A Bluetooth nem működik az iOS 12 frissítése, a javítás után

Az iOS 12-t úgy tervezték, hogy a teljesítményre és a megbízhatóságra összpontosítson. Sajnos a Bluetooth-problémák a frissítés után mindig megjelenhetnek a külső tartozékok eszköz firmware-kompatibilitási problémái miatt.

Számos iPhone-felhasználó úgy találta, hogy a Bluetooth nem működik az iOS 12-re történő frissítés után. Ez elsősorban azokat a felhasználókat érinti, akik harmadik féltől származó Bluetooth-headseteket vagy hangszórókat használnak iPhone-jukkal.

Ebben a cikkben megvizsgálunk néhány tünetet és tippeket adunk, amelyek a múltban beváltnak bizonyultak. Ezenkívül megvizsgáljuk a harmadik fél által gyártott kedvenc Bluetooth kiegészítőket, és konkrét hibaelhárítási irányelveket nyújtunk.

Gyakori Bluetooth-problémák az iOS 12 frissítése után

Felhívjuk figyelmét, hogy a Bluetooth iCon eltávolításra került az iOS 12 rendszerben. Ez az ismerős ikon, amely korábban az iOS 11 verzióiban a képernyő tetején volt. Ez nem hiba, hanem funkcióváltozás az iOS 12-ben.

A jelentett tünetek többsége a következő kérdésekre összpontosít:

 • Az iPhone iOS 12-re történő frissítése után az iPhone nem tudja megtalálni a harmadik féltől származó Bluetooth-eszközt
 • Amikor csatlakozik a Bluetooth-eszközhöz, az csak örökké pörög, miközben megpróbál kapcsolódni, és nem oldódik fel
 • Recsegő hang a Bluetooth-eszköz hangszóróján vagy fejhallgatóján az iDevice iOS 12-re frissítése után

Kiemelünk néhány tippet és trükköt, amelyek a múltban hasznosnak bizonyultak a Bluetooth-problémák kezelésében.

Mielőtt folytatná a hibaelhárítást, érdemes megbizonyosodnia arról, hogy nincsenek-e olyan interferenciafeltételek, amelyeket ebben az Apple White könyvben kiemeltek, és amelyek a Bluetooth-problémákat okozhatják.

Ha a fent említett Bluetooth-problémák bármelyikével szembesül, próbálkozzon az alábbi lépések mindegyikével, amíg a probléma megoldódik. Makacs problémák esetén, amelyek nem szűnnek meg, előfordulhat, hogy biztonsági másolatot kell készítenie iPhone-járól vagy iPadjéről, és vissza kell állítania az iTunes segítségével.

A Bluetooth nem működik az iOS 12 frissítése, a javítás után 

A Bluetooth-problémák elhárításának legjobb módja az iPhone vagy iPad. Mielőtt tovább folytatná, tesztelje, hogy csatlakoztathatja-e a Bluetooth-tartozékot egy régebbi iOS-verziót használó iPad-hez, hogy lássa, működik-e.

Tesztelhet úgy is, hogy csatlakoztatja egy ismerősének az iOS 12 rendszert futtató iPhone-ját a Bluetooth tartozékhoz, hogy ellenőrizze, működik-e. Ez ötleteket ad arra vonatkozóan, hogy a Bluetooth tartozékkal van-e probléma, vagy az iOS 12 rendszert futtató eszközére lokalizálódott-e.

