Word és PDF fájlok megnyitása iPad vagy iPhone készüléken

Manapság a munka nem korlátozódik az irodára. Sokan akkor vagyunk a legeredményesebbek, ha kint vagyunk, nagyrészt az okostelefonoknak és a táblagépeknek köszönhetően. Ha tudod, hogyan kell Word-dokumentumokat szerkeszteni vagy PDF-fájlokat jelölni iPhone vagy iPad eszközödön, új világokat nyithatsz a termelékenység előtt.

Ebben a cikkben elmagyaráztuk, hogyan kell mindkettőt végrehajtani. Nem számít, hogy a fájlok már vannak-e az eszközén, vagy valaki SMS-ben vagy e-mailben küldte el neked. Megmutathatjuk, hogyan nyithatja meg, szerkesztheti és akár meg is oszthatja őket.

Nyissa meg a Word fájlokat iPhone vagy iPad eszközén

Az üzleti világ nagy része a Microsoft Office-on fut. Még akkor is, ha kemény vagy a Pages felhasználója, valószínűleg rengeteg más ember által létrehozott Word-dokumentummal fog dolgozni.

Szerencsére könnyű (és ingyenes) a Word fájlok megnyitása iPhone vagy iPad készüléken. És van néhány különböző alkalmazás, amellyel megteheted!

Oldalak versus Microsoft Word

A dokumentumok szerkesztésére az iPhone vagy iPad eszközön a legnépszerűbb két alkalmazás a Pages és a Microsoft Word. Mindkettőt ingyen letöltheti az App Store-ból, de a Microsoft Word használatához Microsoft 365-előfizetés szükséges.

Nyissa meg a Word dokumentumokat a Microsoft Word vagy a Pages alkalmazásban.

Ahogy várható volt, a Microsoft Word a jobb lehetőség a Word dokumentumok megnyitására és szerkesztésére. Nem veszít semmilyen adatot, ha más formátumra konvertál, és alapértelmezés szerint megoszthatja a dokumentumot Word fájlként.

Ezzel szemben az Apple Pages alkalmazás a Word fájlokat új formátumra konvertálja, és közben gyakran megváltoztatja a betűtípust vagy az elrendezést. Exportálhatja a dokumentumokat Word fájlként, amikor befejezte a Pages szerkesztését, de az elrendezés valószínűleg ismét megváltozik.

Végső soron rajtad múlik, hogy ingyen használja-e a Pages-et, vagy beszerez-e egy Microsoft 365-előfizetéseket a hivatalos Word alkalmazás használatához.

Hogyan lehet megnyitni a már meglévő Word fájlokat

Ha az eszközén már vannak Word-dokumentumok, vagy felhőalapú tárolóba ment, akkor közvetlenül a Microsoft Word vagy a Pages alkalmazásból nyithatja meg őket.

A Microsoft Word alkalmazásban érintse meg a elemet Nyisd ki iPhone vagy iPad oldalsávjáról a legutóbbi OneDrive-fájlok listájának megtekintéséhez. A megtekintéshez használja a navigációs lehetőségeket Legutóbbi mappák vagy dokumentumokat a készüléken. Koppintson a Több az összekapcsolt felhőalapú tárolási szolgáltatások, például az iCloud vagy a Dropbox eléréséhez.

Koppintson a Több a Microsoft Word alkalmazásban az iCloud Drive-fájlok eléréséhez.

Az Oldalak részben érintse meg a elemet Tallózás a képernyő alján a Fájlok alkalmazás összes helyének megtekintéséhez. Ezen a képernyőn Word-dokumentumokat találhat iPhone-ján vagy iPadjén, valamint a kapcsolódó felhőalapú tárolási szolgáltatásokban, koppintson egy Word-fájlra annak megnyitásához az Oldalakban.

Hogyan nyissuk meg az üzenetek útján elküldött Word fájlokat

Néha az emberek szöveges dokumentumokat küldenek Önnek.

Előfordulhat, hogy Word-dokumentumot az Üzenetek alkalmazáson keresztül kap. Koppintson rá a dokumentum előnézetének megnyitásához, majd érintse meg a Megosztás gombot - a felfelé mutató nyíllal ellátott mezőt - egy másik alkalmazásban történő megnyitásához.

A megjelenő megosztási lapon csúsztassa végig az alkalmazások második sorát, hogy lássa, miben nyithatja meg a mellékletet. Ha nem látja a Microsoft Word vagy az Oldalak elemet, koppintson a Több és válassza ki őket a kibővített listából.

Másolja a dokumentumot egy választott alkalmazásba a Megosztás lapról.

tudsz Szerkesztés kedvenc alkalmazásai a kibővített listából, hogy a Microsoft Word vagy a Pages mindig jól láthatóan megjelenjen a Megosztás lapon.

Hogyan lehet megnyitni az e-mailben elküldött Word fájlokat

Az e-mail mellékletek az üzenet alatt jelennek meg a Mail alkalmazásban.

