolítsa el a felesleges kiterjesztéseket

Az óvatosság érdekében fontolja meg a fel nem használt vagy ismeretlen kiterjesztések eltávolítását. Erre a műveletre nincs szükség az átveréses weboldalak kiküszöbölésére, de ez segíthet a Safari tevékenységének ellenőrzésében.

Nyissa meg a Safari alkalmazást, és válassza a felső menüből Safari> Beállítások> Bővítmények. A (z) gombra kattintva távolítsa el azokat a kiterjesztéseket, amelyeket nem használ, nem ismer, vagy amelyekről nem biztos, hogy szüksége van Eltávolítás gomb.

Ha nem biztos abban, hogy mit kell eltávolítania, távolítsa el mindegyiket. A normál működéshez NEM szükséges hosszabbító s

Olvasói tippek

 • Mac esetén célszerű egy egyszerű HTML fájlt létrehozni ezzel a tartalommal: Ez egy alapértelmezett honlap. Ez egy alapértelmezett honlap. Használja a TextEdit vagy hasonló szövegszerkesztő programot, és válassza a Fájl menü> Mentés másként parancsot. És HTML dokumentumként mentse el. Húzza azt a dokumentumot a Dock vagy a Applications mappában lévő Safari oldalra. Ezután az utolsó oldal megnyitása helyett megnyitja azt a szöveges dokumentumot. Gyorsan be kell zárnia az összes többi nyitott ablakot az Opció segítségével - Kattintson a Bezárás gombra, amint megnyílik a Safari. Ez a szöveges dokumentum elég hosszú ideig késlelteti egy rosszindulatú program elindítását, így megakadályozza, hogy az első helyen nyíljon meg!
 • Próbálja ki a Safari App ikonjának 3D érintését, válassza az Új fül (vagy az Új privát fül) lehetőséget. Ennek meg kell akadályoznia az előugró átverési tartalom újratöltését - majd törölje azt a lapot, amelyen a csaló üzenet található
 • Először menjen a Beállítások> Apple ID-profil> iCloud> és kapcsolja ki a Safari funkciót. Válassza a Megtartás az iPhone-on lehetőséget. Ezután váltson a Repülőgép módra. Csak akkor menjen a Beállítások> Safari> Előzmények és webhelyadatok törlése. Ezután kapcsolja ki a Repülőgép módot, és ellenőrizze, hogy a Safari megfelelően működik-e.
 • A Chrome-ot használó emberek számára, akik látják ezt az előugró átverést
  • 1. Nyissa meg a Chrome-ot, majd érintse meg a menü három pontját
  • 2. Érintse meg az Előzmények elemet, majd a Böngészési adatok törlése elemet
  • 3. Válasszon az opciók közül, beleértve a Böngészési előzmények törlését; Cookie-k, webhelyadatok; Gyorsítótárazott képek és fájlok
  • 4. Koppintson alul a Böngészési adatok törlése elemre
 • A Mac diagnózisának további diagnosztizálásához futtassa az EtreCheck-et, és nézze meg a jelentését, hogy megnézze, mi történik
 • Ha ezt a felugró ablakot többször látja egyetlen webhelyen, fontolja meg, hogy a webhely tulajdonosai értesüljenek róla! Tájékoztassa őket arról, hogy a munkamenetét egy Amazon pop-átverés eltérítette, ami használhatatlanná tette a telefon böngészőjét
  • Üdvözöljük ennek a felhasználónak az appletoolbox-ra vonatkozó tanácsát - így ha megkapja ezt a bosszantó előugró ablakot, jelezze nekünk, hogy blokkolhassuk és eltávolíthassuk webhelyünket!

Legutóbbi hozzászólások