 • Gyors visszaállítás- Az iOS 12 frissítés sikeres telepítését követően az első és legfontosabb dolog a készülék gyors kényszerű újraindítása. A régebbi iPhone készülékeken ezt úgy teheti meg, hogy a Home és a be / ki gombot együttesen lenyomja 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az alma embléma. Engedje el a gombokat, amikor meglátja a logót, és hagyja, hogy az iPhone elinduljon. Ha iPhone 7/8 / X modelleket használ, kérjük, ellenőrizze az iPhone visszaállítási útmutatónkat a lépésekről.
 • Bluetooth mód be- és kikapcsolása- Ha problémái vannak a Bluetooth-eszköz iPhone-on történő felfedezésével, néha egy egyszerű váltó csodákra képes. Érintse meg a Beállítások> Bluetooth elemet és kapcsolja ki a Bluetooth-ot. Ezután kapcsolja ki és kapcsolja be újra készülékét, majd engedélyezze a Bluetooth lehetőséget a beállításokban. Ellenőrizze, hogy a Bluetooth-eszköz most megjelenik-e a „Saját eszközeim” alatt a Bluetooth-beállításokban. Győződjön meg róla, hogy a Bluetooth kapcsolót a Beállítások alkalmazással kapcsolta be, és nem a vezérlőközponton keresztül.
 • A hálózati beállítások visszaállítása - Kezdje a megérintésével Beállítások> Általános> Visszaállítás és válassza a „Hálózati beállítások visszaállítása” lehetőséget. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a visszaállítási folyamat befejezése után előfordulhat, hogy újra be kell írnia a Wi-Fi nevét és a hitelesítő adatokat.
 • A Bluetooth-eszköz párosítása és leválasztása - Ha látja Bluetooth-eszközét a beállítások „Saját eszközeim” listájában, de kapcsolódási problémák merülnek fel, akkor visszaállíthatja a Bluetooth-eszközt. Érintse meg a sor jobb oldalán található „i” elemet, és válassza az „Elfelejteni ezt az eszközt” lehetőséget. Kapcsolja ki és indítsa újra iPhone készülékét, majd próbálja újra csatlakozni a Bluetooth-eszközhöz, hogy lássa, működik-e az Ön számára.

Az egyik tipp, amely úgy tűnik, hogy néhány felhasználó számára működik, a fenti lépés végrehajtásával szüntesse meg a Bluetooth-eszköz párosítását, majd állítsa vissza az összes hálózati kapcsolatot, mielőtt megkísérelné újra párosítani a Bluetooth-eszközt az iPhone készülékkel. Próbáld ki, és hátha ez megteszi a trükköt neked.

Ha továbbra is problémái vannak, és megpróbálta eredmény nélkül csatlakozni iPhone-jához más Bluetooth-eszközökhöz, érdemes megfontolni az eszköz biztonsági mentését és az iDevice tiszta visszaállítását.

Az iPhone Bluetooth nem működik az autóban iOS 12-vel, megfontolandó tippek

Ha a Bluetooth probléma elsősorban az autójához való csatlakozással fordul elő, elolvashatja az Apple útmutatásait a probléma kezeléséről.

Az Apple útmutatásaitól eltekintve, a cikk hivatkozásában, ellenőrizheti és ellenőrizheti, hogy autójában vannak-e beállítások az eszközök hozzáadásához és törléséhez a CarPlay-be. Ha rendelkezik ezzel a funkcióval, érdemes eltávolítani iPhone-ját az autó memóriájából, majd újra hozzáadni, hogy lássa, megoldódik-e a probléma.

Eltávolítottuk az autó Bluetooth profilját az iPhone Bluetooth beállításaiból (A Saját készülékek), valamint eltávolította a telefon profilját az autó Bluetooth-járól. Indítsa újra az iPhone-t, majd csatlakozott az autó Bluetooth-jának Contact Sync funkciója nélkül. A kérdés megoldódott!

Az egyik fontos tipp, amikor újrapárosítja iPhone-ját az autó Bluetooth-jával, hagyja ki a lépést, amikor lehetővé teszi a névjegyek szinkronizálását.

Gyors megoldás az iPhone autós Bluetooth-problémáihoz

Amikor bluetooth-os problémáink voltak, ahol véletlenszerűen leállt, majd újra csatlakozott, manuálisan letiltotta és engedélyezte a Bluetooth-beállításokat az iPhone-on, megtette a trükköt, azonban az autóhoz való csatlakozás közben a BT-problémák ismét megjelentek. Ami működött, az az, hogy eltávolítja az iPhone-t az autó bluetooth-beállításaiból, újra hozzáadja és letiltja az autó bluetooth-jának érintkezési szinkronizálási funkcióját. Reméljük, hogy ezt a problémát kijavították a legújabb iOS 12 frissítéssel.

Nem láttunk annyi CarPlay-problémát, amikor az iOS 12 Beta alkalmazással teszteltünk. Remélhetőleg az iOS 11-ben látott problémák megoldódtak.

iOS 12 Bluetooth nem működik harmadik fél tartozékaival

A JayBird fejhallgató nem csatlakozik az iPhone-hoz az iOS 12 frissítése után

Ha harmadik féltől származó Bluetooth tartozékot használ, például a Jaybirdst, és problémái vannak a Bluetooth-kapcsolat létrehozásával, akkor lehet, hogy nem vagy egyedül.

