Az Apple TV nem kapcsol be, hogyan lehet javítani

Az Apple TV vitathatatlanul az egyik legjobb média streaming doboz a piacon. De ez nem azt jelenti, hogy nincsenek időről időre felmerülő kérdések.

Az egyik ilyen probléma, amely felmerült, az a tény, hogy az Apple TV nem válaszolt. Ez oda vezetett, hogy sok ember vakarta a fejét, és nem volt biztos benne, mit tegyen.

Olvass tovább:

 • A vezeték levágásának legjobb módjai az Apple TV-vel 2018-ban
 • Tucatnyi Apple TV-tipp az induláshoz
 • Apple TV hibaelhárítás és tippek

Ma megvizsgálunk néhány különböző lépést, amelyek segítségével megpróbálhatja kijavítani az Apple TV-t. Fontos megjegyezni, hogy ezeknek a lépéseknek az új Apple TV 4K kivételével minden Apple TV-nél működniük kell.

Az indulás előtt néhány jel arra utal, hogy észreveszi, ha a dolgok működnek. Ez az Apple TV elején található fehér jelzőfénnyel kapcsolatos.

Alapvető javítások

Ha problémái vannak az Apple TV-vel, akkor próbálja ki a következő módszerek közül néhányat:

 • Kapcsolja ki a HDMI kábelt egy másikhoz
 • Ellenőrizze a tévé bemenetét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Apple TV a megfelelő opciót választotta-e
 • Győződjön meg arról, hogy az Apple TV be van-e dugva
  • Húzza ki az Apple TV csatlakozóját, várjon 30 másodpercet, majd dugja be
  • Próbáljon meg egy másik hálózati csatlakozót használni

Ha kimerítette ezeket a javításokat, és továbbra is problémái vannak, előfordulhat, hogy fel kell ütnie a dolgokat. Szerencsére van még néhány javítás, amelyet ki kell próbálni, hogy az Apple TV újra működjön.

Váltson másik megjelenítési módra

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az Apple TV és a szokásos televízió nem látja szemtől szemben a felbontást. Ha ez megtörténik, akkor meg kell változtatnia a felbontást, hogy lássa, ez életre hívja-e ATV-jét.

 • Apple TV 4K vagy ATV (4. generáció) esetén:
  • Tartsa 5 másodpercig a Menü és a Hangerő csökkentése gombot, majd engedje fel. Ez arra kényszeríti ATV-jét, hogy a különböző felbontások között nézzen végig. Amikor meglátja a megfelelő felbontást, válassza a OK lehetőséget a felbontás kiválasztásához, vagy a Mégse gombot a kilépéshez.
 • Apple TV (2. vagy 3. generáció) esetén:
  • Nyomja meg és tartsa lenyomva a Menü és az F gombot 5 másodpercig. Ez arra kényszeríti az ATV-t, hogy a különböző felbontások között nézzen végig. Amikor meglátja a megfelelő felbontást, válassza a OK lehetőséget a felbontás kiválasztásához, vagy a Mégse gombot a kilépéshez.

Ha ez nem oldja meg a problémát az Apple TV-vel, akkor veszélyes területre kezdünk kerülni. Ne féljen, mivel van még egy javítás, amelyet ki kell próbálni, mielőtt az Apple-hez fordulna támogatásért.

Próbálja újraindítani

Időről időre egy egyszerű visszaállítás megoldhatja az összes problémát, amelybe belefuthat. Ez elvégezhető az ATV Beállítások paneljén keresztül, vagy a mellékelt távvezérlővel.

 • Apple TV 4K vagy ATV (4. generáció) esetén:
  • Válassza a Beállítások> Rendszer> Újraindítás lehetőséget
 • Apple TV (2. vagy 3. generáció) esetén:
  • Válassza a Beállítások> Általános> Újraindítás lehetőséget

Természetesen a fenti módszerek nem igazán számítanak, ha nem lát semmit a tévéjén. De az Apple tartalmazott egy módot az ATV újraindításához a mellékelt távirányítóról.

 • A Siri Remote vagy az Apple TV Remote esetében:
  • Tartsa lenyomva a Kezdőlap és a Menü gombot. Engedje el, amikor látja, hogy az ATV fénye villogni kezd
 • Alumínium vagy fehér Apple Remote esetén:
  • Tartsa lenyomva a Menü és a Le gombokat. Engedje el, amikor látja, hogy az ATV fénye villogni kezd

Sajnos, ha az újraindítás nem üti ki a pókhálókat, akkor valószínűleg kénytelen lesz helyreállítani az Apple TV-t. Ez nem a legideálisabb helyzet, de mégis mindent elérhet, hogy megfelelően működjön anélkül, hogy kapcsolatba kellene lépnie az Apple-lel.

Állítsa vissza az Apple TV-t

Ha az ATV fénye legalább három percig villog, akkor vissza akarja állítani az eszközt. Akkor is vissza kell állítania az Apple TV-t, ha háromszög figyelmeztetést lát a tévé kijelzőjén. Ez a módszer kissé unalmas, mivel meg kell győződnie arról, hogy rendelkezik-e USB Type-C vagy MicroUSB kábellel.

 1. Húzza ki a HDMI kábelt és a tápkábelt
 2. Nyissa meg az iTunes alkalmazást
 3. Csatlakoztassa az USB-C kábelt az Apple TV (4. generáció) hátuljához. Ha a 2. vagy a 3. generációval dolgozik, akkor szüksége lesz egy Micro-USB-kábelre.
 4. Csatlakoztassa a kábel másik végét a számítógép USB-portjához
 5. Ha a 3. vagy 4. generációs Apple TV-vel dolgozik, csatlakoztassa a tápkábelt a falhoz. A 2. generációs Apple TV-hez hagyja kihúzva
 6. Miután a számítógép felismerte az Apple TV-t, az iTunes megjeleníti az „Összegzés” oldalt
 7. Kattintson az Összegzés oldalon az „Apple TV visszaállítása” gombra
 8. A helyreállítás befejezése után dugja vissza az Apple TV-t a tévéhez

Az ATV helyreállítása során fontos, hogy ne húzza ki az eszközhöz csatlakoztatott kábeleket. Ez biztosítja a folyamat zavartalan működését.

Mi a helyzet az Apple TV 4K-val?

Az Apple még tavaly szeptemberben dobta piacra a TV 4K-t, de eltávolított egy kulcselemet, amelyet a korábbi modellekben találtak. Ahelyett, hogy megtartotta volna a 4. generációs ATV-ben található USB-C portot, az Apple ennek teljes eltávolítását választotta.

Ez a döntés megszüntette a felhasználók azon képességét, hogy az iTunes segítségével biztonságosan helyreállíthassák ATV-jüket otthonukból. Ehelyett, ha bármilyen nagyobb problémába ütközik az ATV 4K-val, akkor kénytelen lesz az Apple-hez fordulni támogatásért.

Ha van egy Apple üzlet a közelben, akkor jobb megoldás lehet elindulni az üzletbe. Így nem kell megvárnia, amíg az Apple válaszol az e-mailekre, és ha a garancia hatálya alatt van, az ATV-t a helyszínen kicserélheti.

Képhitel: Apple

Legutóbbi hozzászólások