Fotók / képek beolvasása Mac-en az iPhoto vagy a Photos segítségével

Ha a családja hasonló az enyémhez, rengeteg régi fotó van dobozokba, csomagtartókba és táskákba rakva a tetőtérben, az alagsorban, a garázsban vagy a bérelt tárolóban. És valószínűleg kevés a szervezet. Mivel ezek nagy valószínűséggel a digitális előtti napokban készültek, digitalizálásuk nehéz és hosszadalmas feladat.

Azok számára, akik Mac-et és iPhone-t, iPad-et vagy más iDevice-t használnak, szeretnénk néhány régi fényképet megőrizni digitális fényképtárunkban. És itt jön be mind a Fotók alkalmazás, mind a szkennelés.

Fotók alkalmazás és szkennerek, nem nagy pár!

A fotók és a már elavult iPhoto az Apple alkalmazáscsomagjának részét képezi, amely minden Mac-vásárláshoz tartozik. Ez a programkombináció olyan dolgokat tartalmaz, mint a Garageband, az iMovie, az Üzenetek, a FaceTime, a Photo Booth és az iWork termelékenységi szoftvercsomag.

Bár a Photos (vagy a régebbi iPhoto) számos remek funkcióval rendelkezik a teljes fotókönyvtár rendezéséhez és szerkesztéséhez, a közvetlenül a Photos vagy az iPhoto beolvasása nem tartozik ezek közé. De mint mindig a Mac-eknél, erre is vannak megoldások!

Hogyan kell beolvasni Mac számítógépen

Szoftver Jelölje be a fényképek / képek beolvasásához az iPhoto vagy a Photos segítségével

Mielőtt továbblépnénk, ellenőrizze, hogy a szkenner megfelelően van-e telepítve. Először csatlakoztassa a szkennert a Mac-hez, és kapcsolja be a szkennert, ha még nincs bekapcsolva. Ezután nyissa meg az alkalmazástKéprögzítés a fő Applications mappából.

Ha a szkenner megjelenik a bal oldali oszlopban, akkor minden rendben van. Ha a szkenner nem jelenik meg, telepítenie kell (újra) a szkenner illesztőprogramot, amely kifejezetten az Ön szkenneréhez készült. Ha a Mac nem tudja megtalálni őket, keresse meg a gyártó weboldalán az illesztőprogramokat.

A Képrögzítő használatával képeket közvetlenül a Fotókba szkennelhet

 • Nyisd ki Képrögzítés a dokkolóból vagy az Applications mappából.
 • Válassza a lehetőséget Mutasd a részleteketés változtassa meg a Beolvasás ide: nak nek Fotók (ha nem látja a Fotók alkalmazást, válassza az Egyéb lehetőséget, majd navigáljon, és válassza az Alkalmazások mappából a Fotók alkalmazást)

 • Helyezze a beolvasni kívánt fényképet arccal lefelé az üveglapra a szkennerben
  • Ha módosítani szeretné a beállításokat, például a DPI-t, a méretet és a formátumot, nyomja meg a „Részletek megjelenítése” gombot. A szkenner előnézetet jelenít meg, és Ön tetszés szerint módosíthatja a beállításokat
  • Nyomd meg a gombot Letapogatás
 • A szkenner befejezése után a kép automatikusan importálódik a Fotókba
  • Keresse meg a kép (eke) t az Utolsó importálás gombra kattintva (a Fotók bal oldali oszlopa)

Szkenneljen rendesen a Image Capture programmal, majd importálja a fájlt a Photos alkalmazásba

 • Nyissa meg a Képrögzítés lehetőséget
 • Válassza ki a lapolvasót a bal oldalsávon
  • Keresse meg a Megosztott for WiFi és Ethernet csatlakozású nyomtatókat
 • A DPI és egyéb beállítások módosításához válassza a ikontRészletek megjelenítése gomb
 • Helyezze a beolvasni kívánt fényképet vagy tartalmat képpel lefelé az üveglapra, és válassza a ikont Beolvasás gomb
 • Miután elkészült, megjelenik egy Szkennelési eredmények ablak, amely az aktuális vizsgálatot tartalmazza
  • Koppintson a nagyítóra a beolvasott kép megkereséséhez, majd nevezze át és nyissa meg
   • Az Image Capture a rendszer Fotókönyvtárával működik
  • Ellenőrizze, hogy a beolvasás a rendeltetésszerűen történt-e
   • Ellenőrizze a fájl részleteit, méreteit és képpontjait (DPI)
   • Ha ez nem elfogadható, törölje az aktuális vizsgálatot, és újból ellenőrizze a módosított beállításokat
 • A beolvasások helyének módosításához válassza a ikont Részletek megjelenítése gomb és változtassa meg a Szkennelés mappába az asztalra vagy a választott helyre, vagy hozzon létre egy Szkennelt fotók mappát
 • Nyissa meg a Fotókat a dokkolóból vagy az Applications mappából
 • Kattintson a Fotók menüre Fájl> Importálás, válassza ki az importálni kívánt kép (eke) t és kattintson a gombra Felülvizsgálat az importáláshoz
 • Beolvasott fényképe a Fotókönyvtárban található

Szeretne egy másik módszert a fényképek / képek beolvasására?

Egy másik út az húzza át a fájlokat közvetlenül a Fotókra. Keresse meg képeit a Fotók bal oldali oszlopában, a címsor alatt Utolsó importálás.

