Hogyan kezelhetem kézzel a zenét az iPhone készüléken a macOS Catalina alkalmazásban

Néha a zene szinkronizálása az iPhone készülékével bonyolultabbnak tűnik, mint amennyit megér. A dalok véletlenszerűen jelennek meg vagy tűnnek el a könyvtáradból, és ha szinkronizálsz egy második számítógéppel, akkor az első zene elveszíti az összes zenét.

Jobban ellenőrizheti iPhone-ját, ha inkább a zene kézi kezelését választja. A szinkronizálás helyett ez lehetővé teszi, hogy áthúzza a kívánt zeneszámokat az iPhone készülékén. És Ön választja, melyiket törölje.

Így több számítógépről is hozzáadhat zenét!

Zene szinkronizálása a zene kézi kezelésével

Amikor szinkronizálja a zenét, a számítógép automatikusan hozzáadja vagy eltávolítja a dalokat a szinkronizálási beállítások alapján. Választhatja bizonyos előadók, lejátszási listák vagy akár a teljes zenei könyvtár szinkronizálását.

A dalok hozzáadásakor vagy eltávolításakor a számítógépen ezek a változások érvénybe lépnek az iPhone készülékén, amikor csak kattint Szinkronizál. Ez azt jelentheti, hogy hozzáadta a legutóbb importált albumot, vagy azt is, hogy mindent töröl az iPhone készülékéről, ha szinkronizál egy számítógéppel, zene nélkül.

A szinkronizálás során kiválasztja a kívánt előadókat, albumokat, műfajokat vagy lejátszási listákat.

Ezzel szemben, ha úgy dönt, hogy manuálisan kezeli a zenét az iPhone készülékén, a dalok csak akkor változnak meg, ha saját maga hozzáadja vagy eltávolítja őket. Kattintson Szinkronizál nem adja hozzá legújabb zenéit, de semmit sem töröl.

Sőt, amikor manuálisan kezeli a zenét iPhone-ján, több különböző számítógépről adhat hozzá dalokat. Ez megkönnyíti a zenehallgatást egy barát számítógépéről anélkül, hogy elveszítené saját gyűjteményét.

Tekintse meg az iPhone összes zenéjét a Zene alkalmazás oldalsávján.

Milyen zenét tudok kézzel kezelni?

Felveheti a saját tulajdonában lévő dalokat az iPhone készülékére. Nem számít, ha lemásolja őket egy CD-ről, vagy importálja az online fájlokat. Ha zenét vásárolt az iTunes Store-ból, akkor először csak feltétlenül töltse le a számítógépére.

Ha a zenei könyvtár dalai nem megfelelő formátumban működnek az iPhone készülékén, akkor a Zene alkalmazással konvertálhatja őket. Válassza ki az inkompatibilis dalt, és lépjen a következőre: Fájl> Konvertálás> iPod vagy iPhone verzió létrehozása a menüsorban.

A menüsor segítségével kompatibilis fájlokat hozhat létre iPhone készülékéhez.

Az Apple Music alkalmazásból letöltött dalokat nem lehet szinkronizálni. Ez egy streaming szolgáltatás, és nem biztosítja a letöltött zene tulajdonjogát. Azonban az Apple Music használatával letöltheti a zenét közvetlenül iPhone-jára.

Alternatív megoldásként kapcsolja be az iCloud zenei könyvtárat, hogy az Apple Music könyvtár szinkronban legyen az összes Apple eszközön.

Módosítsa iPhone beállításait a Finder használatával

Mielőtt kezelni tudná az iPhone készülékén található zenét, be kell kapcsolnia az opciót a Finderben. Amikor ezt megteszi, lehetővé teszi, hogy áthúzza a zenefájlokat az iPhone-hoz való hozzáadáshoz, és letiltja a zeneszinkronizálási lehetőségeket.

A zene kézi kezelésének bekapcsolása:

 1. Csatlakoztassa iPhone-ját Mac-hez hivatalos Lightning-USB kábellel.
 2. Nyisson meg egy új Finder ablakot, és válassza a lehetőséget [Az Ön iPhone-ja] az oldalsávból.
  1. Ha nem látja, menjen Keresés> Beállítások> Oldalsáv és kapcsolja be CD-k, DVD-k és iOS-eszközök.
 3. Ha a rendszer kéri, válassza a lehetőséget Bizalom számítógépén és iPhone-ján.
 4. Kattints a Tábornok fülre, majd görgessen lefelé, és kapcsolja be a lehetőséget Zene, filmek és tévéműsorok kézi kezelése.
 5. Kattintson a gombra Alkalmaz.
A Finder használatával szerkesztheti a szinkronizálási beállításokat a macOS Catalina vagy újabb verzióiban.