Ha valaki e-mailben küld egy Word dokumentumot, akkor a Mail alkalmazásban látnia kell a mellékletet az üzenete alatt. Érintse meg az előnézet megtekintéséhez, és a Megosztás gombbal nyissa meg egy másik alkalmazásban.

Érintse meg és tartsa lenyomva a mellékletet a Megosztás gomb megjelenítéséhez.

Ellenkező esetben megérintheti és lenyomva tarthatja a mellékletet, hogy gyorsan megtekinthesse annak előnézetét, majd csúsztassa felfelé a műveletek listájának megjelenítéséhez. Koppintson a Részvény a műveletlistából, és keresse meg a Microsoft Word vagy a Pages alkalmazást a második sorban található alkalmazásokból. Ha nem láthatók, koppintson a ikonra Több további alkalmazások megtekintéséhez.

Word fájlok megosztása iPhone vagy iPad eszközről

A szerkesztés befejezése után előfordulhat, hogy meg kell osztania a Word fájlokat másokkal. Ezt megteheti az AirDrop, az Messages, a Mail és egy sor más alkalmazás segítségével.

Az Oldalak oldalon érintse meg a három pontot (), majd válassza ki Export a menüből. Válassza a dokumentum konvertálását a-ba Szó fájlt, majd ossza meg egy másik alkalmazással, vagy mentse a Files mappába. Fontos, hogy konvertálja a dokumentumot Word-be, hogy másoknak ne legyen szükségük az Oldalakra a megnyitásához.

Válassza az Exportálás Word-dokumentumként az Oldalak alkalmazásból.

Ha Microsoft Word programot használ, koppintson a személy ikonjára a képernyő jobb felső sarkában. Választhatja, hogy meghívja az embereket a dokumentum szerkesztésére, egy hivatkozás másolására a dokumentumba a OneDrive programban, vagy megosztja mással e-mail mellékletként.

Nyissa meg a PDF fájlokat iPhone vagy iPad eszközén

A PDF fájlok nagyszerűek olyan összetett dokumentumokhoz, ahol nem szeretné, hogy az elrendezés megváltozzon. Ez különösen akkor hasznos, ha a Pages alkalmazást használja a Microsoft Word helyett, mert fájlokat exportálhat PDF-ként, hogy másoknak ugyanúgy nézzen ki.

Jelölje be a PDF-eket jelöléssel

Iratkozzon feljegyzéseket egy PDF-fájlra a Markup segítségével.

Mivel a PDF-eket a kész vagy nagyon majdnem kész termékhez használják, általában nem kell sokat szerkeszteni őket. Ehelyett az emberek jellemzően kiemelésekkel, rövid megjegyzésekkel és gondolatokkal jegyzik őket.

Ezt megteheti iPhone-ján vagy iPadjén a beépített Markup funkcióval. Ezt egy toll ikon mutatja, amely kiemeli, tollak vagy radírok eszköztárát jeleníti meg.

Az eszközre mentett PDF fájlok megnyitása

Használja iPhone vagy iPad fájljait a PDF dokumentumok megkereséséhez és megnyitásához. Nyissa meg a Fájlok elemet, és érintse meg a ikont Tallózás gomb a helyek tartományának megtekintéséhez: iCloud Drive, eszközöd vagy más csatlakoztatott felhőszolgáltatások.

Keresse meg a kívánt PDF fájlt, és koppintson rá a megnyitásához. Nagyíthat vagy görgethet a szokásos módon, és koppintson a Jelölés ikonra a PDF megfelelő megjegyzéséhez.

Keresse meg és nyissa meg a PDF dokumentumokat a Fájlok alkalmazással.

Hogyan nyissuk meg az üzenetek útján elküldött PDF fájlokat

Megtekintheti a PDF fájlokat az Üzenetek alkalmazásban, de innen nem jelölheti meg őket. Az előnézet megnyitásához koppintson a PDF-re az Üzenetek alkalmazásban. Ha meg akarja jegyezni, használja a Megosztás gombot a fájlokba mentéshez, majd nyissa meg onnan a PDF-fájlt.

Hogyan lehet megnyitni a levélben küldött PDF fájlokat

Amikor valaki PDF fájlt csatol egy e-mailhez, az az üzenete alatt jelenik meg a Mail alkalmazásban. A PDF megnyitásához koppintson a mellékletre. Az Üzenetekkel ellentétben a Mailben van egy Jelölés opció, amely lehetővé teszi a PDF jegyzetekkel történő megjegyzését, mielőtt a fájlokba mentené, vagy egy másik alkalmazásban megosztaná.

A Jelölés használatához mentse a PDF-fájlokat a Fájlok alkalmazásba.

Növelje iPhone és iPad termelékenységét

Sokféleképpen használhatja a technológiáját, hogy produktívabb legyen a munkahelyén. A Word és a PDF fájlok iPhone vagy iPad eszközről történő megnyitásának megtanulása a jéghegy csúcsa. Menjen mélyebbre ezekkel az iOS vagy iPadOS operációs rendszerekhez készült produktivitási alkalmazásokkal.

Legutóbbi hozzászólások