Az áthúzás a Photos alkalmazásban beállított importálási beállításokat követi. Tehát ha importáláskor a Fotótárat másolásra állítja, a beolvasott fájlok áthelyezése ugyanezt a szabályt követi.

A beolvasott fájlok importálva vannak, most mi van?

Miután a képeket importálta a Fotókba, használja ki a hasznos eszközöket, például a diavetítés eszközt (Fotók> Fájl> Diavetítés létrehozása.) Vagy készítsen gyorsan egy diavetítést a jobb felső sarokban található nyílra kattintva. A Diavetítés segítségével testre szabhatja a témát és a zenét. És állítsa be a megjelenítési idő és az átmenetek beállításait.

A Fotók szerkesztő eszközei szintén kiválóak a képek javításához. Átméretezheti, elforgathatja és kivághatja a fényképet.

További jellemzők a vörösszem-csökkentés, a vízszintes helyzet igazítása és a kép színegyensúlyának javítása. Csak próbálkozzon és kísérletezzen a fantasztikus Photo eszközökkel. Ne féljen, mert mindig visszatérhet az eredeti képhez!

És ne felejtsd el megosztani a barátaiddal

A Fotók alkalmazás Megosztás gomb használatával fényképeit barátainak, családtagjainak és közösségi médiájának küldheti el az Üzenetek, a Facebook, a Twitter, az iCloud fotómegosztás, a Mail és egyéb szolgáltatásokon keresztül.

iCloud Photo Library

Egy másik szolgáltatás, amelyet ki kell használni, az iCloud Photo Library. Ez a funkció biztonságosan tárolja az egész fotógyűjteményt, így bárhonnan elérheti, beleértve az összes eszközt és az iCloud.com webhelyen. Az iCloud Photo Library bekapcsolásához lépjen a következőre: Fotók> Beállítások > és válassza az iCloud fület. Jelölje be az iCloud Photo Library jelölőnégyzetet.

Az iCloud fotókönyvtárának az a szépsége, hogy amikor bármilyen eszközön szerkeszti és rendszerezi a képeket a Fotók alkalmazásban, a módosítások naprakészek maradnak, és minden eszközön láthatók, ideértve az icloud.com-ot is.. Csak győződjön meg arról, hogy minden eszközén ugyanazzal az Apple ID-vel van bejelentkezve.

Az egyetlen hátrány, hogy a fényképek beleszámítanak a teljes iCloud-tárhelybe, így ha rendelkezik ingyenes 5 GB-os tervvel, előfordulhat, hogy nagyobb kapacitású tervre kell frissítenie a fotótár befogadásához.

Nem tud beolvasni a Mac számítógépére?

Ha az Image Capture nem tartalmazza a szkenner listáját, ellenőrizze, hogy frissítette-e a szkenner firmware-jét és a szkenner illesztőprogramját.

A szkenner gyártójának támogatási webhelyén találja meg a megfelelő frissítéseket az eszközéhez és a számítógép operációs rendszeréhez.

Gyakori szkennelési hibák

Hiba történt a szkennerrel való kommunikáció során, -9923

Több olvasó rámutatott arra, hogy a tejsavó a szkennerét a Mac-jével együtt használja, és gyakran elakadt egy -9923 hibakódnál, ahol azt állítják, hogy hiba történt a szkennerrel való kommunikáció során.

Ha ezt a hibát látja, az alábbi lépések végrehajtásával közvetlenül megoldhatja a Mac számítógépén:

 • Kattintson a > Rendszerbeállítások elemre
 • Válassza a Hálózat lehetőséget
 • Kattintson a képernyő jobb alsó sarkában található „Haladó…” gombra
 • Kattintson a tetején lévő TCP / IP fülre
 • Módosítsa az IPv6 konfigurálása beállítást automatikusra
 • Kattintson az OK gombra, és erősítse meg

Ha már IPv6-ra volt állítva, állítsa „link-local” -ra, erősítse meg, majd állítsa vissza automatikusan automatikusan. Ez az IPv6-on bekapcsoló művelet megoldja ezt a problémát a legtöbb felhasználó számára.

Nem lehet fotókat importálni 9912-es hiba

Próbáljon meg egy másik kábelt. A 9912 hiba általában az eszköz és a Mac közötti kapcsolódási problémát jelzi. Nézze meg, hogy a kábel cseréje megoldja-e az Ön problémáját!

Képrögzítési hiba 9956

Ezt a hibát a macOS Mojave + -ot használó Mac gépeken látjuk. Az Apple frissített biztonsági és adatvédelmi eljárást vezetett be. A jó hír az, hogy könnyű megtenni.

 1. Menj Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem
 2. Ha zárolva van, koppintson az alsó sarokban található zár ikonra, és írja be a jelszavát
 3. VálasztTeljes lemezelérés az oldalsávból
 4. Új alkalmazás hozzáadásához érintse meg a Plusz jelet
 5. Keresse meg az Applications mappát, és érintse meg az Image Capture elemet, hogy hozzáadja a listához
 6. Ha kész, érintse meg a zárat a változások megakadályozásához

9934-es képrögzítési hiba

Ez a hiba akkor jelenik meg, amikor fényképeket próbál meg importálni egy olyan mappába vagy helyre, ahová a jelenlegi felhasználójának nincs engedélye írni. Alapértelmezés szerint az Image Capture a fényképeit és videóit a felhasználó Képek mappájába menti. Azok számára, akik képeiket máshová akarják menteni, a képek mentése előtt feltétlenül írjon a kijelölt mappába vagy könyvtárba.

Legutóbbi hozzászólások