Csatlakozás iPhone készülékéhez Wi-Fi-kapcsolaton keresztül

Könnyebb a zene kezelése Wi-Fi-n keresztül, így nem kell folyamatosan csatlakoztatnia az iPhone készülékét. Nyissa meg a Finder alkalmazást, és válassza a lehetőséget [Az Ön iPhone]> Általános, majd görgessen lefelé, és kapcsolja be a lehetőséget Mutasd meg ezt az iPhone-t, amikor Wi-Fi-kapcsolaton van.

Mondja meg a Findernek, hogy mutassa meg iPhone-ját, amikor ugyanazon a Wi-Fi hálózaton van.

Most válassza le iPhone készülékét a számítógépről, de ne kattintson a kiadás ikonra. Kezelheti a zenét iPhone-ján, amikor az ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik, mint a számítógépe.

Ha nem szeretné látni az iPhone készülékét, kattintson a gombra Kiadás ikon a neve mellett az oldalsávon.

A zene kézi kezelése iPhone-on

Párféleképpen kezelheti a zenét manuálisan az iPhone készülékén, attól függően, hogy a Findert vagy a Zene alkalmazást szeretné-e használni.

Mindkét alkalmazás lehetővé teszi az iPhone-hoz hozzáadni kívánt zene áthúzását. Az alábbiakban részletesebben elmagyaráztuk, hogyan kell ezt megtenni.

A zene kézi kezelése a Zene alkalmazás segítségével

 1. Zene hozzáadása iPhone készülékéhez:
  1. Nyissa meg a Zene alkalmazást, amelyet látnia kell [Az Ön iPhone-ja] az oldalsávon.
  2. Húzza és dobja a dalokat [Az Ön iPhone-ja] az oldalsávon.
  3. Alternatív megoldásként Vezérlés-Kattintson egy dalt, és válassza ki Hozzáadás az eszközhöz.
  4. Kattintson a gombra [Az Ön iPhone-ja] az oldalsávon a zene megtekintéséhez. tudsz Automatikus kitöltés üres hely a könyvtáradból származó zenével vagy meghatározott lejátszási listákkal.
 2. Zene eltávolítása iPhone készülékéről:
  1. Kattintson a gombra [Az Ön iPhone-ja] az oldalsávon megtekintheti a rajta található zenét.
  2. Válassza ki az eltávolítani kívánt zeneszámokat, majd nyomja meg a gombot Töröl kulcs.
  3. Erősítse meg, hogy szeretné Töröl dalok a felugró riasztásból.

A zene kézi kezelése a Finder használatával:

 1. Zene hozzáadása iPhone készülékéhez:
  1. Nyissa meg két Finder ablakot egymás mellett.
  2. Az első ablakban válassza a lehetőséget [Az Ön iPhone-ja] az oldalsávból.
  3. A második ablakban keresse meg a hozzáadni kívánt zenefájlokat.
  4. Húzza és dobja a zenefájlokat a Finder ablakba iPhone-jával.

 2. Zene eltávolítása iPhone készülékéről:
  1. Nyissa meg a Finder alkalmazást, és válassza a lehetőséget [Az Ön iPhone-ja] az oldalsávból.
  2. A jobb felső sarokban kattintson a gombra Tárhely kezelése. Ez az opció csak akkor válik elérhetővé, ha manuálisan kezeli a zenét a készülékéről.
  3. Menj Dalok a tároló ablakban.
  4. Válassza ki az eltávolítani kívánt zenét, majd kattintson a gombra Töröl.
Válassza ki az eltávolítani kívánt zeneszámokat, majd kattintson a gombra Töröl.

Tartson biztonsági másolatot a zenei könyvtárból

Ha sok zenét tart a számítógépén, készítsen biztonsági másolatot a zenei könyvtárról, hogy megvédje magát az adatvesztés ellen. Ezt könnyű elvégezni a Zenei média mappa külső meghajtóra.

Tekintse meg ezt az útmutatót az iTunes könyvtár biztonsági másolatának elkészítéséhez a teljes utasításokért. A módszer akkor is megegyezik, ha a Mac a Zene alkalmazást használja az iTunes helyett.

Legutóbbi hozzászólások