Az eszköz párosításához kövesse a lépések sorrendjét

 1. Kapcsolja ki a külső fülhallgatót
 2. Kapcsolja ki a Bluetooth funkciót az iPhone beállításai között
 3. Kapcsolja be újra a Bluetooth funkciót az iPhone beállításai között
 4. Tartsa BE a bekapcsológombot a Jaybirds-n, és FOLYTATVA tartsa rajta, még akkor is, ha a rügyek megmondják az állapotot; „Bekapcsolás, xx% töltés”…
 5. Néhány másodpercen belül az iPhone Bluetooth-képernyőjének „fel kell fedeznie” a fülhallgatókat.
 6. Elengedheti a Power Gombot a Jaybirds-en

Ugyanezeknek a lépéseknek működniük kell más modellek esetében is, például a JBL Flip esetében. A legfontosabb, hogy addig tartsuk lenyomva az ON vagy a Start gombot, amíg az iPhone fel nem fedezi készülékét.

Bose Bluetooth Nem csatlakozik az iOS 12 frissítés után, megfontolandó tippek

Ha követte az összes, a cikkben kiemelt felbontási lépést, és nem sikerült sikeresen csatlakoznia a BOSE hangszóróihoz, érdemes fontolóra vennie a Bluetooth visszaállítását a hangszórón.

Először kapcsolja ki az összes közeli Bluetooth-eszközt az iPhone vagy iPad hatósugarában. (ha ez lehetséges). Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva a „Némítás” gombot 10 másodpercig a BOSE eszközén. Ez leválasztja a Bose mini hangszórót.

Indítsa újra a hangszórót, és nézze meg, hogy működik-e.

Ha ez nem hozott eredményt, a Bluetooth BOSE eszközzel való foglalkozás során a következő lépés a Bluetooth memória törlése a hangszóróról.

Ehhez körülbelül 10 másodpercig kell nyomnia a Bluetooth gombot, amíg egy hangot nem hall. Ez kitisztítja az összes Bluetooth-eszközt a hangszóróból. Megpróbálhatja újra párosítani, és megnézheti, hogy sikerül-e.

Amazon Alexa Bluetooth-problémák az iOS 12 rendszerrel

Az Alexa eszközök kétféle támogatott Bluetooth-profilt használhatnak:

 • Advanced Audio Distribution Profile (A2DP SNK) - Lehetővé teszi, hogy a mobileszközről továbbítson hangot az Alexa eszközre.
 • Audio / Video távirányító profil (AVRCP) - Lehetővé teszi a kihangosított hangvezérlés használatát, ha mobil eszköz van csatlakoztatva az Alexa eszközhöz.

Ha Alexa-eszközökkel kapcsolatos kapcsolódási problémákkal küzd, a legjobb megoldás az, hogy törölje az összes Bluetooth-eszközt a memóriából, majd újra párosítsa.

Az Amazon útmutatása szerint az alábbi lépések végrehajtásával törölheti a Bluetooth memóriát.

Echo eszközök esetén:

 1. Nyissa meg az Alexa alkalmazást, lépjen a menübe, és válassza az Alexa Devices lehetőséget.
 2. Válassza ki az eszközét.
 3. Válassza a Bluetooth-eszközök lehetőséget.
 4. Válasszon egy eszközt a listából, majd válassza az Eszköz elfelejtése lehetőséget. Ismételje meg ezt a lépést a listán szereplő összes többi Bluetooth-eszköz esetében.

Képernyővel ellátott Echo eszközök:

 1. Mondja: „Ugrás a beállításokhoz”, vagy csúsztassa lefelé a képernyő tetejét, és válassza a Beállítások lehetőséget.
 2. Válassza a Bluetooth lehetőséget.
 3. Válassza az eszköz neve mellett az „információ” ikont, majd válassza az Eszköz elfelejtése lehetőséget. Ismételje meg ezt a lépést a lista összes többi Bluetooth-eszközével.

Reméljük, hogy a cikkben szereplő néhány tipp hasznos volt az iOS 12 frissítés után tapasztalt Bluetooth problémák kijavításához.

Ha nem tudta kijavítani a problémát, a következő tennivaló az eszköz Apple-szakemberekhez történő eljuttatása előtt az iOS biztonsági mentésének és tiszta helyreállításának elvégzése. Néha tartós probléma esetén a készülék tiszta helyreállítása az egyetlen módszer a problémák megoldására.

Legutóbbi hozzászólások